Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Drekavac22

#576 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

nisam, uostalom prvi svjetski rat je zapoceo u sarajevu kad su ubili Ferdinanda 28 / 6

a oni tu pisu 28 / 7
Drekavac22

#577 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

dr_Evil wrote: 10/03/2022 07:40 Drekavac sto se tice neba, nebesa, paralelnih univerzuma, 7 zemlji, 7 atmosfera, 7 paralelnih univerzuma... totalno si pogrijesio ne isplati se ni pisati vise o tome. A o spermicima da i ne govorim, drz se zemlje i sjemena pa posij nesto, mozda naraste u glini.

Eh, ali sada cu ja da stanem na stranu drekavca i postam jedan video koji je zaista cool. Za mene nije cudo nikakvo, ali pokazuje da je autor ipak malo mislio glavom dok je pisao po neke dijelove.

Drekavac sto se tice neba, nebesa, paralelnih univerzuma, 7 zemlji, 7 atmosfera, 7 paralelnih univerzuma... totalno si pogrijesio ne isplati se ni pisati vise o tome.
to je ta razlika izmedju mene i tebe

ja kad kazem pogrijesio si, onda argumentujem dokazima

i jucer sam ti objasnio zasto su one slike sto si postirao pogresne iz Kuranske i hadiske literature.

a dok ti meni kazes da sam pogresio onako na suho bez pokrica...ustvari baziras se na pretpostavkama.

Eh, ali sada cu ja da stanem na stranu drekavca i postam jedan video koji je zaista cool. Za mene nije cudo nikakvo, ali pokazuje da je autor ipak malo mislio glavom dok je pisao po neke dijelove.
davno sam ja to imao u svojoj kolekciji cak i vise nego u tom videu, ne bi me cudilo da su koristili materijale od mene u tom videu...jer i drugi znaju uzet od mojih vizualizacija sa interneta pa postave na svoje youtube klipove

postam jedan video koji je zaista cool. Za mene nije cudo nikakvo, ali pokazuje da je autor ipak malo mislio glavom dok je pisao po neke dijelove
ne postavljas stvari na svoje mjesto, sad cu ti objasniti sto

to je malo sta sve ima u toj najmanjoj suri

o cemu je rijec ovdje

Bog kaze:
108:1 Mi smo ti(Muhammede), uistinu Kewser dali,
108:2 zato se Gospodaru svome moli i kurban kolji,
108:3 onaj koji tebe mrzi sigurno će on bez spomena ostati.

arapski tekst ove najmanje sure u Kuranu je nemoguce sastaviti u svojoj glavi i izrecitirati to da bude brojcano kodirano kao sto je ova sura, znaci zaboravi to autor covjek smisljao , niko od muslimana nevjeruje da je Muhamemd ili bilo ko sastavljao ovo, nego je ovaj tekst od Boga direktno.

Ova sura spominje klanje Kurbana koji se desava 10 dana odredjenog mjeseca svake godine...pa je vjerovatno zbog toga kodirana u broju 10

1. Ima ukupno 10 rijeci

2. Svaki ajet sastavljen od 10 razlicitih slova

3. U cijeloj suri ima 10 slova koji su spomenuti samo jednom

4. Druga rijec u svakom ajetu zavrsava sa K, zadnja rijec u svakom ajetu zavrsava sa R, sto nam ukazuje na skladan i ritmican tekst.

5. Slovo R je na rednom mjestu 10 u Hij’ai arapskoj abecedi

6. Sesta rijec Wenhar-zrtva/kurban u suri, Kurban se kolje svake godine 10tog mjeseca zul-hidzeta, tj. prvi dan Kurban bajrama.

7. 10 slova bez tacke koristeno u suri Kevser,

8. Brojcana vrijednost slova koji se pojavljju samo jednom u suri je 1472, od pocetka Kurana ajet 1472 je u suri 10, 108 ajet, pa ovdje imamo konekciju sa brojem deset i rednim brojem sure koji je 108 u Kuranu

9. Svaka zadnja rijec u suri zavrsava sa slovom R, ove 3 rijeci koje zavrsavaju sa slovom R sastavljene su od 10 razlicith slova

10. Svaka druga rijec zavrsava sa slovom K, ove 3 rijeci su sastavljene od 10 razlicitih slova

11. Sve ostale rijeci izvan ove dvije grupe rijeci sastavljne od 10 slova.

Image

Image

Znaci da bi cijenio ovo kodiranje, moras samo koristiti mozak, nikakve olovke ni papire, jer Muhammed je samo recitovao a njegovi pisari zapisivali.....pa na osnovu toga je ovo cudo...drugacije tvrdit tipa Muhamemd zapisivao zato nije cudo....ne nego moras da sudis na osnovu toga sto pise a ne na osnovu sojih pretpostavki koji nemaju nikakvog uporista.
dr_Evil

#578 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

Drekavac22 wrote: 10/03/2022 08:46
Drekavac sto se tice neba, nebesa, paralelnih univerzuma, 7 zemlji, 7 atmosfera, 7 paralelnih univerzuma... totalno si pogrijesio ne isplati se ni pisati vise o tome.
to je ta razlika izmedju mene i tebe

ja kad kazem pogrijesio si, onda argumentujem dokazima

i jucer sam ti objasnio zasto su one slike sto si postirao pogresne iz Kuranske i hadiske literature.

a dok ti meni kazes da sam pogresio onako na suho bez pokrica...ustvari baziras se na pretpostavkama.
Ja sam tebi dao dovoljno dokaza nego ti ne citas i ignoriras, zato mi se ne da vise, samo budala moze mislit ce postici nesto ako ti dam jos dokaza. Idem dalje.
davno sam ja to imao u svojoj kolekciji cak i vise nego u tom videu, ne bi me cudilo da su koristili materijale od mene u tom videu...jer i drugi znaju uzet od mojih vizualizacija sa interneta pa postave na svoje youtube klipove
Pa ja, zato ti sve kopiras sa interneta, a ne pokazujes svoje vizualizacije nikako. Ali vjerujem da si imao video :)
postam jedan video koji je zaista cool. Za mene nije cudo nikakvo, ali pokazuje da je autor ipak malo mislio glavom dok je pisao po neke dijelove
ne postavljas stvari na svoje mjesto, sad cu ti objasniti sto

to je malo sta sve ima u toj najmanjoj suri

o cemu je rijec ovdje

...
arapski tekst ove najmanje sure u Kuranu je nemoguce sastaviti u svojoj glavi i izrecitirati to da bude brojcano kodirano kao sto je ova sura, znaci zaboravi to autor covjek smisljao , niko od muslimana nevjeruje da je Muhamemd ili bilo ko sastavljao ovo, nego je ovaj tekst od Boga direktno.

Ova sura spominje klanje Kurbana koji se desava 10 dana odredjenog mjeseca svake godine...pa je vjerovatno zbog toga kodirana u broju 10
...

Znaci da bi cijenio ovo kodiranje, moras samo koristiti mozak, nikakve olovke ni papire, jer Muhammed je samo recitovao a njegovi pisari zapisivali.....pa na osnovu toga je ovo cudo...drugacije tvrdit tipa Muhamemd zapisivao zato nije cudo....ne nego moras da sudis na osnovu toga sto pise.

Pa dobro nemam ja problem da muslimani vjernici vjeruju da je tekst od Boga.

Napisati nesto ovakvo nije nikakav problem, ljudi su bili pametni, znali matematiku, znali pisati, imali papir i olovku. I kad bi sve napisali, naucili i onda fino ljudi kojima je to bio posao i zapisali. Svaki kralj je imao svoje pisare.

Ja bas sudim na osnovu onoga sta pise. Zivim u svijetu propagande, da nije interneta ne bi je toliko ni osjetili mozda. Znamo da je propagande u svakom sistemu bilo. Zasto smatrati da u tome nije. IDealni svijet, gospode boze sto bi rekli susjedi
Drekavac22

#579 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

dr_Evil wrote: 10/03/2022 08:55 -----
Pa dobro nemam ja problem da muslimani vjernici vjeruju da je tekst od Boga.

Napisati nesto ovakvo nije nikakav problem, ljudi su bili pametni, znali matematiku, znali pisati, imali papir i olovku. I kad bi sve napisali, naucili i onda fino ljudi kojima je to bio posao i zapisali. Svaki kralj je imao svoje pisare.

Ja bas sudim na osnovu onoga sta pise. Zivim u svijetu propagande, da nije interneta ne bi je toliko ni osjetili mozda. Znamo da je propagande u svakom sistemu bilo. Zasto smatrati da u tome nije. IDealni svijet, gospode boze sto bi rekli susjedi
Napisati nesto ovakvo nije nikakav problem, ljudi su bili pametni, znali matematiku, znali pisati, imali papir i olovku.
i to je upitno koliko se moze ovako sa jednim brojem kao 10 da se poklopi

ali evo hajde da se slozimo radi argumentacije da moze kad bi neki pametni ljudi zasjeli i smisljali....

opet to se ne uklapa u islamski narativ kako su sure dolazile, zaci Muhamemd nikad nije olovke uzeo u ruke da zapise ista od Kurana

pa nemozemo mi sad sporediti najbolje lingivsticare i naucnike u udruzenim snagama sa nepismenom osobom koja to samo izrecituje, to uopste nije usporedivo covjece.

jer ako bi rekli da je Muhammed pisao ovu suru i kodirao je u broju 10, onda mozemo reci da je pisao i cijeli Kuran.

eh ako je pisao cijeli Kuran, kako je moguce da kodira buduce dogadjaje , naucne cinjenice koje ce se otkriti tek nakon 1300 godina i mnogo toga jos...zasto da pise protiv sebe u svojoj knjizi, da prijeti sam sebi sa smrcu, da iznosi svoje sramote , da govori stvari koje se stidi reci javno

tako da ono sto ti pretpostavljas je u totalnoj koliziji sa onim sto pise :-) i zabluda je velika da ja tebi sudim na osnovu pretpostavki.

