"Majstori" parkiranja Vol.2

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
hopi

#601 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by hopi »

ne znam ko ti je to
ali vidi ovog s e klasom, istom ko da vožnji samo staneš i izađeš iz auta
Laplace

#602 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Laplace »

hopi wrote: 10/03/2022 20:50 ne znam ko ti je to
ali vidi ovog s e klasom, istom ko da vožnji samo staneš i izađeš iz auta
Pa, tako i parkiraju. Doslovno.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#603 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by bitanga_sa_otesa »

stoka seljacka ,bahata...
Naslovnica

#604 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Naslovnica »

bitanga_sa_otesa wrote: 10/03/2022 20:54 stoka seljacka ,bahata...
Kaznilo bi mene i tebe jarane kada bi ovako parkirali (što, ruku na srce, nikada ne bih učinio), ali gazde su očito iz nekog razloga zaštićene pa mogu nesmetano i nekažnjeno da rade šta hoće.
Vjerovatno nema policija kapaciteta, nedostaje im kadrova, zastario vozni park ili nešto slično. Al u qrtzu.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#605 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by bitanga_sa_otesa »

Naslovnica wrote: 11/03/2022 06:17
Kaznilo bi mene i tebe jarane kada bi ovako parkirali
mozak mi ne dozvoljava da parkiram ovako...
Naslovnica

#606 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Naslovnica »

bitanga_sa_otesa wrote: 11/03/2022 06:23
Kaznilo bi mene i tebe jarane kada bi ovako parkirali
mozak mi ne dozvoljava da parkiram ovako...
Pa naravno, to sam i napisao.
:thumbup:
pigale

#607 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by pigale »

bitanga_sa_otesa wrote: 10/03/2022 20:54 stoka seljacka ,bahata...
Kaznilo bi mene i tebe jarane kada bi ovako parkirali (što, ruku na srce, nikada ne bih učinio), ali gazde su očito iz nekog razloga zaštićene pa mogu nesmetano i nekažnjeno da rade šta hoće.
Vjerovatno nema policija kapaciteta, nedostaje im kadrova, zastario vozni park ili nešto slično. Al u qrtzu.
Kaznit ce i ove ako neko zovne policiju
Nazalost mi generalno se ponasamo ma sta cu ja zvati nije moje da zovem nece nista uraditi i sl
Naslovnica

#608 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Naslovnica »

pigale wrote: 11/03/2022 06:59
Nazalost mi generalno se ponasamo ma sta cu ja zvati nije moje da zovem nece nista uraditi i sl
U tome i jeste problem.
Policija uglavnom radi na poziv građana.
Neki dan se zahvalim policajcu koji kači čestitku lokalnom dripcu koji je parkirao u dječjem parkiću u B-Fazi. Reko, svaka čast. Pita on jeste li vi zvali, kažem nisam. Kaže, žale nam se ovi ako ih kažnjavamo, kažu tu živimo, nema parkinga, ovo, ono... (živim i ja tu i uvijek ima slobodnog mjesta) :-) Ono, da nije žalosno bilo bi smiješno.
I znaš šta je najinteresantnije? Zakačiše čestitku samo ovom jednom papku, a okolo 20 automobila parkirano na pješačkim stazama i u zabranama, ni da se počešu.
Da li ja to treba da zovem za svako auto zasebno? Zašto policija ne radi svoj posao? Ja policiju svakodnevno vidim kako patrolira u G7, najnormalnije prolaze pored parking papaka i ne kažnjavaju.
Ispada da su građani krivi zato što ne zovu. :roll:
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#609 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by teskeredzic_22 »

Nikad nemaju kapaciteta , uvijek im nedostaje kadrova , voze se u raspadnutim vozilima , nemaju priglavke koje su obavezan dio uniforme zimi , neprijatno im je zamjerati se bilo kome jer ih mogu u civilu kad - tad negdje napasti a nisu ludi da to rade zbog plate ...

