_Reds_ wrote: ↑11/03/2022 17:31
Haris.ba wrote: ↑11/03/2022 17:29
Gdje nove zgrade? De pokazite gdje. I sve ce vam se objasniti.
Pa ima čitav plan Nove Ilidže uz rijeku Željeznicu.
Industrijska zona Famos ce postati puno atraktivnija, Hrasnica ce generalno da zivne.
A tek ako bi nekada bila i i ta žičara i nova dvorana.
I toj citavoj Novoj Ilidzi ce biti na samom obodu tramvajska stanica. Sam profil naselja je napravljen da bude naslonjen na trenutni centar Ilidze saobracajnicom uz obalu Zeljeznice. Da je planirana pruga uz desnu obalu Zeljeznice, pa bih rekao hajde....
U citavom projektu planirane su haman pa samo stambene zgrade. Ne znam je li nesta novo bilo, ali kada sam gledao samo zgrade i zgrade. Imas trenutno zacetak filozofije tog naselja sa zgradom na obali Zeljeznice uz bazene Terme. To nije profil kupaca koji ce se voziti tramvajom. Nesta slicno ko Beograd na vodi i njihova metro stanica.
Industrijska zona Famos ce da bude atraktivnija? Hoce. Ali, nista specijalno. Problemi te poslovne zone nece se rijesiti prugom. Isto ko sto na Stupu poslovna zona koja je uz tramvaj, pa ne vidim bruku radnika na tramvajskoj stanici ni u spici.
Zicara i da bude, bice zanemariv broj onih koji ce sa tramvajom doci na zicaru. Jer polazna stanica nije blizu tramvajskoj stanici.
Nova dvorana? Sta nova dvorana? Hrasnici treba kopiranje logike na Dobrinji, treba setnica sa prodavnicama i kaficima.
Hransica ce da zivne? Pogledaj centar Ilidze za neki praznik ili vikendom kada bus terminal ne radi. Isto oni gradovi iz vesterna sa sjenom sto vjetar gura s kraja ceste na kraj.
Da su rekli neka pruge za Hrasnicu, ali glavni razvojni projekat je tramvajska pruga desnom obalom Zeljeznice, pa obalom Bosne, pa saobrajnice koje ce to da prate, drustvene zgrade, dom zdravlja, skola,,,