Prevaranti na PIK-u

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6876 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by _BataZiv_0809 »

Spr1nt wrote: 11/10/2021 15:13
Ma jučer pisao da mi je lik uvalio zaključan iPhone 4 kojeg sam htio dati kao poklon starijoj osobi. Ukratko, zovem ga nakon što sam skontao a on odgovara "pogrešan broj" sa istim glasom i istim brojem sa kojim smo se našli na lokaciji. :-)

Fast forward do danas, šaljem mu poruku sa drugog profa (isto imao dosta bedževa da ne izgleda ofirno :mrgreen: ) i predstavio se da kupujem drugi telefon od njega. Sve okej, parkiram ulicu preko puta i vidim ga okreće se k'o da je pola države sjeb'o :lol: Malo se prišunjam i kažem "đes ba ljudino". Odmah vidim da mu je pao šećer i ona "fml :( " faca. Vratio mu iPhone, doplatio malo za taj drugi fon i dobio bolji telefon za 50KM manje :D
Ja fakat ne razumijem cemu se takvi likovi nadaju? Prevaris covjeka, pa jos u istom gradu, pa bolan i ne bio srest ces ga kad tad....
Mehemed
Vozim: automobil

#6877 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Da se požalim na ovog korisnika. Naručio artikal i na kraju ga nije preuzeo. Sve normala bilo preko poruka, dobar profil, nisam ni najmanje sumnjao da neće preuzeti. Imao sam dostave bez i jedne poruke koje su bez problema preuzete i plaćene, a koje su bile puno rizičnije zbog toga što nismo razmijenili niti jednu poruku, a ovako ovaj odbije...
https://www.olx.ba/profil/Vlado_Bebek11
Dva dana nakon slanja vidim ne piše da je dostavljeno, šaljem poruku druže je li stiglo, a on ništa ne odgovara. Jutros dođe pošiljka, vratila se, nije je htio primiti. Šaljem poruku i pitam ga zašto je odbio pošiljku i ništa nije odgovorio.
Jest da nisam platio poštarinu, ali sam izgubio vrijeme i novac na pakovanje, a artikal nije bio velike vrijednosti, samo 35KM.
Ako nećeš preuzeti, zašto naručuješ, zašto gubiš moje vrijeme i novac, šta imaš od toga ?

Edit: Javio se, kaže da su ga zvali iz pošte i da je rekao da ne može danas preuzeti već da će doći sutra preuzeti. Dođe sutradan u poštu a oni vratli pošiljku, kaže rekli ste da nećete preuzeti i mi vratili.
Ne znam da li je ovo istina, ne mogu ni da potvrdim ni da opovrgnem.
VladaFBiH

#6878 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by VladaFBiH »

Mehemed wrote: 11/03/2022 17:07 Da se požalim na ovog korisnika. Naručio artikal i na kraju ga nije preuzeo. Sve normala bilo preko poruka, dobar profil, nisam ni najmanje sumnjao da neće preuzeti. Imao sam dostave bez i jedne poruke koje su bez problema preuzete i plaćene, a koje su bile puno rizičnije zbog toga što nismo razmijenili niti jednu poruku, a ovako ovaj odbije...
Dva dana nakon slanja vidim ne piše da je dostavljeno, šaljem poruku druže je li stiglo, a on ništa ne odgovara. Jutros dođe pošiljka, vratila se, nije je htio primiti. Šaljem poruku i pitam ga zašto je odbio pošiljku i ništa nije odgovorio.
Jest da nisam platio poštarinu, ali sam izgubio vrijeme i novac na pakovanje, a artikal nije bio velike vrijednosti, samo 35KM.
Ako nećeš preuzeti, zašto naručuješ, zašto gubiš moje vrijeme i novac, šta imaš od toga ?

Edit: Javio se, kaže da su ga zvali iz pošte i da je rekao da ne može danas preuzeti već da će doći sutra preuzeti. Dođe sutradan u poštu a oni vratli pošiljku, kaže rekli ste da nećete preuzeti i mi vratili.

vjerovatno i jeste istina jer zašto bi ti se inače javljao ako te je mislio za*ebati
Last edited by VladaFBiH on 16/03/2022 10:32, edited 1 time in total.
Snake Eyes

#6879 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Snake Eyes »

Mehemed wrote: 11/03/2022 17:07 Da se požalim na ovog korisnika. Naručio artikal i na kraju ga nije preuzeo. Sve normala bilo preko poruka, dobar profil, nisam ni najmanje sumnjao da neće preuzeti. Imao sam dostave bez i jedne poruke koje su bez problema preuzete i plaćene, a koje su bile puno rizičnije zbog toga što nismo razmijenili niti jednu poruku, a ovako ovaj odbije...

