Prava žena, feministkinja takorekuć, bi se na to naljutila i rekla: Nisam vam ja kuharica, neka ide komšinici!
Danasnji "feminizam"
-
Hakiz
#21826 Re: Danasnji "feminizam"
- hadzinicasa
#21827 Re: Danasnji "feminizam"
-
Hakiz
#21828 Re: Danasnji "feminizam"
Đes' konohadzinicasa wrote: ↑08/03/2022 16:23taman dok ja skuham nek' on opegla ovo vesa sto ima, pa da poslije skupa gledamo neki film![]()
-
no_sikiriki
#21829 Re: Danasnji "feminizam"
romantičnu komediju? ili neki zombie horror?hadzinicasa wrote: ↑08/03/2022 16:23taman dok ja skuham nek' on opegla ovo vesa sto ima, pa da poslije skupa gledamo neki film![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#21830 Re: Danasnji "feminizam"
meni je samo bitno da ja imam tačno određen poso. dok pospremim razbacane stvari, treba pola dana, zato to ja ne radim obično. uža specijalnost mi je očistiti i pospremiti kuhinju, jer znam tačno gdje koji sud ide.hadzinicasa wrote: ↑08/03/2022 16:23taman dok ja skuham nek' on opegla ovo vesa sto ima, pa da poslije skupa gledamo neki film![]()
samo trening b'ateeee
- Riddle
#21831 Re: Danasnji "feminizam"
Kupiš mašinu za suđe i hadžija si. Neka ona tamo pere i pegla veš.
Mašini samo sol trebaš redovno stavljati i ne zvoca nikad.
Mašini samo sol trebaš redovno stavljati i ne zvoca nikad.
-
KraljicaIzJajca
#21832 Re: Danasnji "feminizam"
Sve znate prije ženidbe, a poslije nemate pojma.Chmoljo wrote: ↑08/03/2022 16:41meni je samo bitno da ja imam tačno određen poso. dok pospremim razbacane stvari, treba pola dana, zato to ja ne radim obično. uža specijalnost mi je očistiti i pospremiti kuhinju, jer znam tačno gdje koji sud ide.hadzinicasa wrote: ↑08/03/2022 16:23
taman dok ja skuham nek' on opegla ovo vesa sto ima, pa da poslije skupa gledamo neki film![]()
samo trening b'ateeee
![]()
Srecom, niste svi takvi.
-
no_sikiriki
#21833 Re: Danasnji "feminizam"
Zato se sve isproba prije nego što se kupi. 
- MarlboroGold
#21834 Re: Danasnji "feminizam"
Među mlađom rajom to polako izumire. Poslovi se danas dijele i tako i treba biti.
Naravno da će neko u određenim segmentima malo više vući, ali zato druga strana to kompenzuje u nekim drugim segmentima.
Naravno da će neko u određenim segmentima malo više vući, ali zato druga strana to kompenzuje u nekim drugim segmentima.
-
KraljicaIzJajca
#21835 Re: Danasnji "feminizam"
Nije ni to garancija, promjeni se mnogo stvar nakon potpisa.
-
no_sikiriki
#21836 Re: Danasnji "feminizam"
Nema garancije ni za šta u životu, osim smrti.KraljicaIzJajca wrote: ↑08/03/2022 17:53Nije ni to garancija, promjeni se mnogo stvar nakon potpisa.![]()
Ali svakako daješ sebi bolje šanse ako dobro upoznaš osobu s kojom ulaziš u brak/zajednički život.
- Chmoljo
#21837 Re: Danasnji "feminizam"
Ja to iskreno radim iz sebičnih razloga.KraljicaIzJajca wrote: ↑08/03/2022 16:54Sve znate prije ženidbe, a poslije nemate pojma.
Srecom, niste svi takvi.![]()
Ne može me ucjenjivati. Ni peglanjem košulje, ni ručkom, ni pranjem i prostiranjem veša, neopranom kriglom za pivu
- Bloo
- Globalna šefica
-
no_sikiriki
#21839 Re: Danasnji "feminizam"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/korupci ... /220308129
Tema ovogodišnjeg banjalučkog i tuzlanskog Osmomartovskog marša je upravo siguran porođaj.
"Ovogodišnjim maršem želimo da ukažemo na nasilje koje žene doživljavaju tokom trudnoće, pri samom porodu ali i nakon poroda. Veliki je broj žena koje su sa nama podijelile svoja iskustva iz porodilišta širom BiH, a mnoge od njih su doživljavale različite vrste diskriminacije i nasilja u medicinskim ustanovama, od strane zdravstvenog osoblja, te je porođaj za njih bio traumatično iskustvo", navode partnerske organizacije među kojima su i Centar za mlade Kvart, Tuzlanski Otvoreni Centar, Mreža za izgradnju mira.
