SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
- drug_profi
#55526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ukratko @no_sikiriki Hmer bi u ustanovi zavrsio tek ako ti satare dijete, ostavi ga sa posljedicama, i onda mu vjestak ocjeni da ima smanjenu uracunjivost radi xy razloga.
I onda ode u ustanovu par mjeseci na lijecenje.
A tvoje dijete ko zna hoce li ikad biti zdravo.
Zato je ovo preventiva. Ni jedan sistem nije savrsen, pa se mora i dorađivati i dopunjavati građanskim angazmanom.
Ja ovaj degenek vidim kao drustveno koristan i nista vise od toga.
Zato je ovo preventiva. Ni jedan sistem nije savrsen, pa se mora i dorađivati i dopunjavati građanskim angazmanom.
- video
#55527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Koja konradiktornost u postu.no_sikiriki wrote: ↑13/03/2022 22:04Ne vidim svrhu daljnje rasprave s tobom, jer očito ne smatraš da je lik poremećen, i tražiš dokaze za to, za koje znaš da ti ja ne mogu dati preko foruma. Imala sam dovoljno bliskih susreta s njim da sam zaključila da "nije dobar u glavi". Tebi možda to nije dovoljno kao dokaz, meni jeste. I nemoj mi sada reći da nisi nikad vidio nekoga u životu i zaključio da ta osoba nije OK u glavi? Jer kod njega čak nije ni teško skontati, vidno je.Chmoljo wrote: ↑13/03/2022 21:52
Da, lupas gluposti. Prva si pocela sa ad hominem argumentacijom jer si se razgoropadila na ljude koji nisu za drasticne mjere poput oduzimanja slobode kretanja.
Opasan po okolinu toliko da ide u zatvor, odnosno ludnicu i smarac po forumu. To su te kategorije, dakle.
I?
To je to?
Treceg nema? Nista izmedju? Moze biti, ipak ti poznajes mentalne bolesti.
Evo, kad poznajes, predoci nam put da ga smjestis. Jesi li poduzela osnovni neki korak? Tipa prijavila ga centru za socijalni rad?
Imas neki dokaz da pripada toj kategoriji?
Osim smatranja, dakako. Mislim ovdje govorimo o konkretnom slucaju, ne, recimo o Isakovicu koji je zaklo mater.
Ne moraš nikoga ubiti da bi bio dokazano poremećen.
Upravo kod tebe je sve crno ili bijelo kad je mentalna bolest u pitanju, ili si totalno lud (nemoguće da imaš bicikl, nisi prljav itd. itd.) ili si normalan, nema ništa između.
I ne, nisam poduzela nikakve korake, jer znam kako ova država funkcioniše. Iz ličnog, "milog" iskustva. To što je meni neko stavio bombu u dvorište, nije bilo relevantno za ovu državu da počinitelja krivično progoni, pa što bi nekog mentalno poremećenog lika na biciklu koji "još nije nikoga udario, ali eto zviždi i smara žene i djecu"...
Dokle god se ovakvima dopusta da rade to sto rade i onda u svojoj nemoci da se istima odgovori/stane u kraj prepise "dijagnoza da nije dobar u glavu" ovakvi se nastaviti i biti gori.
Nikad ga sreo nisam a po vasim upisima o doticnom isti je zasluzio da se baci u miljacku zajedno sa njegovom skalamerijom koju voza.
Cisti buli koji udara na slabije.
-
splinter
-
last mohicans
#55529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne znam da li je vozač. Ako jeste, pod hitno mu oduzeti vozačku jer se ne zna ni na biciklu ponašati. Vidim na IG ima nekih bajk tura po Krajini, a danas je objavljeno da je iz Cazina.Bloo wrote: ↑13/03/2022 22:19Iz Cazina, vozac busa?last mohicans wrote: ↑13/03/2022 22:07 Sudeci po statusima, nije bas skroz u vugla ili je baš bezobrazan do kraja. Da je nepismen, to je očito, ali evo misli da je pismen po pitanju saobracaja te u ovom opisu "prijeti" pješacima.