Ako vec ides pretpostavkama, moras da procitas Kuran i hadise da vidis da li se tvoje pretpostavke poklapaju sa tekstovima...ako se poklope onda znaci da je pretpostavka vjerovatno tacna....al iako vidis da je u brutalnoj koliziji...zapitaj se onda
dr_Evil

#580 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

Drekavac22 wrote: 10/03/2022 09:23
Napisati nesto ovakvo nije nikakav problem, ljudi su bili pametni, znali matematiku, znali pisati, imali papir i olovku.

ali evo hajde da se slozimo radi argumentacije da moze kad bi neki pametni ljudi zasjeli i smisljali....

opet to se ne uklapa u islamski narativ kako su sure dolazile, zaci Muhamemd nikad nije olovke uzeo u ruke da zapise ista od Kurana

pa nemozemo mi sad sporediti najbolje lingivsticare i naucnike u udruzenim snagama sa nepismenom osobom koja to samo izrecituje, to uopste nije usporedivo covjece.

jer ako bi rekli da je Muhammed pisao ovu suru i kodirao je u broju 10, onda mozemo reci da je pisao i cijeli Kuran.

eh ako je pisao cijeli Kuran, kako je moguce da kodira buduce dogadjaje , naucne cinjenice koje ce se otkriti tek nakon 1300 godina i mnogo toga jos...zasto da pise protiv sebe u svojoj knjizi, da prijeti sam sebi sa smrcu, da iznosi svoje sramote , da govori stvari koje se stidi reci javno

tako da ono sto ti pretpostavljas je u totalnoj koliziji sa onim sto pise :-) i zabluda je velika da ja tebi sudim na osnovu pretpostavki.

Ako vec ides pretpostavkama, moras da procitas Kuran i hadise da vidis da li se tvoje pretpostavke poklapaju sa tekstovima...ako se poklope onda znaci da je pretpostavka vjerovatno tacna....al iako vidis da je u brutalnoj koliziji...zapitaj se onda
Ne znam zasto polazis od pretpostavke da nisam procitao Kuran, rekoh ti da sam bio vjernik, ima od toga vec godina.

Vec ti rekoh da je meni uredu da ti vjerujes da je bio nepismen, ja to smatram samo propagandom, isto kao sto je drug bio bravar, SDA drzavotvorna stranka, i tome slicne stvari. Tesko je suditi kada jedini izvor informacije upravo od te iste propagande. Kao da citas samo knjigu koju je izdao SANU ili SDA (Nisu ni akademiju u stanju napravit bili).

Ti tvrdis stvari koje je nauka otkrila 1300 godina poslije, ja tebi kazem da to sto si ti pronasao veze nema ni sa cim, broj kromosoma suditi na osnovu razmaka u pojedinim surama je ili suludo ili prevara sa svrhom. Druga stvar neke druge cinjenice su bile poznate kulturama u okruzenju arapskog svijeta i ponavljaju se iz drugih religija, mitova i vjerovanja, nisu originalne. Dakle kodiranje je lazno, tvoje brojcane poveznice su lazne, to je ono sta ti svi trubimo citavo vrijeme, a ti nas ignorises da ti dokazemo, ne mogu ja tebi dokazati da si pogresno prebrojao, ali ti pokusavam objasniti da ti zakljucak je pogresan i maliciozan.

Svi tekstovi su napisani na nacin da ih mozes tumaciti sa znanjem koje imas, i pretvoriti ih u ono sta zelis cuti, da nije tako koristili bi tekstove da pravimo otkrica, a ne kada kjafiri skontaju nesto mi kazemo, pa evo zapisano je. To je Nostradamus i baba Vanga.

Ne trebas biti neki naucnik aman zaman da napises najkracu suru, ali se zaista vidi da se u nju ulozilo dosta vremena. To je kao kada slazes sudoku sa slovima ili wordoku, jako cool i zabavno.
Drekavac22

#581 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

dr_Evil wrote: 10/03/2022 09:42
Drekavac22 wrote: 10/03/2022 09:23

Ne znam zasto polazis od pretpostavke da nisam procitao Kuran, rekoh ti da sam bio vjernik, ima od toga vec godina.

Vec ti rekoh da je meni uredu da ti vjerujes da je bio nepismen, ja to smatram samo propagandom, isto kao sto je drug bio bravar, SDA drzavotvorna stranka, i tome slicne stvari. Tesko je suditi kada jedini izvor informacije upravo od te iste propagande. Kao da citas samo knjigu koju je izdao SANU ili SDA (Nisu ni akademiju u stanju napravit bili).

Ti tvrdis stvari koje je nauka otkrila 1300 godina poslije, ja tebi kazem da to sto si ti pronasao veze nema ni sa cim, broj kromosoma suditi na osnovu razmaka u pojedinim surama je ili suludo ili prevara sa svrhom. Druga stvar neke druge cinjenice su bile poznate kulturama u okruzenju arapskog svijeta i ponavljaju se iz drugih religija, mitova i vjerovanja, nisu originalne. Dakle kodiranje je lazno, tvoje brojcane poveznice su lazne, to je ono sta ti svi trubimo citavo vrijeme, a ti nas ignorises da ti dokazemo, ne mogu ja tebi dokazati da si pogresno prebrojao, ali ti pokusavam objasniti da ti zakljucak je pogresan i maliciozan.

Svi tekstovi su napisani na nacin da ih mozes tumaciti sa znanjem koje imas, i pretvoriti ih u ono sta zelis cuti, da nije tako koristili bi tekstove da pravimo otkrica, a ne kada kjafiri skontaju nesto mi kazemo, pa evo zapisano je. To je Nostradamus i baba Vanga.

Ne trebas biti neki naucnik aman zaman da napises najkracu suru, ali se zaista vidi da se u nju ulozilo dosta vremena. To je kao kada slazes sudoku sa slovima ili wordoku, jako cool i zabavno.
ti smatras propagandom na osnovu svojih pretpostavki, a ne na osnovu nekih dokaza, to je bitno da se naznaci

a inace Bog kaze u Kuranu da nevjernici vole puno da nagadjaju, mozda ovo mozda ono....

druga stvar, pa Biblija nagovjestava Muhammeda cak ga i imenom spominje, i ne samo to nego prorocanstvo Biblije je da Muhammed nece znati citati ini pisati, da ce biti nepismen,

1. Biblija nagovjestava nepismenog poslanika Muhammeda

2. Kuran kaze da je nepismen

3. Hadisi ukazuju da je nepismen, morao imati pisare koji ce zapisivati objavu, pisati mu pisma i ugovore....a on samo stembiljao to sa svojim prstenom koji je ugraviran bio.

i onda ti dodjes sa pretpostavkom i kaze propaganda, ma bio je pismen :D

Ti tvrdis stvari koje je nauka otkrila 1300 godina poslije, ja tebi kazem da to sto si ti pronasao veze nema ni sa cim, broj kromosoma suditi na osnovu razmaka u pojedinim surama je ili suludo ili prevara sa svrhom.
cuj nema, fakta je da je rijec Nutfah, kapljica sjemena, spermatozoid, spomenuto najvise puta u surti 23 od 114 to je fakta...hoces li ti to reci da je slucajnost, namjerno kodiranje, staro znanje neko, pogadjanje..sta god, stvar je tu ocita znaci cudo je viljiovo za oko

ali Bog isto tako kaze da neki ljudi kada vide cudo, kada su protiv Boga oni pokusavaju to osporiti na sve moguce nacine, dzaba sto je cudo vidljivo...pa Bog kaze da kada bi im cudo ocito viljdivo i opipljivo bilo oni bi rekli da im se pricinjava da haluciniraju, ne moze biti, to je neka opticka varka, crna magija itd

ti si u tom stanju negacije ocitog cuda

Dakle kodiranje je lazno, tvoje brojcane poveznice su lazne, to je ono sta ti svi trubimo citavo vrijeme, a ti nas ignorises da ti dokazemo, ne mogu ja tebi dokazati da si pogresno prebrojao, ali ti pokusavam objasniti da ti zakljucak je pogresan i maliciozan.
bit cu kratak, svako onaj ko hoce da licno testira u uvjeri se je li lazem ili istinu govorim, nek slobodno sve kontrolise sto postiram

ali ti pokusavam objasniti da ti zakljucak je pogresan i maliciozan
znaci ti ces meni pretpostavkama objasniti da mi je zakljucak pogresan :-) ee moj dobri i solidni dr.Zao :D

zato sto ova kodiranja nisu tu da bi se preko njih proricala buducnost, nego je svrha druga a to je da se vidi da autor poznaje buducnost a ne da bi mi proricali buducnost.

opet pretpostavke.

i ne samo to nego si i kontradiktoran

prvo kazes ovo:
Dakle kodiranje je lazno, tvoje brojcane poveznice su lazne,
vs.

pa onda ovo, potvrdis kodiranje i zadivljen si kodiranje najmanje sure kako su to ljudi fino poslozili

hajde sad budi pametan ovdje, u istom tekstu negiras kodiranje da bi na kraju rekao ulozilo se puno vremena u to KODIRANJE najmanje sure kao u sudoku, jako cool i zabavno :D

vidis da su ti nagadjanja ostetila mozdane stanice za pamcenje :D

pises tekst pa se sjeti da je to lazno kodiranje, pa dok dodjes do kraja teksta zaboravio vec da si napisao lazno je kodiranje pa onda kazes bas je cool i zabavno to kodiranje
dr_Evil

#582 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

Hajdemo jedno po jedno.
Drekavac22 wrote: 10/03/2022 10:05

ti smatras propagandom na osnovu svojih pretpostavki, a ne na osnovu nekih dokaza, to je bitno da se naznaci
Dobro ti mi daj dokaze koji nisu propaganda tog doba. Naravno da je zapisano u tom dobu. Neko drugi.
a inace Bog kaze u Kuranu da nevjernici vole puno da nagadjaju, mozda ovo mozda ono....
Pa normalno ko god je napisao nesto sa svrhom masovne obmane da ce napisati, ne slusajte ove druge. Nema tu mozda, nego propaganda ili misli svojom glavom.
Drekavac22 wrote: 10/03/2022 10:05 druga stvar, pa Biblija nagovjestava Muhammeda cak ga i imenom spominje, i ne samo to nego prorocanstvo Biblije je da Muhammed nece znati citati ini pisati, da ce biti nepismen,

“I [God] will raise up for them a prophet like you from among their brothers; I will put my words in his mouth, and he will tell them everything I command him.” Deuteronomy 18:18

“But the Counselor, the Holy Spirit, whom the Father will send in my name, will teach you all things and will remind you of everything I have said to you.” John 14:25-26
Ne, ne kaze to biblija niti pod razno. Biblija kaze ovo gore navedeno, i kao svaki pametan covjek valja iskoristiti sirinu interpretacije.

