+ Napravio je neprijatelje od Ukrajinaca za vijeke vjekova, ovo se ne zaboravljaA_A_AKCIJA wrote: ↑09/03/2022 00:51 Najveći, fundamentalni, zajeb Rusa u ovom ratu, je što nije već gotov.
Plan je bio da se smijeni vlast, postavi Janukovič, koji bi rekao, ma sve OK, mi se malo igrali.
Okupirane dodatne teritorije su samo bonus. Elektrane i obala Crnog mora sa lukama.
Peta kolona na zapadu (Orban i ostali desničari na platnom spisku Putina) je imala cilj da oteže tih par dana, da se ništa od sankcija ne desi, ili da budu kamilica. Uz Trumpa i Merkel bi to bio gotov posao, ali...
Ovako, svakim danom je šteta po Rusiju dramatično veća od svake koristi koju ostvari na terenu. Nema te teritorije i bogatstva na njoj, naspram toga šta svaki dan izgube pod sankcijama. Najgore, sankcije ne staju dok ne kaže Ukrajina, tj dok ne kažu da više nisu ugroženi. To znači dok Rusi ne izađu.
I Putine dragi, đe su bio, šta si radio? Napao Ukrajinu, obrukao vojsku, okrenuo svijet protiv sebe, pogubio tržišta, istjerao firme, otjerao hiljade normalnih Rusa vani... Za šta? Da moraš to sve vratiti da bi se ukinule sankcije? Da ne govorim o naknadi ratne štete.
Svijet bi žmirio na svašta: hibridne ratove, državne udare, popušio je građanski rat iako je bio agresija na Donbas i Krim. A Putin onda udari raketama na cijelu državu i krene tenkovima. Kakav politički amaterizam.
Ukrajina
-
kecho412
#60051 Re: Ukrajina
- Freamon Lester
- SpecialOffer
#60053 Re: Ukrajina
Pa lik ima 69. Nece zivjeti 1000 godina.Cellos wrote: ↑09/03/2022 00:58Takve ljude kao sto je on zaboli quita za narodom obicnim, njemu sankcije licno finansijski ne stete kad se nakrao para zadnjih 20 godina za 5 zivota. Medjutim, problem nastaje onda kad obicno stanovnistvo zivi dugo u bijedi, to se i moze nekako trpiti jedno vrijeme, ali na duze staze nikako ne ide sa sankcijama. Primjeri su mnogi, od Causeskuove Rumunije, do Slobine Srbije.A_A_AKCIJA wrote: ↑09/03/2022 00:51 Najveći, fundamentalni, zajeb Rusa u ovom ratu, je što nije već gotov.
Plan je bio da se smijeni vlast, postavi Janukovič, koji bi rekao, ma sve OK, mi se malo igrali.
Okupirane dodatne teritorije su samo bonus. Elektrane i obala Crnog mora sa lukama.
Peta kolona na zapadu (Orban i ostali desničari na platnom spisku Putina) je imala cilj da oteže tih par dana, da se ništa od sankcija ne desi, ili da budu kamilica. Uz Trumpa i Merkel bi to bio gotov posao, ali...
Ovako, svakim danom je šteta po Rusiju dramatično veća od svake koristi koju ostvari na terenu. Nema te teritorije i bogatstva na njoj, naspram toga šta svaki dan izgube pod sankcijama. Najgore, sankcije ne staju dok ne kaže Ukrajina, tj dok ne kažu da više nisu ugroženi. To znači dok Rusi ne izađu.
I Putine dragi, đe su bio, šta si radio? Napao Ukrajinu, obrukao vojsku, okrenuo svijet protiv sebe, pogubio tržišta, istjerao firme, otjerao hiljade normalnih Rusa vani... Za šta? Da moraš to sve vratiti da bi se ukinule sankcije? Da ne govorim o naknadi ratne štete.
Svijet bi žmirio na svašta: hibridne ratove, državne udare, popušio je građanski rat iako je bio agresija na Donbas i Krim. A Putin onda udari raketama na cijelu državu i krene tenkovima. Kakav politički amaterizam.
-
noviforumas
#60054 Re: Ukrajina
Ne znam bas. Izgleda kao amaterizam iz ove perspektive, ali Putin je zapravo sasvim racionalno postupio u tom momentu, ili barem vodeci se prijasnjim iskustvima. Sta je uradio Gruziji, Krimu, Siriji, trovao ljude po Europi, sirio propagandu, instalirao svoje pijune na zapadu... a sve bez ikakvih posljedica. I ja da sam on bih pomislio da mogu na Ukrajinu. Ko je ocekivao ovakvu reakciju zapada, pogotovo EU? A svjedocimo potpunoj promjeni paradigme i historijskom zaokretu, prije svega Europe. Drugim rijecima, izgleda kao amaterizam samo jer su se okolnosti poklopile (nema Merkel npr.) i jer je zapad konacno skupio muda da reaguje. 
