Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
drug_profi wrote: ↑12/03/2022 21:51
Kaže aplikacija da je super 98 na Promingu u Gladnom polju 2,06 KM
Ima li ko da je blizu da provjeri da li uopšte imaju to gorivo, da nije ostalo na app samo prijavljena cijena od zadnje ture koju su imali.
Dugo je tako na AME apliakcija pokazivala da ima najjeftiniji plin, a plin ljudi skroz izbacili iz ponude.
Nemaju 98ice odavno, zato nije ni ažurirano.
Imaš prije Bihamka premala Blažuju 2.56 98ica.
Jel ja dobro vidjeh, dizel 2,81 na EP (Grbavica) a 3,11 na green-u??? Ovo jebe ko koga stigne, u 100 m mozda ima i 0,5 KM razlike. Ja nasuo u cetvrtak na EP po 3,21.
zippoo87 wrote: ↑12/03/2022 21:39
Razlike i po 80 kf od benzinske do benzinske.Kako je to moguce,ja iskreno nemam pojma ,samo znam da bi nakon ove krize,trebalo jednom za sva vremena rascistiti sa ovom naftnom mafijom.Ovdje se najvece pare vrte i benzinska se isplati za godinu dana.TO samo u BiH ima.
Kako je krenulo, unosnije je prodavati gorivo nego drogu.
Enticer wrote: ↑13/03/2022 00:05
Ja danas (zapravo jucer) nasuo pun rezervoar dizela na EP Potoci Mostar po 2.81 i dok placam govori pumpadzija od ponedjeljka ide cijena dole za oko pola marke. E sad ne znam jel samo kod njega ili je na svim EP pumpama.
Negdje sam naletio na navodnu izjavu Putina da on i dalje isporucuje i gorivo i plin po istim cijenama kao i do sada.
Ako je tako, cemu onda drasticno povecanje maloprodajnih cijena??
Evolution_IV wrote: ↑13/03/2022 16:34
Pa jbg, i dizel je 3.21
Plin ide i za grijanje, bice samo skuplji, ako rusija nastavi bice skuplji od benzina...
LPG se dobija prilikom obrade sirove nafte, a moze da se dobija i iz zemnog gasa.
Moze se sigurno pribliziti cijeni benzina, ali da ce je premasiti, to tesko.
Sad za sad se drzi na podnosljivih 1.41KM, pa vidjecemo.
Nekada se tocio i po 0.46KM.
Najjeftinije sto sam ja nasuo plin je bilo ili 0.55 ili 0.57 KM na SASu prije Doboja,od Gracanice ...tada im je plin bio najjeftiniji a ja tek ugradio plin u auto.
Pun rezezevoar bio oko 22-25 KM