Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Dozer

#701 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Dozer »

Zakuc'o si :-) :lol:

Nego, de nam malo pojasni to "slanje" poslanika...

Isusa je "poslao" famoznim "bezgrijesnim zacecem" ( :D), a kako je "poslao" Muhammeda? Grijesnim zacecem? Kakav je to svemocni bog kojem treba bilo kakvo zacece da bi "poslao" svog poslanika? Odakle ga je poslao? Koliko ja vidim, iz pm, odakle smo svi "poslani" :D

Zar taj ober svemocni bog, ili sta-god-da-jeste-ako-jeste, nije mogao "spustiti" i poslanika s neba, kao sto je "spustio" svoje tekstove? Znas, ono - svi ga vide kako se spusta s neba, i eto ga medju ljudima :D

E - to bi bio pravi poslanik, za kojeg bi se eventualno moglo reci da ga je bog "poslao". Ovako, svako od nas za sebe moze tvrditi da je "boziji poslanik", jer svi smo nastali na identican nacin kao i "priznati poslanici". Jedini problem danas je naci dovoljno nepismenih budala koje ce u to i povjerovati :D
broj dva

#702 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by broj dva »

Dozer wrote: 14/03/2022 11:32 Zakuc'o si :-) :lol:

Isusa je "poslao" famoznim "bezgrijesnim zacecem" ( :D), a kako je "poslao" Muhammeda? Grijesnim zacecem? Kakav je to svemocni bog kojem treba bilo kakvo zacece da bi "poslao" svog poslanika? Odakle ga je poslao? Koliko ja vidim, iz pm, odakle smo svi "poslani" :D

Zar taj ober svemocni bog, ili sta-god-da-jeste-ako-jeste, nije mogao "spustiti" i poslanika s neba, kao sto je "spustio" svoje tekstove? Znas, ono - svi ga vide kako se spusta s neba, i eto ga medju ljudima :D

E - to bi bio pravi poslanik, za kojeg bi se eventualno moglo reci da ga je bog "poslao". Ovako, svako od nas za sebe moze tvrditi da je "boziji poslanik", jer svi smo nastali na identican nacin kao i "priznati poslanici". Jedini problem danas je naci dovoljno nepismenih budala koje ce u to i povjerovati :D
Imamo poslanika na temi 7+2 ili kako se ono zove.
I dobro traljavi su bilo dosadasnji poslanici, imamo kamaru religija i bogova unatoc tome sto ih je Glavni i Jedini Ispravni Bog poslao preko hiljadu da nam objasne koji kurac On hoce od nas.
Drekavac22

#703 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Dozer wrote: 14/03/2022 11:32 Zakuc'o si :-) :lol:

Zakuc'o si :-) :lol:
:D mozda jesam
Image
Isusa je "poslao" famoznim "bezgrijesnim zacecem" ( :D), a kako je "poslao" Muhammeda?
ma pusti te krscanske fraze koje nemaju ni logike ni uporista u bibliji.

to nije nikakvo bezgrijesno zacece, nego treba samo reci cudo zacece
Kakav je to svemocni bog kojem treba bilo kakvo zacece da bi "poslao" svog poslanika?
ako te odredi kao poslanika, pa se rodis ti si fakticki od Boga poslat, jer ces kao psolanik imati direktnu komunikaciju s Bogom i preko andjela Gabriela, dobivat ces infomracije, cuda kao verifikacijska sredstvo da nisi lazni poslanik, mozda budes poslan i sa knjigom, novim vjerozakonom, misija ti bude da pozivas ljude bogu itd

Zato sto Bog hcoe da bude jedan od nas a ne vanzemaljac koji dolazi sa neba, jer Bog cilja da bude primjer drugim ljudima da ga slijede u njegovim zivotnim prilika, da se ponasa kao on, da rade dobra djela kao on, da ostavlja losa djela kao on itd

Bog cak kaze u kuranu da kad bi andjeli hodali zemljom, kao ljudi, on bi im poslanika andjela jednog izmedju njih poslao

Mudrost toga je zato sto kada bi bila obratna situacija, dfa nama posalje andjela kao poslanika il inekog vanzemaljca, mi bi se hvatali na to da ga nemozemo slijediti jer nismo iste prirode, govorili bi lahko je njemu on je bio drugaciji nego mi ljudi...sigurno bi takvih izgovora bilo....tako da ne bi imali neku konekciju sa takvim bicem u pogledu zivotnog slijedenje, ne bi znali kako se postaviti u bracnim odnosima, ni kako bi u ostalim zivotnim prilikama...bilo bi svak na svoju ruku.

nije tacno da mozes, jer nuzno je da imas verifikacijsko sredstvo dato od Boga da pokazes ljudima, a to su cuda...zato su poslanici cuda radili.

nemozesmo mi doci i reci eo ja poslanik, narod kaze daj neko cudo uradi pa da ti povejkrujemo....i tu vec padas dolje ako im nista ne pokazes, jer ne bi bila nikakva razlika izmedju sharlatana i iskrenog poslanika u toj situaciji.
Drekavac22

#704 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

broj dva wrote: 14/03/2022 13:13
I dobro traljavi su bilo dosadasnji poslanici, imamo kamaru religija i bogova unatoc tome sto ih je Glavni i Jedini Ispravni Bog poslao preko hiljadu da nam objasne koji kurac On hoce od nas.
imamo kamaru religija i bogova unatoc tome sto ih je Glavni i Jedini Ispravni Bog poslao preko hiljadu
ko ti to kaze da je bog poslao preko hiljadu religija, nije to tacno.

Bog salje samo jednu vjeru, jednu religiju kroz historiju...koja moze da ima modifikovan vjerozakon s vremena na vrijeme zavisno od okruzenja i vremena.

vjere koje se razgranaju pa postanu zasebne to su samo ljudi razgranili razne religije, nadodali stvari u njih koje Bog nije objavio i stvorili zasebne religije, nista sa tim Bog nema sto ljudi izmisljaju i ubacuju u svoje vjere.
broj dva

#705 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by broj dva »

Drekavac22 wrote: 14/03/2022 14:01
broj dva wrote: 14/03/2022 13:13
imamo kamaru religija i bogova unatoc tome sto ih je Glavni i Jedini Ispravni Bog poslao preko hiljadu

Bog salje samo jednu vjeru, jednu religiju kroz historiju...koja moze da ima modifikovan vjerozakon s vremena na vrijeme zavisno od okruzenja i vremena.

vjere koje se razgranaju pa postanu zasebne to su samo ljudi razgranili razne religije, nadodali stvari u njih koje Bog nije objavio i stvorili zasebne religije, nista sa tim Bog nema sto ljudi izmisljaju i ubacuju u svoje vjere.
2 puta fino i jednom polufino sam te zamolio da me ne kvotiras.
Nemoj me vuc za jezik, naporan si ko proljev a manje koristan.
Drekavac22

#706 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

broj dva wrote: 14/03/2022 14:30
Drekavac22 wrote: 14/03/2022 14:01

2 puta fino i jednom polufino sam te zamolio da me ne kvotiras.
Nemoj me vuc za jezik, naporan si ko proljev a manje koristan.
i ja te fino zamolim da mi ne ulazis na temu onda, koji te vrag tjera da udjes?

zaobidji je u sirokooooooom luku, znaci nemoj da bi pristino na nju ni u sali a kamoli ozbiljno zamolio bi te fino.
Dozer

#707 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Dozer »

Drekavac22 wrote: 14/03/2022 13:56 ma pusti te krscanske fraze koje nemaju ni logike ni uporista u bibliji.

:pisnuo:
ako te odredi kao poslanika, pa se rodis ti si fakticki od Boga poslat, jer ces kao psolanik imati direktnu komunikaciju s Bogom i preko andjela Gabriela, dobivat ces infomracije, cuda kao verifikacijska sredstvo da nisi lazni poslanik, mozda budes poslan i sa knjigom, novim vjerozakonom, misija ti bude da pozivas ljude bogu itd
Nesto poput tebe sad...?
Ti bi mogao s Ljubom pod ruku. I on je ubijedjen da je poslanik :-)
Zato sto Bog hcoe da bude jedan od nas a ne vanzemaljac koji dolazi sa neba, jer Bog cilja da bude primjer drugim ljudima da ga slijede u njegovim zivotnim prilika, da se ponasa kao on, da rade dobra djela kao on, da ostavlja losa djela kao on itd
Analogno ovome, znaci - bog je zemaljac? Tu je negdje...?
Bog cak kaze u kuranu da kad bi andjeli hodali zemljom, kao ljudi, on bi im poslanika andjela jednog izmedju njih poslao
Ti cuo da to bog kaze...?
Mudrost toga je zato sto kada bi bila obratna situacija, dfa nama posalje andjela kao poslanika il inekog vanzemaljca, mi bi se hvatali na to da ga nemozemo slijediti jer nismo iste prirode, govorili bi lahko je njemu on je bio drugaciji nego mi ljudi...sigurno bi takvih izgovora bilo....tako da ne bi imali neku konekciju sa takvim bicem u pogledu zivotnog slijedenje, ne bi znali kako se postaviti u bracnim odnosima, ni kako bi u ostalim zivotnim prilikama...bilo bi svak na svoju ruku.
Nisi shvatio poentu. Zasto nije poslanika-covjeka spustio, nego se i taj rodio kao i svi mi ostali, i onda nekad, u neka doba, neko ga prozvoa poslanikom. Naravno, sve ljudi.
A da je, recimo, taj covjek "spusten", da su drugi ljudi to vidjeli, te da je bog zagrmio "OVO JE MOJ POSLANIK!!", mi danas uopste ne bismo vodili ovu besmislenu diskusiju :D
nije tacno da mozes, jer nuzno je da imas verifikacijsko sredstvo dato od Boga da pokazes ljudima, a to su cuda...zato su poslanici cuda radili.
Da li je Houdiny poslanik? Ili David Coperfield? Ili onaj M..nesto...? Jbg, ljudi rade cuda...prolaze kroz zidove, lebde, samo rukama dizu tezine po 3x vece od njih samih, cine da stvari nestaju i pojalvjuju se negdje drugo, itd.itd...