-
toska
#60055 Re: Ukrajina
Sankcije će se odraziti i na standard u BiH, ali ovo sa Rusijom se mora riješiti jednom.
gdje bi BiH bila sa standardom da nemamo kočničare podržane Rusima?
sigurno puno stabilnija, tim i bogatija, možda već i članica Nato ili EU, uostalom baš kao i čitav Z. Balkan.
slična ponuda bila je na stolu i 91. (bez Nato) ali nekima su bili preči velikodržavni projekti.
sigurno puno stabilnija, tim i bogatija, možda već i članica Nato ili EU, uostalom baš kao i čitav Z. Balkan.
slična ponuda bila je na stolu i 91. (bez Nato) ali nekima su bili preči velikodržavni projekti.
-
noviforumas
#60056 Re: Ukrajina
Kazem vam, ide lagano saradnja s Brkom
-
Nierika
#60057 Re: Ukrajina
Ja sam mislila da je ovo dogovoreno već bilo pa se treba sprovesti..ovo je znači samo prijedlog bio.TheGuardian wrote:But the Pentagon appeared to reject the proposal, saying it was not “tenable”.
In a statement, the US Department of Defense said the prospect of the jets departing from the base “to fly into airspace that is contested with Russia over Ukraine raises serious concerns for the entire Nato alliance”.
-
90minut
#60058 Re: Ukrajina
Ne ovo je emmir covjek koji je sam za sebe napisao da mentalno nije baš u redu i covjek koji vec mjesecima kuka kako nema ko braniti ovu državu i da u slucaju rata moramo položiti oružje.Bossona wrote: ↑08/03/2022 22:45Bakire jesi li to ti, da nisi šta u rodu Izetbegovićima ili dio SDA mindera?,...emmir1 wrote: ↑08/03/2022 22:27 Zelenski treba prihvatit ponudu da prizna Krim i Donbas.
I da ne ide u Nato.
Sačuvat će desetine hiljada života, sačuvat će veći dio Ukrajine.
Jeste teška odluka ali mislim da je najmudrija.
Jasno da bi se amerikanci borili do posljednjeg ukrajinca, ali treba biti realan.![]()
Ukrajinci bi izdajnika objesili da to uradi.
Problem s tim što naš vrli Emir piše je što su rusi vec rekli da nece napadati samo da im daju nuklearke danas da Zelenski i ukrajinski narod prihvati to što naš vrli emir govori Putin ce opet doci po još nešto vrlo brzo.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#60059 Re: Ukrajina
Neznam je li ko već postavljao ali sve češće se postavlja priča o Putinovom zdravlju. Navodno da ima terminalni rak prostate.
https://www.scotsman.com/news/world/is- ... on-3598823
Ima li neko još info?
Ima li neko još info?
-
Sile_sile_sa
#60060 Re: Ukrajina
Bravo, baš tako, da nije kočničara, koje rusija gura, standard bi bio puno bolji, kao ne bi bilo ni tema o ocjepljenu tzv rs-a, kao mozda ni o izbornom zakonu, ljudi bi se siguni vise bavili ekonomojomtoska wrote: ↑09/03/2022 01:05 Sankcije će se odraziti i na standard u BiH, ali ovo sa Rusijom se mora riješiti jednom.
- SpecialOffer
#60061 Re: Ukrajina
Ma bilo je price kao debelg crijev, pa onda mozdani. Mislim sve je moguce, u godinama je ali opet nije vjerovati bas.Dado dijasporitus wrote: ↑09/03/2022 01:26 Neznam je li ko već postavljao ali sve češće se postavlja priča o Putinovom zdravlju. Navodno da ima terminalni rak prostate.
Ima li neko još info?
-
Rilkoni
#60062 Re: Ukrajina
Fitch downgrades Russian credit rating to imminent default.
“The ‘C’ rating reflects Fitch’s view that a sovereign default is imminent,” the credit agency said in a statement.

“The ‘C’ rating reflects Fitch’s view that a sovereign default is imminent,” the credit agency said in a statement.
-
Nierika
#60063 Re: Ukrajina
I ja sam pročitala dosta članaka vezano i za Putinovo fizičko i psihičko (narušeno) zdravlje. Ne znam samo kako tumačiti tu informaciju u kontekstu ovoga što se događa. Za sada mislim da je Putinov problem više moralni nego psihički, ili kombinacija to dvoje.Dado dijasporitus wrote: ↑09/03/2022 01:26 Neznam je li ko već postavljao ali sve češće se postavlja priča o Putinovom zdravlju. Navodno da ima terminalni rak prostate.
Ima li neko još info?
