Vama anp
Nama konkretni projekti
Vama suplja o eu
Nama reforma skolstva i pomoc gospodrstvu
Vama dfovcima borba za peljeski most
Samo si ponovio ono što smo napisali kolega i ja.hrasno38 wrote: ↑12/03/2022 11:33Pogresno sto se tice ambasadora od 1998 kada su uspostavljene Institucije BiH sa Srbima iz RS-a dogovor je da se jedni drugima ne mijesaju u izbor ambasadora tako da je u pitanju samo formalno da se slazu sva trojica jer se uvijek slazu ma ko da sjedi u predsjednistvu. Dodik nema mogucnost da blokira ambasadore koje salje Zeljko jer za to ne postoji veto kao i naravno obratno. Ali za opoziv ambasadora moraju biti sva trojica.kluz franjo wrote: ↑12/03/2022 11:04
Ovo je tačno.
Ili na konkretnom primjeru.
Svi "Željkovi" ambasadori BiH su i direktan Dodikov doprinos, dok je imenovanju svih "Dodikovih" ambasadora BiH direktan doprinos dao Željko Komšić.
Naravno to je nakaradan sistem ali je takav kakav je i omogucava slanje za ambasadore ljude koji rade direktno protiv BiH.
U biti Predsjednistvo kad gledas i ima i nema neke bas velike mogucnosti da nesto mijenja u drzavi. Predsjednistvo je svedeno na vanjsku politiku i budzet koji mogu da obore i to je to....naravno i vrhovni su komandant Vojsci Bosne i Hercegovine. U vanjskoj politici imaju mogucnost da lobiraju za svoju zemlju i da uticu na svoje stranke da rade u interesu zemlje posto su uglavnom clanovi Predsjednistva BiH i predsjednici stranaka.Point. wrote: ↑12/03/2022 11:21Gledaj. Govore gore pojedini kad Komšić nešto konkretno sam uradi, npr odvede nas u NATO, EU i šta sve ne, kao jedan od tri člana predsjedništva, onda neka se javi jer do tad je sve samopromocija._BataZiv_0809 wrote: ↑12/03/2022 11:04 Tu i jeste razlika. Konakovic treba u neku operativnu funkciju gdje se radi na terenu. Npr. premijer Federacije.
Komsica na takve funkcije ne prizivaju ni njegove najvece pudlice.
Pa, pošto ti isti misle da je toliko moćna ta pozicija, ja bi vrlo rado vidio Dinu umjesto Šefketa da on povede državu, sam kao član predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, u sve moguće i nemoguće euroatlanske saveze i organizacije. Da vidimo i taj kapacitet.
Lično, volio bih nekoga iz SDP. Imaju kapacitet, imaju ljudstvo.
._BataZiv_0809 wrote: ↑12/03/2022 11:29Fazon je u tome sto on nema nikakve konkretne rezultate i pravda se negativnom definicijom-je li ti to bolje da bude Čović? Predsjednistvo BiH je vrlo protokolarna funkcija, skoro i bespotrebna.Point. wrote: ↑12/03/2022 11:21
Gledaj. Govore gore pojedini kad Komšić nešto konkretno sam uradi, npr odvede nas u NATO, EU i šta sve ne, kao jedan od tri člana predsjedništva, onda neka se javi jer do tad je sve samopromocija.
Pa, pošto ti isti misle da je toliko moćna ta pozicija, ja bi vrlo rado vidio Dinu umjesto Šefketa da on povede državu, sam kao član predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda, u sve moguće i nemoguće euroatlanske saveze i organizacije. Da vidimo i taj kapacitet.
Lično, volio bih nekoga iz SDP. Imaju kapacitet, imaju ljudstvo.
Tamo gdje se mogu praviti realni pomaci, gdje se moze raditi na terenu, Komsica i njegove stranke-NEMA. Ili su rukice za SDA.
Dakle kad saberemo prihodovnu i rashodovnu stranu, od Komsica imamo vise stete nego koristi.
Ma ja trebo da prodati guzicu Dodi i Covicu kao sto je to uradio Dino sa Radoncicem u slucaju Covica i legitimnih!Black swan wrote: ↑12/03/2022 11:57 Komso je uspio ono sto nije nikome...ni kralju ni komunjarama ni austrougarima
Ujedinjio je srbe i hrbate u bih![]()
![]()
![]()
Dodu volimo do 2026
Glupa su ti pitanja i zakljucci, mora da se jako trudis.ljevoruki wrote: ↑12/03/2022 12:11
Ako je protokolarna funkcija zasto je onda najjaci politicar iz GT u Predsjednistvu, zasto nije negdje drugo?
Spoljna politika je u nadleznosti njih trojice, da je 2:1 protiv BiH mi bi bili na stubu srama kao i srbija. Ima ih dosta koji tako nesto prizeljkuju, vjerovatno i ti, dugo sam na forumu i znam tvoje stavove.
![]()
Kakvog crnog očaja?
Pa te dvije grupe gradjana su ujedinjene od 1993. pa na ovamo. To nije nista novoBlack swan wrote: ↑12/03/2022 11:57 Komso je uspio ono sto nije nikome...ni kralju ni komunjarama ni austrougarima
![]()
![]()
Dodu volimo do 2026
Bravo, sam smislio ili ti neko pomog’o?_BataZiv_0809 wrote: ↑12/03/2022 12:31Glupa su ti pitanja i zakljucci, mora da se jako trudis.ljevoruki wrote: ↑12/03/2022 12:11
Ako je protokolarna funkcija zasto je onda najjaci politicar iz GT u Predsjednistvu, zasto nije negdje drugo?
Spoljna politika je u nadleznosti njih trojice, da je 2:1 protiv BiH mi bi bili na stubu srama kao i srbija. Ima ih dosta koji tako nesto prizeljkuju, vjerovatno i ti, dugo sam na forumu i znam tvoje stavove.
![]()
Pa novo je vjerovatno onima iz Minhenskih i Beckih brigada!channel10 wrote: ↑12/03/2022 12:45Pa te dvije grupe gradjana su ujedinjene od 1993. pa na ovamo. To nije nista novoBlack swan wrote: ↑12/03/2022 11:57 Komso je uspio ono sto nije nikome...ni kralju ni komunjarama ni austrougarima
![]()
![]()
Dodu volimo do 2026
Ja da sam ovako napisao dobio bih najmanje OPOMENU moderatora a vjerovatno i BAN!_BataZiv_0809 wrote: ↑12/03/2022 12:31Glupa su ti pitanja i zakljucci, mora da se jako trudis.ljevoruki wrote: ↑12/03/2022 12:11
![]()
Black swan wrote: ↑12/03/2022 10:17Kakav spin
Al zato nam je donio tramvaj i sine nove
Nisam znao da se na lokalnoj kanyonalnoj razini donose izborni zakoni
Vama suplja df
A nama ingrastrukturni prijekti nip
Ma n bavi se on sporednim stvarima nego dogovara ovdje u BiH sa EUFOROM kako da se pohapse ova govna Dodik i Covic
Ma ja.....