A tramvaj ce paliti kurblom...nismo u 1920tim poboguAspartan wrote: ↑11/03/2022 22:56Svaki put kada trola izađe sa mreže vozač će morati da zaustavi vozilo, izađe, spusti trole, uđe u vozilo, vozi do aerodroma, okrene se, dođe nazad do kontaktne mreže na Dobrinju, opet zaustavi vozilo, izađe, nabaci trole nazad na mrežu pa nastavi voziti. Vidjećemo kako će to da izgleda.
Rekonstrukcija tramvajske pruge
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#1426 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1427 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Stigloooooo

- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1428 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Koliko ih ukupno treba stici
- tramvajtrojka
#1429 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
35 komada do septembra
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1430 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Evo i vijest da se formira novo preduzece.
Sta onda ostaje Grasu? Busevi i minibusevi?
- So What!
#1431 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Kako lupate to nije normalno. Studenti dole su u prosjeku obična studentska sirotinja ko i na bilo kojem drugom fakultetu.
Mnogo ih živi u domovima i internatima tih univerziteta, kao i u Nedžarićima i najveći dio studenata Burcha i IUS-a su stipendisti, dok je ta elita o kojoj pričati uglavnom skoncentrisana na Ganićevom SSST-u, koji u suštini broji i najmanje studenata.
Samo studiranje na tim fakultetima je skup sport, roditelju koji iz nekog drugog grada pošalje dijete na Ilidžu da studira najčešće ni na kraj pameti nije bilo još i auto da mu uzima. Bukvalno znam tipa kojem je na IUS-u ostalo nekih predmeta poslije četvrte godine, kući se vratio i dolazio s Golfom II na fakultet.
Plus na to učenici koledža i ostalih srednjih škola čiji učenici budu u tamošnjim internatima, sve i da imaju novac, nemaju godina da voze, pa svi uglavnom koriste javni prijevoz da idu bilo gdje u grad.
-
TheRealist
#1432 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Jako lijepo izgledaju. Nadam se pravoj naplati karata, redovnim isplatama preduzeću za subvencionirane karte i izgledat će to jako dobro. Vjerovatno i redovnije i brze će sve ići.
- So What!
#1433 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
S onom digitalnom karticom i ovom novom flotom, što se mene tiče imat će vazda poštenog korisnika.
- Laplace
#1434 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Taman da naša omladina ima šta da demolira.
-
nlt
#1435 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
U Hrasnici je cca 30 000 stanovnika. Većina ide na posao prema gradu negdje, znači koristit će dobra većina tramvaj. Niste vi očigledno nikad išli tamo, autobusi uvijek krcati
- Leopard_SA
- agnostic_front
#1437 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sudeci po raspolozenju forumasa, mozda bi vijest o pruzi ka Hrasnici trebala na temu Crna hronika.
-
ReymondReddington
#1438 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
GRAS u saobraćaj svakodnevno uključuje 21 trolejbus, a najstariji je proizveden 1986. godine. Svaki dan građanim Kantona Sarajevo je na raspolaganju 28 tramvaja prosječne starosti 37 godina, a najstarije vozilo koje se uključuje u saobraćaj je napravljeno 1964. godine. Kada su autobusi u pitanju autobusa prosječna starost je 18 godina, a najstarije vozilo koje se uključuje u saobraćaj je proizvedeno 1998. godine – rekli su nam iz press-službe GRAS-a.
Citavo Sarajevo treba pokriti tramvajima. Jedan tramvaj uz kakvo takvo odrzavanje može 30+ godina bez problema izdržati. Plus mogu više putnika prevoziti. Autobuse i trolejbuse izbaciti skroz. Ostaviti minibuse za brda i to je to.
Da smo imali kakvu takvu vlast do sad bi imali prugu prema Dobrinji, Tarčinu i ostalim dijelovima grada.
Zato neka pruge za Hrasnicu pa makar je koristilo i 1000 ljudi. Ko zna možda kad se i napravi će dovesti do povećanja korisnika.
Citavo Sarajevo treba pokriti tramvajima. Jedan tramvaj uz kakvo takvo odrzavanje može 30+ godina bez problema izdržati. Plus mogu više putnika prevoziti. Autobuse i trolejbuse izbaciti skroz. Ostaviti minibuse za brda i to je to.
Da smo imali kakvu takvu vlast do sad bi imali prugu prema Dobrinji, Tarčinu i ostalim dijelovima grada.
Zato neka pruge za Hrasnicu pa makar je koristilo i 1000 ljudi. Ko zna možda kad se i napravi će dovesti do povećanja korisnika.
- thekupus
#1439 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
ima li neka tema o zdravstvenim problemima, mislim da mnogi imaju nesanicu zbog ovog što se dešavaagnostic_front wrote: ↑12/03/2022 14:44 Sudeci po raspolozenju forumasa, mozda bi vijest o pruzi ka Hrasnici trebala na temu Crna hronika.
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#1440 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Svaki ozbiljan investicioni projekat je dobar.agnostic_front wrote: ↑12/03/2022 14:44 Sudeci po raspolozenju forumasa, mozda bi vijest o pruzi ka Hrasnici trebala na temu Crna hronika.