Vidi ovih... da su se rodili prije 1500+ godina, bili bi vjerovatno ne poslanici, nego sam bog :D

nemozesmo mi doci i reci eo ja poslanik, narod kaze daj neko cudo uradi pa da ti povejkrujemo....i tu vec padas dolje ako im nista ne pokazes, jer ne bi bila nikakva razlika izmedju sharlatana i iskrenog poslanika u toj situaciji.
To sam ti i rekao - danas je tesko naci toliko nepismenih budala koje bi povjerovale da je dosao novi poslanik :D

Drago mi je da se slazemo :D
Deckard74

#708 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Deckard74 »

124000 poslanika i isto toliko poruka čovječanstvu i nijedna da se primi kako treba. Zar to nije strašno neefikasan bog?

I sve se nešto krije, stidljivo, uokolo se javlja preko anđela pa onda poslanika a sve pod krinkom testa nekog. Zašto? Pa haman mu dosadno. al što bi Karlin reko :" He loves you".

Umjesto traženja kodova ja ti preporučujem da pročitaš suštinu, više puta.
Ja sam iz svojih iščitavanja Kur'ana pronašao slijedeće: ide malo obećanja (e kakvih treba i hrane i hladovine ima u dzenetu), pa onda puuuno prilično sadističkih prijetnji (ako ne budeš slušo ima da goriš), pa arbitrarnih pravila, dozvola i zabrana, pa te tjera da mu se ulizuješ, pa poneka historijska priča itd. I nikako u svim tim pokušajima ja ne nađoh neku nadprirodnu božansku sposobnost. A baš sam se trudio. Robovlasništvo, genocid, žene su stvari na kojima tvoj bog pada. Ima toga još al je mod osjetljiv na to. Jendostavno autor te knjige mi se ne može povezati sa potencijalnim kreatorom svemira i svemogućim bićem kojima ga religije pokušavaju predstaviti.

u postu #628 istom tvojom metodologijom (malo broji, malo sabiraj, malo oduzmi, podijeli, malo nategni i voala čudo! - nivo matematike 4 razreda) sam ti prikazao koliko je lako naci nesto ako to trazis. Ali ti si se napravio mutav.
Drekavac22

#709 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Dozer wrote: 14/03/2022 15:12
Drekavac22 wrote: 14/03/2022 13:56 ma pusti te krscanske fraze koje nemaju ni logike ni uporista u bibliji.

:pisnuo:
Nesto poput tebe sad...?
Ti bi mogao s Ljubom pod ruku. I on je ubijedjen da je poslanik :-)
Analogno ovome, znaci - bog je zemaljac? Tu je negdje...?
Nisi shvatio poentu. Zasto nije poslanika-covjeka spustio, nego se i taj rodio kao i svi mi ostali, i onda nekad, u neka doba, neko ga prozvoa poslanikom. Naravno, sve ljudi.
A da je, recimo, taj covjek "spusten", da su drugi ljudi to vidjeli, te da je bog zagrmio "OVO JE MOJ POSLANIK!!", mi danas uopste ne bismo vodili ovu besmislenu diskusiju :D
Da li je Houdiny poslanik? Ili David Coperfield? Ili onaj M..nesto...? Jbg, ljudi rade cuda...prolaze kroz zidove, lebde, samo rukama dizu tezine po 3x vece od njih samih, cine da stvari nestaju i pojalvjuju se negdje drugo, itd.itd...

Vidi ovih... da su se rodili prije 1500+ godina, bili bi vjerovatno ne poslanici, nego sam bog :D

To sam ti i rekao - danas je tesko naci toliko nepismenih budala koje bi povjerovale da je dosao novi poslanik :D

Drago mi je da se slazemo :D
pazi, ja vjerujem da je Kuran od boga,mene ne pitaj ja cuo, nisam cuo, nego pitaj sta su dokazi...o tome treba diskutovati a ne pitati me ja cuo??

A da je, recimo, taj covjek "spusten", da su drugi ljudi to vidjeli, te da je bog zagrmio "OVO JE MOJ POSLANIK!!", mi danas uopste ne bismo vodili ovu besmislenu diskusij
da je spustio nista to opet ne bi znacilo

jer Bog kaze ovo u Kuranu :

Kada bismo im andjele poslali, i kad bi im mrtvi progovorili, i kad bismo pred njih očigledno sve dokaze sabrali – oni opet ne bi vjerovali, osim ako bi Allah htio, ali većina njih ne zna.

i ne samo to nego Bog zna kakva bi pravdanja iznosili kad bi opipali cudo oni oji ne zele da vjeruju

Bog kaze o vasem stanju kako bi se pravdali i dalje da se cuda vama pokazu:

6 Oni(Nevjernici) govore: 'Ej, ti(Muhammede) kome se Kur'an objavljuje, ti si, uistinu, lud!
7 Zašto nam andjele ne dovedeš, ako je istina što govoriš!'
8 Mi(Bog) andjele šaljemo samo s Istinom, i tada im se ne bi dalo vremena da čekaju.
9 Mi, uistinu, Kur'an objavljujemo i zaista ćemo Mi nad njim bdjeti!
10 I prije tebe(Muhammede) smo poslanike prijašnjim narodima slali
11 i nijedan im poslanik nije došao, a da mu se nisu narugali.
12 Eto tako Mi Kur'an uvodimo u srca nevjernika,
13 oni u nj neće vjerovati, a zna se šta je bilo s narodima davnašnjim.
14 Kad bismo njih radi kapiju na nebu otvorili i oni se kroz nju uspinjali,
15 opet bi oni, zacijelo, rekli: 'Samo nam se pričinjava, mi smo ljudi opčinjeni
!'

znaci kada bi u cudo usao i tad nevjernik koji ne zeli vjerovati bi poricao i pravdao se to halucinacijama koju su ga obuzele.

pazi ovo sto cu ti reci sad i upamti to

Vjerovat ce u Boga samo onoliko koliko ti Bog dozvoli da u njega vjerujes, jer da ti Bog pusti vjerovanje u srce , to bi znavilo pruza ti ruku milosti da se uhvatis za nju, daje ti sansu za vjecni zivot i Raj.

Ako to ne osjecas, to znaci nisi jos zasluzio zbog svojih stavova, i djela da ti pruzi ruku spasa...jer Bog to fino kaze u Kuranu:

Odvratiću od znamenja Mojih one koji se budu bez ikakva osnova na Zemlji oholili. I kakav god oni dokaz vide, neće ga vjerovati: ako vide Pravi put – neće ga kao put prihvatiti, a ako vide stranputicu – kao put će je prihvatiti. To zato što će dokaze Naše poricati i što će prema njima ravnodušni biti.

znaci Bog namjerno blokira osobu da ne razumije Islam, niti Kuran, niti njegovu vjeru uopste, da mu do srca ne dolazi nikako ako osoba to kod Boga ne zasluzuje

Bog kaze:
Ima onih koji dolaze da te slušaju, ali Mi smo na srca njihova zastore stavili, da Kur'an ne bi razumjeli, i gluhim ih učinili, pa i ako bi sve dokaze vidjeli, opet u njih ne bi povjerovali. A kada ti dolaze da se s tobom raspravljaju, govore oni koji ne vjeruju: "To su samo izmišljotine naroda davnašnjih!"

znaci sta covjek treba da uradi da ova blokada popusti

Bog kaze:
...Allah odabire za Svoju vjeru onoga koga On hoće i upućuje u nju onoga ko Mu se iskreno obrati.

to nisu cuda to su trikovi i crna magija gdje su pripomognuti dzinskim djelovanjem kroz ugovor: dajem ti dajes mi.

U vrijeme MOjsija/Musaa crna magija i madjionicarski trikovi su bili popularni, pa je Faraon organizovao borbu Madjionicara sa Mojsije da ga poraze u vjestinama Magije

samo faraon nije znao da ono sa cim je Bog poslao MOjsija nije magija, nego prava cuda....pa su porazeni bili madjinicari, i kad su vidjeli da je to pravo cudo, povjerovali su Mojsiju da ga je Bog poslao a faraon je razapeo te madjinirce zato sto su povjerovali Mojsiju

Svako vrijeme je imalo svoje vjestine

Za vrijeme Mojsija magija bila popularna pa je Bog poslao poslanika sa cudima iz domena Magije

Za vrijeme poslanika saliha popularno bilo klesanje gradjevina u stijenama, dato mu cudo da Kamila izadje iz stijene

Za vrijeme Isusa medicina bila popularna pa Bog poslao isusa sa medicinskim cudima, rodjen bez oca, da ozivljava mrtve, lijeci slijepe i gubave, daje zivot mrtvim oblicima koje konstruise itd

Za vrijeme MUhammeda, poezija bila popularna pa Bog poslao Kuran u domenu poezije iako Kuran nije poezija, cudo i izazov za pjesnike.
Drekavac22

#710 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Deckard74 wrote: 14/03/2022 15:22 124000 poslanika i isto toliko poruka čovječanstvu i nijedna da se primi kako treba. Zar to nije strašno neefikasan bog?

I sve se nešto krije, stidljivo, uokolo se javlja preko anđela pa onda poslanika a sve pod krinkom testa nekog. Zašto? Pa haman mu dosadno. al što bi Karlin reko :" He loves you".

Ja sam iz svojih iščitavanja Kur'ana pronašao slijedeće: ide malo obećanja (e kakvih treba i hrane i hladovine ima u dzenetu), pa onda puuuno prilično sadističkih prijetnji (ako ne budeš slušo ima da goriš), pa arbitrarnih pravila, dozvola i zabrana, pa te tjera da mu se ulizuješ, pa poneka historijska priča itd. I nikako u svim tim pokušajima ja ne nađoh neku nadprirodnu božansku sposobnost. A baš sam se trudio. Robovlasništvo, genocid, žene su stvari na kojima tvoj bog pada. Ima toga još al je mod osjetljiv na to. Jendostavno autor te knjige mi se ne može povezati sa potencijalnim kreatorom svemira i svemogućim bićem kojima ga religije pokušavaju predstaviti.

u postu #628 istom tvojom metodologijom (malo broji, malo sabiraj, malo oduzmi, podijeli, malo nategni i voala čudo! - nivo matematike 4 razreda) sam ti prikazao koliko je lako naci nesto ako to trazis. Ali ti si se napravio mutav.
124000 poslanika i isto toliko poruka čovječanstvu i nijedna da se primi kako treba. Zar to nije strašno neefikasan bog?
evo prepustit cu Bogu da ti on odgovori na ovo iz Kurana

Bog kaze:

...A da je Allah htio, On bi vas sljedbenicima jedne vjere učinio, ali, On hoće da vas iskuša u onome što vam propisuje, zato se natječite ko će više dobra učiniti; Allahu ćete se svi vratiti, pa će vas On o onome u čemu ste se razilazili obavijestiti.

na drugom mjestu kaze

Da Allah hoće, učinio bi vas sljedbenicima jedne vjere, ali, On u zabludi ostavlja onoga koga hoće, a na Pravi put ukazuje onome kome On hoće; i vi ćete doista odgovarati za ono što ste radili.