- Bloo
- Globalna šefica
#55530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ima lik iz Cazina (zivi u Sa) sa istim imenom i prezimenom na FB. Izgleda je voazc busa...last mohicans wrote: ↑13/03/2022 22:33Ne znam da li je vozač. Ako jeste, pod hitno mu oduzeti vozačku jer se ne zna ni na biciklu ponašati. Vidim na IG ima nekih bajk tura po Krajini, a danas je objavljeno da je iz Cazina.
-
Naslovnica
#55531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Nije ovaj vozac autobusa, ovaj je pilot.Bloo wrote: ↑13/03/2022 22:34Ima lik iz Cazina (zivi u Sa) sa istim imenom i prezimenom na FB. Izgleda je voazc busa...last mohicans wrote: ↑13/03/2022 22:33
Ne znam da li je vozač. Ako jeste, pod hitno mu oduzeti vozačku jer se ne zna ni na biciklu ponašati. Vidim na IG ima nekih bajk tura po Krajini, a danas je objavljeno da je iz Cazina.
-
no_sikiriki
#55532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ma da, ono što je smatram je bullshit, a ti eto "ne smatraš" ništa, ali šta god napišeš u pravu si, a ja valjam gluposti bez dokaza. A ti si pun "dokaza" za svoje "argumente".Chmoljo wrote: ↑13/03/2022 22:24gađaš, ali nikako da pogodiš.no_sikiriki wrote: ↑13/03/2022 22:04Ne vidim svrhu daljnje rasprave s tobom, jer očito ne smatraš da je lik poremećen, i tražiš dokaze za to, za koje znaš da ti ja ne mogu dati preko foruma. Imala sam dovoljno bliskih susreta s njim da sam zaključila da "nije dobar u glavi". Tebi možda to nije dovoljno kao dokaz, meni jeste. I nemoj mi sada reći da nisi nikad vidio nekoga u životu i zaključio da ta osoba nije OK u glavi? Jer kod njega čak nije ni teško skontati, vidno je.
Ne moraš nikoga ubiti da bi bio dokazano poremećen.
Upravo kod tebe je sve crno ili bijelo kad je mentalna bolest u pitanju, ili si totalno lud (nemoguće da imaš bicikl, nisi prljav itd. itd.) ili si normalan, nema ništa između.
ja ne smatram ništa, jer ne, nisam imao tako blizak kontakt sa njim. ti kažeš jesi, i smatraš (a šta drugo), da nije dobar u glavi. ok, recimo i da jesi u pravu. opet mi nisi dala razlog da se smjesti u ustanovu. to da "nije dobar u glavi" ne može biti razlog institucionalizacije ljudske osobe i tu ti radiš ono za šta mene optužuješ: gledaš stvari crno-bijelo.
nije svaka mentalna bolest ista i neće zbog svake biti agresivan ili problematičan. ovo što on radi, radi masa balavaca sporadično, pa im niko ne govori da su opasni toliko da ih se treba staviti iza rešetaka.
pa bi ga ti preventivno zatvorila da ne vidi ni sunca ni mjeseca. ali mi smo grozni što nemamo saosjećanja za osobe sa mentalnim bolestima.I ne, nisam poduzela nikakve korake, jer znam kako ova država funkcioniše. Iz ličnog, "milog" iskustva. To što je meni neko stavio bombu u dvorište, nije bilo relevantno za ovu državu da počinitelja krivično progoni, pa što bi nekog mentalno poremećenog lika na biciklu koji "još nije nikoga udario, ali eto zviždi i smara žene i djecu"...
mislim, čitaš li ti sebe?
da ne govorim o tome da "država" nije jedinstvena imaginarna sila koja prožima svaku birokratsku pojavu i da se ne može poistovjećivati taj tvoj slučaj, sa nekim drugim. pogotovo onim zbog kojeg prigovaraš, a nisi poduzela ništa zbog iskustva sa nečim desetim.
no, vjerujem da bi te svakako skinuli sa dnevnog reda, jer nudiš jedno veliko ništa.
lažem, smatranje. to si ponudila.
ukratko, nekoliko vaspitnih će mu vjerovatno više valjati od tvog saosjećanja sa osobama koje imaju mentalne probleme.
