Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Locked
skafiskafsnjak

#52826 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

noviforumas wrote: 09/03/2022 12:30 12. Nocni Vukovi u BL, 13. cetnici u Visegradu, a Despoti se kurce po PC. Bas me zanima sta jos spremaju. Ako neko iz MZ opet pozove na dijalog i okrene pricu na "korupciju," treba ga deportovat.
Uvijek je ovoga bilo....nazalost.
Neka ih u BL i Visegradu, nek idu u picku materinu cetnicku.
noviforumas

#52827 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Znam, a znam i gdje bi ovi EUFOR-ovci trebali biti 12. i 13. marta. Eto im savrsene prilike da pokazu zasto su tu.
skafiskafsnjak

#52828 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

noviforumas wrote: 09/03/2022 12:35 Znam, a znam i gdje bi ovi EUFOR-ovci trebali biti 12. i 13. marta. Eto im savrsene prilike da pokazu zasto su tu.
Cisto sumnjam ... Al haj budemo vidjeli.
Ne znam ali situacija je napeta....

U mojoj carsiji se prica da nas je Bake prodao, i da ce Covke dobiti treci....
noviforumas

#52829 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Ne sumnjam ja da on jedva ceka da proda, ali vidjecemo smije li i moze li.
skafiskafsnjak

#52830 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

noviforumas wrote: 09/03/2022 12:44 Ne sumnjam ja da on jedva ceka da proda, ali vidjecemo smije li i moze li.
Bgm jedan prijatelj mi je rekao.... U politici je.
Budemo vidjeli .... Ja sam davno rekao, nisam protiv da im se osigura da biraju hr clana.... Ali treci jok.

Al izgleda da Alija nije tak.mislio, a sad ni njegova izdrkotina
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#52831 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by arman1 »

noviforumas wrote: 09/03/2022 12:44 Ne sumnjam ja da on jedva ceka da proda, ali vidjecemo smije li i moze li.
Dok se na sceni ne pojavi pandam Bosanske IRAe smije sve prodati, a tek će vrijeme pokazati šta je sve prodao sjeme mu se zatrlo.
Lilium 1921

#52832 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Lilium 1921 »

skafiskafsnjak wrote: 09/03/2022 12:50
Budemo vidjeli .... Ja sam davno rekao, nisam protiv da im se osigura da biraju hr clana.... Ali treci jok.

Imam protiv zato sto samo lud covjek misli da bi stali na tom

BiH je na tacki pucanja bilo kakav daljni ustupak bilo kome bi ovezvrijedio drzavu u svakom smislu...
A_A_AKCIJA

#52833 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by A_A_AKCIJA »

skafiskafsnjak wrote: 09/03/2022 12:50

Bakir može prodati Sebijinog mercedesa ili teglu sa svojim mudima.

I to samo ako mu Sebija da i jedno i drugo.

Ovo je još uvijek parlamentarna demokracija i sve mora proći kroz institucije države.

Dogovori begova i kneževa su na odjelu istorije.
babanovac

#52834 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by babanovac »

noviforumas wrote: 09/03/2022 12:17 PC

Despot, fantasticno vozilo za kontrolu sindikalnih protesta.
gistro

#52835 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by gistro »

noviforumas wrote: 09/03/2022 12:35 Znam, a znam i gdje bi ovi EUFOR-ovci trebali biti 12. i 13. marta. Eto im savrsene prilike da pokazu zasto su tu.
Sta je 12 I 13.marta..... Okupljanje četnika uBL?
Last edited by gistro on 09/03/2022 13:36, edited 1 time in total.
skafiskafsnjak

#52836 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

namiami wrote: 09/03/2022 13:35
skafiskafsnjak wrote: 09/03/2022 12:39 U mojoj carsiji se prica da nas je Bake prodao, i da ce Covke dobiti treci....
Opa, u tvoju carsiju stigle info od prije 20 godina. Koliko li ce im trebati da shvate ovo trenutno stanje :D
Nadam se da je tako :thumbup:
botsvana

#52837 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by botsvana »

sve u svemu isto kao pred posljednji rat, nacionalne tenzije, strana vojska na ulicama, politicka prepucavanja, stranci visoko zabrinuti ... ceka se incident i da sve eskalira. nazalost istorija se nezaustavljivo ponavlja
Str0nz
Grijem se na: Hodza > marfi

#52838 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

Cetalji sve agresvniji u i okolo Brckog.
Novi skandal u Brčkom: Zabranili nastup Severine u bojama zastave Ukrajine i BiH

Na društvenim mrežama najavila je koncert, ali i da će pjevati u odjeći s bojama zatava BiH i Ukrajine.