Bog se namjerno ne pokaziva kao sto se ne pokaziva da ima skrivena kamera, reci mi bili skrivena kamera imala smisla ako bi rekli ucesnicima, ima skrivena kamera ovdje samo da vas obavijestimo :D

znaci nebi sigurno pokazali svoje pravo lice....eto zasto se Bog ne pokaziva nikome dok god si na zemlji, a cim umres vidjet ces ga. i pricat sa njim direktno bez prevodioca i tumaca.
Ja sam iz svojih iščitavanja Kur'ana pronašao slijedeće: ide malo obećanja (e kakvih treba i hrane i hladovine ima u dzenetu), pa onda puuuno prilično sadističkih prijetnji (ako ne budeš slušo ima da goriš), pa arbitrarnih pravila, dozvola i zabrana, pa te tjera da mu se ulizuješ, pa poneka historijska priča itd. I nikako u svim tim pokušajima ja ne nađoh neku nadprirodnu božansku sposobnost. A baš sam se trudio.
nisi se ti trudio vjeruj mi

a i da jesi mozda upravo zbog mnogstva grijeha koje si cinio blokada bila da se ne vidi istina istinom a zabluda zabludom

Robovlasništvo,
pa u islamu robovlasnistvo je dozvoljeno samo u ratu, znaci novi robove mozes samo u ratu da uzmes...nikako slobodne ljude.

a koliko znam svaka armija uzima neprijateljske zarobljenike.
genocid,
kakav genocid , da pokazi to
žene su stvari na kojima tvoj bog pada
kako, da cujem???

Jendostavno autor te knjige mi se ne može povezati sa potencijalnim kreatorom svemira i svemogućim bićem kojima ga religije pokušavaju predstaviti.
prije ce btii da ga nisi razumio sta ti Kreator kaze nego da jesi.

nije lahko naci 400 brojcanih slucajnih brojcanih poveznica u jednoj te istoj knjizi.
Dozer

#711 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Dozer »

:facepalm:
Deckard74

#712 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Deckard74 »

Drekavac22 wrote: 14/03/2022 16:28 On u zabludi ostavlja onoga koga hoće
Osim što je u 124000 pokušaja bio neefikasan još je i nepravedan, koga hoće pali cijelu vječnost, ko mu se sviđa, da mu priliku. A oba njegovo djelo. Znači ogromna većina čovječanstva koja nija imala dodira sa islamom je za džehenema. Milostiv li je.

Baš ti znaš koliko sam se ja trudio, i što sam dublje zalazio u materiju Kurana, Hadisa (kakvih zanimljivosti tek tamo ima) i rane islamske historije sve se više stvari kosilo s osnovnim ljudskim vrijednostima koje se danas podrazumjevaju.

Subjektivno skup mojih zločina protiv ljudi i društva bi me maksimalno strpao u zatvor na jednu godinu u jednoj prosječnoj državi. Stepen sumnje u boga ravno u džehenem za sva vremena.

Robovlasništvo - tu priču o ratnim zarobljenicima možeš prodat nekome ko nema pojma. Poslanik je posjedovao robove koji nisu ratni zarobljenici i nisu nikad oslobođeni. Robovima je trgovano, razmjenivani su za robu i nisu smatrani ravnopravnim ljudima. Da li je Marija poslanikova robinja bila ratni zarobljenik?, da li je ikad ratovala protiv islama? Dali ove žene iz ajeta 33:52 su isto ratni zarobljenici? (52:33 i gotov pa zlatni rez).

Genocid - Benu Kurejza, ni Benu Nadir ni Benu Kajnuka nisu bolje prošli, da ne idemo dalje.

Žene - od poslanikovih (Rejhana, Džuvejrija, Safija, Marija staćemo tu, sve sretnica do sretnice), pa do prava žena u islamu - vrijednost svjedočenja, pravo na poligamiju itd. .

Kažeš možda ga nisam razumio, sam za sebe veli da je jasan a interpretacija na hiljade.

Kažeš 400 kodova, čuda našao u cijelom Kuranu za koliko vremena? Čisto sumnjam, ali eto ja u jednom postiću od dva reda nađoh pet iz zajebancije koristeći se tvojom metodologijom.

Još jednom, čitaj Kuran, mani se traženja kodova i doooobro se zapitaj slažeš li se sa svime što tamo piše ili se samo ulizuješ velikom baji iz straha da te ne spali.
Bloo
Globalna šefica

#713 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Bloo »

Drekavac22 wrote: 14/03/2022 16:03 Za vrijeme MUhammeda, poezija bila popularna pa Bog poslao Kuran u domenu poezije iako Kuran nije poezija, cudo i izazov za pjesnike.
Pa je poslao nepismenog Poslanika*

Go figure.
Drekavac22

#714 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Deckard74 wrote: 14/03/2022 22:42
Drekavac22 wrote: 14/03/2022 16:28 On u zabludi ostavlja onoga koga hoće
Osim što je u 124000 pokušaja bio neefikasan još je i nepravedan, koga hoće pali cijelu vječnost, ko mu se sviđa, da mu priliku. A oba njegovo djelo. Znači ogromna većina čovječanstva koja nija imala dodira sa islamom je za džehenema. Milostiv li je.

Baš ti znaš koliko sam se ja trudio, i što sam dublje zalazio u materiju Kurana, Hadisa (kakvih zanimljivosti tek tamo ima) i rane islamske historije sve se više stvari kosilo s osnovnim ljudskim vrijednostima koje se danas podrazumjevaju.

Subjektivno skup mojih zločina protiv ljudi i društva bi me maksimalno strpao u zatvor na jednu godinu u jednoj prosječnoj državi. Stepen sumnje u boga ravno u džehenem za sva vremena.

Robovlasništvo - tu priču o ratnim zarobljenicima možeš prodat nekome ko nema pojma. Poslanik je posjedovao robove koji nisu ratni zarobljenici i nisu nikad oslobođeni. Robovima je trgovano, razmjenivani su za robu i nisu smatrani ravnopravnim ljudima. Da li je Marija poslanikova robinja bila ratni zarobljenik?, da li je ikad ratovala protiv islama? Dali ove žene iz ajeta 33:52 su isto ratni zarobljenici? (52:33 i gotov pa zlatni rez).

Genocid - Benu Kurejza, ni Benu Nadir ni Benu Kajnuka nisu bolje prošli, da ne idemo dalje.

Žene - od poslanikovih (Rejhana, Džuvejrija, Safija, Marija staćemo tu, sve sretnica do sretnice), pa do prava žena u islamu - vrijednost svjedočenja, pravo na poligamiju itd. .

Kažeš možda ga nisam razumio, sam za sebe veli da je jasan a interpretacija na hiljade.

Kažeš 400 kodova, čuda našao u cijelom Kuranu za koliko vremena? Čisto sumnjam, ali eto ja u jednom postiću od dva reda nađoh pet iz zajebancije koristeći se tvojom metodologijom.

Još jednom, čitaj Kuran, mani se traženja kodova i doooobro se zapitaj slažeš li se sa svime što tamo piše ili se samo ulizuješ velikom baji iz straha da te ne spali.

Osim što je u 124000 pokušaja bio neefikasan još je i nepravedan,
nema tu nikakve veze sa efikasnoscu niti neefikasnoscu....Bog salje poslanike kako ne bi imali opravdanja ljudi da nisu bili opominjani.

koga hoće pali cijelu vječnost, ko mu se sviđa, da mu priliku. A oba njegovo djelo.
koga kazni vjecno kaznom sama osoba je to zasluzila, Bog mu nije nepravdu ucinio.

Ako ti ja kazem ne idi tim putem , otici ces u provaliju ima velika rupa, tlo je nestabilno....a ti se oglusis od moj savjet i upadnes u rupu.

Ko je kriv za to, ja ili ti?

pa isto tako ako te Bog upozorava da ne ides tim putem a ti ides i opet zaglavis u dzehennem, bit ce ti sam pao sam se ubio.

Bog kaze:
na Dan u kom će svaki čovjek samo o sebi brinuti, i u kome će se svakom čovjeku za djela njegova puna nagrada ili kazna dati, nepravda im se neće učiniti!

znaci Bog se obavezo da nikome nece nepravdu uciniti pri kaznjavanju, sve ce da bude po zasluzi....ako fasujes na sudnjem danu fasovat ce zbog djela svojh ruka a ne sto ce ti Bog nepravdu neku nanijeti.
Znači ogromna većina čovječanstva koja nija imala dodira sa islamom je za džehenema. Milostiv li je.
nije tacno

bit ce sigurno osoba koji ce uci u Raj a nikad sa islamom nisu imali dodirne tacke a dok tako isto znamo od poslanika da ce prvi sa kojima ce se Dzehennem potpaliti biti licemjerni muslimani.

stvar je relativna, nije to tako samo crno i bijelo.

Baš ti znaš koliko sam se ja trudio, i što sam dublje zalazio u materiju Kurana, Hadisa (kakvih zanimljivosti tek tamo ima) i rane islamske historije sve se više stvari kosilo s osnovnim ljudskim vrijednostima koje se danas podrazumjevaju
primjercujem to u tvojim opaskama na racun islama da se nisi trudio, jer da jesi ne bi takve stvari iznosio jer su lose shvacene sa tvoje strane.

nije nuzno da cinis zlocine da ides u Pakao, u pakao covjek ide i za manje stvari na oko, ali su krupne Bogu...dovoljno je da prepricavas tudje lazne price i ogovaras druge ljude da fasujes pofinu kaznu u Dzehennemu....cak sta vise ako se pisas po sebi i ne vodis kontrolu nad mokracom, i za to kazna moze da uslijedi, ako ne drzis do sebe.