Ne spominje imenom Muhammeda, razni prevodi na koje se poziva sa evo pise Muhammed, nemaju veze sa Muhamedom a.s. nego sa jevrejskim zajednicama i neki dio biblije koji je ubacen 17 stoljecu, koji opet veze ni sa cim nema. Takodjer treba spomenut da je Biblija napisana stoljecima poslije Isusa, Ise i sta god, ako je uopste postojao taj covje, u rimskim spisima ga bas i nema.
Drekavac22 wrote: 10/03/2022 10:05 1. Biblija nagovjestava nepismenog poslanika Muhammeda

Ne, propaganda modernih bradonja

Drekavac22 wrote: 10/03/2022 10:05 2. Kuran kaze da je nepismen

Da, knjiga koju je on najvise napisao, kaze da je bio nepismen, ti se salis - propaganda
3. Hadisi ukazuju da je nepismen, morao imati pisare koji ce zapisivati objavu, pisati mu pisma i ugovore....a on samo stembiljao to sa svojim prstenom koji je ugraviran bio.
E super sto je stembiljao, inace se stembilja sve sta ne znas da procitas :) daj dodji sebi. Svaki kralj, i malo imucniji covjek ima i imao je svoje pisare, sekretare i sta jos hoces. Nezavisni izvor?

Ti tvrdis stvari koje je nauka otkrila 1300 godina poslije, ja tebi kazem da to sto si ti pronasao veze nema ni sa cim, broj kromosoma suditi na osnovu razmaka u pojedinim surama je ili suludo ili prevara sa svrhom.
cuj nema, fakta je da je rijec Nutfah, kapljica sjemena, spermatozoid, spomenuto najvise puta u surti 23 od 114 to je fakta...hoces li ti to reci da je slucajnost, namjerno kodiranje, staro znanje neko, pogadjanje..sta god, stvar je tu ocita znaci cudo je viljiovo za oko

ali Bog isto tako kaze da neki ljudi kada vide cudo, kada su protiv Boga oni pokusavaju to osporiti na sve moguce nacine, dzaba sto je cudo vidljivo...pa Bog kaze da kada bi im cudo ocito viljdivo i opipljivo bilo oni bi rekli da im se pricinjava da haluciniraju, ne moze biti, to je neka opticka varka, crna magija itd

Mi smo ti dali dokaze, ti neces ni da cujes, kodiraj i dalje druze pa kasnije idi nadji malo zemlje, posij sjeme i cekaj kod gline sta ce biti.
Dakle kodiranje je lazno, tvoje brojcane poveznice su lazne, to je ono sta ti svi trubimo citavo vrijeme, a ti nas ignorises da ti dokazemo, ne mogu ja tebi dokazati da si pogresno prebrojao, ali ti pokusavam objasniti da ti zakljucak je pogresan i maliciozan.
bit cu kratak, svako onaj ko hoce da licno testira u uvjeri se je li lazem ili istinu govorim, nek slobodno sve kontrolise sto postiram
Kontrolisao, brojanje povremeno tacno, zakljucak lazan, pogresan i maliciozan, 3:13=313, 18:65=1865, 1,6=1,6407
zato sto ova kodiranja nisu tu da bi se preko njih proricala buducnost, nego je svrha druga a to je da se vidi da autor poznaje buducnost a ne da bi mi proricali buducnost.
Nostradamus i baba Vanga. Ne mozes ti reci sta je svrha, onda se vodis pravilom crkve sta na zemlji to na nebu!
opet pretpostavke.

prvo kazes ovo:
vs.

pa onda ovo, potvrdis kodiranje i zadivljen si kodiranje najmanje sure kako su to ljudi fino poslozili

hajde sad budi pametan ovdje, u istom tekstu negiras kodiranje da bi na kraju rekao ulozilo se puno vremena u to KODIRANJE najmanje sure kao u sudoku, jako cool i zabavno :D

pises tekst pa se sjeti da je to lazno kodiranje, pa dok dodjes do kraja teksta zaboravio vec da si napisao lazno je kodiranje pa onda kazes bas je cool i zabavno to kodiranje

Da, ovdje je sve fino poslozeno, nema laznog kodiranja 3:13, 18:65, 1,6=1,6407, radi se samo da se 10 slova poredalo u fini sistem, dakle sudoku, wordoku. I da, matematika koje da sresti u poeziji, sjeti se sheakspera sta sam ti poslao, vidis slicnost?

Nema tu cuda, samo igra maste kako posloziti 10 slova, koliko daje kombinacija, igra :)
Drekavac22

#583 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

dr_Evil wrote: 10/03/2022 10:40 Hajdemo jedno po jedno.

Dobro ti mi daj dokaze koji nisu propaganda tog doba. Naravno da je zapisano u tom dobu. Neko drugi.
Pa normalno ko god je napisao nesto sa svrhom masovne obmane da ce napisati, ne slusajte ove druge. Nema tu mozda, nego propaganda ili misli svojom glavom.
Drekavac22 wrote: 10/03/2022 10:05 druga stvar, pa Biblija nagovjestava Muhammeda cak ga i imenom spominje, i ne samo to nego prorocanstvo Biblije je da Muhammed nece znati citati ini pisati, da ce biti nepismen,

“I [God] will raise up for them a prophet like you from among their brothers; I will put my words in his mouth, and he will tell them everything I command him.” Deuteronomy 18:18

“But the Counselor, the Holy Spirit, whom the Father will send in my name, will teach you all things and will remind you of everything I have said to you.” John 14:25-26
Ne, ne kaze to biblija niti pod razno. Biblija kaze ovo gore navedeno, i kao svaki pametan covjek valja iskoristiti sirinu interpretacije.

Ne spominje imenom Muhammeda, razni prevodi na koje se poziva sa evo pise Muhammed, nemaju veze sa Muhamedom a.s. nego sa jevrejskim zajednicama i neki dio biblije koji je ubacen 17 stoljecu, koji opet veze ni sa cim nema. Takodjer treba spomenut da je Biblija napisana stoljecima poslije Isusa, Ise i sta god, ako je uopste postojao taj covje, u rimskim spisima ga bas i nema.
Drekavac22 wrote: 10/03/2022 10:05 1. Biblija nagovjestava nepismenog poslanika Muhammeda

Ne, propaganda modernih bradonja

Drekavac22 wrote: 10/03/2022 10:05 2. Kuran kaze da je nepismen

Da, knjiga koju je on najvise napisao, kaze da je bio nepismen, ti se salis - propaganda
E super sto je stembiljao, inace se stembilja sve sta ne znas da procitas :) daj dodji sebi. Svaki kralj, i malo imucniji covjek ima i imao je svoje pisare, sekretare i sta jos hoces. Nezavisni izvor?

Mi smo ti dali dokaze, ti neces ni da cujes, kodiraj i dalje druze pa kasnije idi nadji malo zemlje, posij sjeme i cekaj kod gline sta ce biti.

Kontrolisao, brojanje povremeno tacno, zakljucak lazan, pogresan i maliciozan, 3:13=313, 18:65=1865, 1,6=1,6407

Nostradamus i baba Vanga. Ne mozes ti reci sta je svrha, onda se vodis pravilom crkve sta na zemlji to na nebu!

opet pretpostavke.

prvo kazes ovo:

vs.

Da, ovdje je sve fino poslozeno, nema laznog kodiranja 3:13, 18:65, 1,6=1,6407, radi se samo da se 10 slova poredalo u fini sistem, dakle sudoku, wordoku. I da, matematika koje da sresti u poeziji, sjeti se sheakspera sta sam ti poslao, vidis slicnost?

Nema tu cuda, samo igra maste kako posloziti 10 slova, koliko daje kombinacija, igra :)
Dobro ti mi daj dokaze koji nisu propaganda tog doba. Naravno da je zapisano u tom dobu. Neko drugi

ti kada kazes da je Muhammed pisao automatski si ga optuzio da je lazov, prevarant

hajmo sad pretpostavljati to ali na osnovu onoga sto je zabiljezeno o njemu, znaci kvalitetno da pretpostavljamo a ne kao ti na suho bez pokrica.

Ako je Muhamemd lazov, i preavarant, lazno s epredstavlja kao poslanik?

odmah u startu misije dolazili su mu velikani Mekke na noge molili ga da prestane ih peglati sa tim Islamom i Kuranom, da se odrekne toga jer im stetu nanosi i njihovim biznisima pogotvo njihovim uvjerenjima oko idola.