Ne planiram imati više djece, ali da planiram, sigurno se ne bih više nikada porodila u BiH.
Tema ovogodišnjeg banjalučkog i tuzlanskog Osmomartovskog marša je upravo siguran porođaj.
"Ovogodišnjim maršem želimo da ukažemo na nasilje koje žene doživljavaju tokom trudnoće, pri samom porodu ali i nakon poroda. Veliki je broj žena koje su sa nama podijelile svoja iskustva iz porodilišta širom BiH, a mnoge od njih su doživljavale različite vrste diskriminacije i nasilja u medicinskim ustanovama, od strane zdravstvenog osoblja, te je porođaj za njih bio traumatično iskustvo", navode partnerske organizacije među kojima su i Centar za mlade Kvart, Tuzlanski Otvoreni Centar, Mreža za izgradnju mira.
Ne planiram imati više djece, ali da planiram, sigurno se ne bih više nikada porodila u BiH.
-
KraljicaIzJajca
#21840 Re: Danasnji "feminizam"
Ih, kuhinja je tvoja zona, u njoj pereš podove i prozore, krigla je sitnica za tebe.Chmoljo wrote: ↑08/03/2022 19:21Ja to iskreno radim iz sebičnih razloga.KraljicaIzJajca wrote: ↑08/03/2022 16:54
Sve znate prije ženidbe, a poslije nemate pojma.
Srecom, niste svi takvi.![]()
Ne može me ucjenjivati. Ni peglanjem košulje, ni ručkom, ni pranjem i prostiranjem veša, neopranom kriglom za pivu
![]()
Idi sad fino operi kupatilo
- Bloo
- Globalna šefica
#21841 Re: Danasnji "feminizam"
pretece meno_sikiriki wrote: ↑08/03/2022 19:29 https://www.klix.ba/vijesti/bih/korupci ... /220308129
Btw, oplakala sam mu i slikao se
Srdjan Puhalo
8. mart sam na protestu, a cvijece nek vam kupuju oni sto im kuvate, peglate, perete...!!!
On the topic, u Hrvatskoj su bile aMoMimne ispovijesti iz porodilista - izgubila sam volju da imam djecu.
-
no_sikiriki
#21842 Re: Danasnji "feminizam"
Ma reko ovo je najbolji način da se rastjeraju određeni likovi sa teme.Bloo wrote: ↑08/03/2022 20:12pretece meno_sikiriki wrote: ↑08/03/2022 19:29 https://www.klix.ba/vijesti/bih/korupci ... /220308129
Ne planiram imati više djece, ali da planiram, sigurno se ne bih više nikada porodila u BiH.![]()
Srdjan Puhalo
8. mart sam na protestu, a cvijece nek vam kupuju oni sto im kuvate, peglate, perete...!!!
On the topic, u Hrvatskoj su bile aMoMimne ispovijesti iz porodilista - izgubila sam volju da imam djecu.![]()
Dobar je Srđan.
Bile su ispovijesti iz čitave regije prije nekih 7-8 godina. Bolje je stvarno ne čitati onome ko planira rađati djecu ovdje. Ja sam bila budala pa nisam dala nikakvu kovertu. Ali nije samo porod u pitanju, nego cjelokupni pristup/boravak u bolnici, pa i onaj poslije kad izađeš iz bolnice. Gadno sve skupa.
- Chmoljo
#21843 Re: Danasnji "feminizam"
Mi nismo sigurni hoćemo li drugo ikako upravo zbog toga.Bloo wrote: ↑08/03/2022 20:12pretece meno_sikiriki wrote: ↑08/03/2022 19:29 https://www.klix.ba/vijesti/bih/korupci ... /220308129
Ne planiram imati više djece, ali da planiram, sigurno se ne bih više nikada porodila u BiH.![]()
Srdjan Puhalo
On the topic, u Hrvatskoj su bile aMoMimne ispovijesti iz porodilista - izgubila sam volju da imam djecu.![]()
Kaže hanuma, jebo bol, kolika je nezainteresovanost za tebe kad si najranjiviji da se samo nadaš da nema ni najmanje komplikacije.
Vojna bolnica, teži porod, tutnu ti dijete uz tebe na krevet. Iscrpljena od poroda, svakako malokrvna, moliš Boga da ne zaspiš da ne ugušiš slučajno dijete. Otersaju ti kod "poduke" za dojenje, dijete ti spava na čaršafu koji je krvav, jer, jebiga, rodio prirodno klipana. Pa posline popuštanje šavova, neobilazak, gladna, žedna, umorna.
Ja nisam bio na porodu, al kaže, jebo još porod, on mi najlakši bio. Najviše joj je trebo neko poslije poroda.
Inače, dok je ona završavala sa porođajem, bukvalno su ke gurnuli sa stola, da bi se na istom porodila njena cimerka, jer nadobudne sestre nisu vjerovale da se porađa dok nisu vidjele kosicu između nogu.
