Znaš li ko je Sadeta od ovih novih forumašica?
Danasnji "feminizam"
-
no_sikiriki
#22052 Re: Danasnji "feminizam"
Je li to ona koju je nervirala svekrva?
- -Chesterfield-
#22053 Re: Danasnji "feminizam"
Da
Možda moderator zna po IP adresi?
- hadzinicasa
#22054 Re: Danasnji "feminizam"
Znam ja. Mog oca, dok je rahmetli majka (nana) bila ziva. On je pere nakon nuzde, a njoj nijemo liju suze niz kameno lice.halo_ba wrote: ↑12/03/2022 18:37A, bog ti zdravlje dao... jasno je da se zene vise brinu, ali cinjenica je da to radu uglavnom snahe, a rjedje kceri, iz sasvim objektivnog razloga, jer se udaju i odlaze "u svijet". Sinovi, ako se brinu, uglavnom to rade finansijskim doprinosom. Ne znam ni jednog sina koji pomaze roditeljima pri licnoj higijeni.no_sikiriki wrote: ↑12/03/2022 18:28
Da ti pravo kažem, sad mi ništa više nije jasno, jer sam ja prva spomenula snahe u jednom od prvih postova i rekla da će prije sinovi pomoći "preko snahe", tj. same snahe od sinova. I mislila sam da tome kontriraš i cinično govoriš nešto o tome. Očigledno se nismo razumjele.
Samo mi nije jasno onda koji je tvoj argument ako i sama govoriš da iz tvog iskustva se snahe, tj. žene više brinu o nekome nego sinovi? Zar nije ova čitava diskusija o tome da je tvdim da se žene (kćerke ili snahe) više brinu o svojim ili tuđim roditeljima, a da ti govoriš da to nije tako nego da se i sinovi brinu podjednako?
-
halo_ba
#22055 Re: Danasnji "feminizam"
Ne znam sta s tobom nije u redu, ali nesto definitivno nije.ljubicasti limun wrote: ↑12/03/2022 21:15Ti ocito pojma nemas, drug moj.halo_ba wrote: ↑12/03/2022 18:37
A, bog ti zdravlje dao... jasno je da se zene vise brinu, ali cinjenica je da to radu uglavnom snahe, a rjedje kceri, iz sasvim objektivnog razloga, jer se udaju i odlaze "u svijet". Sinovi, ako se brinu, uglavnom to rade finansijskim doprinosom. Ne znam ni jednog sina koji pomaze roditeljima pri licnoj higijeni.![]()
Ako imas sestru, ono, bas vam se zamjerila sto je otisla, jel, i nije preuzela brigu o roditeljima, pa si ti, jadan, onda izgleda morao. Preko zene vjerovatno.
Ako nemas, tj. nemas iskustvo iz prve ruke, onda stvarno ne znam zasto tf tako kategoricno govoris o ovome. Jer, lik, stvarno pojma nemas o cemu govoris. Cuj, kceri se udaju i odu iz porodiceIz koje si ti vuko*ebine da si preuzeo taj mentalni sklop?
A, sorry, spomenuo si, iz ruralne.
Zato... na ignore, pa smo rahat.
-
halo_ba
#22056 Re: Danasnji "feminizam"
Da, sigurno i neki sinovi preuzimaju njegu roditelja.hadzinicasa wrote: ↑13/03/2022 10:10Znam ja. Mog oca, dok je rahmetli majka (nana) bila ziva. On je pere nakon nuzde, a njoj nijemo liju suze niz kameno lice.halo_ba wrote: ↑12/03/2022 18:37
A, bog ti zdravlje dao... jasno je da se zene vise brinu, ali cinjenica je da to radu uglavnom snahe, a rjedje kceri, iz sasvim objektivnog razloga, jer se udaju i odlaze "u svijet". Sinovi, ako se brinu, uglavnom to rade finansijskim doprinosom. Ne znam ni jednog sina koji pomaze roditeljima pri licnoj higijeni.
Samo kazem, ne poznajem nikoga licno ko to radi.
- hadzinicasa
#22057 Re: Danasnji "feminizam"
It takes a village…halo_ba wrote: ↑13/03/2022 13:20Da, sigurno i neki sinovi preuzimaju njegu roditelja.hadzinicasa wrote: ↑13/03/2022 10:10
Znam ja. Mog oca, dok je rahmetli majka (nana) bila ziva. On je pere nakon nuzde, a njoj nijemo liju suze niz kameno lice.
Samo kazem, ne poznajem nikoga licno ko to radi.