Znaci nudili su mu da bude njihov kralj, vladar, predstavnik da mu daju blaga koliko trazi, i da izabere najljepse djevojke u gradu da ozeni.

ako je lazov, zna da nije poslanik, nema sumnje da bi pristao na ovu ponudu, jer je previse izazovna da bi s eodbila

Biti kralj, imati bogastvo i ozeniti najljepse zene u gradu....ma hajdeeee koji se to lazov moze oduprijeti ovakvim izazovnim materijalistickim mamcima...ali im je Muhammed rekao da mi date sunce u jednu a mjesec udrugu ruku ne bi ostavio ovo sa cim sam poslan od boga.

moze li izjaviti lazov ovako nesto kad mu se nudi to sto mu se nudi.

drugi primjer idealne prilike da se uzdigne iznad naroda je bilo u medini kada mu je sin Ibrahim umro, desilo se pomracenje sunca taj dan, narod po gradu poceo govoriti pomrcenje je sigurno zbog smrti sina bozijeg poslanika....kad je cuo Muhammed to izasao je pred narod i rekao, sunce i mjesec su bzoiji znakovi, i ne desava se pomracenje ni zbog cije smrti.

Da je bio lazni poslanik, idealna prilika da kaze eto vidite i sunce tuguje za mojim djetetom sto je umrlo. mogao je iskorisiti ovu situaciju.

Sta je Muhammed govorio o lazima i mozes li ti zamislit sad njega da lazno se predstavlja kao poslanik i da konstantno laze u Kuranu:

Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, riječima mudrosti punim: “Budite iskreni! Iskrenost vodi ka dobročinstvu, a dobročinstvo u Džennet. Čovjek će, govoreći istinu i pridržavajući se nje, bitt upisan kod Allaha kao iskren… I klonite se laži! Laž vodi bestidnosti, a bestidnost vodi u Džehennem. Čovjek će, lažući i postupajući po laži, biti upisan kod Allaha kao lažac.” (Buhari)

Garantujem kuću u središtu Dzennetu onome ko ostavi laž čak i kada se šali.“(Bejheki)

Također je upozorio: “Čovjek nije potpun vjernik sve dok ne ostavi laž u šali i diskusiji, pa makar bio iskren u ostalim prilikama.” (Ahmed)

Ebu Hurejre, r.a., da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao:

Tri su osobine munafika, pa makar on klanjao, postio i sebe smatrao muslimanom: kada govori laže, kada obeća on to ne ispuni i kada mu se nešto povjeri i dadne u emanet on to pronevjeri.” [Muttefekun alejhi]

Ebu Umamete, r.a., prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: “Vjerniku može svašta biti svojstveno osim laži i prevare.” [Hadis bilježi Ahmed]

Safvan ibn Sulejm, r.a., prenosi da je neko upitao Allahovog Posla­nika, s.a.v.s.,: -Može li vjernik biti strašljiv? Poslanik odgovori: -Može. Oni upitaše: -A može li vjernik biti škrt? Poslanik odgovori: -Može. Oni ponovo upitaše: -A može li vjernik biti lažljivac? Poslanik odgovori: -Ne može.” [Hadis bilježi Malik]

znaci tvoje pretpostavke se nikako ne uklapaju u ono sto je Muhammed govorio
cak ti je i odbrana nagadjenje na optuzbu sto puno nagadjas :lol:

a je li , sta je ovo onda

Image
Image

blage ti veze nemas o bibliji, Stari zavjet je daleko prije isusa pisan, i u starom zavjetu se ime Muhammed nagovjestava, ne pricam sad o novom zavjetu koji je pisan daleko poslije Isusa.

Stari zavjet
Pjesma nad pjesmama 5:16
חִכּוֹ, מַמְתַקִּים, וְכֻלּוֹ, מַחֲמַדִּים; זֶה דוֹדִי וְזֶה רֵעִי, בְּנוֹת יְרוּשָׁלִָם.
Usta su mu puna sladosti. Sve je na njemu ljupko. Takav je Muhammed, takav je prijatelj moj, kćeri jerusalemske!

samo sto su oni tu rijec Muhammad'im preveli dragi moj.

kada tu napisemo na drugoj jedoj hebrejsko stranici gdje prevodi na engleski dobijemo ovo

https://context.reverso.net/translation ... E#Muhammad

Muhammad[n]8
מוחמד, מחמד

בין הדברים שעשה מחמד במטרה ליישב את המחלוקות ארוכות השנים בין שבטי ית'רב היה ניסוח מסמך הידוע כחוקת אל־מדינה.
Among the things Muhammad did in order to settle down the longstanding grievances among the tribes of Medina was drafting a document known as the Constitution of Medina.

מה שלומך, אבו מחמד?
How are you, Abu Muhammad?

אלוהים יברך אותך, אבו מחמד
Congratulations, Abu Muhammad.

Nema tu cuda, samo igra maste kako posloziti 10 slova, koliko daje kombinacija, igra
na stranu to ima li cuda ili nema, nego je cudno da kaze nema kodiranja na pocetk upisanja i na kraju pisanja potvrdis kodairanje kojem se eto divis, cool , je zabava neka itd

kontradiktoran si sam sebe , i to moze sad svako da vidi, sta reci kad prvi dio teksta kazes jedno a u zadnje dijelu teksta kazes suprotno.
shbc

#584 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by shbc »

@dr_Evil dzaba trosis vrijeme. On se ovdje poziva na statisticare da mu izracunaju postotak kako bi nesto "dokazao" a kada mu isti ljudi ukazu da njegovo poimanje sredine (medijane) nije ispravno onda postavlja svoje teoreme i ne prihvata sto mu se kaze. Ja sam prije koliko vec godina postavio njegovu kompilacuje trabunjanja na tu temu, na kraju mu je izgovor bio "pa sta sto sam pomijesao sredinu i polovinu", nakon sedmica ubjedjivanja. I sad, koliko godina poslije opet postavlja iste stvari sa famoznom sredinom, istu gresku pravi. Racuna na kratko pamcenje forumasa i jos jako bezobrazno i maliciozno predstavlja svoju varijantu, provocira ostale forumase na raspravu itd.

Jednostavno ne vrijedi. Ne pokusavaj.
dr_Evil

#585 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

Drekavac22 wrote: 10/03/2022 11:12

ti kada kazes da je Muhammed pisao automatski si ga optuzio da je lazov, prevarant

hajmo sad pretpostavljati to ali na osnovu onoga sto je zabiljezeno o njemu, znaci kvalitetno da pretpostavljamo a ne kao ti na suho bez pokrica.

Ako je Muhamemd lazov, i preavarant, lazno s epredstavlja kao poslanik?

odmah u startu misije dolazili su mu velikani Mekke na noge molili ga da prestane ih peglati sa tim Islamom i Kuranom, da se odrekne toga jer im stetu nanosi i njihovim biznisima pogotvo njihovim uvjerenjima oko idola.

Znaci nudili su mu da bude njihov kralj, vladar, predstavnik da mu daju blaga koliko trazi, i da izabere najljepse djevojke u gradu da ozeni.

ako je lazov, zna da nije poslanik, nema sumnje da bi pristao na ovu ponudu, jer je previse izazovna da bi s eodbila

Biti kralj, imati bogastvo i ozeniti najljepse zene u gradu....ma hajdeeee koji se to lazov moze oduprijeti ovakvim izazovnim materijalistickim mamcima...ali im je Muhammed rekao da mi date sunce u jednu a mjesec udrugu ruku ne bi ostavio ovo sa cim sam poslan od boga.
Eh pa vidis ovo je zaista prica za naivne, i Milosevic je Aliji nudio da bude predsjednik BiH u sklopu Juge, da Bosnjo bude glavni u JNA na prostoru BiH.

Bakir je nudio Niksicu sta god pozeli samo da udje u koaliciju, da bude premijer nije nikakav problem.

Zasto su ovi odbili, pa lagano, jer znaju da ce im prvom prilikom biti noz u ledja, gubitak vlasti, pogledaj sta Dritan uradi pocetnicima u CG. Politika druze, nikad nije crno i bijelo. :) Polazis od pretpostavke o nepogresivom, predobrom, preistinitom, kakav je sam bio egipatski faraon, pardon Muhamed a.s.

Historija je majka znanja, ko je ne uci, ponovit ce mu se.
Drekavac22 wrote: 10/03/2022 11:12 drugi primjer idealne prilike da se uzdigne iznad naroda je bilo u medini kada mu je sin Ibrahim umro, desilo se pomracenje sunca taj dan, narod po gradu poceo govoriti pomrcenje je sigurno zbog smrti sina bozijeg poslanika....kad je cuo Muhammed to izasao je pred narod i rekao, sunce i mjesec su bzoiji znakovi, i ne desava se pomracenje ni zbog cije smrti.

Da je bio lazni poslanik, idealna prilika da kaze eto vidite i sunce tuguje za mojim djetetom sto je umrlo. mogao je iskorisiti ovu situaciju.
A jesi li pomislio da se sve to ne uklapa u ono sta je do tada pricao i sta je zamisljeno da se prica. Zapisujes jedno, i onda bi odjednom da iskoristis pomrcinu. A druga stvar, ovo je hadis jel de? P R O P A G A N D A.

Imas da RUsija ne zeli zlo svojim susjedima, druga da je djecak od 6 godina presao sam granicu, izaberi sam stranu. Sta god uzmes pogrijesio si.

Sto se tice ovih hadisa, sta je Muhamed govorio, sve pobrisah, i Mladic je rekao da se niko ne mora bojati. Sta se radi, sta se prica, ko zapisuje, ako nije treci izvor neutralni ne citam.
cak ti je i odbrana nagadjenje na optuzbu sto puno nagadjas :lol:
a je li , sta je ovo onda

Image
Image
Kao sto rekoh ne spominje Muhameda, nego ti citas kako zelis, niko se nece sloziti da ovdje se spominje Muhamed osim ponekog ko navodi vodu na svoj mlin. Kakve veze ovo ima sa Muhamedom?
blage ti veze nemas o bibliji, Stari zavjet je daleko prije isusa pisan, i u starom zavjetu se ime Muhammed nagovjestava, ne pricam sad o novom zavjetu koji je pisan daleko poslije Isusa.

