@p_zalewski
· 8m
“We have no such plans to invade other countries, in fact we did not invade Ukraine.”
sa presice..
A ERA? NE RADI ERASanskiBiser wrote: ↑10/03/2022 11:08
Ne znaju, ali slusaju Ruse koji koriste analogni radio za komunikaciju i nemaju nikakve enkripcije, u snimku je montiran razgovor zamjenika komandanta puka sa stabom gdje im saopstava da je pukovnik poginuo. Nije problem ni takva komunikacija kad vezisti i stabovi imaju sifre i ako se telegrafise morzeovim kodom i danas to moze proci ali ovi nista raportiraju preko radija kao na poljskom telefonu da su..
Ne znam da li Rusi imaju i koriste komandna vozila jos uvijek, koliko se sjecam u JNA je bio MT LB transporter koristen ...
Prije 15 dana su pričali da ne postoji Ukrajina.sumirprimus wrote: ↑10/03/2022 11:16 Piotr Zalewski
@p_zalewski
· 8m
“We have no such plans to invade other countries, in fact we did not invade Ukraine.”
sa presice..![]()
sumirprimus wrote: ↑10/03/2022 10:54ZNACI ni brigada al vise bataljona?damn ovo je gore od promjene cinova![]()
SanskiBiser wrote: ↑10/03/2022 11:08 ali slusaju Ruse koji koriste analogni radio za komunikaciju i nemaju nikakve enkripcije
realno samo sam im ja vjerovao od prvog danapici wrote: ↑10/03/2022 11:26 RESPEKT za Ukrajince, do prije dvije hefte su gomile auta bjezale iz Kijeva prema zapadu.Tad napisah da je ovo predaja i ko bi pratio Zelenskog komičara.Kako sam se prevario.Sramota je da ove nase vlasti ne zele ni da ponude neku humanitarnu pomoc a kamoli smjestaj izbjeglicama.Sarajevo hinjavo suti a sutra se ovo nama moze desiti od četnika potpomugnutih srbijom i rusijom.FUJ.Ja se stidim.
niko to nije znao, i zapad je bio sumnjičav, naročito poslije gorkog iskustva sa Afganistancima koji se u paa dana predadoše Talibanimasumirprimus wrote: ↑10/03/2022 11:28realno samo sam im ja vjerovao od prvog danapici wrote: ↑10/03/2022 11:26 RESPEKT za Ukrajince, do prije dvije hefte su gomile auta bjezale iz Kijeva prema zapadu.Tad napisah da je ovo predaja i ko bi pratio Zelenskog komičara.Kako sam se prevario.Sramota je da ove nase vlasti ne zele ni da ponude neku humanitarnu pomoc a kamoli smjestaj izbjeglicama.Sarajevo hinjavo suti a sutra se ovo nama moze desiti od četnika potpomugnutih srbijom i rusijom.FUJ.Ja se stidim.![]()
bila kvota 1.5![]()
![]()
Genocidna agresorska stoka!
Jesu al malo sutra uvijek u pravu.Sad su u pravu jer pomazu ukrima protiv ruskog agresora.Da li smatraš da su u pravu i što se tiče visedecenijske agresije Israela naspram Palestinaca i da su na pravoj strani?Ne treba pretjerivati imaju i oni svojih agresorsko genocidnih poteza.splinter wrote: ↑10/03/2022 10:49Anglosaksonci uvijek na pravoj straniagent_zero wrote: ↑10/03/2022 10:48
Sjajna vijest, bravo UK!![]()
Pokažite da niste pakashi kao njemci i francuzi (Šolc i Makron).![]()
To valjda svi znaju vecsumirprimus wrote: ↑10/03/2022 11:18A ERA? NE RADI ERASanskiBiser wrote: ↑10/03/2022 11:08
Ne znaju, ali slusaju Ruse koji koriste analogni radio za komunikaciju i nemaju nikakve enkripcije, u snimku je montiran razgovor zamjenika komandanta puka sa stabom gdje im saopstava da je pukovnik poginuo. Nije problem ni takva komunikacija kad vezisti i stabovi imaju sifre i ako se telegrafise morzeovim kodom i danas to moze proci ali ovi nista raportiraju preko radija kao na poljskom telefonu da su..
Ne znam da li Rusi imaju i koriste komandna vozila jos uvijek, koliko se sjecam u JNA je bio MT LB transporter koristen ...![]()
![]()
![]()
‘The leading explanation is that Era required 3G or 4G to work and the Russian Army has been destroying those masts as they advance ensuring they cannot use their own secure comms’![]()
![]()
Vrijeme će sve pokazatiHelios wrote: ↑10/03/2022 11:39Jesu al malo sutra uvijek u pravu.Sad su u pravu jer pomazu ukrima protiv ruskog agresora.Da li smatraš da su u pravu i što se tiče visedecenijske agresije Israela naspram Palestinaca i da su na pravoj strani?Ne treba pretjerivati imaju i oni svojih agresorsko genocidnih poteza.
Da ne bi dobio ban da kazem da sam na strani Ukrajine.
Mozda je bila panika prvi dan, no odluka Zelenskog da ostane u Kijevu i da odbije ponudu da bude evakuisan na zapad (valjda avion ne bi opileteo od tezine njegovih nuda
sumirprimus wrote: ↑10/03/2022 11:42 ko nadje ovaj klip sa szvukom nek postavi, ovo je ludnica najludji klip bjeze pjeske po cesti dok su uletili u klopku, nit zalijezu nit uzvracaju samo trce djuture![]()
![]()
ioannes wrote: ↑10/03/2022 09:26Pa kad slušaš jednostrane vijesti, onda naravno nema.
Istina je naravno drugačija. Granatiranja ima svaki dan.
Pred takozvanu Invaziju je se granatiranje Donjecka povećalo za 3 puta. To je evidentirala i OSZE.
Imaš telegram kanal jedne Njemice koja se trenutno nalazi u Donjecku i koja svaki dan šalje Video zapise i reportaže