Dzehennem ima raznih nivao , nece svi ljudi biti u istom nivou kazne.

Robovlasništvo - tu priču o ratnim zarobljenicima možeš prodat nekome ko nema pojma. Poslanik je posjedovao robove koji nisu ratni zarobljenici i nisu nikad oslobođeni. Robovima je trgovano, razmjenivani su za robu i nisu smatrani ravnopravnim ljudima.
ovo je ocit primjer da si ucio o islamu sa anti-islamskih propagandnih stranica jer da jesi znao bi kako se stvari krecu...ali objasnit cu ti.

Da ponovim jos jednom, Islam je dosao da oslobodi ljude ropstva, a novi robovi su se uzimali samo u Ratu, pa i ti robovi koji budu uzeti, toliko fino se mora postupati sa njima, da su ukoponovani u clanove familije, i to mi je jedna jedina neshvatljiva stvar sa islamom kao vjernikom, da robove skoro pa ucine dio familije, da jedu zajedno za istim stolom, da imaju sta obuci, obezbijediti im se edukuju itd, nesmijes ih udarati, ne smijes ih poslovima prenagliti. itd

a to da je islam dosao da oslobodi ljude robstva to je svakom muslimanu jasno ko imalo poznaje islam i vidis koliko se potencira na svakom koraku da ce Bog nagraditi osobe koje oslobadjaju robove, znaci svako malo ak ogresku uradis recimo covjek uradi neku gresku po pitanju vjere duznost m je izmedju ostalog i osloboditi roba. na svakom koraku se potencira to oslobadjanje robova.
Poslanik je posjedovao robove koji nisu ratni zarobljenici i nisu nikad oslobođeni
taj rob i afroamericki rob nisu ista stavr, to je nebo i zemlja.

ono sto su muslimani imali od robova, to su bili na nivo kucnih sluga, da sluzis staratelja, donosenje vode, posmremanje itd a zauzrvrat imas obezbijedjenju hranu i smijestaj, oni su im cuvali stoku itd

ti robovi nisu imali svoje kuce pa da se tek tako oslobode....oslobadjanje tece postepeno.

Da li je Marija poslanikova robinja bila ratni zarobljenik?, da li je ikad ratovala protiv islama? Dali ove žene iz ajeta 33:52 su isto ratni zarobljenici? (52:33 i gotov pa zlatni rez).

moras da sagledavas situaciju iz date okolnosti, mjesta i vremena....kad se sve to odvijalo.

Marija robinja iz Egipta poslana Muhamemdu kao poklon , i sta je Muhammed uradio ozenio se sa njom, a cim se ozenis postaje supruga i vise nije rob.
Ona je bila lijepa zato je i poslana kao poklon u to vrijeme, Muhammed se ozenio sa njom...a cim se ozenis tad prestaje robovlasnistvo.

dok zene koje se zarobe u ratu, kako je to regulisano u islamskim propisima, posto nema izbjeglickih centara za zbrinjavanje civila, vojska je mogla da odvede svojim kucama kao robove da budu dio proodice, odlucis li se u to vremenu odvesti ropkinju to je bilo na nivou kao da je i ozenis zenu i odvedes kuci.

tako su se stvari odvijale
poslusaj ovog profesora sa instituta kako je to teklo sve oko roblja u to vrijeme

ovo je cist dokaz da nisi nista citao iz islamskih izvora kako se odvijala situacija sa ovim zidovskim plemenima

pa cu ti ja pojasniti da vidis u kakvu si zabludu upao po ovom pitanju i onda se zapitaj sta si ti to sve ucio.

Zidovi Medine kada je Muhamemd dosao, odlucio je poslanik da napravi ustav medine po kojem ce se sve regulisati medju religijski odnosi i prava i zastite svih gradjana. u tom ustavu su zidovi prihvaceni da budu dio muslimanske nacije, znaci da budemo jedna nacija Ummet, a da svako ispovjeda svoju vjeru bez da iko ikoga dira, biznisi se rade itd, da cvjeta trgovina.

Ovo sad upamti dobro sto cu ti reci
u tom ugovoru je bilo zapisano u slucaju ako neprijatelj sa vana napadne Medinu muslimani i zidovi moraju zajedno braniti grad od neprijatelja.

Kada su saveznicke snage opkloile medinu i drzali ih u okruzenju, muslimanska vojska izasla van malo i napravila rovove tu su strazaili kod velikih dubokih rovova da ne bi mogli preci lahko i prodrijeti u grad....sta su zidovi Medine uradili? Oni su odlucili da ne brane grad i da se priklone saveznickoj vojsci...kada su culi muslimani na bojnoj liniji sta se desava, da su zidovi odlucil iokrenuti im ledja i ne samo to nego sa nalaze zajendo sa njihovim porodicama u gradu, pa su doveli u muslimani u zestoku tesku situaciju, grad napadnut sa vana a zidovi im okrenuli ledja i jos im familije u gradu nezasticenje.

Bog kaze o teskoj situaciji muslimana kad su ih saveznicke vojske opkloile a jevreji se okrenu li protiv njih sa ledja
9 O vjernici, sjetite se Allahove milosti prema vama kada su do vas vojske došle, pa smo Mi protiv njih vjetar poslali, a i vojske koje vi niste vidjeli – a Allah dobro vidi šta vi radite –
10 kad su vam došle i odozgo i odozdo, i kad su oči vaše bile uprte jedino u neprijatelja, a duša došla do grkljana, i kad ste o Allahu svašta pomišljali –
11 tada su vjernici bili u iskušenje stavljeni i ne mogu biti goré uznemireni,

12 kad su licemjeri i onī bolesna srca govorili: 'Allah i Poslanik Njegov su nas samo obmanjivali kad su nam obećavali!'
13 kad su neki među njima rekli: 'O stanovnici Jesriba, ovdje vam nema stánka, zato se vratite!', a drugi među njima su tražili dopuštenje od Vjerovjesnika i govorili: 'Kuće su naše nezaštićene!' – a nisu bile nezaštićene, već su se oni htjeli izvući.
14 A da su im sa raznih strana prodrli i da su potom od njih zatražili da opet postanu mnogobošci, oni bi to, ne dvoumeći se oko toga, brzo učinili,
15 a bili su se još prije Allahu obavezali da neće uzmicati – a za Allahu datu obavezu će se odgovarati!

pa Bog nakon nekog vremena poslao jak vjetar gdje su letjeli predmeti, satori, ljudi i zemljotres i otjerase saveznicku vojsku nisu mogli ostati tu....pa su muslimani odlucili opkoliti zidove i da se obracunaju sa njima zbog te zestoke izdaje u tako teskom trenutku.

kada su zarobili sve vojno sposobne muskarce , Muhammed im je ponudio da im presudi neko od njihovih ljudi, Sad ib nMuaz koji je bio njihov bivsi poglavar prije prihvatanja islama..poslanik odlucio da to bude upravo on.

Pa kad je Muaz dosao i rekao da li svi prihvatate da ja presudim u ovom slucaju, i Muhammed je isaretom pokazao da prihvata njegovu presudu.

Muaz je odlucio da se muskarci pobiju a zene i djeca budu roblje, znaci presudio im je prema Tori, jevrejkom starom zakonu..znaci zidovima je presudio njihovom svetom knjigom gdje pise

Biblija:
Ponovljeni zakon 20,12 Ako li neće da sklopi mir s tobom, nego se odluči za boj s tobom, onda ga opsjedni!
Ponovljeni zakon 20,13 Kad ti ga preda u ruke Gospod, Bog tvoj, onda pobij sve muško u njemu oštricom mača!
Ponovljeni zakon 20,14 Ali žene i djecu i stoku i s, što se inače nalazi u gradu, sav plijen, uzmi za sebe! Možeš slobodno raspolagati plijenom svojih neprijatelja, što ti ga dade Gospod, Bog tvoj.

Znaci da sumiramo stvar, presudjeno je vojsno sposbnim muskarcima koji su bili prekrsili uygovor o zajednickoj odbrani grada i okrenuli se protiv muslimana da bi poslije jedan od njih, bivsi zidov , njihov poglavar prosli a sada musliman presudio po njihovoj svetoj knjizi Tori.

je li sad malo drugacije gledas na stvar, kada sam odrzao jednu kracu lekciju iz historije i sta se sve desavalo tu. moras poznavati detalje da bi sudio, to ti ne znas, ja evo znam, pa mogu da kazem sta je na stvari...ako mislis da ces se o isalmu nesto nauciti preko propagande onda si u zabludi.

upravo tako sve sretnica do sretnice....jer su zeljele sa njim biti u braku.

prava zena u islamu su daleko veca bila nego ikakva prava zena u evropi i ostatku svijeta.
vrijednost svjedočenja
ovo je iz razloga sto su zene ulaze u faze u zivotu gdje stavri utjecu na memoriju pa zato, menstrualni ciklusi, trudnoce, menopauze utjecu na gubitak pamcenja.

jer jasno ajet kaze ako jedna zboravi da je druga podsjeti.
pravo na poligamiju itd.
ovo je rjesenje za problem, kada su ratovi muskarci izginu a ostane puno zena, pa da bi se i one zbrinule omogucena je poligamija

pa eto sumnjaj onda

ne birni ti sta cu ja i kako cu ja...brini se ti za sebe.
Drekavac22

#715 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Bloo wrote: 14/03/2022 23:38
Drekavac22 wrote: 14/03/2022 16:03 Za vrijeme MUhammeda, poezija bila popularna pa Bog poslao Kuran u domenu poezije iako Kuran nije poezija, cudo i izazov za pjesnike.
Pa je poslao nepismenog Poslanika*

Go figure.
da i to je neki argument, poslati nepismenog poslanika koji ce ti izrecitirati tekstove na prvu a tekstovi su strukturisani u prstenastoj konstrukciji.
bez ikakvih pomagala i editovanja teksta....naravno da je to cudo.

