Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Mirzareli wrote: ↑10/03/2022 20:02
Zna li ko kako provjeriti koju maximalnu brzinu interneta moze primiti odredjeni PC ( Laptop) ?
Hajde probaj ovako:
Control Panel -> Network and Sharing Center -> Change adapter settings, a zatim desnim klikom klikni na naziv mrežne kartice i klikni na Status.
Tu možeš vidjeti da li ti pod speed piše 100 Mbps ili 1 Gbps.
Ako piše 100 Mbps, onda je mrežna kartica ograničena i ne možeš izvući više od 100 Mbps putem kabla na tom računaru ili laptopu.
Kad otvorim tako kako si rekao ne mogu nigdje naci da pise koliki je domet max brzine neta ?Kad otvorim ovu ikonicu gdje pise WIFI pise ovo - Qualcomm Atheros AR5BWB222 Wireless Network Adapter ,a kad ikonu Ethrenet otvorim u tom istom prozoru pise - Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet.. Laptop mi je star jedno 7-8 godina ACER i3 procesor na windows 8,1..
Mirzareli wrote: ↑10/03/2022 20:26
Kad otvorim tako kako si rekao ne mogu nigdje naci da pise koliki je domet max brzine neta ?Kad otvorim ovu ikonicu gdje pise WIFI pise ovo - Qualcomm Atheros AR5BWB222 Wireless Network Adapter ,a kad ikonu Ethrenet otvorim u tom istom prozoru pise - Broadcom NetLink (TM) Gigabit Ethernet.. Laptop mi je star jedno 7-8 godina ACER i3 procesor na windows 8,1..
Evo probaj uz ovaj video, na sredini druge minute ti pokazuje taj Speed:
Mirzareli wrote: ↑10/03/2022 20:26
Evo probaj uz ovaj video, na sredini druge minute ti pokazuje taj Speed:
u mene pise pod Speed : 144,4 mb/S ako je to,to... Ovdje gdje na ovom videu pise speed : 117 mb/s
Je li imao neko problema sa Internet konekcijom na EON boxu, restartovao 2x, nakon sto se ponivo upali pise server problem i nema Interneta, ne mogu vracati kanale itd.?
mechanic96 wrote: ↑10/03/2022 21:23
Je li imao neko problema sa Internet konekcijom na EON boxu, restartovao 2x, nakon sto se ponivo upali pise server problem i nema Interneta, ne mogu vracati kanale itd.?
To kad javlja da nema interneta, onda te zeza mrežni kabal.
Provjeri da li je uključen mrežni kabal u box s jedne strane, a u modem s druge strane u jedan od prva tri porta.
mechanic96 wrote: ↑10/03/2022 21:23
To kad javlja da nema interneta, onda te zeza mrežni kabal.
Provjeri da li je uključen mrežni kabal u box s jedne strane, a u modem s druge strane u jedan od prva tri porta.
Pitanje za ove sa prethodne strane. Jeste li uspjeli dobiti ovu akcijsku cijenu 1KM/mj prvih 8 mjeseci? Istekao mi je ugovor i nemam namjeru da ga produzavam, ali ova ponuda vec zvuci zanimljivo.
challmander wrote: ↑10/03/2022 21:56
Pitanje za ove sa prethodne strane. Jeste li uspjeli dobiti ovu akcijsku cijenu 1KM/mj prvih 8 mjeseci? Istekao mi je ugovor i nemam namjeru da ga produzavam, ali ova ponuda vec zvuci zanimljivo.
neces to dobiti,samo za potpuno nove korisnike. i meni istekao ugovor prije 20 dana i kao stari korisnik nemam pravo ninakakve akcije
challmander wrote: ↑10/03/2022 21:56
neces to dobiti,samo za potpuno nove korisnike. i meni istekao ugovor prije 20 dana i kao stari korisnik nemam pravo ninakakve akcije
necu nikad vise ugovorom za njih bit vezan
Meni su rekli 100000%, vratis opremu, odjavis se i onda se ponovo prijavis, vrijedi akcija kao novi korisnik. Mene su zajebali na nacin da su me nazvali i rekli da mogu ponuditi nove ugovore prije isteka, nudili neke kanale, reko neka, hvala, ja zelim 6 mjeseci po 1KM kao sto bude akcija za nove korisnike, kaze proslijedice kolegama. Nazvala me i ubjedjivali smo se podugo, ne moze ona lafo bolje i dobio sam paket jeftinije 7 KM godinu dana, a druga opcija je bila da vratim sve po isteku ugovora, pa da se ponovo prijavim, ali kaze imate sada akciju 4 mjeseca 1 KM, pa je to bilo tu negdje sa ustedom, a da se ne zajebavam i pristanem.
HBO max na eon boxu ne pamti titl - odaberem seriju odaberem hrvatski i titl je tu ali kad izadjes i vratis se opet nema titla mora se odabrati. Cak iako pustis automatski da predje na novu epizodu serije koju pratis sa titlom nista ne diras nova epizoda ce poceti bez titla....fakat katastrofa od aplikacije na HBO GO je bar pamtila titl...
Nokian808 wrote: ↑11/03/2022 01:46
HBO max na eon boxu ne pamti titl - odaberem seriju odaberem hrvatski i titl je tu ali kad izadjes i vratis se opet nema titla mora se odabrati. Cak iako pustis automatski da predje na novu epizodu serije koju pratis sa titlom nista ne diras nova epizoda ce poceti bez titla....fakat katastrofa od aplikacije na HBO GO je bar pamtila titl...
Nije do aplikacije, nešto drugo je problem jer ta ista aplikacija pamti titl na firesticku. Nastimao prvi dan kad je pusteno i zaboravio na to. Vj će riješit problem ubrzo
Ovo je preko kabla. Preko telemahovog rutera wifi 5Ghz može do 150 Mbps, a preko mog asusovog rutera wifi 5Ghz može do 250Mbps. Na 2,4 Wfi može do 50 Mbps
@Telemach
Nakon pocetnog aktiviranja novih brzina sve je radilo ok prvih par dana, medjutim zadnjih par dana upload se smanjio, skoro na staru brzinu. Download je ok. Jel mozda neka greska/smetnja ili je svjesno smanjen upload dok se na stabilizira nova brzina svim korisnicima ? I na kablu i na wifi je upload usporen.
mirsek wrote: ↑11/03/2022 17:12
@Telemach
Nakon pocetnog aktiviranja novih brzina sve je radilo ok prvih par dana, medjutim zadnjih par dana upload se smanjio, skoro na staru brzinu. Download je ok. Jel mozda neka greska/smetnja ili je svjesno smanjen upload dok se na stabilizira nova brzina svim korisnicima ? I na kablu i na wifi je upload usporen.
Pozdrav @mirsek,
Zamolit ćemo Vas da nam dostavite Vaše korisničke podatke u inbox kako bismo izvršili potrebne provjere.