Radioaktivne cestice bi mogle zavrsiti u zraku..
Ukrajina
-
meridiyan
#60352 Re: Ukrajina
Ruske snage zauzimaju Skadovsk
- ljubicasti limun
#60353 Re: Ukrajina
RS im treba biti primjer koliko je to besmisleno i toksicno.Novosti wrote: ↑09/03/2022 12:32Laganje/blefiranje u prevoduljubicasti limun wrote: ↑09/03/2022 12:23
Mozda je samo takticki potez kako bi pokazao da je Ukrajina spremna na kompromis i da pokaze da Putinu u biti nije do NATO-a.Može biti što se NATO-a tiče, što se Krima i L/DNR tiče tu mislim da govori istinu, najviše što mogu dobiti je da budu neka "država u državi" tipa nacionalne republike/države u Rusiji, razlikom veće autonomije koja će biti u federalnom ili maksimalno konfederalnom odnosu s Ukr.
-
sumirprimus
#60354 Re: Ukrajina
strasne slike iz mariupola
-
hamos
#60356 Re: Ukrajina
Rusi ce se okrenuti Kini samo,imaju oni izlaz,nebi ovo radili da nemajuLilium 1921 wrote: ↑09/03/2022 12:21 Al najfascinatnije mi je kako bosnjo koji glorifikuke
jugu u kojoj je imo NISTA od "zapadnog luksuza" sad lafo zayebaye rusa i govori mu da ce se patit jer ce morat vozit ladu i jesti neki fake MC![]()
![]()
HISTORIČAR MEDVEDEV: Većina Rusa se slaže s onim što se događa u Ukrajini
Ruski predsjednik Vladimir Putin želi se "vratiti na granice Petra Velikog" i ima podršku "većine Rusa", kaže historičar i bivši disident iz sovjetskog doba Roy Medvedev, za kojeg je Ukrajina Putinov pokušaj da "prepiše historiju"
![]()
Ko misli da su rusi protiv putina taj se debelo vara
-
sumirprimus
#60357 Re: Ukrajina
jos stasnih slika iz mariupola.. sami sebe gadjali ko i mi haman
- Gandalf
#60358 Re: Ukrajina
Bayro i Sumi, u ovom ratu dvije najstrašnije riječi za ruse.
Ukrajinci mi zaista izgledaju motivirano, u interesu je zapada da nastave da ih naoružavaju. Ako je istina da je putler u ovih 15 dana rata već skršio 10% svoje vojske, treba mu od srca čestitati na tom poduhvatu. Nastavi li se orci ovako ponašati i u narednih 15 dana, slavni ruski plin bi evropa mogla početi dobijati u pola dosadašnje cijene, čisto da rusi makar za hljeba imaju. Valja putleru nahraniti gladne orke nečime kada krenu pješke prema mordoru.
Ukrajinci mi zaista izgledaju motivirano, u interesu je zapada da nastave da ih naoružavaju. Ako je istina da je putler u ovih 15 dana rata već skršio 10% svoje vojske, treba mu od srca čestitati na tom poduhvatu. Nastavi li se orci ovako ponašati i u narednih 15 dana, slavni ruski plin bi evropa mogla početi dobijati u pola dosadašnje cijene, čisto da rusi makar za hljeba imaju. Valja putleru nahraniti gladne orke nečime kada krenu pješke prema mordoru.
- Haris.ba
#60359 Re: Ukrajina
Agresijom na Ukrainu desio se sigurnosni kolaps u Evropi. Nafta i gas su sporedni.okanomalo wrote: ↑09/03/2022 12:22 sad citam da ce sutra putin odgovoriti svijetu na sankcije. samo hipoteticki pitam: rusiji je sad nametnuto preko 5500 sankcija u raznim oblastima(do sad nezabiljezeno)
poslije zabrane uvoza energenata americi nedostaje 8% naftnih derivata koje je uvozila iz rusije.( izgleda malo ali nije) trazili su od venecuele da uvezi.pametni ljudi traze da ukinu sankcije sto amerima nije odgovaralo .iranci su takodje postavili svoje uvjete dizanjem sankcija tako da je i tu stalo svako pregovaranje.. cijene goriva u americi rastu,sve poskupljuje inflacija je jos koliko toliko pod kontolom(stancaju dolare).
ako putin sutra odluci da zavrne sve ventile gasa i nafte evropi, sta ce se desavati na nasem kontinentu? kolaps. onda krecu pregovori vi nama ukinite ovo mi vama ono.
da se ne lazemo.svi dajemo podrsku ukrajini koja ce na kraju ispasti kolateralna steta.veliki ce se namiriti kako tako.ko ce izaci iz ovih vremena jaci veliko je pitanje. mali nek se maknu,veliki igraci igraju partiju saha.rezultat je neizvjestan.
ja jesam laik za politiku al sve mi na ovo lici. koliko sam u pravu pokazat ce vrijeme.daj boze da grijesim.