- vjeshalica
- hadzinicasa
#22059 Re: Danasnji "feminizam"
mene interesuje kakva je muska percepcija zene kozmeticarke i zene varioca
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#22060 Re: Danasnji "feminizam"
percepcija je je l' dobra il' nije
sorry

sorry
- vjeshalica
#22061 Re: Danasnji "feminizam"
Posto je ovaj video/clanak izasao na vise mjesta na FB sudeci po reakcijama muskaraca iznenadjeno ih veliki broj to pozdravlja,naziva svojim kolegicama i iz duzih pisanja vidis iskrenost u podrski, pa onda govore da je to normalno i da su druge zemlje uspjele u svom razvoju upravo zbog toga jer su zene prisutne u "muskim" poslovima.hadzinicasa wrote: ↑14/03/2022 09:00mene interesuje kakva je muska percepcija zene kozmeticarke i zene varioca![]()
Zene tu i tamo, uvijek se neka javi da kaze da je jedina uloga zene da bude majka i nista vise od toga.
Def.medju muskarcima ima veci procenat odobravanja nego medju zenama
- MarlboroGold
#22062 Re: Danasnji "feminizam"
"kriv je patrijarhat" 
- vjeshalica
#22063 Re: Danasnji "feminizam"
Patrij- cizmetina heh
- seln
- seln
#22066 Re: Danasnji "feminizam"
Ovo nije feminizam, jer vidim i nekom majmuna sa transparentima...
steta sto njihovi roditelji nisu isto mislili onomad.
- hadzinicasa
#22067 Re: Danasnji "feminizam"
slazem se.
iako mislim da svako ima pravo izbora i da niko - ni muskarac ni zena - nisu manje "vrijedni" ili manje muskarac ili zena ukoliko nemaju djecu.
imamo oko nas mnogo ljudi koji kroz djecu zive, pokusavaju ostvariti neke svoje ambicije ili ih koriste kao "fiks" braka, zivota, nadomjestak za bilo sta sto im nedostaje i sl.
a dovoljno je osvrnuti se oko sebe pa se zaista zapitati je li humano u ovakav svijet donijeti jedno nevino malo neiskvareno bice...
- seln
#22068 Re: Danasnji "feminizam"
Ne dovodim u pitanje nicije pravo da sam odluci hoce li imati djecu.hadzinicasa wrote: ↑15/03/2022 08:21slazem se.
iako mislim da svako ima pravo izbora i da niko - ni muskarac ni zena - nisu manje "vrijedni" ili manje muskarac ili zena ukoliko nemaju djecu.
imamo oko nas mnogo ljudi koji kroz djecu zive, pokusavaju ostvariti neke svoje ambicije ili ih koriste kao "fiks" braka, zivota, nadomjestak za bilo sta sto im nedostaje i sl.
a dovoljno je osvrnuti se oko sebe pa se zaista zapitati je li humano u ovakav svijet donijeti jedno nevino malo neiskvareno bice...
Ono sto me tangira je upravo ovako agitiranje, jer to je samo nalicje onih katolibanskih "marseva za zivot" gdje se agitira protiv prava na pobacaj.
Sa zadnjom recenicom se ne mogu sloziti. Kakav "ovakav svijet"? Kada je bio bolji?
Ne zelim sad ulaziti u raspravu o subsaharskoj Africi ili jugoistocnoj Aziji, ali ovi hamelji na slici zive u "najboljem od svih svijetova".
Nikada u ljudskoj istoriji zivotni vijek nije bio toliko dug, a materijalna i pravna sigurnost toliko velika.
Nikada jos nije postojala tolika mogucnost licnog razvoja.
A to sto je covjecanstvo postalo depresivno od vlastite saturacije, bar u zemljama prvog svijeta... zasto agitirati protiv radjanja djece?
Zasto ne uklone sebe sa ovog "uzasnog" svijeta?
-
BiljeznicaSmrti
#22069 Re: Danasnji "feminizam"
Jerinačehadzinicasa wrote: ↑15/03/2022 08:21
A dovoljno je osvrnuti se oko sebe, pa se zaista zapitati je li humano u ovakav svijet donijeti jedno nevino malo neiskvareno bice...
Svijet je nekada bio bolji. A nije.
Slažem se da se treba zapitati da li treba imati djecu u ovakavom svijet, a onda se pitam, gledajući unatrag, da li je ikada postojalo to vrijeme.
- seln
#22070 Re: Danasnji "feminizam"
Ne dovodim u pitanje nicije pravo da sam odluci hoce li imati djecu.hadzinicasa wrote: ↑15/03/2022 08:21slazem se.
Ono sto me tangira je upravo ovakvo agitiranje, jer to je samo nalicje onih katolibanskih "marseva za zivot" gdje se agitira protiv prava na pobacaj.
Sa zadnjom recenicom se ne mogu sloziti. Kakav "ovakav svijet"? Kada je bio bolji?