evo pogledaj vizuelno kako to ide
Deckard74

#716 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Deckard74 »

ako nešto pokušaš 124000 puta i ne uspiješ - neefikasan si
Bog kaze:
na Dan u kom će svaki čovjek samo o sebi brinuti, i u kome će se svakom čovjeku za djela njegova puna nagrada ili kazna dati, nepravda im se neće učiniti!
Pobijaš jedan ajet drugim - Ako hoće učiniće da vjeruju ako neće džaba im sve plus te skroji kako hoće, zna da ćeš griješiti i posle te peče zbog toga - sadistički ili pravedno?
jer da jesi ne bi takve stvari iznosio jer su lose shvacene sa tvoje strane
Nisu shvaćene onako kako ih ti shvataš. Posatvi sebi jedno čarobno pitanje: Šta ako ti nisi u pravu? Otvoriće ti oči.
Zamisli koji procenat ljudi u historiji je objektivno ispunilo uslove za dženet? 1%? manje? idalje pravedan?
Islam je dosao da oslobodi ljude ropstva,
Prvo sam ti razmontiro argument da su svi robovi ratni zarobljenici jer mogu biti pokloni, žene, djeca a i prodavali su se i razmjenivali. Sad bi ti da pomjeriš stative i pucaš nanovo "nisu to oni klasični robovi" - Jesu: njihov si vlasnik, ne mogu otići kad hoće, mora da radi, možeš da ga tučeš, možeš da ih siluješ - kakva je tu razlika od klasičnog roba?
Slažem se po islamu jeste fino osloboditi ali ne moraš, ni poslanik ih nije sve oslobodio. Zamisli koliko bi lakše bilo braniti islam da je jednim ajetom zabranio robove?
moras da sagledavas situaciju iz date okolnosti, mjesta i vremena....kad se sve to odvijalo.
kako se samo gicaš :D ropkinja se ne može porediti sa suprugom u islamu,
Video koji si postavlja radi isto što i ti pokušava da opere, da u vrijeme kad su sve info dostupne pokuša da nešto što smo prevazišli kao civilizacija predstavi makar malo prihvatljivim.
ovo je cist dokaz da nisi nista citao iz islamskih izvora kako se odvijala situacija sa ovim zidovskim plemenima
Hahaha srce slatko hoće da se predstavi kao autoritet kobajagi lekciju drži. Baš u islamskim izvorima sam i naišao na to.
Pokolješ 600-900 sposobnih muškaraca, žene i djecu u roblje a imovinu sebi - de facto genocid. Uništiš do temelja pleme koje te nije napalo.
E sad pogledaj svoje opravdanje toga, da li je kazna proporcionalna zločinu?

Rejhana zarobljenica iz Benu Nadir plemena, Dzuvejrija zarobljenica iz Benu Mustalik plemena, Safija - zarobljenica iz Benu Nadir plemena, Marija - poklon robinja, dugogodišnja konkubina za koje neki izvori kazu da ju je ozenio a neki ne.
Da čudne su žene, zarobiš ih pobiješ im muževe a one jedva čekaju da se udaju i budu ti 4,5,6 žena, how yes no.
ovo je iz razloga sto su zene ulaze u faze u zivotu gdje stavri utjecu na memoriju pa zato, menstrualni ciklusi, trudnoce, menopauze utjecu na gubitak pamcenja.
Volio bi da vidim facu tvoje majke kad joj ovo kažeš ili bilo koje žene sa minimalno diplomom srednje škole.
ovo je rjesenje za problem, kada su ratovi muskarci izginu a ostane puno zena, pa da bi se i one zbrinule omogucena je poligamija
hahahah, i to je jedini način da se te žene zbrinu? Poligamija je najbolje socijalno rješenje za zbrinjavanje udovica? Ništa bolje od tog nisu mogli skontat. Udaj se i rahat?

E sad malo da upotrijebiš osnovnu ljudsku sposobnost koju nam je evolucija dala - Empatiju i postaviš se u poziciju roba, robinje, člana bilo kojeg Benu plemena i zapitaj se da li te je bar malo sramota što pokušavaš opravdat sve to ovako kilavim i jednostranim argumentima.

Svi tvoji argumenti potiču iz pristrasnih izvora, i ti biraš samo one koje čine tvoju vjeru manje surovom, tvoja je misija da pereš i da se ulizuješ a ne istina.
Drekavac22

#717 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Deckard74 wrote: 15/03/2022 20:08 ako nešto pokušaš 124000 puta i ne uspiješ - neefikasan si
Bog kaze:
Pobijaš jedan ajet drugim - Ako hoće učiniće da vjeruju ako neće džaba im sve plus te skroji kako hoće, zna da ćeš griješiti i posle te peče zbog toga - sadistički ili pravedno?
jer da jesi ne bi takve stvari iznosio jer su lose shvacene sa tvoje strane
Nisu shvaćene onako kako ih ti shvataš. Posatvi sebi jedno čarobno pitanje: Šta ako ti nisi u pravu? Otvoriće ti oči.
Zamisli koji procenat ljudi u historiji je objektivno ispunilo uslove za dženet? 1%? manje? idalje pravedan?
Islam je dosao da oslobodi ljude ropstva,
Prvo sam ti razmontiro argument da su svi robovi ratni zarobljenici jer mogu biti pokloni, žene, djeca a i prodavali su se i razmjenivali. Sad bi ti da pomjeriš stative i pucaš nanovo "nisu to oni klasični robovi" - Jesu: njihov si vlasnik, ne mogu otići kad hoće, mora da radi, možeš da ga tučeš, možeš da ih siluješ - kakva je tu razlika od klasičnog roba?
Slažem se po islamu jeste fino osloboditi ali ne moraš, ni poslanik ih nije sve oslobodio. Zamisli koliko bi lakše bilo braniti islam da je jednim ajetom zabranio robove?
Video koji si postavlja radi isto što i ti pokušava da opere, da u vrijeme kad su sve info dostupne pokuša da nešto što smo prevazišli kao civilizacija predstavi makar malo prihvatljivim.
Hahaha srce slatko hoće da se predstavi kao autoritet kobajagi lekciju drži. Baš u islamskim izvorima sam i naišao na to.
Pokolješ 600-900 sposobnih muškaraca, žene i djecu u roblje a imovinu sebi - de facto genocid. Uništiš do temelja pleme koje te nije napalo.

Rejhana zarobljenica iz Benu Nadir plemena, Dzuvejrija zarobljenica iz Benu Mustalik plemena, Safija - zarobljenica iz Benu Nadir plemena, Marija - poklon robinja, dugogodišnja konkubina za koje neki izvori kazu da ju je ozenio a neki ne.
Da čudne su žene, zarobiš ih pobiješ im muževe a one jedva čekaju da se udaju i budu ti 4,5,6 žena, how yes no.
Volio bi da vidim facu tvoje majke kad joj ovo kažeš ili bilo koje žene sa minimalno diplomom srednje škole.
hahahah, i to je jedini način da se te žene zbrinu? Poligamija je najbolje socijalno rješenje za zbrinjavanje udovica? Ništa bolje od tog nisu mogli skontat. Udaj se i rahat?

E sad malo da upotrijebiš osnovnu ljudsku sposobnost koju nam je evolucija dala - Empatiju i postaviš se u poziciju roba, robinje, člana bilo kojeg Benu plemena i zapitaj se da li te je bar malo sramota što pokušavaš opravdat sve to ovako kilavim i jednostranim argumentima.

Svi tvoji argumenti potiču iz pristrasnih izvora, i ti biraš samo one koje čine tvoju vjeru manje surovom, tvoja je misija da pereš i da se ulizuješ a ne istina.
ako nešto pokušaš 124000 puta i ne uspiješ - neefikasan si
ali ti i dalje ne citas sta ti se pise

za efikasnost na koju ti ciljas Bogu uopste nisu potrebni poslanici, on moze uciniti da smo svi ljudi vjernici samo ako on to pozeli i hoce....svi bi mi onda bili vjernici.

Ali on hoce da se covjek trudi sa svojom slobodnom voljom a Bog bi mu pomogao na tom putu spoznaje, ako je iskren i zeli uputu.

evo ti Bog licno odgovara iz Kurana na tu tvoju opasku o efikasnosti ili neefikasnosti sa poslanicima

Nije poenta tu biti efikasan, poenta je da ljudi nemaju opravdanja kada im Bog salje poslanike da ih opominju i pozivaju na put za Dzennet

Bog kaze:
163 Mi objavljujemo tebi kao što smo objavljivali Nuhu i vjerovjesnicima poslije njega, a objavljivali smo i Ibrahimu, i Ismailu, i Ishaku, i Jakubu i unucima, i Isau, i Ejjubu, i Junusu, i Harunu, i Sulejmanu, a Davudu smo dali Zebur –
164 i poslanicima o kojima smo ti prije kazivali i poslanicima o kojima ti nismo kazivali – a Allah je, sigurno, s Musaom razgovarao –
165 o poslanicima koji su radosne vijesti i opomene donosili, da ljudi poslije poslanika ne bi nikakva opravdanja pred Allahom imali. – A Allah je silan i mudar.

to je poenta, a ne da bude 100% efikasnost...jer Bog hoce da mi sa slobodnnom voljom se trudimo na zivotnom testu pa oni koji poloze taj test ukazuje im se milosti daje Raj...onaj ko kiksa moze da ide u Dzehennem

ne citas sta ti se pise a niti razmisljas o tome sta ti se pise...a trebao bi ako hoces da shvatis....

svakome je Bog dao slobodnu volju da ide na test, pa ili prolazis test ili padas na testu....stvar je u tome ako ti se iskreno obratis za pomoc od boga na tom testu Bog ce ti se odazvati, i vidjet ces promjene u svom srcu u pogledu njegove knjige....a osoba koja okrece glavu od boga, prepusten je sam sebi i svojim sejtanima i onda se tesko dolazi do istine i spoznaje, bude neka vrsta distorcije realnosti, zlo postaje dobro dobro postaje zlo...ali to ne primjetis...i tesko se onda u takvoj situaciji snaci.
Šta ako ti nisi u pravu? Otvoriće ti oči.
argumentuj sa dokazima pa cemo vidjeti jesam li u pravu ili nisam :)

znas li ti uopste sta Bog od tebe trazi za Raj da udjes pa kad tad i cak nakon dzehennema...to je samo da vjerujes da postoji samo jedan Bog i da mu se ne pripisuje sudruga u njegovim atributima. i imat ces kad tad dzennet.