-
sumirprimus
#60360 Re: Ukrajina
Eastern MD's 14th Spetsnaz Bde lost 400 personnel. Western MD's 25th IMRB withdrawn to Russia due to loss of combat capability.
meljaja... sreca pa imaju bolje specnaz u rezervi sace samo sto nisu!
meljaja... sreca pa imaju bolje specnaz u rezervi sace samo sto nisu!
-
Novosti
#60361 Re: Ukrajina
Nisam ni mislio ko RS, više ko države u sastavu SAD-a ili neka konfederacija max. tipa ko švicarski kantonu, znači mogu imat svoju policiju npr. i još neke stvari gdje se Kijev neće pitati. Ko npr. Kalifornija unutar SAD-a. Ali moraju biti u sastavu Ukrajine.ljubicasti limun wrote: ↑09/03/2022 12:33RS im treba biti primjer koliko je to besmisleno i toksicno.Novosti wrote: ↑09/03/2022 12:32
Laganje/blefiranje u prevoduMože biti što se NATO-a tiče, što se Krima i L/DNR tiče tu mislim da govori istinu, najviše što mogu dobiti je da budu neka "država u državi" tipa nacionalne republike/države u Rusiji, razlikom veće autonomije koja će biti u federalnom ili maksimalno konfederalnom odnosu s Ukr.
-
hamos
#60362 Re: Ukrajina
Amina Okueva,cecenka,i heroina Ukrajine(da nebi bilo svi ceceni isti),sehid :

-
sumirprimus
#60363 Re: Ukrajina
-
meridiyan
-
pigale
#60366 Re: Ukrajina
bolje je popustiti venecueli i iranu nego rusijiokanomalo wrote: ↑09/03/2022 12:22 sad citam da ce sutra putin odgovoriti svijetu na sankcije. samo hipoteticki pitam: rusiji je sad nametnuto preko 5500 sankcija u raznim oblastima(do sad nezabiljezeno)
poslije zabrane uvoza energenata americi nedostaje 8% naftnih derivata koje je uvozila iz rusije.( izgleda malo ali nije) trazili su od venecuele da uvezi.pametni ljudi traze da ukinu sankcije sto amerima nije odgovaralo .iranci su takodje postavili svoje uvjete dizanjem sankcija tako da je i tu stalo svako pregovaranje.. cijene goriva u americi rastu,sve poskupljuje inflacija je jos koliko toliko pod kontolom(stancaju dolare).
ako putin sutra odluci da zavrne sve ventile gasa i nafte evropi, sta ce se desavati na nasem kontinentu? kolaps. onda krecu pregovori vi nama ukinite ovo mi vama ono.
da se ne lazemo.svi dajemo podrsku ukrajini koja ce na kraju ispasti kolateralna steta.veliki ce se namiriti kako tako.ko ce izaci iz ovih vremena jaci veliko je pitanje. mali nek se maknu,veliki igraci igraju partiju saha.rezultat je neizvjestan.
ja jesam laik za politiku al sve mi na ovo lici. koliko sam u pravu pokazat ce vrijeme.daj boze da grijesim.