Ne zelim sad ulaziti u raspravu o subsaharskoj Africi ili jugoistocnoj Aziji, ali ovi hamelji na slici zive u "najboljem od svih svijetova".
Nikada u ljudskoj istoriji zivotni vijek nije bio toliko dug, a materijalna i pravna sigurnost toliko velika.
A to sto je covjecanstvo postalo depresivno od vlastite saturacije, bar u zemljama prvog svijeta... zasto agitirati protiv radjanja djece?
- hadzinicasa
#22071 Re: Danasnji "feminizam"
tebi i @BiljeznicaSmrtiseln wrote: ↑15/03/2022 09:01Ne dovodim u pitanje nicije pravo da sam odluci hoce li imati djecu.hadzinicasa wrote: ↑15/03/2022 08:21
slazem se.
Ono sto me tangira je upravo ovakvo agitiranje, jer to je samo nalicje onih katolibanskih "marseva za zivot" gdje se agitira protiv prava na pobacaj.
pa i tu se slazem. ali svak' agituje za ono u sta vjeruje. ja sam za onu live and let live, sto ne znaci da nemam misljenje, samo da mi ne pada na pamet nametati ga nekom drugom i govoriti mu kako bi trebao da zivi svoj zivot.
ovo zadnje je bilo samo glasno razmisljanje. meni kao covjeku sudioniku danasnjeg vremena je porazna, u civilizacijskom smislu, cinjenica da i danas imamo ratove i istrebljenja i genocide i ugnjetavanja i nacizme i nacionalizme i ... nastavi niz.
Last edited by hadzinicasa on 15/03/2022 09:12, edited 1 time in total.
- seln
#22072 Re: Danasnji "feminizam"
Apsolutno, neka svako radja ili ne radja ako zeli.hadzinicasa wrote: ↑15/03/2022 09:05
tebi i @BiljeznicaSmrti
pa i tu se slazem. ali svak' agituje za ono u sta vjeruje. ja sam za onu live and let live, sto ne znaci da nemam misljenje, samo da mi ne pada na pamet nametati ga nekom drugom i govoriti mu kako bi trebao da zivi svoj zivot.
ovo zadnje je bilo samo glasno razmisljanje. meni je porazna u civilizacijskom smislu cinjenica da i danas imamo ratove i istrebljenja i genocide i ugnjetavanja i nacizme i nacionalizme i ... nastavi niz.
I naravno da su ratovi, glad itd. losi, ali oni su postojali i u vrijeme kada je Lucy sisla sa drveta.
Glad i nasilje je kroz skoro cijelu ljudsku istoriju bilo norma, a ne izuzetak.
- hadzinicasa
#22073 Re: Danasnji "feminizam"
upravo o tome govorim. zar pobogu nismo evoluirali kao svjesna i razumna bica... e to je to sto je za mene licno porazavajuce.seln wrote: ↑15/03/2022 09:12Apsolutno, neka svako radja ili ne radja ako zeli.hadzinicasa wrote: ↑15/03/2022 09:05
tebi i @BiljeznicaSmrti
ovo zadnje je bilo samo glasno razmisljanje. meni je porazna u civilizacijskom smislu cinjenica da i danas imamo ratove i istrebljenja i genocide i ugnjetavanja i nacizme i nacionalizme i ... nastavi niz.
I naravno da su ratovi, glad itd. losi, ali oni su postojali i u vrijeme kada je Lucy sisla sa drveta.
Glad i nasilje je kroz skoro cijelu ljudsku istoriju bilo norma, a ne izuzetak.
- seln
#22074 Re: Danasnji "feminizam"
Neki jesu, neki ocigledno nisu.hadzinicasa wrote: ↑15/03/2022 09:13upravo o tome govorim. zar pobogu nismo evoluirali kao svjesna i razumna bica... e to je to sto je za mene licno porazavajuce.
Ali to za mene nije razlog za ekstinkciju ljudske vrste.
I danasnji "najbolji od svih svjetova" postoji jer su se neki ljudi borili za to.
A mogli su se fino zavaliti, reci "no future" i cekati da izumru.
- hadzinicasa
#22075 Re: Danasnji "feminizam"
mozda upravo zbog nedostatka svijesti o tome sta (si) radimo...seln wrote: ↑15/03/2022 09:19Neki jesu, neki ocigledno nisu.hadzinicasa wrote: ↑15/03/2022 09:13
upravo o tome govorim. zar pobogu nismo evoluirali kao svjesna i razumna bica... e to je to sto je za mene licno porazavajuce.
Ali to za mene nije razlog za ekstinkciju ljudske vrste.
I danasnji "najbolji od svih svjetova" postoji jer su se neki ljudi borili za to.
A mogli su se fino zavaliti, reci "no future" i cekati da izumru.