Image

"Konačno jednom mogu potvrditi da su neke glasine o meni točne. Tako mi Alije Sirotanovića, priznajem da sam u Brčkom nastupala u trenirci neutralnih boja (i po nekima uvrijedila publiku), a razlog tome je upravo to da ne uvrijedim odjećom dio publike.

Po mišljenju lokalnih političara distrikta. Daklem, cijelom bendu dala sam baš za nastup u Brčkome sašiti trenirke u bojama BiH i ukrajinske zastave. Politička vrhuška distrikta toliko se prepala da je pritom zaboravila da je i zastava njihove države istih boja kao i napadnute Ukrajine", objavila je Severina Vučković na svom Facebook profilu.

Ona je sinoć nastupala u Brčkom.

Na društvenim mrežama najavila je koncert, ali i da će pjevati u odjeći s bojama zatava BiH i Ukrajine.

Na kraju je odlučila da se suzdrži od takvog istupa.

"Pa je bilo BIH - ne BIH. I završilo je ne bih!

I jedino što sam imala za presvući bila je putna trenirka.

Da je sve što vam kažem točno, potvrđuje priložena fotografija iz šatora.

U svakom slučaju, isprika publici…

Slava Ukraini! Živjela nam i Bosna i Hercegovina i svi ljudi dobre volje u njoj", poručila je Vučković.

Ona nije objavila ko joj je onemogućio istup kako je prvotno planirala.

No, u lokalnim političkim krugovima prst se upire u zvaničnike brčanskog SNSD-a.
https://politicki.ba/vijesti/novi-skand ... -bih/21821

Ovo samo jedan u nizu slucajeva u zadnje vrijeme, separatisti su tu vec odavno u ofanzivi i sve vise prava sebi uzimaju a Bosnjo oubicajno izgleda spava.
Str0nz

#52839 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

Peti sat zasjedanja, zastupnici nastavili raspravu o SNSD-ovom prijedlogu o 'upotrebi genocida'

Image

(Patria) - Zastupnici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine najvjerovatnije odbacit će zahtjev poslanika Snježane Novaković-Bursać i Jakova Galića za razmatranje Prijedloga zakona o zabrani zloupotrebe pojma genocida po hitnom postupku.

Nakon glasanja za hitni postupak koji je podržan jednoglasno (31 zastupnik) za Prijedlog zakona glasat će se nakon obavljene rasprave o svim tačkama. Rasprava na ovu temu nastavljena je i nakon pauze, i ušlo se u peti sat zasjedanja.

Podsjećamo, za pojedine državne parlamentarce je SNSD-ov prijedlog zakona o zabrani zloupotrebe pojma genocid nastavak negiranja genocida u Srebrenici.

Problematizirali su to što je riječ o prijedlogu posebnog zakona, smatrajući da bi bilo primjerenije da je sadržan u formi izmjena i dopuna Krivičnog zakona. S obzirom na to, u bojazni su da bi njegova primjena uzrokovala pravnu nesigurnost.

Novaković-Bursać (SNSD) je kazala da šta god ko mislio želi naglasiti da iza ovog prijedloga stoji dobra namjera i revitalizacija unutrašnjeg dijaloga.
Adil Osmanović (SDA) govoreći o prijedlogu ovog zakona kazao je da bi se mogao razumjeti da nam se nije desila 1992-1995.

„Nažalost u našoj državi BiH po presudi Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju desio se genocid. Nažalost kolegice i kolege predlagači u Srebrenici po presudi se desio genocid i to je nešto sa čim se moramo suočiti. Svi vaši pokušaji da vodite neke polemike oko pojma genocid nisu dobri. Morate prihvatiti činjenicu o kojem genocidu danas govorimo. Morate prihvatiti činjenicu da su najveći eksperti međunarodnog prava donijeli tu presudu. Što prije to prihvatite naša budućnost će biti svjetlija“, kazao je Osmanović.

Dodao je da je nedopustivo da se po ratnim zločincima imenuju studentski domovi, ulice...

