Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ACG wrote: ↑09/03/2022 00:54
Prije 10ak dana mi je došao na RN 10 pro MIUI 13 i evo prvih zapažanja.
Nešto je fluidnija upotreba telefona, baterija duže traje i tu je par ušminkanih detalja u odnosu na 12. Ništa posebno ali za mene jako bitno da je MIUI 13 očito ispravio neke greške prethodne verzije koje su mi značajno skratile trajanje baterije i da za 10 dana nisam doživio apsolutno nikakav bug. Nije da su ranije bili česti ali se katkad znao desiti neki manji.
I ja korisitm MIUI 13 nekih 5-6 dana...radi kao singerica,nikakvih problema ni sa cim nisam primjetio.
Nego,evo ko zeli da doda novi controlni centar ,koji radi samo na MIUI 13 i Android 12...tako da ostali koji nemaju ovakav update,neka ovo ne rade.
Ja sam danas uradio i ovaj novi control centar izgleda pravo lijepo i sve je na svom mjestu.
Evo sa telegrama link,kliknete na ovu plavu ikonu da downloadujete direktno na telefon i onda instalirate samo.
elk wrote: ↑11/03/2022 10:55
Zna li neko kako ukinuti reklame u mi browseru, nakon updejta na miui13. Na ranijoj verziji sam uspio ukinuti, sada slomise adovi.
I zastoi bookmarke poreda kako on hoce? Ja namjestim, ono opet sve primjesa!
Taj browser je loš, instaliraj sebi Edge i uživaj Ugrađen ad-blocker (blokira sve, a ne ko neki samo "sakriju" pa ostane ono polje gdje je ad bio), dovoljno opcija ali ne i previše, uredan, leti na F3. Probao sam sve i jedan što postoji i Edge je daleko najbolji.
elk wrote: ↑11/03/2022 10:55
Zna li neko kako ukinuti reklame u mi browseru, nakon updejta na miui13. Na ranijoj verziji sam uspio ukinuti, sada slomise adovi.
I zastoi bookmarke poreda kako on hoce? Ja namjestim, ono opet sve primjesa!
Taj browser je loš, instaliraj sebi Edge i uživaj Ugrađen ad-blocker (blokira sve, a ne ko neki samo "sakriju" pa ostane ono polje gdje je ad bio), dovoljno opcija ali ne i previše, uredan, leti na F3. Probao sam sve i jedan što postoji i Edge je daleko najbolji.
Sta fali Brave browseru ?
Edge mi je nekako najfluidniji, nije mi se sviđao onaj crypto-ads fazon kod Brave-a, plus čitao sam kako su ubacivali kojekakve "shady kodove", možda je bila i hajka čista, nisam siguran. Nekako više vjerujem MS-u
PlusSA wrote: ↑12/03/2022 21:04
Jel moguce da su iste kamere u Mi 9t i Poco f3
2x godine razlika a senzor isti
Lako moguće, s obzirom kolika je hiperprodukcija telefona u zadnje vrijeme zbog veće prodaje i reklamiranja tehnologija to jednostavno ne može pratiti, više manje se telefoni recikliraju, osim procesorske snage.
Isti Sonijevi senzori IMX362 / 363se koristili od Pixel 2, 2XL, 3, 4, 4a...
To je nebitno,jer ne igra samo senzor ulogu....nego milion drugih stvari.
Cak ni troduplo bolji senzor ne garantuje bolje slike,ako kompanija to ne zna napraviti.
Imamo milion razlicitih primjera i isti senzor a potpuno drugaciji rezultati slikanja i snimanja...
Xiaomi generalno nema neke vrhunske kamere niti u jednom segmentu...osim ona proslogodisnja ultra...mi 11 ultra .
Meni je kamera otprilike zadnja po bitnoci na telefonu pa na to uopste ne obracam paznju,manje vise sve su mi iste kod xiamoja...evo sada je sa 108 MP i nemam pojma koji je senzor unutra a opet ne vidim nikakvu razliku u odnosu na prethodnu sa duplo manje pixela i vjerovatno losijim senzorom.
Cak ni troduplo bolji senzor ne garantuje bolje slike,ako kompanija to ne zna napraviti.
Imamo milion razlicitih primjera i isti senzor a potpuno drugaciji rezultati slikanja i snimanja...
Xiaomi generalno nema neke vrhunske kamere niti u jednom segmentu...osim ona proslogodisnja ultra...mi 11 ultra .
Meni je kamera otprilike zadnja po bitnoci na telefonu pa na to uopste ne obracam paznju,manje vise sve su mi iste kod xiamoja...evo sada je sa 108 MP i nemam pojma koji je senzor unutra a opet ne vidim nikakvu razliku u odnosu na prethodnu sa duplo manje pixela i vjerovatno losijim senzorom.
zippoo87 wrote: ↑12/03/2022 23:16
U dilemi sam Poco F3 vs Mi 11 lite 5g model.
Ima li još koji model da ga ubacim u razmatranje?
Poco F3 definitivno, ja ga koristim više od pola godine i prezadovoljan sam, mobitel leti, 120Hz display melem za oči Kao što ste i rekli, kamera je ok, mada meni je to i zadnje na listi prioriteta, sve ostalo je top. Ne vjerujem da možeš naći nešto bolje za cijenu Poco-a.
zippoo87 wrote: ↑12/03/2022 23:16
U dilemi sam Poco F3 vs Mi 11 lite 5g model.
Ima li još koji model da ga ubacim u razmatranje?
Xiaomi 11T
Odlicno zaokruzen telefon,flagship killer bukvalno sa boljom kamerom nego poco f3