Da ne govorim o bezobraznici koja se derala dok mi je žena kontrakcije imala, i tersala joj da joj vrati olovku kojom je popunjavala formular.
Ma ukratko, fuj.
- hadzinicasa
#21844 Re: Danasnji "feminizam"
Last edited by hadzinicasa on 09/03/2022 08:46, edited 1 time in total.
-
no_sikiriki
#21845 Re: Danasnji "feminizam"
Vrlo slično iskustvo, u Vojnoj također.Chmoljo wrote: ↑08/03/2022 20:29Mi nismo sigurni hoćemo li drugo ikako upravo zbog toga.
Kaže hanuma, jebo bol, kolika je nezainteresovanost za tebe kad si najranjiviji da se samo nadaš da nema ni najmanje komplikacije.
Vojna bolnica, teži porod, tutnu ti dijete uz tebe na krevet. Iscrpljena od poroda, svakako malokrvna, moliš Boga da ne zaspiš da ne ugušiš slučajno dijete. Otersaju ti kod "poduke" za dojenje, dijete ti spava na čaršafu koji je krvav, jer, jebiga, rodio prirodno klipana. Pa posline popuštanje šavova, neobilazak, gladna, žedna, umorna.
Ja nisam bio na porodu, al kaže, jebo još porod, on mi najlakši bio. Najviše joj je trebo neko poslije poroda.
Inače, dok je ona završavala sa porođajem, bukvalno su ke gurnuli sa stola, da bi se na istom porodila njena cimerka, jer nadobudne sestre nisu vjerovale da se porađa dok nisu vidjele kosicu između nogu.
Da ne govorim o bezobraznici koja se derala dok mi je žena kontrakcije imala, i tersala joj da joj vrati olovku kojom je popunjavala formular.
Ma ukratko, fuj.
Nikad neću zaboraviti rečenicu vezanu za dojenje, jer nije išlo, medicinske sestre meni, koja sam se tek porodila (prvi i zadnji put).
"Kako se tako loše snalazite? Nemam ja vremena da vam pokazujem kako se doji."
Pa moje lutanje po hodnicima kad je dijete bljucnulo plodnu vodu, tek nakon što sam se porodila, u panici tražeći sestru neku da mi kaže je li to ok/normalno...ali to je samo kap u moru, radije se ne prisjećam svega. Dehumanizacija na nivou.
- Bloo
- Globalna šefica
#21846 Re: Danasnji "feminizam"
Žao mi je.Chmoljo wrote: ↑08/03/2022 20:29 Mi nismo sigurni hoćemo li drugo ikako upravo zbog toga.
Ma ukratko, fuj.
Moj prijatelj je imao dramu jer ga nisu pustili na porođaj, a želio je.
Dosta prijateljica je "paltilo" carski..
Ne znam šta da ti kažem. Možda da probate sa carskim ako postoji kao opcija (bez mita i korupcije)...Iskreno, nisam pametna.
-
no_sikiriki
#21847 Re: Danasnji "feminizam"
Poslije poroda kad dođeš kući te nekoliko puta obiđe patronažna sestra. Poenta je u tome da ti pokaže oko bebe, pupka, kupanja itd.
"Moja" je iskoristila svojih pola sata da mi se ibreti što imam dva prezimena, "šta će ti to".
Kad sam je pitala kad mi planira doći u zadnji obilazak (jer dolaze nenajavljeno), kaže ona "šta te briga, svakako ćeš biti kući, neš nigdje".
Za ovo što je ona trebala da uradi sam platila i angažovala ženu privatno.
"Moja" je iskoristila svojih pola sata da mi se ibreti što imam dva prezimena, "šta će ti to".
Kad sam je pitala kad mi planira doći u zadnji obilazak (jer dolaze nenajavljeno), kaže ona "šta te briga, svakako ćeš biti kući, neš nigdje".
Za ovo što je ona trebala da uradi sam platila i angažovala ženu privatno.
-
Hakiz
#21848 Re: Danasnji "feminizam"
Ja kad čitam forum, sve neki zajebani muškarci, sve nešto "Da meni tako ja bi' mu njušku razvalio", a na ovoj temi čitaš kako puštaju da im doktori i sestrice maltretiraju žene pri porodu...
-
crveni_makovi
#21849 Re: Danasnji "feminizam"
Puno mojih poznanica izbjegava porođaj u našim javnim porodilištima i idu u neke privatne klinike, uglavnom u Zagrebu, gdje tvrde da je sve besprijekorno. Da se radi o meni i ja bih platila za porod u dobroj privatnoj klinici da izbjegnem sve moguće traume i iživljavanja.
-
Hakiz
#21850 Re: Danasnji "feminizam"
Ne bi doktori uzimali da nema onih koji im daju.