Stari zavjet
Pjesma nad pjesmama 5:16
חִכּוֹ, מַמְתַקִּים, וְכֻלּוֹ, מַחֲמַדִּים; זֶה דוֹדִי וְזֶה רֵעִי, בְּנוֹת יְרוּשָׁלִָם.
Usta su mu puna sladosti. Sve je na njemu ljupko. Takav je Muhammed, takav je prijatelj moj, kćeri jerusalemske!

samo sto su oni tu rijec Muhammad'im preveli dragi moj.

kada tu napisemo na drugoj jedoj hebrejsko stranici gdje prevodi na engleski dobijemo ovo

https://context.reverso.net/translation ... E#Muhammad

Muhammad[n]8
מוחמד, מחמד

בין הדברים שעשה מחמד במטרה ליישב את המחלוקות ארוכות השנים בין שבטי ית'רב היה ניסוח מסמך הידוע כחוקת אל־מדינה.
Among the things Muhammad did in order to settle down the longstanding grievances among the tribes of Medina was drafting a document known as the Constitution of Medina.

מה שלומך, אבו מחמד?
How are you, Abu Muhammad?

אלוהים יברך אותך, אבו מחמד
Congratulations, Abu Muhammad.
Upravo sto ti rekoh ne spominje se Muhamed a.s. nego jevrejsko pleme. Covjece vi opasno izvrcete cinjenice. Ovakvo spinovanje nema ni kod ruske propagande.
Nema tu cuda, samo igra maste kako posloziti 10 slova, koliko daje kombinacija, igra
na stranu to ima li cuda ili nema, nego je cudno da kaze nema kodiranja na pocetk upisanja i na kraju pisanja potvrdis kodairanje kojem se eto divis, cool , je zabava neka itd

kontradiktoran si sam sebe , i to moze sad svako da vidi, sta reci kad prvi dio teksta kazes jedno a u zadnje dijelu teksta kazes suprotno.
Ne, i dalje kazem sto sam rekao. Igra, sudoku, wordoku, na papiru, za koji sat gotova. Nema kodiranja, sloziti sudoku jeste zabavno, ali nije tajna drevnih civilizacija. Sheakspere je isto radio, dobio si link
dr_Evil

#586 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

shbc wrote: 10/03/2022 11:24 @dr_Evil dzaba trosis vrijeme. On se ovdje poziva na statisticare da mu izracunaju postotak kako bi nesto "dokazao" a kada mu isti ljudi ukazu da njegovo poimanje sredine (medijane) nije ispravno onda postavlja svoje teoreme i ne prihvata sto mu se kaze. Ja sam prije koliko vec godina postavio njegovu kompilacuje trabunjanja na tu temu, na kraju mu je izgovor bio "pa sta sto sam pomijesao sredinu i polovinu", nakon sedmica ubjedjivanja. I sad, koliko godina poslije opet postavlja iste stvari sa famoznom sredinom, istu gresku pravi. Racuna na kratko pamcenje forumasa i jos jako bezobrazno i maliciozno predstavlja svoju varijantu, provocira ostale forumase na raspravu itd.

Jednostavno ne vrijedi. Ne pokusavaj.
Ma shvatio sam, ali evo naletilo na poslu izmedju projekata pa nemam sta radit :)

Ja samo kazem svima, da je religija bolja od nauke ne bi on sjedio kod Skandinavaca koji dozvoljavaju vjersku slobodu svakome pa tako i izrazavanja nego kod Arapa gdje kamenuju.

Umjetnost i matematika su stoljecima nadopunjavale jednu drugu, poezija, slikanje, uvijek se moze pronaci nesto matematike u tome. Pronaci neku matematicku logiku broja 10 u Kuranu ili broj 14 kod Sheakspera ne moze biti nisto cudno, nego dokaz genija u covjeku koji je pisao.

Propaganda je postojala kod svih sistema, mogu ja imati simpatije prema drugu Titu, ali kad stavis sve na papir vidis gdje si. Tako je i sa religijom. Naidjes na nesto pa sam sebe uvjeravas u ono sta zelis cuti.
Drekavac22

#587 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

dr_Evil wrote: 10/03/2022 11:37 ----
Eh pa vidis ovo je zaista prica za naivne, i Milosevic je Aliji nudio da bude predsjednik BiH u sklopu Juge, da Bosnjo bude glavni u JNA na prostoru BiH.
bravo sa ovim si potvrdio ono sto ja govorim

jer milosevicem nudi iskrenom Aliji, koji iskreno zeli odcjepljenje od krnje jugoslavije...da je prevrtljivac lazov bio sigurno bi prihvatio tu ponudu

pa posto je iskren po tom pitanju bio, kao sto je i muhammed iskren bio u svojoj misiji

super si primjer naveo u moju korist :thumbup: hvala jos jednom
Kao sto rekoh ne spominje Muhameda, nego ti citas kako zelis, niko se nece sloziti da ovdje se spominje Muhamed osim ponekog ko navodi vodu na svoj mlin. Kakve veze ovo ima sa Muhamedom?
dzaba sto vizuelno se pokaze kako se pise Muhammed na hebrejskom

identicno kao i na arapskom, MHMD a cita se Muhammad

evo zidov cita na hebrejskom ime Muhammeda u Bibliji

je li on zeli to da cita, ili stvarno pise to tako tu :D
Kakve veze ovo ima sa Muhamedom?
itekako ima veze jer kad citas u tom poglavlju nalazi se opis njega i da ce biti predvodnik 10 000

a znamo iz povijesti da je Muhammed predvodio 10 000 ljudi vojnika u velicanstvenom oslobadjanju Mekke

i to jos na drugom mjestu se naznaci gdje ce biti ti 10 000, pa se kaze Paran, a paranska brda su okolina mekke, na arapski Faran

mnogo ti toga jos neznas i treba da naucis po pitanju ovih stvari.
dr_Evil

#588 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

Drekavac22 wrote: 10/03/2022 11:53
dr_Evil wrote: 10/03/2022 11:37 ----

jer milosevicem nudi iskrenom Aliji, koji iskreno zeli odcjepljenje od krnje jugoslavije...da je prevrtljivac lazov bio sigurno bi prihvatio tu ponudu

pa posto je iskren po tom pitanju bio, kao sto je i muhammed iskren bio u svojoj misiji

Da iskreni razilazak od Juge ili iskrena zelja za svojim begovatom u kojem ce imati apsolutnu moc da ubija koga zeli tipa slucaj Memic. I hvala sto si zaobisao ostale primjere, dokazujes svoju selektivnost. Touche.

Oh Tito dragi, kakve veze ima kako se Muhamed izgovara(a pogresno opet navodite), bitno je da se ovde spominje pleme, a ne Muhamed a.s. Apsolutno nikakve veze sa a.s. nema.
Kakve veze ovo ima sa Muhamedom?
itekako ima veze jer kad citas u tom poglavlju nalazi se opis njega i da ce biti predvodnik 10 000

a znamo iz povijesti da je Muhammed predvodio 10 000 ljudi vojnika u velicanstvenom oslobadjanju Mekke

i to jos na drugom mjestu se naznaci gdje ce biti ti 10 000, pa se kaze Paran, a paranska brda su okolina mekke, na arapski Faran

Potpuno pogresno, sada imam sastanak pa cu ti napisati za sat-dva. Kada citas, citaj sve od pocetka do kraja, ne izvlaci recenicu koja ti odgovara, i vidjet ces da se govori o izraelu. Learn
Drekavac22

#589 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

dr_Evil wrote: 10/03/2022 11:59

Da iskreni razilazak od Juge ili iskrena zelja za svojim begovatom u kojem ce imati apsolutnu moc da ubija koga zeli tipa slucaj Memic. I hvala sto si zaobisao ostale primjere, dokazujes svoju selektivnost. Touche.

Oh Tito dragi, kakve veze ima kako se Muhamed izgovara(a pogresno opet navodite), bitno je da se ovde spominje pleme, a ne Muhamed a.s. Apsolutno nikakve veze sa a.s. nema.

Potpuno pogresno, sada imam sastanak pa cu ti napisati za sat-dva. Kada citas, citaj sve od pocetka do kraja, ne izvlaci recenicu koja ti odgovara, i vidjet ces da se govori o izraelu. Learn
I hvala sto si zaobisao ostale primjere, dokazujes svoju selektivnost. Touche.
jaki primjeri a svi skrojeni na tvojim pretpostavkama, gdje si ti ubijedjen da je sve to propaganda, i da je muhamemd lazov i petljaros, ma koliko to kontriralo oficijelnim tekstovima

ja sam naveo primjere, ali ti sve te primjere pokrijes pplastom propagande , kao eto sve je to propaganda, i pbjegnes od argumenta, i sta ja sad trebam tu, da i dalje vreglam na istom mjestu da bi probio tu rupu propagande...ti si tako umislio da je sve propaganda, i lazi i petljanja

ako vidim da argumenti ne pale dacovjek se udostoji validno argumentovati, pa se krijes pod plastom propagande...nema tu onda diskusije druze moj solidni.

kakvo pleme covjece sta to trabunjas??

uzmi i nansem to poglavlje i citaj vidjet ce da se nigdje ne spominje rijec pleme

hajde budi dobar i fin decko, pa nam reci sto nas ovako javno i direktno bez imalo stida lazes u lice?