„Činjenice su tu ispred kojih se ne smije bježati. Treba se distancirati od takve politike i graditi budućnost. Negiranje genocida se nikada ne smije prihvatiti, jer se nanosi patnja žrtvama. Negiranje je posljednja faza genocida“, dodao je Osmanović, ističući da ovaj prijedlog nije zamjena Inzkovog zakona već usmjeren protiv implementacije tog zakona.

„Odgovorni za genocid, a ima ih dosta, bi primjenom ovog zakona postali nedodirljivi“, pojasnio je Osmanović.

Nermin Nikšić (SDP) kazao je da želi vjerovati u dobru namjeru predlagača, ali nažalost put do pakla je popločan dobrim namjerama.

„Želim vrlo jasno podvući da ni jednog trenutka i ne želim to izjednačiti, ne radi se o optuživanju jednog naroda, ali genocid se desio i postoje presude, sviđalo se to nekom ili ne. To što će neko negirat neće promijeniti tu činjenicu. Meni smeta to što traže da prihvatimo dobronamjernost, a onda čujemo da je u RS odbijena zabrana negiranja genocida. Zašto je teško priznati i izvinite se za zločine“, dodao je Nikšić.

Zlatan Begić (DF) istakao je da je prvo trebalo donijeti jedinstven zakonski akt o kulturi sjećanja.

"Često puta izgovorenom javnom riječju izazivamo vrlo negativne posljedice na terenu. Zakon o kulturi sjećanja o genocidu, zločinima, pa onda u okviru tog zakona dodati i zabranu zloupotrebe svih tih djela u svrhu izazivanja etničke i rasne netrpeljivosti. Nikad nisam kazao da je bilo koji narod genocidan. Ne postoje loši narodi, mogu biti loše politike, loši politički predstavnici, i od njih upravo mnogo zavisi. Kao čovjek sam prilično zadovoljan načinom kako smo diskutirali o ovoj temi i ukazuje da bismo možda u budućnosti mogli približiti stavove, ali nikako ne smijemo prešutjeti ono što se desilo, a što je presudom utvrđeno", kazao je Begić.
https://nap.ba/news/90954
DonieBrasco

#52840 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/parlame ... /220309116

Samo me zanima da li je HDZ glasao ZA i podrzao ovo ? Bez obzrira sto je u najavi osuđeno na propast.
Str0nz

#52841 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Str0nz »

Pa ako nije HDZ sa svoji 5 ruku glasao za to bi sa ovakim rezultatom znacilo da su Bosnjaci glasali za, u sta sumnjam. Vjerovatnu su svi clanovi HDZa prisutni glasali za, 5 parlamentaraca nije sudjelovalo na sjednici, ciji su oni clanovi bili i nije toliko vazno.
DonieBrasco

#52842 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Ovo je jako vazno da se zna ko je dao podrsku ovome i nastavku negiranja a ko je glasao protiv i osudio.
jefff

#52843 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by jefff »

MUP RS GRAĐANIMA ISTOČNOG SARAJEVA POKAZIVAO NAORUŽANJE KOJIM RASPOLAŽE
noviforumas

#52844 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by noviforumas »

Bas je fino popisala Covica i Zagreb s ovom izjavom o izborima :thumbup:
DonieBrasco

#52845 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by DonieBrasco »

Onaj mađar je pozvao Bevandu da osigura novac, tako se nema sta vise dikutovati.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#52846 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Truba »

još jedna pobjeda u nizu

organiziranje izbora kad bi trebali i biti organizirani
SpecialOffer

#52847 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by SpecialOffer »

Evo i ovdje da zakacim. Ko nas bre zavadi. :oops:

Alternative777

#52848 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by Alternative777 »

Gledaj Vukana al' se zabrinuo za majku Rusiju.
Gdje je onaj Enis ljigo Bešlagić da ga "lajka".
skafiskafsnjak

#52849 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by skafiskafsnjak »

Koji prevaranti :lol:
pepeljara

#52850 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)

Post by pepeljara »

Ovo je bitno, koji lopovi:

“Moraćemo odrediti koji su to proizvodi koji će biti oporezovani stopom od pet odsto, koji su to proizvodi luksuzni na koje se primjenjuje stopa od 22 odsto i da li će i na koje proizvode ostati standardna stopa od 17 odsto”, kazao je Kovačević za CAPITAL.
Locked