Njihov posao se sastoji isključivo od "rutinske kontrole" gdje se od šticara s balvanima ganja petobanka za ručak.
teskeredzic_22

#610 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by teskeredzic_22 »

Neće policija da dođe - džaba zoveš.
Unazad pet-šest godina su izlazili na svaki poziv (ne znam koji je to sistem bio interne kontrole) , sad - ne izlaze , samo ti zovi.
pigale

#611 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by pigale »

teskeredzic_22 wrote: 11/03/2022 08:12
Unazad pet-šest godina su izlazili na svaki poziv (ne znam koji je to sistem bio interne kontrole) , sad - ne izlaze , samo ti zovi.
kako fino dodju kad kazes dobar dan prije nego sto kazem problem razgovor snimam da znate a ja sam mujo mujic mozete i vi reci svoje ime jer znam da se razgovor snima i sa vase strane
problem je parkirano vozilo na sredini ceste u franca lehara

odmah saljemo slobodnu patrolu gospodine prijatan vam dan i hvala na pozivu
pigale

#612 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by pigale »

Naslovnica wrote: 11/03/2022 08:05
U tome i jeste problem.
Neki dan se zahvalim policajcu koji kači čestitku lokalnom dripcu koji je parkirao u dječjem parkiću u B-Fazi. Reko, svaka čast. Pita on jeste li vi zvali, kažem nisam. Kaže, žale nam se ovi ako ih kažnjavamo, kažu tu živimo, nema parkinga, ovo, ono... (živim i ja tu i uvijek ima slobodnog mjesta) :-) Ono, da nije žalosno bilo bi smiješno.
I znaš šta je najinteresantnije? Zakačiše čestitku samo ovom jednom papku, a okolo 20 automobila parkirano na pješačkim stazama i u zabranama, ni da se počešu.
Da li ja to treba da zovem za svako auto zasebno? Zašto policija ne radi svoj posao? Ja policiju svakodnevno vidim kako patrolira u G7, najnormalnije prolaze pored parking papaka i ne kažnjavaju.
znam ja da je problem sto samo radi na poziv al je problem i u nama sto ih ne zatrpavamo pozivima pa da vidimo jel imaju opravdanje a svaki razgovor se snima
a na kraju krajeva mozemo i mi snimiti razgovor
siguran sam da bi bar jedan portal docekao takvu vijest ako drugi poziv bude 2 sata niste dosli na poziv koji sam uputio upravo vama
a cekam i dalje da vidim sta ce se desiti da znate razgovor se snima itd

salju tada 5 patrola i spidermena ako treba
Naslovnica

#613 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Naslovnica »

pigale wrote: 11/03/2022 08:37
teskeredzic_22 wrote: 11/03/2022 08:12

kako fino dodju kad kazes dobar dan prije nego sto kazem problem razgovor snimam da znate a ja sam mujo mujic mozete i vi reci svoje ime jer znam da se razgovor snima i sa vase strane

:lol: :lol: :lol:
Ako je dotle došlo da se na takav način komunicira sa policijom i tjera da rade svoj posao, onda nemamo o čemu više da pričamo.
Ja sam objasnio kako ne rade posao dok "patroliraju" (ne kažnjavanju ljude koji su očito u prekršaju).
I treba da trošim svoj telefon i ucjenjujem ih sa "poziv se snima" kako bi oni radili svoj posao?!
Šta sve čovjek ovdje neće pročitati, da nije žalosno bilo bi smješno. :roll:
pigale

#614 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by pigale »

Naslovnica wrote: 11/03/2022 08:41
pigale wrote: 11/03/2022 08:37

Ako je dotle došlo da se na takav način komunicira sa policijom i tjera da rade svoj posao, onda nemamo o čemu više da pričamo.
Ja sam objasnio kako ne rade posao dok "patroliraju" (ne kažnjavanju ljude koji su očito u prekršaju).
I treba da trošim svoj telefon i ucjenjujem ih sa "poziv se snima" kako bi oni radili svoj posao?!
pa nazalost doslo je
al najbolje je tu da ti kulturno njega natjeras da radi svoj posao

cuj sta covjek ovdje nece procitati
pa nazalost tako je
svi bi pravnu drzavu al niko da da svoj doprinos pa makar to bio i telefonski poziv
Naslovnica