Mozes provjeriti, sa nekoliko telefonskih poziva saznas cuda.
Samo pazi sa ovim trcanjem pred rudu jer sa ovim svojim pretpostavkama ispadas ti prevarant.
Mehemed
Vozim: automobil

#6880 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Mehemed »

Snake Eyes wrote: 15/03/2022 16:24 Mozes provjeriti, sa nekoliko telefonskih poziva saznas cuda.
Kako ? Da nazovem odredišnu poštu oni će reći da je primalac rekao da neće nikako preuzeti, a ovaj kaže suprotno.
Čekam ga da mu opet pošaljem, poslao sam poruku i čekam odgovor. Ako ne bude htio da mu ponovo pošaljem onda nema tu nikakve sumnje ko je u pravu a ko nije.
40x40

#6881 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by 40x40 »

profil fashionguru
Petlja, laže i krši dogovor
madesa

#6882 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by madesa »

imam jedan problem pa sta bi vi uradili na mom mjestu?
Prodavao sam knjige na arapskom jeziku preko 100 komada u kompletu. Arapski ne znam pa ne znam sta je sadrzaj u tim knjigama. Javlja mi se jedan ,hoce da kupi sve ali ga zanimaju vjerske knjige. Ja mu saljem da prodajem sve u kompletu i da ne znam sadrzaj knjiga jer ne znam arapski i saljem mu 30-tak slika tih knjiga da on vidi po naslovima sta je sta. On kaze uredu moze, posalji sve. Javlja se poslije 5 dana kao nema vjerskih knjiga,sve su romani,price itd hoce da vrati.
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#6883 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by liaar »

madesa wrote: 24/03/2022 09:53 imam jedan problem pa sta bi vi uradili na mom mjestu?
Prodavao sam knjige na arapskom jeziku preko 100 komada u kompletu. Arapski ne znam pa ne znam sta je sadrzaj u tim knjigama. Javlja mi se jedan ,hoce da kupi sve ali ga zanimaju vjerske knjige. Ja mu saljem da prodajem sve u kompletu i da ne znam sadrzaj knjiga jer ne znam arapski i saljem mu 30-tak slika tih knjiga da on vidi po naslovima sta je sta. On kaze uredu moze, posalji sve. Javlja se poslije 5 dana kao nema vjerskih knjiga,sve su romani,price itd hoce da vrati.
Pozdravi ga od srca, naveo si mu da ne znaš jezik i ne znaš kakve su knjige, pogledao je slike i svjesno naručio.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6884 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

a kakvim likovima vi radite
i ko traži vraćanje

mislim da nikad nisam vraćao

osim ako isti dan kupim 2 duple pa onda javim da su duple i uzmem jednu zamjenu

kakvi levati
hopi

#6885 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by hopi »

Pa ima čovjek kredibilitet, na forumu je već 10 dana.
40x40

#6886 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by 40x40 »

namiami wrote: 24/03/2022 10:06
40x40 wrote: 24/03/2022 09:40 profil fashionguru
Petlja, laže i krši dogovor
ovo je vrlo ružno, bez ikakvih dokaza prozvati nekoga.
  • Javim mu se malo poslije postavljana oglasa. Pristanem ja na cijenu koja je u oglasu,- kaže malo mu.
    Podigne cijenu,- ja pristanem opet.
    Dogovorimo se oko dostave.- Kaže tek da će moć poslati za par dana jer je na putu.
    Kažem ja ok, javi mi kada budeš mogao.
    Nekratko nakon toga opet diže cijenu na artiklu.
    Ulazim sutradan opet podignuta cijena na artiklu i artikal izdvojen.
Pošaljem drugu link, da mu se javi da vidi kada može poslati - kaže da može odmah.
madesa

#6887 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by madesa »

40x40 wrote: 24/03/2022 14:27
namiami wrote: 24/03/2022 10:06

ovo je vrlo ružno, bez ikakvih dokaza prozvati nekoga.
  • Javim mu se malo poslije postavljana oglasa. Pristanem ja na cijenu koja je u oglasu,- kaže malo mu.
    Podigne cijenu,- ja pristanem opet.
    Dogovorimo se oko dostave.- Kaže tek da će moć poslati za par dana jer je na putu.
    Kažem ja ok, javi mi kada budeš mogao.
    Nekratko nakon toga opet diže cijenu na artiklu.
    Ulazim sutradan opet podignuta cijena na artiklu i artikal izdvojen.
Pošaljem drugu link, da mu se javi da vidi kada može poslati - kaže da može odmah.
mnogi su takvi :lol:
zippoo87