Tramvajska pruga je sjajna za okoliš i saobraćajne standarde svakog tipa a posebno ekološkog.
Skloniti sto više dizel goriva sa ceste je odlična stvar.
To bi bila najvažnija stvar u ovom gradu nakon rata.
-
PM72
#1441 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Koliko imaš godina i odakle si?So What! wrote: ↑12/03/2022 11:08Kako lupate to nije normalno. Studenti dole su u prosjeku obična studentska sirotinja ko i na bilo kojem drugom fakultetu.
Mnogo ih živi u domovima i internatima tih univerziteta, kao i u Nedžarićima i najveći dio studenata Burcha i IUS-a su stipendisti, dok je ta elita o kojoj pričati uglavnom skoncentrisana na Ganićevom SSST-u, koji u suštini broji i najmanje studenata.
Samo studiranje na tim fakultetima je skup sport, roditelju koji iz nekog drugog grada pošalje dijete na Ilidžu da studira najčešće ni na kraj pameti nije bilo još i auto da mu uzima. Bukvalno znam tipa kojem je na IUS-u ostalo nekih predmeta poslije četvrte godine, kući se vratio i dolazio s Golfom II na fakultet.
Plus na to učenici koledža i ostalih srednjih škola čiji učenici budu u tamošnjim internatima, sve i da imaju novac, nemaju godina da voze, pa svi uglavnom koriste javni prijevoz da idu bilo gdje u grad.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1442 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge

Samo rokaj korumpirane krembile
- Van Halen
#1443 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
A kuda ce voziti ti trolejbusi kad juzna long. nije ni dokle. Ogromne guzve u svako doba dana sa hiljadu prikljucaka iz neregularnih padinskih naselja
-
Dimu1927
#1444 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Mozda da zagradi Forto padinska naselja da mogu trole brze piciti, tamo svakako seljaci zive ?
- Haris.ba
- So What!
#1446 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Koliko god da imam i odakle god da sam, ti očigledno te univerzitete si vidio možda dva puta i samo nagađaš o istima.PM72 wrote: ↑12/03/2022 17:44Koliko imaš godina i odakle si?So What! wrote: ↑12/03/2022 11:08
Kako lupate to nije normalno. Studenti dole su u prosjeku obična studentska sirotinja ko i na bilo kojem drugom fakultetu.
Ja znam da je raji na forumu ponestalo ideja za pljuvanje, ali brate osporavati prugu do Hrasnice, usput popljuvavši sve živo što će se naći na trasi te pruge od univerziteta, Sokolović Kolonije, Butmira, Sokolović Kolonije, Kovača i Hrasnice je meni i dalje nedokučivo.
- BHDragons
#1447 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Ne treba nam pruga do Hrasnice. Kad bolje skontam ne treba nam nikako ni pruga ni tramvaji ni trolejbusi ni ništa. Za naš narod su samo zaprežna kola. Forto ostavka!
-
PM72
#1448 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Sve mi je jasno iz tvog pisanja...i ko osporava prugu do Hrasnice,čemu laži?So What! wrote: ↑12/03/2022 23:15Koliko god da imam i odakle god da sam, ti očigledno te univerzitete si vidio možda dva puta i samo nagađaš o istima.
Ja znam da je raji na forumu ponestalo ideja za pljuvanje, ali brate osporavati prugu do Hrasnice, usput popljuvavši sve živo što će se naći na trasi te pruge od univerziteta, Sokolović Kolonije, Butmira, Sokolović Kolonije, Kovača i Hrasnice je meni i dalje nedokučivo.
Ono što ti ne vidiš,u stvari,praviš se da ne vidiš je da će ovi trabanti SDA ugasiti GRAS i formirati "svoje" preduzeće sa svojim direktorima,vozačima a GRAS pokušati sjebat,remizu pravit u Hrasnici a umjesto postojeće napraviti nebodere...tako su zamislili a vidjećeš problema sa Grasom,kad obustave i ovo malo što je ostalo...
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#1449 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
PM72 wrote: ↑13/03/2022 07:36Sve mi je jasno iz tvog pisanja...i ko osporava prugu do Hrasnice,čemu laži?So What! wrote: ↑12/03/2022 23:15
Koliko god da imam i odakle god da sam, ti očigledno te univerzitete si vidio možda dva puta i samo nagađaš o istima.
Ono što ti ne vidiš,u stvari,praviš se da ne vidiš je da će ovi trabanti SDA ugasiti GRAS i formirati "svoje" preduzeće sa svojim direktorima,vozačima a GRAS pokušati sjebat
Sreca pa je nisu sjebali oni koji su napravili preko 300 miliona duga, sa raspadnutim vozili i potpuno unistenom prugom. Vec eto ovi novi ce gras sjebati
SDA bot level Bunk
-
PM72
#1450 Re: Rekonstrukcija tramvajske pruge
Jel taj isti Dino postavljao direktore i menadžment GRAS-a? Iz kabineta mu nisu izlazili sindikalisti te firme...ima nas dosta živih koji to pamte