Guadalajara wrote: ↑07/03/2022 00:50
Hrmpallier wrote: ↑05/03/2022 22:44
" ....... za tu puške, topove, granate, minobacače, mine"
Aha ! I to baš dok se ZRAK gasi.
Samo se metci proizvode 24/7, i to je ono što je sigurno. Sve ostalo je na dugom štapu. Ako bi slučajno puklo, to bi trajalo dvije hefte uvrh glave. Što imaš sad - imaš. Neće biti vremena ni sposobnosti za bilo šta drugo.
Eventualni neprijatelj vlada nebom.
To što se Zrak gasi ne znaci da nece neka druga firma iz grupacije namjenske industrije da preuzme radnike, mašine i opremu, dokumentaciju. Osim obrade stakla, sociva. 90% posla, masinske obrade, povrsinske zastite moze da uradi skoro svaka firma sa CNC strugovima i glodalicama.
Sve je to bivši direktor predao u Teslić...tehnologije itd,mislim da su radnici skoro godinu u štrajku da su za 9 mjeseci dobili samo 2 plate ,posla nemaju ,mašine stare ,u dopisima su slali vladi u vezi opreme stare, uprava katastrofa pogotovo sa NO NA CELU TAIB DELALIC I DIREKTOR KOLDZO..
Naša NI ne postoji , jedino igman konjic , SDA je uništila sve sto se moglo uništit, Zrak Sarajevo pred gašenjem preko 40 ljudi napustilo ..prije 2 godine su imali 170 ljudi sada imaju 70 do 80 , Pretis svaka plata Strajk , BNT travnik ljudi nisu upalili ni jednu mašinu 2 godine, Binas Bugojno preko 70 ljudi napustilo nemaju plata kao u zraku ,koliko sam ja informisan preko 5 plata , Čak u zraku nisu dobili od 6 Decembra zadnju , očekuješ da ti ljudi ( vjerovatno stari ljudi ) proizvedu išta? Remontni zavod bez plate , direktor je bivši direktor Zraka ...sadašnji u Zraku je koldzo..Nedzad, to su ljudi koji su došli da unište fabriku, samo je žalosno da sindikat suti , još ni jedna firma nije pokrenula generalni štrajk, žalosno jr da Bajro melez , sindikalista metalaca suti , predratno stanje namjenska na koljenima tj skoro ugašena..nažalost ovo je surova istina ..