Again, nisam ja kriva što ova država ima samo Jagomir i zatvor i što ništa nije funkcionalno. Naravno da bi idealno bilo ili da dobije adekvatnu terapiju, ili da ide u neku "blažu" ustanovu od Jagomira ako se dokaže da nije opasan ali poremećen, ali toga ovdje nema. To što ti smatraš da u nedostatku adekvatnih rješenja/ustanova ljudi treba da se lemaju okolo "vaspitno" po slobodnoj volji pojedinaca, tvoja stvar/pravo. Ja se ne slažem i to je to.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#55533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ali ti smatraš da je na osnovu tvog smatranja sasvim ok nekoga zavoriti u ludnicu.no_sikiriki wrote: ↑13/03/2022 22:39
Ma da, ono što je smatram je bullshit, a ti eto "ne smatraš" ništa, ali šta god napišeš u pravu si, a ja valjam gluposti bez dokaza. A ti si pun "dokaza" za svoje "argumente".
Again, nisam ja kriva što ova država ima samo Jagomir i zatvor i što ništa nije funkcionalno. Naravno da bi idealno bilo ili da dobije adekvatnu terapiju, ili da ide u neku "blažu" ustanovu od Jagomira ako se dokaže da nije opasan ali poremećen, ali toga ovdje nema. To što ti smatraš da u nedostatku adekvatnih rješenja/ustanova ljudi treba da se lemaju okolo "vaspitno" po slobodnoj volji pojedinaca, tvoja stvar/pravo. Ja se ne slažem i to je to.
i to predstavljaš kao brigu za te osobe.
sama ocijeni je li bulšit ili nije.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#55534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
lik za kojeg 99% foruma nema nimalo empatije, valjda i to dovoljno govori
a o pismenosti... pa pismen je koliko i prosječni Bošnjo na Fejzbuku. Nije valjda da ne vidite 50 ovakvih svaki dan po socijalnim mrežama i komentarima?
a o pismenosti... pa pismen je koliko i prosječni Bošnjo na Fejzbuku. Nije valjda da ne vidite 50 ovakvih svaki dan po socijalnim mrežama i komentarima?
-
no_sikiriki
#55535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne, ja ne smatram da se na osnovu mog smatranja smješta u ludnicu. Nego se na osnovu ponašanja koje nije društveno prihvatljivo privede na adekvatan ljekarski pregled, i tu se ustanovi za čega je. Ako je opasan, a lud, u psihijatrijsku ustanovu. Ako je opasan, a nije lud, u zatvor.Chmoljo wrote: ↑13/03/2022 22:44ali ti smatraš da je na osnovu tvog smatranja sasvim ok nekoga zavoriti u ludnicu.no_sikiriki wrote: ↑13/03/2022 22:39
Ma da, ono što je smatram je bullshit, a ti eto "ne smatraš" ništa, ali šta god napišeš u pravu si, a ja valjam gluposti bez dokaza. A ti si pun "dokaza" za svoje "argumente".
i to predstavljaš kao brigu za te osobe.
sama ocijeni je li bulšit ili nije.
Ako je samo bezobrazan i nije opasan, pustiš ga i pomiriš se sa tim da će zviždati i izvoditi bijesne gliste.
I ne lemaš ga.
Je li ti sad prihvatljivo?
- Bloo
- Globalna šefica
- drug_profi
#55537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Teški BS lafice.no_sikiriki wrote: ↑13/03/2022 22:51 Ne, ja ne smatram da se na osnovu mog smatranja smješta u ludnicu. Nego se na osnovu ponašanja koje nije društveno prihvatljivo privede na adekvatan ljekarski pregled, i tu se ustanovi za čega je. Ako je opasan, a lud, u psihijatrijsku ustanovu. Ako je opasan, a nije lud, u zatvor.