#615 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Naslovnica »

pigale wrote: 11/03/2022 08:44
Naslovnica wrote: 11/03/2022 08:41
pa nazalost doslo je

pa nazalost tako je
svi bi pravnu drzavu al niko da da svoj doprinos pa makar to bio i telefonski poziv
Telefonski poziv neće od kite od ovce napraviti pravnu državu.
Ni milion telefonskih poziva neće biti dovoljno.
Problem koji mi imamo je mnogo kompleksniji.
pigale

#616 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by pigale »

Naslovnica wrote: 11/03/2022 08:46
pigale wrote: 11/03/2022 08:44

pa nazalost doslo je

pa nazalost tako je
Telefonski poziv neće od kite od ovce napraviti pravnu državu.
Ni milion telefonskih poziva neće biti dovoljno.
Problem koji mi imamo je mnogo kompleksniji.
jeste kompleksniji al nisi svjestan koliko telefonski pozivi mogu uraditi
jer se onda boje prijave unutrasnjoj kontroli a to je za njih ipak malo veca zajebancija

evo ti si sam dokaz o onome sto govorim
ma nece nista uraditi i ako nazovem itd
pokusaj pa vidi bez price
Naslovnica

#617 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Naslovnica »

Izvini jarane ali nemam ni vremena ni para da telefonskim pozivima pravim pravnu državu.
pigale

#618 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by pigale »

izvini onda nemas pravo da se bunis
razlika izmedju tebe i ovih sto ovako parkiraju je jedino sto ti ne parkiras al isto ne postujes drzavu na ovaj ili onaj nacin i odgovara ti ovakvo stanje
soha96

#619 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by soha96 »

Posao policije u redovnim rutinskim aktivnostima je da radi a ne da se javljaju na telefon pa onda da rade rutinske poslove.
Naslovnica

#620 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Naslovnica »

pigale wrote: 11/03/2022 08:59 izvini onda nemas pravo da se bunis
razlika izmedju tebe i ovih sto ovako parkiraju je jedino sto ti ne parkiras al isto ne postujes drzavu na ovaj ili onaj nacin i odgovara ti ovakvo stanje
Nemam pravo da se bunim zato što policija ne radi svoj posao?
Nego treba da sjedim na telefonu, snimam razgovore i ucjenjujem ih, ne bi li radili svoj posao?
I na kraju ja odgovoran što je ovako kako jeste, i ja ne poštujem državu?
Odlični su ti rezoni i logika, jebo frljoku...
:lol:
teskeredzic_22

#621 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by teskeredzic_22 »

Naslovnica wrote: 11/03/2022 09:06
:lol:
Svaki kvart u gradu treba da ima zaduženu policijsku patrolu u "rutinskoj šetnji" , sat vremena dnevno.

To je svega dvoje ljudi , nek ima 100 gradskih kvartova ( a nema ) to je 200 ljudi dnevno.
Nek četvrtina od toga , tj. 50 ljudi u parovima patroliraju 3-4 sata dnevno u različitim terminima u različitim dijelovima grada.

Zaradili bi svoje plate za pola sata.

NEĆE.

Kad je bio miliconer NEDOSTUPAN bilo kome prije rata , bez mobitela , snimanja , predstavljanja ?

Povjerenje u institucije danas - NULA , ništica.

Kad je počeo COVID , uopšte me nije bilo strah bolesti.
Do kosti sam se prepao momenta kad je nastupila pandemija jer znam KO VODI ORGANIZACIJU I ODBRANU OD POŠASTI , odnosno koji i kakvi će prilagođavati životne odluke odbrani od bolesti.

Jezivo , jezivo.