ukrajina mora biti prelomna tacka
jest da je lako to pricati sa strane al ako se hoce da rusiju vratis na neki normalan put ukrajinu se mora bezrezervno podrzati
i sad je podrzavaju to je javna tajna
zelenski vjerovatno i igra tu igru jer mu je obecano ispod stola svasta nesto pa zato i pregovore sa putinom vodi u stilu sta ces ti putine ili se povuci ili ces goriti i moze prozivati rusiju kako zeli
samo da ljudi u gradovima izdrze i da sto bude manje civilnih zrtava
- okanomalo
#60367 Re: Ukrajina
sta je putko racunao mi nikada necemo znati. koje i cije procjene je cijenio i prema njima odlucivao je nepoznanica. rujo se deset godina priprema za ovo to je i budali jasno. on moze kad hoce da zavrne ventile evropi. zatvaranje ventila odgovara njemu i u oktobru pred zimu.nece ovo stati ni brzo ni lako. kriza ce biti velika,ni sami ne mozemo da predvidimo.samo dva podatka: ugrajinci ove godine nisu zasadili zito,ko ce to nadomjestiti? amerikanci su smanjili sjetvu zbog nedostatka djubriva(uvozili od rusa 89%).ko ce nadomjestiti zitarice.moja preporuka,imas bastu,zasadi povrcem ne budi lijen.cijene namjernica lete u nebo. niko ne pita kako ce afrika da prezivi.ova godina jos i nekako sjetva je jos pred nama.ako rat ne stane nek nam bog pomogne sledece godine.
-
sumirprimus
-
saimidin
#60369 Re: Ukrajina
To za nato je lazni uslov, jer nato nikada ne bi primio ukrajnu sa krimom I donbasom okupiranim od strane rusijeNovosti wrote: ↑09/03/2022 12:32Laganje/blefiranje u prevoduljubicasti limun wrote: ↑09/03/2022 12:23
Mozda je samo takticki potez kako bi pokazao da je Ukrajina spremna na kompromis i da pokaze da Putinu u biti nije do NATO-a.Može biti što se NATO-a tiče, što se Krima i L/DNR tiče tu mislim da govori istinu, najviše što mogu dobiti je da budu neka "država u državi" tipa nacionalne republike/države u Rusiji, razlikom veće autonomije koja će biti u federalnom ili maksimalno konfederalnom odnosu s Ukr.
Cilj je bio ukrajina uz ruse, kao sto je bjelorusija...
Sada kada vide da Ukrainci nece da zive kao putinovi robovi, raketiranjem ce pociniti genocid, ostati ce samo oni koji prihvate rusku vlast I to je to
Nikada se rusi nece povuci sa linije koju uspostave
Politicki kako ce se rijesiti, najvjerivatnije na zapadu legalna ukrajina I na istoku okupirana teritorija, mozda istocna ukrajina, mozda aneksija (odmah ili u dogledno vrijeme) prije toga buljuk nekih drzavica ruskih republika...
-
hamos
#60370 Re: Ukrajina
Naprotiv zelenski djeluje nazalost sve ocajniji i popusta sa zahtjevimapigale wrote: ↑09/03/2022 12:46bolje je popustiti venecueli i iranu nego rusijiokanomalo wrote: ↑09/03/2022 12:22 sad citam da ce sutra putin odgovoriti svijetu na sankcije. samo hipoteticki pitam: rusiji je sad nametnuto preko 5500 sankcija u raznim oblastima(do sad nezabiljezeno)
jest da je lako to pricati sa strane al ako se hoce da rusiju vratis na neki normalan put ukrajinu se mora bezrezervno podrzati
zelenski vjerovatno i igra tu igru jer mu je obecano ispod stola svasta nesto pa zato i pregovore sa putinom vodi u stilu sta ces ti putine ili se povuci ili ces goriti i moze prozivati rusiju kako zeli
- farenhajt983
#60371 Re: Ukrajina
da su plin i nafta toliko velik adut, davno bi povukao taj potez, ne bi isao u ovolike gubitke
veci mu je adut nuklerna elektrana u cernobilu
veci mu je adut nuklerna elektrana u cernobilu
-
hamos
#60372 Re: Ukrajina
Adem Osmayev,cecenac na strani Ukrajinaca:

Chechen volunteer Adem Osmayev called on Russian soldiers and Kadyrovites to lay down their arms

Chechen volunteer Adem Osmayev called on Russian soldiers and Kadyrovites to lay down their arms
-
sumirprimus
#60373 Re: Ukrajina
jos niko nije objavio neprovjereno.
-
sumirprimus
#60374 Re: Ukrajina
opet se žgadija razbježala po šumama! vrijeme je za seljance i traktore da odrade svoj dio posla 
- okanomalo
#60375 Re: Ukrajina
venecuela trazi ukidanje sankcija i da ameri priznaju da su njihova naftna polj( znas da su nacionalizovana i oteta od amera)pigale wrote: ↑09/03/2022 12:46
bolje je popustiti venecueli i iranu nego rusiji
reci jebaji ga