Pokazi gdje u poglavlju 5 pise rijec pleme, da vidimo, dokazi tu laznu tvrdnju

covjek krivi da je Muhammed lazov, petljaros, propagandista...a sam nam ti licno nudis dokaze svoje lazi...i to bez imalo stida :D

Potpuno pogresno,
argumentuj sa dokazima bez lazi molim te...krenuo si lagati opasno gore vidim.
tamaricaaa

#590 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by tamaricaaa »

Drekavac22 wrote: 10/03/2022 08:20
nisam, uostalom prvi svjetski rat je zapoceo u sarajevu kad su ubili Ferdinanda 28 / 6

a oni tu pisu 28 / 7

Da, manipulacije da bi se toboz nesto dokazalo, izazvao senzacionalizam, privukla paznja ili sta vec. Eto vidis cime seljudi sluze.
To isto i ti radis, na toliko primjera da bi mi trebalo ko zna koliko vremena da repliciram. Ali evo samo pogledajmo ovu sliku koju si postavio danas i brojanje slova i dokazat cu da se koristis manipulacijama. Pricas o nekom kodiranju broja 10, pa da vidimo sta si tu izmanipulidao. Grupe slova pod brojem 9 i 10 (podijeljene nasumicno, ali hajd nek bude prva, druga, treca rijec, u zadnjem ajetu imas i cetvrtu rijec هو, vidjet cemo sta ce biti s njom) su napravljene bez ponavljanja slova da bi se dobio broj 10. Grupa pod brojem 11 ukljucuje sva slova, dakle ponavlja ih i tom manipulacijom dobijas 10. Da si isti princip primijenio kao i na druge dvije grupe - da se slova ne ponavljaju, dobio bi broj 5. Cak je tu dodata i rijec هو koja je predzadnja rijec u suri, ne uklapa ti se u racun u grupama 9 i 10, pa je stavljas u tu grupu pod brojem 11, ali i s njom opet dobijas broj 7 ako ne ponavljas slova. Cista manipulacija bez ikakvog smisla i reda. Vec sam ti rekla da tako skrnavis svetu knjigu muslimana i zloupotrebljavas za dokazivanje nekog kodiranja.
Znas ti sigurno da su Arapi bili veliki pjesnici i imali jako razvijenu moc izrazavanja, zato Kur'an njima i jeste bio cudo i ta sura je tako izrecena sa rimom i stilski, ponavljanjem slova k i r. Nema tu nikakvog kodiranja o kojem ti pricas.
Za sve ti imas odgovor jer se sluzis manipulacijama i naci ces ga pa makar ti rekla da je 2 plus 2 jednako 4 ti ces uvijek izvuci zakljucak kako tebi odgovara.
Image
dr_Evil

#591 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

@Drekavac22
16 Govor mu je sladak
i sav je od ljupkosti.
Takav je dragi moj,
takav je prijatelj moj,
o kćeri jeruzalemske.

15 His legs are like pillars of marble set on sockets of fine gold.
His appearance is like Lebanon, excellent as the cedars.
16 His mouth is sweetness;
yes, he is altogether lovely.
This is my beloved, and this is my friend,
daughters of Jerusalem.

Latinski:
15 Fons hortorum, puteus aquarum viventium,
quæ fluunt impetu de Libano.
16 Surge, aquilo, et veni, auster:
perfla hortum meum, et fluant aromata illius.]

Gurni na translate:

15 A fountain of gardens, a well of living water which stream from Lebanon. 16 Rise up, north wind, and come, south wind. blow through my garden, and let her spices flow.
__

Ti si kolega u totalnoj zabludi….

Ajde dalje
Scholars differ on when it was written, with estimates ranging from the 10th to 2nd century BCE, with an analysis of the language used suggesting the 3rd century.
Hajde nebitno, da vidimo gdje su svi hebrejski i latinski strucnjaci pali pa slagali kao sto ti kazes:
This is my beloved, this is my friend, daughters of Jerusalem." The word translated as "lovely" is the Hebrew word ‘machamadim’. It is the plural of ‘machamad’, which means “lovely, cute, or desirable.” Although it is the root word of Muhammad, it does not follow that the verse refers to Muhammad, especially since the word used is a plural adjective, not the name of a person.
I za kraj:

https://www.gotquestions.org/Biblical-exegesis.html

posto ti volis lingvistiku.

E sada pitanje broj 2
New International Version
My beloved is radiant and ruddy, klix among ten thousand.

New Living Translation
My lover is dark and dazzling, better than ten thousand others!

English Standard Version
My beloved is radiant and ruddy, distinguished among ten thousand.

Berean Study Bible
My beloved is dazzling and ruddy, klix among ten thousand.

King James Bible
My beloved is white and ruddy, the chiefest among ten thousand.

New King James Version
My beloved is white and ruddy, Chief among ten thousand.

New American Standard Bible
“My beloved is dazzling and reddish, klix among ten thousand
I pravilian prevod je zaista u Bibliji kod nas:
10
Zaručnica
Dragi je moj bijel i rumen,
ističe se među tisućama.
Podmetanje, i spremnost da se svaka rijec moguca i njezina pretvorba prebaci na ono sta tebi odgovara.

Dakle opet te pitam gdje se spominje Muhammed a.s. ovdje. Jedino sta sa ovim pokazujes je ono sta ti svi govorimo, zaista ljudi su putovali od Izraela, Irana, Palestine, do Meke, a ti meni kazes da nije prepisano? Pa bolan sam sebi ljepis dokaz protiv toga da se islo od Sinaja, Egipta, pa i dalje. Ovi narodi su drevni trgovci.

Arapi pokusavaju dokazati da je Paran bio oko Meke, mozda su upravu(dopustam, ali to samo potvrdjuje da su putovali, jer Biblija je zapisana od covjeka, kao i Tora i Kuran casni). Ali civilizovan svijet misli da je bio ovdje:

Image
dr_Evil

#592 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

tamaricaaa wrote: 10/03/2022 13:08 ...
A gledaj uvijek na dnu im stoji:

No human can construct in his mind and recite something like this, that is why this book Quiran is from God.

Oni tebi daju zakljucak da ti ne bi sam mislio, unaprijed iskljuce sve opcije. Koliko ljudi ima foto pamcenje jednom pogleda sjeca se svakog zareza citav zivot.
Drekavac22

#593 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

tamaricaaa wrote: 10/03/2022 13:08
Drekavac22 wrote: 10/03/2022 08:20

a oni tu pisu 28 / 7

Da, manipulacije da bi se toboz nesto dokazalo, izazvao senzacionalizam, privukla paznja ili sta vec. Eto vidis cime seljudi sluze.
To isto i ti radis, na toliko primjera da bi mi trebalo ko zna koliko vremena da repliciram. Ali evo samo pogledajmo ovu sliku koju si postavio danas i brojanje slova i dokazat cu da se koristis manipulacijama. Pricas o nekom kodiranju broja 10, pa da vidimo sta si tu izmanipulidao. Grupe slova pod brojem 9 i 10 (podijeljene nasumicno, ali hajd nek bude prva, druga, treca rijec, u zadnjem ajetu imas i cetvrtu rijec هو, vidjet cemo sta ce biti s njom) su napravljene bez ponavljanja slova da bi se dobio broj 10. Grupa pod brojem 11 ukljucuje sva slova, dakle ponavlja ih i tom manipulacijom dobijas 10. Da si isti princip primijenio kao i na druge dvije grupe - da se slova ne ponavljaju, dobio bi broj 5. Cak je tu dodata i rijec هو koja je predzadnja rijec u suri, ne uklapa ti se u racun u grupama 9 i 10, pa je stavljas u tu grupu pod brojem 11, ali i s njom opet dobijas broj 7 ako ne ponavljas slova. Cista manipulacija bez ikakvog smisla i reda. Vec sam ti rekla da tako skrnavis svetu knjigu muslimana i zloupotrebljavas za dokazivanje nekog kodiranja.
Znas ti sigurno da su Arapi bili veliki pjesnici i imali jako razvijenu moc izrazavanja, zato Kur'an njima i jeste bio cudo i ta sura je tako izrecena sa rimom i stilski, ponavljanjem slova k i r. Nema tu nikakvog kodiranja o kojem ti pricas.
Za sve ti imas odgovor jer se sluzis manipulacijama i naci ces ga pa makar ti rekla da je 2 plus 2 jednako 4 ti ces uvijek izvuci zakljucak kako tebi odgovara.
Image

Pricas o nekom kodiranju broja 10, pa da vidimo sta si tu izmanipulidao. Grupe slova pod brojem 9 i 10 (podijeljene nasumicno, ali hajd nek bude prva, druga, treca rijec, u zadnjem ajetu imas i cetvrtu rijec هو, vidjet cemo sta ce biti s njom) su napravljene bez ponavljanja slova da bi se dobio broj 10.
kaze pod brojem 9 i 10 nasumicno, kao eto bez ikakve logike i reda...eh to je taj problem sa tobom, zalijeces se grlom u jagode bez da pazljivo pogledas jeli ima reda ili nema reda

jasno ti pise da je to grupisano na osnovu zadnjeg slova

sve rijeci koje imaju R kao zadnje slovo, i sve rijeci koje imaju K kao zadnje slovo

pa smo dobili grupu 9 i 10 a one ostale rijeci koje nemaju zajednicko zadnje slovo oni su posebna grupa...pa samim tim i kodiranje im razlicito

grupa 9 i 10 se slova ponavljaju po 10 puta, dok rijeci vani te dvije grupe nemaju zajednicko zadnje slovo i sastavljene su od 10 slova

znaci ima smisla sto je radjeno kako je radjeno, i tvoja opaska bi bila na mjestu da nemamo zajednickog faktora R i K , da se samo brojala zadnje rijeci i svaka druga a ostalo kako bude, onda bi tvoja opaska imala smisla

Cista manipulacija bez ikakvog smisla i reda.
eto dokazao sam ti gore nacin kako je radjena struktura zbog zajednicki faktora zadnje slova koje rijeci dijele pa su grupsane na osnovu zajednicko zadnjeg slova a one koje ne dijele zajednicko slovo su van te dvije grupe

znaci ima smisla, a to sto ti ne kontas smisao jer se zaijeces grlom u jagode da osporis to.