Ako je samo bezobrazan i nije opasan, pustiš ga i pomiriš se sa tim da će zviždati i izvoditi bijesne gliste.
I ne lemaš ga.
Opasan a lud - ne mozes ga smjestiti nigdje na silu. Mora neki sud dati nalog. A dace ga ako ima razlog, npr. zgazio ti dijete... hocemo li cekati to?
Opasan, a nije lud - opet isto. Mora imati zgazeno dijete (tvoje?)
Bezobrazan i nije opasan - pa jeste bezobrazan a i prilicno opasan, jer ce zgaziti tvoje dijete. Zato treba djelovati preventivno u rasponu koji drzava nije i ne moze pokriti.
- Chmoljo
#55538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
pa ne možeš nekoga smjestiti u zatvor na osnovu psihijatrijske procjene bano_sikiriki wrote: ↑13/03/2022 22:51 Ne, ja ne smatram da se na osnovu mog smatranja smješta u ludnicu. Nego se na osnovu ponašanja koje nije društveno prihvatljivo privede na adekvatan ljekarski pregled, i tu se ustanovi za čega je. Ako je opasan, a lud, u psihijatrijsku ustanovu. Ako je opasan, a nije lud, u zatvor.
I ne lemaš ga.
de se ba sauliši, i prihvati da si oprečna sama sebi. ne da sam ja u pravu, nego da ti priča ne drži vodu. mada si sama vjerovatno već nadošla na to.
-
no_sikiriki
#55539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Možda ne "tek tako", ali s obzirom da pričamo o državi koja nije nimalo normalna (sviđalo se to tebi ili ne, ova država jeste nefunkcionalna i shitty, u potpunosti nevezano za to kakva sam ja, pa se mani ad hominemau tom kontekstu), ali ako toliko ljudi smatra da je on stvarno opasan, a ne poremećen, moglo mu se do sada milion puta "srediti" neko "nedjelo", pa bi završio u zatvoru.Chmoljo wrote: ↑13/03/2022 22:59pa ne možeš nekoga smjestiti u zatvor na osnovu psihijatrijske procjene bano_sikiriki wrote: ↑13/03/2022 22:51 Ne, ja ne smatram da se na osnovu mog smatranja smješta u ludnicu. Nego se na osnovu ponašanja koje nije društveno prihvatljivo privede na adekvatan ljekarski pregled, i tu se ustanovi za čega je. Ako je opasan, a lud, u psihijatrijsku ustanovu. Ako je opasan, a nije lud, u zatvor.
I ne lemaš ga.
Je li ti sad prihvatljivo?![]()
![]()
ne živimo u onom filmu Tom Kruza
![]()
de se ba sauliši, i prihvati da si oprečna sama sebi. ne da sam ja u pravu, nego da ti priča ne drži vodu. mada si sama vjerovatno već nadošla na to.
Ovako kako stvari stoje, dok se nešto ne desi, samo je mentalno poremećeni smarač koji dosađuje djeci i ženama, i ja se mogu samo nadati da će ostati na tome.
Dakle, sve dok sam ja pod uvjerenjem da je on mentalno poremećen, nećeš me ubijediti da je OK fizički ga kažnjavati za to što radi. Niti da sam ja "omg loša osoba" jer mislim da bi ako je dokazano poremećen trebao biti spriječen na ovaj ili onaj način da radi to što radi.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#55540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
E cuj on vozac busaBloo wrote: ↑13/03/2022 22:34Ima lik iz Cazina (zivi u Sa) sa istim imenom i prezimenom na FB. Izgleda je voazc busa...last mohicans wrote: ↑13/03/2022 22:33
Ne znam da li je vozač. Ako jeste, pod hitno mu oduzeti vozačku jer se ne zna ni na biciklu ponašati. Vidim na IG ima nekih bajk tura po Krajini, a danas je objavljeno da je iz Cazina.