Jesi li ti svjestan da za dzennet nisu to neki teski uslovi za uci, jer Bog ce cak ljudima traziti opravdanja da bi ih uveo u dzennet, oprastat ce im i smilovati na neke pogreske iz zivota.

Kada bude sudjenje na Sudnjem danu, ako covjek bude zakazao negdje kod farzova (obaveznih radnji) reci ce se de mu potrazite u dobroviljnim radnjama (nafilama) da to pokrije farzove.

i poslanik je govorio je jednoj prilici na sudnjem danu kada ce jedan covjek zasluziti Dzehennem i reci ce Bog da ga vode u dzehennem, i dok ga budu vodili prema dzehennemu, covjek ce se okretati prema Bogu, reci zaustavite ga, pa ce ga Bog upitati sto se okreces...covjek ce reci, Boze imao sam ljepse misljenje o tebi i nisam mislio da ces me kazniti na sudnjem danu.

reci ce im Bog, vodite ga u Dzennet.

Bog je punoooooo milostivno Bice, njegova milost pretice njegovu srdzbu, pa ako si 50-50 sa dobrim djelima i losim, ipak ces u raj upravo zato sto je Bog milostivan i pretice njegova milost njegovu srdzbu.

Bog je uspostavio takav sistem testiranja da su grijesi slatki pa ih covjek hoce da radi, dok je za dobra djela napravio mnogostrucenje nagrade...pa ako ucinis jedno dobro djelo za Boga kao da si ucinio 10 , dok ako ucinis jedan grijeh, pise ti se 1 grijeh a ne 10.

pazi sad ovo u tom sistemu, ako covjek hoce da uradi dobro djelo, ali bude onemogucen nesto ga sprijeci, pise mu se u knjizi djela kao da je ucinio dobro djelo.

a ako namjerno da ucini grijeh, pa se predomisli i odustane zbog Boga, pise mu se 1 dobro djelo.

Dok ljudima koji nisu muslimani ili su grijesni muslimani koji su odstranili od Boga, kada se iskreno pokaju Bogu i vrate mu se, Bog njihova losa djela pretvori u dobra, kao nagradu za vracanje njemu.

i ako znamo da je bog ovako puno milostivan, pa ako covjek kod njega zasluzi kaznu i izazove njegovu srdzbu znaj onda da si sigurno to zasluzio

uzimanje roblja je nuzna stvar u Ratu, znaci zarobljenici su nuzna nus pojava rata.

to je druga prica sto su oni te zarobljenike u svoje kuce da budu dio porodice, da im sluze itd u tim vrmenima dok ne dodje uslovi oslobadjanja

to sad u ovim vremenima i ratovima ne funkcionise

pazi sad ovo ako bi Bog zabranio da se uzimaju zarboljenici u Ratu, to bi nanijelo stetu muslimanima, jer imas samo dvije opcije, da ubijes ga ili pustis da pobjegne...a ako pustis da pobjegne eto ti ga opet sa vojskom kad se regrupisu.
ako se uzmu kao zaorobljenici blokiras ih da ne ratuju protiv tebe u periodu rata, oslabo si sa tim neprijateljsku vojsku....tako da nema nikakve mudrosti zabranjivati uzimanje zarobljenika u Ratu.

naravno da ne moze, ovoj kada zenis dajes Mehr, vjencani pklon, dok u situacijama robinja s en daje. pa onda nasljedna prava, i tako te stvari

i to je normalno, ako je zena zarobljenica iz rata normalno je da nece biti tretirana kao slobodna zena kojoj se daje mehr i sta sve jos ulazi u prava

da ponovim srce medeno :lol: posto si izgleda preskocio

Presudjeno je vojno sposobnim muskarcima koji su bili prekrsili ugovor o zajednickoj odbrani grada i okrenuli se protiv muslimana da bi poslije jedan od njih, bivsi zidov , njihov prosli poglavar a sada musliman presudio po njihovoj svetoj knjizi Tori...a u tom zakonu Tore je bilo da se muskarci pobiju zene i djeca uzme kao orblje imetak raspodjeli.

gdje problem ako su ljudi doslovno izdali drzavu u po rata, okrenuli se protiv drzave i kolaborirali sa neprijateljskom vojskom pa im poslije presudjeno po njihovoj knjizi

i sada je u mnogima drzavama smrtna kazna sa izdaju drzave kad kolaboriras sa neprijateljem protiv svoje drzave.

Uništiš do temelja pleme koje te nije napalo.
kazem ti nisi upucen covjece a sudis

pa da krenem sa drugom lekcijom jos vise detalja posto ocito da ne znas

Hujej prestavnik drugog zidovskog plemena Benu Nadir dosao kod Ka'ba ib Eseda koji je bio potpisnik ugovora izmedju zidova i muhammeda o zajednickom branjenju grada , HUjej kaze doveo sam Kursjsije i te saveznicke vojske , obecali su mi da nece otici dok ne porkaze Muhammeda.

ovaj mu kaze pusti me namiru , muhammed je prema meni iskren i osoba koja drzi do rijeci obecanja. HUjej ga je ubijedjivao dok ga nije ubijedio da prekine ugovor sa Muhamemdom...i poslije Kab pristupio u savez sa nevjernickom vojskom. Posto su zene sa djecom ostale ugradu, a zidovi su bili u dijeli grada gdje su utvrdenja imali...poslali su spijune da vide stanje u gradu ko cuva zene i djecu.

kada je stigla vijest da su benu Kurejza prekinuli ugovor i okrenuli se protiv Muhamemda , muhammed hitno posla ljude da vide situaciju u gradu, kada su muslimani dosli vidjese da je stanje gore nego sto su ocekivali, docekase ih zidovi sa psovkama i mrznjom napadose i poslanika Ko je Allahov poslanik?? nema primirja izmedju nas i Muhammeda a nema ni ugovora.

nakon toga vratise se Muhammedu da ga obvijeste o stanju u gradu.

i tu ulogu je odigrao Muhammedov spijun Nuajm koji je poznavao i zidove i kuresije i savesnike plemena Gatafan...varka je bila da ubijedi benu kurejza uzme taoce savenicke vojske kao sigurnost da ih ovi nece izraditi da ih ostave na milost i nemilost Muhamemdu poslije, a Nuajm je rekao kurejsijama, zidove ce trazit od vas ljude pa ce ih predati Muhammedu, niposto im nedajte.

kada su zidovi trazili ovi odbili, zidovi pomislili da ce ih izraditi saveznicka vojska pa su se sukobili sa dijelom savenicke vojske u tom periodu dodje jak vjetar i zemljotres i rastjera savenicku vojsku.

zbog toga sto su odbili braniti grad, i kolaborirali sa svenicima, prekinuli ugovor na njima je izvresna kazna iz njhove svete knjige....znaci njihvoa sveta knjiga kaze tako da se postupa sa njima i to je to.
Safija prihvatanjem islama je oslobodio robstva, i onda se ozenio sa njom.

kada je ozenio imala je modricu na licu, pitao je Muhammeda sta je to, on mu ispricala da prije nego je Muhamemd osvoji hajber, sanjala san gdje nesto sanja o Muhamemdu i ispricala to svom muzu, a a on je osamario i rekao "ti zelis toga kralja koji je u medini za sebe."

Da čudne su žene, zarobiš ih pobiješ im muževe a one jedva čekaju da se udaju i budu ti 4,5,6 žena, how yes no
kada su vidjele kakav je Muhammed i kako se fino odnosi prema njima....brzo su se navikle na njega.

nekazem to ja nego nauka kaze da zene u tim fazama dolazi do gubitka memorije.
vrati se u to vrijeme i vidjet ces da je najbolja solucija.

sudim islamu na osnovu islamskih vjedostojnih tekstova. a ne na osnovu pretpostavki i svojh htijenja.
Deckard74

#718 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Deckard74 »

Bog hoce da mi sa slobodnnom voljom se trudimo
Taj argument ti je razmontiran davno: ako ne mogu učiniti ništa drugo od onog što je bog zapisao slobodne volje nema.

Kroz historiju oooogromna većina ljudi nije imala dodira s islamom, do dzeneta mozes samo kao musliman (Imran 85) pa ti računaj koliko je milostiv i traži zaobilaznice do mile volje
argumentuj sa dokazima
Argumentovao ti sve troje i robove i genocid i prava žena, ali evo još jednostavnije ne bi li skapiro.
uzimanje roblja je nuzna stvar u Ratu
Konstantno se hvataš rata, ja ti dokazao da je bilo i robova van tih uslova kroz Mariju, kroz ajet, a ako malo potražiš i kroz kupovinu i razmjenu. Dokazao ti da ti robovi nisu imali bolja prava od drugih, šta hoćeš još?
odvesti ropkinju to je bilo na nivou kao da je i ozenis
Kaže čojk prvo, pa malo kasnije:
naravno da ne moze, ovoj kada zenis dajes Mehr, vjencani pklon, dok u situacijama robinja s en daje. pa onda nasljedna prava, i tako te stvari

i to je normalno, ako je zena zarobljenica iz rata normalno je da nece biti tretirana kao slobodna zena kojoj se daje mehr i sta sve jos ulazi u prava
Ovo je smješno Smrle kako se gicaš, sad ovako sad onako, kako te satjeravam u ćošak. :D
Postavi se u poziciju jednog roba, šta možeš, šta ne možeš, šta smiješ. šta ne?
gdje problem ako su ljudi doslovno izdali drzavu u po rata
Svirepo pokolješ sve muškarce a ženu i djecu porobiš, imovinu pokupiš, obrišeš pleme s lica zemlje tebi ove tvoje baljezgarije to opravdavaju? Kurejze čak ni u islmaskim spisima nisu napali muslimane, a za tu izdaju su dobili de fakto genocid. Pokušavaš to oprati "nja nja suđeno im po njihovim zakonima". U konačnici klanje su počinili muslimani, nije se tih 600-900 ljudi samo zaklalo, nebitno po kojem idiotskom propisu. Pita lik gdje je problem? Shvataš li bolan šta opravdavaš? Postavi se u poziciju jednog nedužnog člana tog plemena.
brzo su se navikle na njega
Da, da baš su se pitale za nešto ccc postavi se u poziciju jedne zarobljene žene.
nekazem to ja nego nauka kaze da zene u tim fazama dolazi do gubitka memorije