Vec sam ti rekla da tako skrnavis svetu knjigu muslimana i zloupotrebljavas za dokazivanje nekog kodiranja.
ne palamudi u prazno i na suho, nego dokazi, a eto gore si kao nesto pokusala pa debalk dozivila u jer nisi skuzila kako je grupisanje radjeno na osnovu cega.
Nema tu nikakvog kodiranja o kojem ti pricas.
to sto ti kazes, ili bilo ko od vas tebi slicnih, borcana kodiranja kurana nece odpuhati i nestati...jedino kako ih mozete unistiti sve jedno po jedno, tkao sto ces pokazati da je pogresno racunanje, da naprimjer kazem ima 10 rijeci, a ono 9 rijeci, kazem 10 slova negdje a ono 11 slova itd

samo na takav nacin moze osporiti legalno i kvalitetno, a to kad neko kaze nema kodiranja o koejm ti pricas bez pokrica...ne moze te niko uzeti za ozbiljno.
sad vec pametujes i nagadjas u prazno.

pricajmo korektno i konrektno, sa dokazima a mani se tih nagadjanja.
Drekavac22

#594 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

dr_Evil wrote: 10/03/2022 13:20 @Drekavac22
16 Govor mu je sladak
i sav je od ljupkosti.
Takav je dragi moj,
takav je prijatelj moj,
o kćeri jeruzalemske.

daughters of Jerusalem.

Latinski:

Gurni na translate:

15 A fountain of gardens, a well of living water which stream from Lebanon. 16 Rise up, north wind, and come, south wind. blow through my garden, and let her spices flow.
__

Ajde dalje
Scholars differ on when it was written, with estimates ranging from the 10th to 2nd century BCE, with an analysis of the language used suggesting the 3rd century.
Hajde nebitno, da vidimo gdje su svi hebrejski i latinski strucnjaci pali pa slagali kao sto ti kazes:
This is my beloved, this is my friend, daughters of Jerusalem." The word translated as "lovely" is the Hebrew word ‘machamadim’. It is the plural of ‘machamad’, which means “lovely, cute, or desirable.” Although it is the root word of Muhammad, it does not follow that the verse refers to Muhammad, especially since the word used is a plural adjective, not the name of a person.
I za kraj:

https://www.gotquestions.org/Biblical-exegesis.html

posto ti volis lingvistiku.

E sada pitanje broj 2
New International Version
My beloved is radiant and ruddy, klix among ten thousand.

New Living Translation
My lover is dark and dazzling, better than ten thousand others!

English Standard Version
My beloved is radiant and ruddy, distinguished among ten thousand.

Berean Study Bible
My beloved is dazzling and ruddy, klix among ten thousand.

King James Bible
My beloved is white and ruddy, the chiefest among ten thousand.

New King James Version
My beloved is white and ruddy, Chief among ten thousand.

New American Standard Bible
“My beloved is dazzling and reddish, klix among ten thousand
I pravilian prevod je zaista u Bibliji kod nas:
10
Zaručnica
Dragi je moj bijel i rumen,
ističe se među tisućama.
Podmetanje, i spremnost da se svaka rijec moguca i njezina pretvorba prebaci na ono sta tebi odgovara.

Dakle opet te pitam gdje se spominje Muhammed a.s. ovdje. Jedino sta sa ovim pokazujes je ono sta ti svi govorimo, zaista ljudi su putovali od Izraela, Irana, Palestine, do Meke, a ti meni kazes da nije prepisano? Pa bolan sam sebi ljepis dokaz protiv toga da se islo od Sinaja, Egipta, pa i dalje. Ovi narodi su drevni trgovci.

Arapi pokusavaju dokazati da je Paran bio oko Meke, mozda su upravu(dopustam, ali to samo potvrdjuje da su putovali, jer Biblija je zapisana od covjeka, kao i Tora i Kuran casni). Ali civilizovan svijet misli da je bio ovdje:

Image
16 Govor mu je sladak
i sav je od ljupkosti.
Takav je dragi moj,
takav je prijatelj moj,
o kćeri jeruzalemske.

daughters of Jerusalem.

Latinski:
necemo se tako igrati moj vrli momce, ne ne, ned olazi u obzir :)

jasno si napisao ovo
a pitao sam te pitanje, gdje se spominje rijec pleme tu, postirao si tekstove na razne jezike i ni na jednom ne pise pleme, ni Tribe na engleskom

znass li ti pratit diskusiju uopste?? ako te pitam pitanje, razumijes l ipitanje pitam se???

hajde sad da ponovimo, gdje pise tu Pleme , pokazi nam svima jer eto svi mi slijepi samo ga ti vidis tu negdje :D
samo dokaze na sto manje trabunjaj, bolje ce ti biti...

nego reci nam gdje je rijec pleme u tom prilozenom ti.

Dakle opet te pitam gdje se spominje Muhammed a.s. ovdje.
ovo je defintiivno za lud zbunjen normalan :lol:

ja ti postiram orginalni tekst biblije na hebrejskom, tamo pise

a ti meni dostavis prevode tog teksta na druge jezike, nasem, engleskom, latinskom

To sto su prevodioci preveli ime pa te zaveli pa ne mozes da uocis, to je tvoj problem onda

Ako se ja prezivam Mr. Black ,nemoj da mi neko prevodi to kao Mr. Crni
ili da se prezivam Smith, pa da neko prevodi kao Kovac ili Kovacevic

Prvo hocu da mi pokazes gdje se nalazi rijec Pleme u tom tekstu, pa cemo onda nastaviti diskusiju dalje p oovom pitanju.
Drekavac22

#595 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

dr_Evil wrote: 10/03/2022 13:23
tamaricaaa wrote: 10/03/2022 13:08 ...
A gledaj uvijek na dnu im stoji:

No human can construct in his mind and recite something like this, that is why this book Quiran is from God.

Oni tebi daju zakljucak da ti ne bi sam mislio, unaprijed iskljuce sve opcije. Koliko ljudi ima foto pamcenje jednom pogleda sjeca se svakog zareza citav zivot.
daje ti se zaljucak na osnovu onoga sto pise, a ne na osnovu pretpostavki koje ti furas agresivno.
tamaricaaa

#596 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by tamaricaaa »

Drekavac22 wrote: 10/03/2022 13:26
tamaricaaa wrote: 10/03/2022 13:08
Image

Pricas o nekom kodiranju broja 10, pa da vidimo sta si tu izmanipulidao. Grupe slova pod brojem 9 i 10 (podijeljene nasumicno, ali hajd nek bude prva, druga, treca rijec, u zadnjem ajetu imas i cetvrtu rijec هو, vidjet cemo sta ce biti s njom) su napravljene bez ponavljanja slova da bi se dobio broj 10.
kaze pod brojem 9 i 10 nasumicno, kao eto bez ikakve logike i reda...eh to je taj problem sa tobom, zalijeces se grlom u jagode bez da pazljivo pogledas jeli ima reda ili nema reda

jasno ti pise da je to grupisano na osnovu zadnjeg slova

sve rijeci koje imaju R kao zadnje slovo, i sve rijeci koje imaju K kao zadnje slovo

pa smo dobili grupu 9 i 10 a one ostale rijeci koje nemaju zajednicko zadnje slovo oni su posebna grupa...pa samim tim i kodiranje im razlicito

grupa 9 i 10 se slova ponavljaju po 10 puta, dok rijeci vani te dvije grupe nemaju zajednicko zadnje slovo i sastavljene su od 10 slova

znaci ima smisla sto je radjeno kako je radjeno, i tvoja opaska bi bila na mjestu da nemamo zajednickog faktora R i K , da se samo brojala zadnje rijeci i svaka druga a ostalo kako bude, onda bi tvoja opaska imala smisla

Cista manipulacija bez ikakvog smisla i reda.
eto dokazao sam ti gore nacin kako je radjena struktura zbog zajednicki faktora zadnje slova koje rijeci dijele pa su grupsane na osnovu zajednicko zadnjeg slova a one koje ne dijele zajednicko slovo su van te dvije grupe

znaci ima smisla, a to sto ti ne kontas smisao jer se zaijeces grlom u jagode da osporis to.

Vec sam ti rekla da tako skrnavis svetu knjigu muslimana i zloupotrebljavas za dokazivanje nekog kodiranja.
ne palamudi u prazno i na suho, nego dokazi, a eto gore si kao nesto pokusala pa debalk dozivila u jer nisi skuzila kako je grupisanje radjeno na osnovu cega.
Nema tu nikakvog kodiranja o kojem ti pricas.
to sto ti kazes, ili bilo ko od vas tebi slicnih, borcana kodiranja kurana nece odpuhati i nestati...jedino kako ih mozete unistiti sve jedno po jedno, tkao sto ces pokazati da je pogresno racunanje, da naprimjer kazem ima 10 rijeci, a ono 9 rijeci, kazem 10 slova negdje a ono 11 slova itd

samo na takav nacin moze osporiti legalno i kvalitetno, a to kad neko kaze nema kodiranja o koejm ti pricas bez pokrica...ne moze te niko uzeti za ozbiljno.
sad vec pametujes i nagadjas u prazno.

pricajmo korektno i konrektno, sa dokazima a mani se tih nagadjanja.