Dodje Centrotransov autobus u Bosanski Petrovac, kisa, snijeg, nije bitno kakvi su vremenski uslovi, ova budala dodje sa biciklom i nosi posiljke za 5 maraka.
To je nekada radio. Od cega ovdje zivi Boga pitaj.
- drug_profi
#55541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Kazu da ga vidjaju oko autobuske. Pa sad jel vozi bus ili podmece pozare, ne znam...
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#55542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
drug_profi wrote: ↑13/03/2022 22:28 ukratko @no_sikiriki Hmer bi u ustanovi zavrsio tek ako ti satare dijete, ostavi ga sa posljedicama, i onda mu vjestak ocjeni da ima smanjenu uracunjivost radi xy razloga.
- preselio na ahiret
#55543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Videćemo hoce li ga ovo naucit pameti i hoce li i dalje napadat zene pa tek onda mozemo zakljucit da li je bilo ucinkovito cipelarenje ili ne.Sto se tice podmetanja necega ti ko da zivis u zimbabveu pa nemas pojma o desavanjima ovdeno_sikiriki wrote: ↑13/03/2022 23:07Možda ne "tek tako", ali s obzirom da pričamo o državi koja nije nimalo normalna (sviđalo se to tebi ili ne, ova država jeste nefunkcionalna i shitty, u potpunosti nevezano za to kakva sam ja, pa se mani ad hominemau tom kontekstu), ali ako toliko ljudi smatra da je on stvarno opasan, a ne poremećen, moglo mu se do sada milion puta "srediti" neko "nedjelo", pa bi završio u zatvoru.
Ovako kako stvari stoje, dok se nešto ne desi, samo je mentalno poremećeni smarač koji dosađuje djeci i ženama, i ja se mogu samo nadati da će ostati na tome.
Dakle, sve dok sam ja pod uvjerenjem da je on mentalno poremećen, nećeš me ubijediti da je OK fizički ga kažnjavati za to što radi. Niti da sam ja "omg loša osoba" jer mislim da bi ako je dokazano poremećen trebao biti spriječen na ovaj ili onaj način da radi to što radi.
- Chmoljo
#55544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
1.no_sikiriki wrote: ↑13/03/2022 23:07Možda ne "tek tako", ali s obzirom da pričamo o državi koja nije nimalo normalna (sviđalo se to tebi ili ne, ova država jeste nefunkcionalna i shitty, u potpunosti nevezano za to kakva sam ja, pa se mani ad hominemau tom kontekstu), ali ako toliko ljudi smatra da je on stvarno opasan, a ne poremećen, moglo mu se do sada milion puta "srediti" neko "nedjelo", pa bi završio u zatvoru.
doslovno tvoja prva rečenica upućena meni, a u replikama me optužuješ za adhominem.Djelovao si mi kao jedan od racionalnijih forumaša.
2. šta mu se, bona, moglo srediti? da mu podmetne neko drogu u heroin?
3. ono što ne vidiš od nabijeđenosti u vlastitu ispravnost jeste to da mu ti želiš gore nego oni što bi da mu opali koja vaspitna. dakle, da ponovim, želiš mu GORE.
4. more je nijansi koje izostavljaš u svom "rezonovanju" u nekakvom postupku smještanja njega u ustanovu. od toga da se ne može dokazati da će neko izvršiti krivično djelo pa zbog toga treba preventivno u zatvor, što je notorna glupost, do toga da mora postojati žestok razlog da ga se odvoji od društva i nasilno smjesti u psihijatrijsku ustanovu. da ne govorim o tome da još uvijek pričamo o njemu kao da stvarno ima neko oboljenje bez ikakvih realnih dokaza osim tvog dojma.
i da ne govorimo o tome kako državu smatraš šiti i nefunkcionalnom, i prozivaš je što nema ustanove "blažeg" tipa. iako ne objašnjavaš razliku između "blažeg" i toga da si rekla da ga treba negdje smjestiti. dakle, gdje ne može izlaziti.
ali, jakako, ti mu želiš dobro.