#6888 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zippoo87 »

Ja jednom poslao upit/poruku 15.2.2022. kad jutros poruka...odgovara na upit 25.3.2022. :lol: :lol:

Svega u Bozijoj basti ima :D
Truba

#6889 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

Ja sam skolskoj u australiji
S pojavom interneta poslao e mail (jedan od prvih)
U FEB 2000 dobio odgovor u Novembru 2000.

Imala posla bila u guzvi
:mrgreen:
Em je krampa :bih:
Nista cudno neki ljudi nemaju osjecaja za vrijeme :mrgreen:

Ti imas ljude koji otvoreno kazu ne otvara mail jednom mjesecno...imam 200 poruka na pik mrsko mu ili fejs
zippoo87

#6890 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by zippoo87 »

Black swan wrote: 25/03/2022 20:43 Ja sam skolskoj u australiji
S pojavom interneta poslao e mail (jedan od prvih)
U FEB 2000 dobio odgovor u Novembru 2000.

Imala posla bila u guzvi
:mrgreen:
Em je krampa :bih:
Nista cudno neki ljudi nemaju osjecaja za vrijeme :mrgreen:

Ti imas ljude koji otvoreno kazu ne otvara mail jednom mjesecno...imam 200 poruka na pik mrsko mu ili fejs
Sve super...samo onda obrises svoj oglas sa oglasnika i niko ti nece "dosadjivati" sa porukama ili mailovima :lol:
40x40

#6891 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by 40x40 »

Evo samo da dodam za ovog fashionguru
-Prvo je u oglasu stajalo da su DOT 2021, i uvjeravao me da su vožene samo 2 mjeseca
-Sada stoji da su DOT 2019. ... lažima nema kraja.
Paper_girl

#6892 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Paper_girl »

Ima li neko preporuku za olxshop što se bavi preprodajom novih stvari iz Ikea-e? Je li neko naručivao možda?
janje_

#6893 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by janje_ »

Paper_girl wrote: 04/04/2022 10:51 Ima li neko preporuku za olxshop što se bavi preprodajom novih stvari iz Ikea-e? Je li neko naručivao možda?
imas na facebooku, par puta sam nesto narucivo, korektni:

https://www.facebook.com/ikea.dostavaaaa
Android Knego

#6894 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Android Knego »

LaptopiPr Prevarant

laptopipr.olx.ba

Prevarant, poslao mi je laptop sa pokvarenim ram utorom, laptop ima integrisano 4 gb rama na matičnoj i jedan ram utor, taj ram utor ne radi, javio sam se nakon 3 dana, i rekao mu da ne radi, i onda počinje klasično ono najgore laganje, da i5 8250u ne podrzava vise od 4 gb itd itd itd.

Što dalje od ovog prevaranta LaptopiPr
madesa

#6895 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by madesa »

meni su najgori ljudi koji kazu sutra dolazim ti nemoj prodati. Ni glasa ni traga vise
Truba

#6896 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

Sacuvaj mi do place :lol:
Snake Eyes

#6897 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Snake Eyes »

Meni je jedan trazio bolju cijenu za cetiri gume i dobio, zatim dolazi zahtjev, uzeo bih sada dvije i naredni mjesec dvije. Moze i to, ali vracamo staru cijenu i kada dodjes po druge dvije poravnamo iznos. Nije se vise javio, sto li.
madesa

#6898 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by madesa »

Snake Eyes wrote: 12/04/2022 11:03 Meni je jedan trazio bolju cijenu za cetiri gume i dobio, zatim dolazi zahtjev, uzeo bih sada dvije i naredni mjesec dvije. Moze i to, ali vracamo staru cijenu i kada dodjes po druge dvije poravnamo iznos. Nije se vise javio, sto li.
e vala dobro si se toga sjetio :thumbup: Strasna bagra koristi pik i pokusava ko fol nesta da kupi.
Truba

#6899 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by Truba »

:lol: dobra seljacka fora
_Reds_

#6900 Re: Prevaranti na PIK-u

Post by _Reds_ »

ma najveći prevranti su ove gazde olx. Više ne radi, nego što radi, a sve naplaćuju.
Post Reply