- DEMONIKA
#60064 Re: Ukrajina
GandalfSivi wrote: ↑08/03/2022 17:53Treba dobro stisnuti i dici (vjerovatno) cijenu benzina na $5 po galonu u izbornoj godini. Ali lik ima principe i vjeruje u iste…sumirprimus wrote: ↑08/03/2022 17:49 Siguran je dzo gledaj kako uvede najstorzije sankcije rusiji. Kako pomaze ukrima sa informacijama i oruzjem. Top je dajdža dzo, bolji od klintosžna stoput![]()
lik ne zna jel došo il pošo... titami
zaljevaj te paprike da ti ne izgore
i ovo prozivanje po temi, navija ovaj za onog ili za ovog, govori o vama sve...
Dok su Velika Britanija i SAD donijele odluku o zabrani uvoza ruske nafte, Njemačka je previše oslonjena na istu da bi ih slijedila. Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock izjavila je u utorak da njena zemlja "ne bi mogla da se kreće" bez ruske nafte.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/baer ... /220308158
oh btw
"The salutes, Za Dom -Spremni! (the Ustaše equivalent of the Nazi Sieg heil).and Slava Ukrainy!Heroiam Slava! (Glory to Ukraine! Glory to the Heroes!) fulfilled similar functions, were introduced at the same time, and were both to be carried out with a raised right arm.
https://www.israelnationalnews.com/news/250746
slava ukraini
- jeza u ledja
#60066 Re: Ukrajina
Govorim o invaziji, ne o 15, koliko vec, godina okupacije i svega sto je doslo nakon.Palmalma wrote: ↑08/03/2022 23:17jeza u ledja wrote: ↑08/03/2022 20:32
Inace invazija Iraka je trajala cca mjesec i po.Za tih mjesec i po su izgubili manje od 200 vojnika.
Koalicija koja je izvršila invaziju na Irak, gdje je učestvovala i Ukrajina imala je oko 5.000 vojnih žrtava.
-
meridiyan
#60067 Re: Ukrajina
Reuters: Venecuela pušta drugog američkog državljanina iz pritvora.
-
Osmi Socrates
#60070 Re: Ukrajina
Lakše sa alkoholom. Naravno da monstrumi navijaju za Ruse, a ljudi za Ukrajince.DEMONIKA wrote: ↑09/03/2022 01:56GandalfSivi wrote: ↑08/03/2022 17:53
Treba dobro stisnuti i dici (vjerovatno) cijenu benzina na $5 po galonu u izbornoj godini. Ali lik ima principe i vjeruje u iste…![]()
lik ne zna jel došo il pošo... titami![]()
zaljevaj te paprike da ti ne izgore
i ovo prozivanje po temi, navija ovaj za onog ili za ovog, govori o vama sve...plus ovo nije utakmica da se navija, titami...
![]()
Dok su Velika Britanija i SAD donijele odluku o zabrani uvoza ruske nafte, Njemačka je previše oslonjena na istu da bi ih slijedila. Njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock izjavila je u utorak da njena zemlja "ne bi mogla da se kreće" bez ruske nafte.
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/baer ... /220308158
oh btw
"The salutes, Za Dom -Spremni! (the Ustaše equivalent of the Nazi Sieg heil).and Slava Ukrainy!Heroiam Slava! (Glory to Ukraine! Glory to the Heroes!) fulfilled similar functions, were introduced at the same time, and were both to be carried out with a raised right arm.
https://www.israelnationalnews.com/news/250746
slava ukraini![]()
Je l' ovo opet Ukrajinci nacisti?
- hatemondays
#60071 Re: Ukrajina
Putinov problem je sto on niti je politicar niti vojnik, obicni spijun i taj mindset nista ne moze popraviti. Nema tu logike, samo sumnja i tajnovitost.Dado dijasporitus wrote: ↑09/03/2022 01:26 Neznam je li ko već postavljao ali sve češće se postavlja priča o Putinovom zdravlju. Navodno da ima terminalni rak prostate.
Ima li neko još info?
Zamisli sada Osmicu na celu drzave..
- Nespin
-
zilog
#60073 Re: Ukrajina
Moral na stranu. Ne krijes se, iza 10 metarskog stola, iz moralnih razloga...Nierika wrote: ↑09/03/2022 01:40I ja sam pročitala dosta članaka vezano i za Putinovo fizičko i psihičko (narušeno) zdravlje. Ne znam samo kako tumačiti tu informaciju u kontekstu ovoga što se događa. Za sada mislim da je Putinov problem više moralni nego psihički, ili kombinacija to dvoje.Dado dijasporitus wrote: ↑09/03/2022 01:26 Neznam je li ko već postavljao ali sve češće se postavlja priča o Putinovom zdravlju. Navodno da ima terminalni rak prostate.
Ima li neko još info?
- Nespin
-
Nierika