- Bloo
- Globalna šefica
#55545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Sarajevo asylum
For potentially criminally insane

For potentially criminally insane
- Chmoljo
-
no_sikiriki
#55547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Da, 1. zato što mi ne ide u glavu da neko ko je u ranijim postovima djelovao sasvim racionalno, argumentuje da je OK/pohvalno udarati lika koji nije normalan. Ad hominem koji sam spominjala vezano za mene je ono gdje pričaš da ja pričam u fazonu "država shitty, ja dobra". Zaboravi na mene, moja dobrota ili nedobrota nema nikakve veze sa funkcionalnošću ove države kad su u pitanju kriminalci ili mentalno poremećene osobe.Chmoljo wrote: ↑13/03/2022 23:191.no_sikiriki wrote: ↑13/03/2022 23:07Možda ne "tek tako", ali s obzirom da pričamo o državi koja nije nimalo normalna (sviđalo se to tebi ili ne, ova država jeste nefunkcionalna i shitty, u potpunosti nevezano za to kakva sam ja, pa se mani ad hominemau tom kontekstu), ali ako toliko ljudi smatra da je on stvarno opasan, a ne poremećen, moglo mu se do sada milion puta "srediti" neko "nedjelo", pa bi završio u zatvoru.
Dakle, sve dok sam ja pod uvjerenjem da je on mentalno poremećen, nećeš me ubijediti da je OK fizički ga kažnjavati za to što radi. Niti da sam ja "omg loša osoba" jer mislim da bi ako je dokazano poremećen trebao biti spriječen na ovaj ili onaj način da radi to što radi.doslovno tvoja prva rečenica upućena meni, a u replikama me optužuješ za adhominem.Djelovao si mi kao jedan od racionalnijih forumaša.
2. šta mu se, bona, moglo srediti? da mu podmetne neko drogu u heroin?
3. ono što ne vidiš od nabijeđenosti u vlastitu ispravnost jeste to da mu ti želiš gore nego oni što bi da mu opali koja vaspitna. dakle, da ponovim, želiš mu GORE.
4. more je nijansi koje izostavljaš u svom "rezonovanju" u nekakvom postupku smještanja njega u ustanovu. od toga da se ne može dokazati da će neko izvršiti krivično djelo pa zbog toga treba preventivno u zatvor, što je notorna glupost, do toga da mora postojati žestok razlog da ga se odvoji od društva i nasilno smjesti u psihijatrijsku ustanovu. da ne govorim o tome da još uvijek pričamo o njemu kao da stvarno ima neko oboljenje bez ikakvih realnih dokaza osim tvog dojma.
i da ne govorimo o tome kako državu smatraš šiti i nefunkcionalnom, i prozivaš je što nema ustanove "blažeg" tipa. iako ne objašnjavaš razliku između "blažeg" i toga da si rekla da ga treba negdje smjestiti. dakle, gdje ne može izlaziti.
ali, jakako, ti mu želiš dobro.
Ja sam rekla, na početku ove diskusije da KAD bi mi udario dijete, ne bih bijes usmjeravala ka njemu, jer ga ne smatram normalnim, nego ka državi koja nema rješenje za takve poput njega.
U svim MOJIM susretima s njim, nisam stekla dojam da je opasan do te mjere da treba "pod ključ", ali TO je samo smatranje, jer nisam psihijatar niti sam uradila procjenu njegove ličnosti/opasnosti, i to treba da napravi neko relevantan, ako on ometa javni red i mir npr.
I ne, nisam uopće toliko fokusirana na njegovu dobrobit, nego na to šta je društveno prihvatljivo ponašanje. To što on nije normalan i radi nešto nepoželjno ne daje NORMALNIM ljudima za pravo da ga tuku zbog toga. To je odlika shitty nefunkcionalne države gdje ljudi "uzimaju stvari u svoje ruke".