I onda se čude kako ljudi govore da su na izborima svi isti i kako nemaju povjerenja ni u koga.
Last edited by teskeredzic_22 on 11/03/2022 09:22, edited 1 time in total.
Logovan

#622 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by Logovan »

Naslovnica wrote: 11/03/2022 08:05 U tome i jeste problem.
Na poziv građana ili ako ih nadređeni pošalje na određenu lokaciju. Pogrešan sistem skroz. Kažnjavaj kad god vidiš nepropisno parkiranje. Eto to kažnjavanje jednog od njih 20 je savršen primjer koliko se pogrešno radi. :-)
darius_maximus

#623 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by darius_maximus »

Policija treba da radi svoj posao i bez da ih Naslovnica zove.
Zamisli kada bi ti radio svoj posao samo ako te neko nazove i zaprijeti ti da te snima.
Ako to ne uradi, ti ćeš sjediti i uživati.

Zaposliš, recimo, čistačicu u Mercatoru.
Ona umjesto da održava čistoću objekta, samo čeka da je neko nazove.
I ako je nazove, ako ne zaprijeti da snima razgovor, ona neće otići da očisti nered.
Možeš li pretpostaviti koliko dugo bi bila zaposlena.

Jedno je prijavljivanje stvari koje su vanredne.
Na primjer, neko nekoga napao u stanu do tebe, pa ti prijavljuješ da ovi hitno izađu na lice mjesta.
Ne može policija znati da se to dešava bez prijave.

Međutim, kretati se ulicama grada Sarajeva i ne vidjeti 1000000000 saobraćajnih prekršaja je ludilo.
Ako te neko treba zvati za nešto po čemu je Sarajevo poznato, vrijeme je da tražiš drugi posao.

Realno govoreći, najbolje bi bilo pozvati privatni sektor i reći ljudima da rade na procenat.
Svaka kazna, 5% tebi.
Svako bi letio da piše saobraćajne kazne, ja prvi.
Mogao bih mjesečnu platu za dan zaraditi.
pigale

#624 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by pigale »

darius_maximus wrote: 11/03/2022 09:25
Policija treba da radi svoj posao i bez da ih Naslovnica zove.
Zamisli kada bi ti radio svoj posao samo ako te neko nazove i zaprijeti ti da te snima.
Ako to ne uradi, ti ćeš sjediti i uživati.

Zaposliš, recimo, čistačicu u Mercatoru.
Ona umjesto da održava čistoću objekta, samo čeka da je neko nazove.
I ako je nazove, ako ne zaprijeti da snima razgovor, ona neće otići da očisti nered.
Možeš li pretpostaviti koliko dugo bi bila zaposlena.

Jedno je prijavljivanje stvari koje su vanredne.
Na primjer, neko nekoga napao u stanu do tebe, pa ti prijavljuješ da ovi hitno izađu na lice mjesta.
Ne može policija znati da se to dešava bez prijave.

Međutim, kretati se ulicama grada Sarajeva i ne vidjeti 1000000000 saobraćajnih prekršaja je ludilo.
Ako te neko treba zvati za nešto po čemu je Sarajevo poznato, vrijeme je da tražiš drugi posao.

Realno govoreći, najbolje bi bilo pozvati privatni sektor i reći ljudima da rade na procenat.
Svaka kazna, 5% tebi.
Svako bi letio da piše saobraćajne kazne, ja prvi.
Mogao bih mjesečnu platu za dan zaraditi.
nisam nigdje rekao da ne mora raditi i sl
nego kad vec ne rade ajmo ih natjerati da rade bar ovako sve dok se ne izmjeni sastav svega i svacega pa da bude normalno da policajac sam trazi prekrioce a ne da im neko govori sta i gdje
do tada nazalost ostaje da naslovnica darius pigale itd zovu
hopi

#625 Re: "Majstori" parkiranja Vol.2

Post by hopi »

Pigale? Who is you sada? :-?
Elem slikao sam, ali zvati neću nema šanse, ja što sam zvao sam zvao. Pa vazda ja zvao kada neko smeta, znam napamet broj pu centar, ali ne pamtim kada su se u zadnje vrijeme odazvali. Tako da ću zvati samo ako sam ja direktno zagrađen, a do tada se mogu što se mene tiče parkirati na drvetu a ja ću slikati i serucakati po forumu, s punim pravom.
Post Reply