Ponovit cu ti:
Grupe slova pod brojem 9 i 10 (podijeljene nasumicno, ali hajd nek bude prva, druga, treca rijec, u zadnjem ajetu imas i cetvrtu rijec هو, vidjet cemo sta ce biti s njom) su napravljene bez ponavljanja slova da bi se dobio broj 10. Grupa pod brojem 11 ukljucuje sva slova, dakle ponavlja ih i tom manipulacijom dobijas 10. Da si isti princip primijenio kao i na druge dvije grupe - da se slova ne ponavljaju, dobio bi broj 5. Cak je tu dodata i rijec هو koja je predzadnja rijec u suri, ne uklapa ti se u racun u grupama 9 i 10, pa je stavljas u tu grupu pod brojem 11, ali i s njom opet dobijas broj 7 ako ne ponavljas slova. Cista manipulacija bez ikakvog smisla i reda.
Ok, nisu nasumicno grupisane, znaci k i r na kraju i sve ostale iz teksta. Ne citam te sve jer pises preopsirno, a plus nemam toliko vremena, a i ne interesuje me tvoje brojcano kodiranje, nego to da je to manipulacija. Pa da se sad vratimo, nisam nista pogrijesila za grupe, nego za nacin klasifikacije. Objasni mi gupu pod brojem 11 i princip. Procitaj sta sam ti napisala za nju, nisi to komentarisao. Sto?! Jasno mi je, upravo ovaj tvoj odgovor je kljuc: jedino kako ih mozete unistiti sve jedno po jedno, tkao sto ces pokazati da je pogresno racunanje, da naprimjer kazem ima 10 rijeci, a ono 9 rijeci, kazem 10 slova negdje a ono 11 slova itd
Drekavac22

#597 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

@tamaricaaa
ponavljaj koliko hoces objasnio sam ti gore raspodjelu kako i sto je radjeno tako.

Ok, nisu nasumicno grupisane, znaci k i r na kraju i sve ostale iz teksta. Ne citam te sve jer pises preopsirno, a plus nemam toliko vremena, a i ne interesuje me tvoje brojcano kodiranje, nego to da je to manipulacija. Pa da se sad vratimo, nisam nista pogrijesila za grupe, nego za nacin klasifikacije. Objasni mi gupu pod brojem 11 i princip. Procitaj sta sam ti napisala za nju, nisi to komentarisao. Sto?! Jasno mi je, upravo ovaj tvoj odgovor je kljuc
evo slikovito da ti opet pojasnim

sastavljeno od 10 ponavljajucih slova

grupa 9
Zadnje slovo R u svim rijecima

grupa 10
zadnje slovo K u svim rijecima
--------------------------------------

ove dvije grupe imaju zajednicko to sto su grupisane na osnovu zajednicko zadnjeg slova
pa im je i racunanje isto, a to je 10 ponavljajucih slova

grupa 11
nemaju zajednicko zadnje slovoi te rijeci su grupa za sebe, napisane su totalno 10 slova (ne ponavljucih)
a i ne interesuje me tvoje brojcano kodiranje
a htjela bi da diskutujes....zato i bude ovo zalijetanje grlom u jagode.

ne interesuje me tvoje brojcano kodiranje, nego to da je to manipulacija.
ovdje si se otkrila svoje pravo lice

znaci neinteresuje te je li stvarno kodiranje, nego je cilj da se to predstavi kao maniuplacija, bez da detaljno prostudiras materiju

to je u fazonu, "ne intersuje me sta pise, vazno je da to predstavim kao manipulaciju" :D
Last edited by Drekavac22 on 10/03/2022 14:03, edited 1 time in total.
dr_Evil

#598 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

Drekavac22 wrote: 10/03/2022 13:40

jasno si napisao ovo
To je tumacenje, da je to ljubav boga i izraela, izraelskog naroda
The Rabbis at Yabneh accepted the Song into the canon — to believe Rabbi Aqiba, without much hesitation — because they read it both pseudepigraphically, as stemming from King Solomon himself, and allegorically, as a depiction of God’s love for Israel rather than man’s love of sexual partnership.
Drekavac22 wrote: 10/03/2022 13:40 a pitao sam te pitanje, gdje se spominje rijec pleme tu, postirao si tekstove na razne jezike i ni na jednom ne pise pleme, ni Tribe na engleskom

znass li ti pratit diskusiju uopste?? ako te pitam pitanje, razumijes l ipitanje pitam se???

hajde sad da ponovimo, gdje pise tu Pleme , pokazi nam svima jer eto svi mi slijepi samo ga ti vidis tu negdje :D
E sad se vrati u osnovnu skolu i nauci sta je tema, ideja i pouka. Pa onda zadji u Bibliju i Toru ponovno pa nam pokazi kako je erotika dozvoljena ili je rijec o tumacenju?

Dokazao da ne pise Muhammed, nego voljeni, i dokazao da se misli na pleme i narod.
Dakle opet te pitam gdje se spominje Muhammed a.s. ovdje.

a ti meni dostavis prevode tog teksta na druge jezike, nasem, engleskom, latinskom

To sto su prevodioci preveli ime pa te zaveli pa ne mozes da uocis, to je tvoj problem onda

Evo vidis da ne znas, prvo Pjesma nad Pjesmam je nastala u 2 ili 3 stoljecu, sto ce reci nije originalni dio Tore nego je dio Biblije. Ljudi su pravilno preveli jer ne pise Muhammed.
No, it does not. In Song of Solomon 5:16, the maiden says of her lover, "His mouth is sweetness itself; he is altogether lovely. This is my beloved, this is my friend, daughters of Jerusalem." The word translated as "lovely" is the Hebrew word ‘machamadim’. It is the plural of ‘machamad’, which means “lovely, cute, or desirable.” Although it is the root word of Muhammad, it does not follow that the verse refers to Muhammad, especially since the word used is a plural adjective, not the name of a person
Ovo se cesto provlaci kroz citavu bibliju ova rijeci, a vi se ste zapeli samo na ovoj.!
Drekavac22 wrote: 10/03/2022 13:40 Prvo hocu da mi pokazes gdje se nalazi rijec Pleme u tom tekstu, pa cemo onda nastaviti diskusiju dalje p oovom pitanju.
Rekao, e hajde sada najljepsi od svih 10.000 postaj jos malo sa arapskih stranica.
dr_Evil

#599 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

Nekima je jednostavno dzaba pisati, on ce da pobrise sve sta si ti napisao jer mu ne odgovara i zapne na jednom, i onda kad mu i to dokazes, krene da spinuje i prebaci se na nesto drugo.
Drekavac22

#600 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

dr_Evil wrote: 10/03/2022 14:02

jasno si napisao ovo

The Rabbis at Yabneh accepted the Song into the canon — to believe Rabbi Aqiba, without much hesitation — because they read it both pseudepigraphically, as stemming from King Solomon himself, and allegorically, as a depiction of God’s love for Israel rather than man’s love of sexual partnership.
Drekavac22 wrote: 10/03/2022 13:40 a pitao sam te pitanje, gdje se spominje rijec pleme tu, postirao si tekstove na razne jezike i ni na jednom ne pise pleme, ni Tribe na engleskom

E sad se vrati u osnovnu skolu i nauci sta je tema, ideja i pouka. Pa onda zadji u Bibliju i Toru ponovno pa nam pokazi kako je erotika dozvoljena ili je rijec o tumacenju?

Dokazao da ne pise Muhammed, nego voljeni, i dokazao da se misli na pleme i narod.

Evo vidis da ne znas, prvo Pjesma nad Pjesmam je nastala u 2 ili 3 stoljecu, sto ce reci nije originalni dio Tore nego je dio Biblije. Ljudi su pravilno preveli jer ne pise Muhammed.
No, it does not. In Song of Solomon 5:16, the maiden says of her lover, "His mouth is sweetness itself; he is altogether lovely. This is my beloved, this is my friend, daughters of Jerusalem." The word translated as "lovely" is the Hebrew word ‘machamadim’. It is the plural of ‘machamad’, which means “lovely, cute, or desirable.” Although it is the root word of Muhammad, it does not follow that the verse refers to Muhammad, especially since the word used is a plural adjective, not the name of a person
Ovo se cesto provlaci kroz citavu bibliju ova rijeci, a vi se ste zapeli samo na ovoj.!
Drekavac22 wrote: 10/03/2022 13:40 Prvo hocu da mi pokazes gdje se nalazi rijec Pleme u tom tekstu, pa cemo onda nastaviti diskusiju dalje p oovom pitanju.
Rekao, e hajde sada najljepsi od svih 10.000 postaj jos malo sa arapskih stranica.
covjece ne pitam te za tumacenje, pitam te gdje se spominje samo jedna jedina rijec Pleme u tom poglavlju, NIGDJE

zapisi ovo velikim slovima na zidu , NIGDJE

zato ne trabunjaj bez dokaza, barem ja ako trabunjam trabunjam sa dokazima...
Pa onda zadji u Bibliju i Toru ponovno pa nam pokazi kako je erotika dozvoljena ili je rijec o tumacenju?
to poglavlje nije erotika
ti znaci dokazao da ono sto zidov procita Muhammad'im na onom gore videu ne pise Muhammad :D

Pise Muhammad u orginalu, a u prevodu voljeni, dragi itd

unikat sa tom tu, je da je jedina sa " 'im " a to je mnozina pocasti

i ne samo to nego je samo poglavlje ukazuje na muhammeda kroz njegov opis i spominjanje 10 000

Pjesma nad pjesmama 5,10
Dragi je moj bijel i rumen, zastavnik između deset tisuća;

u hadisu se opisiva da je bio bjelkasto crvene pute, na drugom mjestu pise da je bio rumen.
a ovo da je glavni medju 10 000, to se zna kad je bio predvodnik 10 000 ljudi oslobadjanju Mekke.

Pjesma nad pjesmama 5,11
Glava mu je najbolje zlato, kosa mu je vijugava, crna kao gavran/arapa;
(ista rijec se koristi za gavrana i arapa hebrejski Aorb)

u hadisim pise da je imao duzu kosu vijugavu
Post Reply