Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ja imam Delimano Air fryer već 3 godine i ekstra dobra stvar, a pomfrit bude za prste polizat, a kud i zdrav. Treba mu nekih 20-25 minuta, svakih 5 min izvadim promješam pomfrit i vratim. Većinom sam za to koristio i od mene preporuka
kod nas na pijaci razlikuju samo bijeli/zuti/crveni... pomislio bi covjek u supermarketu su bolji ali tamo cesto samo na etiketi pise "krompir"... a nije isti pire od svakog krompira niti je svaki krompir dobar za pecenje/kuhanje...
Imamo mi tu od Delmana
Gospoji se sviđa meni je onako
Pravila je do sada kupovni pomfrit i ok je nije loše ali meni lično bolji onaj "masni"
Pravila je neku čiketinu u tome, djeca i ona jeli - kažu da je fino.
Kaže ona da je najveća mana što je mala posuda za pripremu hrane - jer je nas čevero.
tap3ah75 wrote: ↑08/03/2022 13:52
Imamo mi tu od Delmana
Pravila je do sada kupovni pomfrit i ok je nije loše ali meni lično bolji onaj "masni"
Kaže ona da je najveća mana što je mala posuda za pripremu hrane - jer je nas čevero.
To je vjerovatno ona od 3.5l zapremine, ove sto ja gledam su veće , Tefal 4.2 i ova delimano podesiva od 3.2 do 5l
Imamo mi tu od Delmana
To je vjerovatno ona od 3.5l zapremine, ove sto ja gledam su veće , Tefal 4.2 i ova delimano podesiva od 3.2 do 5l
Je li iko gledao ili ima li iko ovu xiaomijevu fritezu? Čini mi se baš minimalistički elegantna, e sad generalno kako 'prže' ove friteze? Ima li ko iskustva?
Da li je 3.5l dovoljno za 4 osobe itd.
Imamo mi tu od Delmana
Mogu mislit kakva je piletina, ona je bezukusna sama po sebi, kakva je tek kad ni ulja nema
Imamo mi tu od Delmana
Mogu mislit kakva je piletina, ona je bezukusna sama po sebi, kakva je tek kad ni ulja nema
Kontam da glumi da je fino.
Da ne bude da se provalila sa ovim aparatom
Koji će ionako za pola godine na tavan ili na pik.
IstinitaPoruka wrote: ↑11/04/2022 00:23
Je li iko gledao ili ima li iko ovu xiaomijevu fritezu? Čini mi se baš minimalistički elegantna, e sad generalno kako 'prže' ove friteze? Ima li ko iskustva?
Da li je 3.5l dovoljno za 4 osobe itd.
ja imam tefalovu al sam se bas nameracila na xiaomi upravo jer mi se estetski svidja
_Reds_ wrote: ↑11/04/2022 00:33
Pa ako imate pećnicu koja ima ventilator to je ista stvar.
Upravo ovo, to je isto sto i najobicnija rerna samo u drugom obliku. Grijac i ventilator(jer skoro svaka sada ima ventilator), identican princip rerne. Razlika je u pripremi, odnosno povrsini na kojoj se pece jer je supljikava i propusta masnoce i ostale sokove. Postoje takve tacne i za rerne.
Tako da nema nikakve magije i razlike u okusu naspram da ispecete u rerni na papiru bez ulja. Prednost je sto se brze zagrije jer je manja povrsinski, i pogoduje manjim obrocima (i naravno manje masnoca kome je to cilj).
_Reds_ wrote: ↑11/04/2022 00:33
Pa ako imate pećnicu koja ima ventilator to je ista stvar.
Upravo ovo, to je isto sto i najobicnija rerna samo u drugom obliku. Grijac i ventilator(jer skoro svaka sada ima ventilator), identican princip rerne. Razlika je u pripremi, odnosno povrsini na kojoj se pece jer je supljikava i propusta masnoce i ostale sokove. Postoje takve tacne i za rerne.
Tako da nema nikakve magije i razlike u okusu naspram da ispecete u rerni na papiru bez ulja. Prednost je sto se brze zagrije jer je manja povrsinski, i pogoduje manjim obrocima (i naravno manje masnoca kome je to cilj).
Pa dobro, to na kraju i jest cilj, manje vremena za zagrijavanje, brže gotovo jelo, manje masnoće. Svakako ti moraš staviti malo ulja da baš to ne bi bilo bezukusno toliko
Drugarica kupila neki slow cooker u Fagoru i extra odusevljena.
Sad, meni treba taj slowcooker i to mi je super stvar ali trebam i neki express lonac.
Ide ljeto i da mogu na balkonu kuhati.
Sad vidim da Tefal ima neki ONE pot, pa ne znam jel to dobra investicija ili da kupim svaki odvojeno i koji biste preoporucili.