Kažeš ti da bi branio te propisane idiotarije. Koja bolan nauka kaže da je žena duplo gluplja, nepouzdanija od muškarca?
Do gubitka memorije dođe i ako se dovoljno jako udariš u glavu, to islam nije regulisao al je sve al baš sve (ne samo sa menstruacijom, menopauzom i ostalim glupostima koje si nabrojao) žene strpao u kategoriju od 50% vrijednosti.
Prvo, to nije pravilo samo za doba ratovanja, već generalno, ako možeš hraniti slobodno oženi 4.
Drugo, zamisli udovicu bez djece od 50 godina koja ili neće ponovo da se uda ili ne može da nađe novog muža. Boli islam briga za nju, ko joj je kriv. Samo žene koje hoće i koje se mogu udati su "zaštićene" poligamijom.
sudim islamu na osnovu islamskih vjedostojnih tekstova
Ne sudiš ti ništa, ne smiješ ti to. Nijedne sekunde ti ne smiješ proviriti iz te ljušture i kritički se zapitati i oko jedne sumnjive, svirepe, zle ili nakaradne stvari u islamu. Ti si tu da pokušavaš pravdaš to, i da se ulizuješ zamišljenom velikom baji. I to te, uz opšte praznine u znanju (ajštajn, osovina mjenjača kao elektromotor i ostalo) diskvalifikuje kao sugovornika u bilo kakvoj argumentovanoj priči.
Drekavac22

#719 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Deckard74 wrote: 16/03/2022 16:14
Bog hoce da mi sa slobodnnom voljom se trudimo
Taj argument ti je razmontiran davno: ako ne mogu učiniti ništa drugo od onog što je bog zapisao slobodne volje nema.

Kroz historiju oooogromna većina ljudi nije imala dodira s islamom, do dzeneta mozes samo kao musliman (Imran 85) pa ti računaj koliko je milostiv i traži zaobilaznice do mile volje
argumentuj sa dokazima
Argumentovao ti sve troje i robove i genocid i prava žena, ali evo još jednostavnije ne bi li skapiro.
uzimanje roblja je nuzna stvar u Ratu
Konstantno se hvataš rata, ja ti dokazao da je bilo i robova van tih uslova kroz Mariju, kroz ajet, a ako malo potražiš i kroz kupovinu i razmjenu. Dokazao ti da ti robovi nisu imali bolja prava od drugih, šta hoćeš još?
odvesti ropkinju to je bilo na nivou kao da je i ozenis
Kaže čojk prvo, pa malo kasnije:

Ovo je smješno Smrle kako se gicaš, sad ovako sad onako, kako te satjeravam u ćošak. :D
gdje problem ako su ljudi doslovno izdali drzavu u po rata
Svirepo pokolješ sve muškarce a ženu i djecu porobiš, imovinu pokupiš, obrišeš pleme s lica zemlje tebi ove tvoje baljezgarije to opravdavaju? Kurejze čak ni u islmaskim spisima nisu napali muslimane, a za tu izdaju su dobili de fakto genocid. Pokušavaš to oprati "nja nja suđeno im po njihovim zakonima". U konačnici klanje su počinili muslimani, nije se tih 600-900 ljudi samo zaklalo, nebitno po kojem idiotskom propisu. Pita lik gdje je problem? Shvataš li bolan šta opravdavaš? Postavi se u poziciju jednog nedužnog člana tog plemena.
brzo su se navikle na njega
Da, da baš su se pitale za nešto ccc postavi se u poziciju jedne zarobljene žene.
nekazem to ja nego nauka kaze da zene u tim fazama dolazi do gubitka memorije

Kažeš ti da bi branio te propisane idiotarije. Koja bolan nauka kaže da je žena duplo gluplja, nepouzdanija od muškarca?
Do gubitka memorije dođe i ako se dovoljno jako udariš u glavu, to islam nije regulisao al je sve al baš sve (ne samo sa menstruacijom, menopauzom i ostalim glupostima koje si nabrojao) žene strpao u kategoriju od 50% vrijednosti.
Prvo, to nije pravilo samo za doba ratovanja, već generalno, ako možeš hraniti slobodno oženi 4.
Drugo, zamisli udovicu bez djece od 50 godina koja ili neće ponovo da se uda ili ne može da nađe novog muža. Boli islam briga za nju, ko joj je kriv. Samo žene koje hoće i koje se mogu udati su "zaštićene" poligamijom.
sudim islamu na osnovu islamskih vjedostojnih tekstova
Ne sudiš ti ništa, ne smiješ ti to. Nijedne sekunde ti ne smiješ proviriti iz te ljušture i kritički se zapitati i oko jedne sumnjive, svirepe, zle ili nakaradne stvari u islamu. Ti si tu da pokušavaš pravdaš to, i da se ulizuješ zamišljenom velikom baji. I to te, uz opšte praznine u znanju (ajštajn, osovina mjenjača kao elektromotor i ostalo) diskvalifikuje kao sugovornika u bilo kakvoj argumentovanoj priči.
nije tacno da je razmontiran, prije ce biti da ti ovo ne shvatas

Ti ne radis stvari zato sto je zapisano, nego je zapisano zato sto Bog zna buducnost pa to zapise na materijal.
Jer da radis zato sto je zapisano to bi onda moralo da bude da Bog ne zna buducnost, pa zapise sta ce biti i onda se sve desava zbog toga sto je zapisao a ne zato sto je vidio buducnost...tad bi tvoja primjedba bila na mjestu. ovako kad bog zna buducnost , tvoja primjedba nema mjesta tu.

uostalom slobodna volju ljudi imaju, roboti nemaju slobodnu volju.

Bog kaze:
3:85. A onaj koji želi neku drugu vjeru osim islama, neće mu biti primljena, i on će na onome svijetu nastradati.

onaj do koga nije dosao islam imat ce opravdanje pred Bogom, i to je vec pojasnjeno u isalmu, smao sto ti to ne znas.

pa zbog validnog opravdanja, Bog ce dati ljudima na sudnjem danu novu sansu da budu testirani na sudnjem danu...o tome nas je informisao poslanik Muhammed...to ne znas jel de :roll:

da, hvatam jer u islamu samo novi rob moze doci iz rata, nikako kao slobodan covjek, dok prije islama i u drugim narodima slobodne ljude su uzimali kao robove da im sluze.

druga stvar, islam kada je dosao je podsticao na oslobadjanje robova ako su u mogucnosti da se izdrzavaju i snadju....to je fakt.

Marija je bila vec robinja, i poslata kao poklon poslaniku, cim se udala za poslanika prestala je biti robinja....ona se tretira u islamu kao nasa majka.

kada kazem odvesti ropkinju kuci to je bilo na nivou kao da si je ozenio, znaci dozvoljen je intimni odnos ako ona pristaje na to.

stani malo, jesi li ti uopste svjestan kako islam tretira robove?

uostalom hvatas se sad imaginarne teme jer je ropstvo izcezlo, jedino sto je aktuelno sad ratni zarobljenici.

pazi , ti ovdje nonsalantno negiras ili zamagljujes cijelu situaciju koj usam ti detaljno opisao, to sto su prekinuli ugovor sa Muhamedom o odbrani grada u toku akcije saveznicke vojske i kolaboriranju sa saveznickom vojskom...jesi li ti svjestan sta to znaci u ratnim okolnostima???

jesi li ti svjestan , sta znaci kad ti neki narod u gradu dogovara sa neprijateljskom vojskom sa vana kako da tebe napadnu koji si na prvoj borbenoj liniji a familija ti u gradu nezasticena?

to sto je spijun poslanik omeo njihove planove pa se nisu uspjeli dogovoriti pa zakuhali izmedju sebe u tom trenutku je od Allaha pomoc stigla i rastjerala saveznicku vojsku.

Znaci sudjeno im je po njihovoj knjizi po pravdi od njihovg bivseg poglavara.

tvoja primjedba da su ih oni pobili na pravdi BOga iz cista mira samo eto sto su zidovi...onda bi tek tvoja primjedba imala smisla, i to bilo za svaku osudu, to bi bilo protivno i islamu i pravdi i Bogu...ogroman bi to grijeh bio,

moras nauciti stavljati stvari u kontekst, a ne ziviti u nerealnim stvarima koje su odsjecene od realnosti.

evo nek ti nauka kaze koju ako meni nevjerujes, i mislis da pricam gluposti

Gubitak pamcenja kod menstrualnih ciklusa

Menstruacija i menstrualni poremećaji
Žale se i na oslabjelu koncentraciju ili izvjestan gubitak pamćenja,
https://www.plivazdravlje.hr/bolest-cla ... ecaji.html

In 1995, a group of scientists at Umea University in Sweden discovered that certain proteins were activated by estrogen receptors in several areas of the brain connected to thinking, memory, and attention. Because estrogen fluctuates during the menstrual cycle, the scientists reasoned, this could explain why some women complained of “brain fog” during their periods.
https://www.thecut.com/2018/06/the-hazy ... brain.html

What Is Brain Fog Syndrome?
Brain fog is characterized by confusion, forgetfulness, and a lack of focus and mental clarity.
https://www.bangkokhospital.com/en/cont ... g-syndrome

Gubitak pamcenja u trudnoci

ZABORAVNOST U TRUDNOĆI
Žene u trudnoći zaista imaju poteškoća s pamćenjem, i to je razlog zašto trudnice često gube stvari, potvrdili su naučnici.

https://www.bebologija.rs/trudnoca/zabo ... dnoci.html

Gubitak pamcenja u menopauzi

Problemi s pamćenjem u menopauzi su poprilično česti. Studije su pokazale da je 60% žena u perimenopauzi i menopauzi reklo da im je pamćenje slabije nego prije.
https://pricajmiotome.com/problemi-s-pa ... menopauzi/

Opsežno istraživanje pokazalo je da žene na početku menopauze pate od gubitka pamćenja. Dobra vijest je ta da je riječ o privremenom stanju koje je karakteristično za sam početak menopauze, a poboljšanje dolazi već u sljedećim fazama ovog osjetljivoga životnog razdoblja za žene
https://www.tportal.hr/lifestyle/clanak ... a-20090526

Posto Bog zna stanja zena i kroz sta sve prolaze zato i kaze:

2:282.....i dvije žene, koje prihvaćate kao svjedoke; ako jedna od njih dvije zaboravi, neka je druga podsjeti....

je li ti sad jasno sto dvije zene potrebno

itekako da smijem, nema toga da ne smijem....
Drekavac22

#720 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

nastavljamo sa matematickim cudima Kurana

Image

jedini sura ajet kobinacija koja daje redosljed brojeva zlatnog reza je

ovaj ajet

16:18 I ako budete brojali blagodati Allahove, nećete ih izračunati. Allah, uistinu, prašta i samilostan je.