Sad mi još samo reci da sam woke što mislim da se ne treba lemati psihički poremećene osobe, hajde, you know you want to...
- preselio na ahiret
#55548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Ne kontam to laprdanje na engleskom kontas da si zanimljiva ili sta?
Drzava ti nije udarila djete nego biciklista,opet pricas gluposti,ne moze drzava sve potencijalne po tebi budale drzat u bolnicama jer nema mjesta.
Drzava ti nije udarila djete nego biciklista,opet pricas gluposti,ne moze drzava sve potencijalne po tebi budale drzat u bolnicama jer nema mjesta.
- Chmoljo
#55549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
ne brini se, hoću čim zatvorim forum.no_sikiriki wrote: ↑13/03/2022 23:32 Da, 1. zato što mi ne ide u glavu da neko ko je u ranijim postovima djelovao sasvim racionalno, argumentuje da je OK/pohvalno udarati lika koji nije normalan. Ad hominem koji sam spominjala vezano za mene je ono gdje pričaš da ja pričam u fazonu "država shitty, ja dobra". Zaboravi na mene, moja dobrota ili nedobrota nema nikakve veze sa funkcionalnošću ove države kad su u pitanju kriminalci ili mentalno poremećene osobe.
tvoje rješenje je ustanova. ali je problem što ih država nema. to smo utvrdili.Ja sam rekla, na početku ove diskusije da KAD bi mi udario dijete, ne bih bijes usmjeravala ka njemu, jer ga ne smatram normalnim, nego ka državi koja nema rješenje za takve poput njega.
sad već opetovaoa si sama sebi kontradiktornaU svim MOJIM susretima s njim, nisam stekla dojam da je opasan do te mjere da treba "pod ključ", ali TO je samo smatranje, jer nisam psihijatar niti sam uradila procjenu njegove ličnosti/opasnosti, i to treba da napravi neko relevantan, ako on ometa javni red i mir npr.
no_sikiriki wrote: ↑13/03/2022 18:39 I on bi trebao biti u nekoj ustanovi, da je ovo iole normalna država.
I ne, nisam uopće toliko fokusirana na njegovu dobrobit, nego na to šta je društveno prihvatljivo ponašanje.
znam da nisi fokusirana na njegovu dobrobit i ja to uporno pišem.
ne daje, ali je svakako bolje od tvog prijedloga. i za njega, i za državu (finansijski), a nadajmo se bar srednjeročno i za žene i žene sa djecom.To što on nije normalan i radi nešto nepoželjno ne daje NORMALNIM ljudima za pravo da ga tuku zbog toga.
nije ga niko zapalio na lomači niti objesio na prvi slobodan bagrem, da kažemo je rulja uzela stvari u svoje ruke. ako je (a najvjerovatnije jeste) on prosipao silu slabijima od sebe, pa dobio od jačih, onda to pokazuje da imamo potencijal da itekako budemo funkcionalna država.To je odlika shitty nefunkcionalne države gdje ljudi "uzimaju stvari u svoje ruke".
jer da te podsjetim, država nije imaginarna pojava ili multidimenzionalno biće koje je ovakvo ili onakvo. država je društvo spremno da se uhvati u koštac sa problemima. dok god ima jačih da odbrane slabije - dobrodošli u zakon i red.
nisi ti woke, ti si kontradiktorna.Sad mi još samo reci da sam woke što mislim da se ne treba lemati psihički poremećene osobe, hajde, you know you want to...![]()
i woke i zadrti republikanac.
-
moonca
#55550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5
Skoro svako naselje ima ..takve osobe ... uznemiruje gradjane.. gradjani znaju da nije uracunljiv.... zaobolaze ga koliko mogu , vjerujem ... no, i takvi znaju da provociraju... to je ta anomalija.... na momeneta sasvim normalan ..opet ode u krajnost s nekim ponasanjem... da ne znash sta s njim...
Ne moze drzava reagovati.. dok ne napravi kriminalnu radnju....
Ne moze drzava reagovati.. dok ne napravi kriminalnu radnju....