1. Ajet govori da se blagodi necete moci izracunati----zlatni rez je iracionalan broj to znaci nema kraja decimalima, nemozemo ih sve izracunati.

2. Oznaka za pauzu ۗ je pozicionirana tacno na zlatnom rezu izmedju 24 i 15 slova i 6 i 4 rijeci

3. U ovoj suri 1618 rijec je rijec Blagodat u ajetu 112, upravo ono o cemu govori ajet 16:18 "I ako budete brojali blagodati Allahove, nećete ih izračunati...."
Deckard74

#721 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Deckard74 »

Drekavac22 wrote: 17/03/2022 09:14 nastavljamo sa matematickim cudima Kurana
Jedva čekam da naučiš razlomke, korjenovanje i trigonometrijske funkcije, koja "čuda" će tek tad da dolaze.
tamaricaaa

#722 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by tamaricaaa »

Deckard74 wrote: 17/03/2022 17:15
Drekavac22 wrote: 17/03/2022 09:14 nastavljamo sa matematickim cudima Kurana
Jedva čekam da naučiš razlomke, korjenovanje i trigonometrijske funkcije, koja "čuda" će tek tad da dolaze.
U buducem zivotu, al kome ce tad objasnjavati :lol:
babanovac

#723 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by babanovac »

Drekavac22 wrote: 13/03/2022 01:14 Orbitalni period Sirius zvjezdanog sistema naznacen u Kuranu

Image

NASA stranica
This pair are now referred to as Sirius A and B, with B being the white dwarf. The orbital period of this system is about 50 years.
https://imagine.gsfc.nasa.gov/science/o ... arfs1.html

Astronomska stranica
Now, James Liebert, David Arnett, Jay Holberg, and Kurtis Williams of the University of Arizona and Patrick Young of Los Alamos National Laboratory have studied Sirius' evolution. They first had to know the stars' masses, because the more massive a star, the faster it evolves. The two stars orbit each other every 50 years
https://astronomy.com/news/2005/07/the- ... f-sirius-b

Bog kaze u Kuranu:
53:49 I da je On(Bog), On Gospodar Siriusa,

od ovoga ajeta pa do kraja sure ima 50 rijeci

Znaci 1 orbitalni period ZAVRSAVA nakon 50 godina
Dok u kuranu od Sirius ajeta sura ZAVRSAVA nakon 50 rijeci

a pazite sad ove Bozije genijalnosti u kodiranju distance Sirius sistema

ova rijec Sirius u toj suri je 310 rijec od 360 rijeci koliko ih ima u njoj, znamo da je razdaljina Sirius od zemlje 8.611 svjetlosnih godina

to znaci da se Sirius nalazi tacno nakon 86.11% teksta u toj suri :D

310 / 360 = 86.11% (0.8611....)

Radijus zvijezde Sirius A
Od jedinog spominjanja rijeci zvijezda u suri Zvijezda do jedinog spominjanja rijeci sirius u suri Zvijezda ima 1190 slova,
Zvijezda-------------1190 slova-------------sirius
U stvarnosti radijus zvijezde Sirius A je 1190 miliona metara

Jedino u ovoj suri se spominju imena kipova Mekkenlija koje su obozavali i nigdje vise

Bog kaze:

19. Šta kažete o Latu i Uzzau
20. i Menatu, trećoj, najmanje cijenjenoj?

spominju se u suri koja ima 360 rijeci, a upravo 360 kipova je bilo u Kabi prije nego ih je Muhammed porusio.

A pazite sad ovo, i neko ce reci da su ovo sve slucajnosti

Bog kaze:

Poslanik Nuh je zivio 950 godina medju svojim narodom kao sto ajet kaze:
29:14 Mi smo Nuha narodu njegovu poslali i on je među njima ostao hiljadu, manje pedeset, godina, pa ih je potom zadesio potop, zato što su Allahu druge ravnim smatrali.

Sura Nuh sacinjena od 950 slova bas onoliko godina koliko je Nuh ostao medju svojim narodom a to je 950 godina.

Prica o Nuhu u svim ajetima je ispricana van Sure Nuh u 950 rijeci

i onda mi dodje neki shalabajzer i kaze sve su to same slucajnosti :lol:
Zasto je Sirius , medju milijardama drugih zvijezda uopste bitan, da bi bio opisan u Kuranu? Da opisuje svako sazvjezdje, sav papir ovog svijeta nebi bio dovoljan .
Drekavac22

#724 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

tamaricaaa wrote: 17/03/2022 17:23
Deckard74 wrote: 17/03/2022 17:15

jako ste mi simpaticna druzina....slijepac slijepca podrzava i vodi za ruku i gladi niz kosu.....a znajte da cu vas ja mazit uz kosu argumentima i dokazima :D samo vi tako

polahko doci ce i to , ne znate vi sta ja svega imam u magacinima od cuda, povremeno vadim i doziram vas ovdje :)

doci ce i Pi=3.14 i radiani,i sinus i cosinus, 360 stepeni i mnogo toga jos iz Kurana sto je pronadjeno.

:gunjastajl: ma ajdeeeee djevojceeeee, sta mi to rece....

kazem vam ja simpaticna ste mi druzina

dok ja iz hobija se bavim razumijevati matematiku teorije relativiteta, Richie tensor, Richie scalar, Metric tensor , cisto onako iz zafrkancije kad nemam sta radit posebno pa malo da napregnem mozak.....da bi mi ti dosla ovdje palamudit o korjenjovanju, razlomcima, trigonometriji itd ah ljubi vas majka :kiss: tako medene.
Drekavac22

#725 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

babanovac wrote: 17/03/2022 17:41
Drekavac22 wrote: 13/03/2022 01:14 Orbitalni period Sirius zvjezdanog sistema naznacen u Kuranu

Image

NASA stranica
This pair are now referred to as Sirius A and B, with B being the white dwarf. The orbital period of this system is about 50 years.
https://imagine.gsfc.nasa.gov/science/o ... arfs1.html

Astronomska stranica
Now, James Liebert, David Arnett, Jay Holberg, and Kurtis Williams of the University of Arizona and Patrick Young of Los Alamos National Laboratory have studied Sirius' evolution. They first had to know the stars' masses, because the more massive a star, the faster it evolves. The two stars orbit each other every 50 years
https://astronomy.com/news/2005/07/the- ... f-sirius-b

Bog kaze u Kuranu:
53:49 I da je On(Bog), On Gospodar Siriusa,

od ovoga ajeta pa do kraja sure ima 50 rijeci

Znaci 1 orbitalni period ZAVRSAVA nakon 50 godina
Dok u kuranu od Sirius ajeta sura ZAVRSAVA nakon 50 rijeci

a pazite sad ove Bozije genijalnosti u kodiranju distance Sirius sistema

ova rijec Sirius u toj suri je 310 rijec od 360 rijeci koliko ih ima u njoj, znamo da je razdaljina Sirius od zemlje 8.611 svjetlosnih godina

to znaci da se Sirius nalazi tacno nakon 86.11% teksta u toj suri :D

310 / 360 = 86.11% (0.8611....)

Radijus zvijezde Sirius A
Od jedinog spominjanja rijeci zvijezda u suri Zvijezda do jedinog spominjanja rijeci sirius u suri Zvijezda ima 1190 slova,
Zvijezda-------------1190 slova-------------sirius
U stvarnosti radijus zvijezde Sirius A je 1190 miliona metara

Jedino u ovoj suri se spominju imena kipova Mekkenlija koje su obozavali i nigdje vise

Bog kaze:

19. Šta kažete o Latu i Uzzau
20. i Menatu, trećoj, najmanje cijenjenoj?

spominju se u suri koja ima 360 rijeci, a upravo 360 kipova je bilo u Kabi prije nego ih je Muhammed porusio.

A pazite sad ovo, i neko ce reci da su ovo sve slucajnosti

Bog kaze:

Poslanik Nuh je zivio 950 godina medju svojim narodom kao sto ajet kaze:
29:14 Mi smo Nuha narodu njegovu poslali i on je među njima ostao hiljadu, manje pedeset, godina, pa ih je potom zadesio potop, zato što su Allahu druge ravnim smatrali.

Sura Nuh sacinjena od 950 slova bas onoliko godina koliko je Nuh ostao medju svojim narodom a to je 950 godina.

Prica o Nuhu u svim ajetima je ispricana van Sure Nuh u 950 rijeci

i onda mi dodje neki shalabajzer i kaze sve su to same slucajnosti :lol:
Zasto je Sirius , medju milijardama drugih zvijezda uopste bitan, da bi bio opisan u Kuranu? Da opisuje svako sazvjezdje, sav papir ovog svijeta nebi bio dovoljan .
Nije bitan ni sekunde....pa sto onda da spominje???

Upravo zato sto su predislamski arapi obozavali ovu zvijezdu koja se mogla golim ocima vidjeti bez ikakvih pomagala.

pa Bog samo im kaze, Ja sam gospodar Siriusa, ja sam ga stvorio, bolje vam je meni se klanjate a ne zvijezdi Siriusu.

Pa vec kad ga je odlucio spomenuti, kodirao ga je u toj zvijezdi, njezinu tezinu, distancu, period orbite , omjer u procentima naspram sunca, njegov radius itd

da to bude nama sada dokaz da je to njegova knjiga.
Post Reply