NOVE CIJENE GORIVA
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- insaneinthebrain
#26451 Re: NOVE CIJENE GORIVA
El Tarik jucer dizel 2,86 danas 3,21. Wtf 
-
el_bake007
#26452 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Cijene ce rasti na globalnom trzistu dok se ne desi kombinacija sljedeceg:
-prestane ekonomska izolovanost rusije
-OPEC poveca proizvodnju
-biden ne pokrene ponovno Trumpove programe koji su SAD davali energetsku neovisnost (Keystone pipeline, fracking)
na nasem trzistu ce samo rasti mada imamo dosta prostora za manevrisanje jer bi se ukidanjem PDV i akcize i ogranicavanjem marze cijena oborila za ~1.15 u pocetku. Ovo je autogo zapadnih drzava koje na 15% inflacije dodatno dizu cijene energenata sankcionisanjem rusije
-prestane ekonomska izolovanost rusije
-OPEC poveca proizvodnju
-biden ne pokrene ponovno Trumpove programe koji su SAD davali energetsku neovisnost (Keystone pipeline, fracking)
na nasem trzistu ce samo rasti mada imamo dosta prostora za manevrisanje jer bi se ukidanjem PDV i akcize i ogranicavanjem marze cijena oborila za ~1.15 u pocetku. Ovo je autogo zapadnih drzava koje na 15% inflacije dodatno dizu cijene energenata sankcionisanjem rusije
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#26453 Re: NOVE CIJENE GORIVA
jebiga morat ćemo se odricat pomalo nekih stvari koje smo smatrali za normalno
za početak nema paljenja osim ono što se mora...
a kad se upali... usput završiti sve što se mora
za početak nema paljenja osim ono što se mora...
a kad se upali... usput završiti sve što se mora
- black_adrian
- Vozim: vjetar
#26454 Re: NOVE CIJENE GORIVA
kafa u Konjicu se mora pit
-
laik1981
#26455 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Niko nije spreman bilo sta da zrtvuje, a sve neki buntovnici..
-
Naslovnica
#26456 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ja kontam kakvog šporeta na drva kupiti.
Ako se ova kriza sa energentima do iduće zime ne riješi dabogdo da Toplane budu radile kako treba.
Ako se ova kriza sa energentima do iduće zime ne riješi dabogdo da Toplane budu radile kako treba.
- vjeshalica
#26457 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Tebi je glupa prica jer imas druge faktore koji odlucuju o tome da li ti treba auto ili ne. Ja pricam o onim sto insistiraju da za svaku glupost idu autom negdje. Ja sam dosta posla znala obaviti loko dok je koliko toliko prevoz funcionisao, a sada nemam loko jer idem izvan grada, a u gradu je prevoz trenutno nefunkcionalan, i zato sto su te potrebe i okolnosti dozvoljavale tako. Tebi ne dozvoljavaju, a shodno tome moja prica nije glupost.shalla wrote: ↑08/03/2022 10:35Glupa je priča za "treba pješke" jer se ne može generalizovati ali nikako. Ja dok sam živio na Dobrinji, imao sam trolu, komercijalu, nisam imao dijete koje ide u školu, na treninge i sl. I naravno da sam mogao do fakulteta ili kasnije do posla i prevozom/pješke...vjeshalica wrote: ↑08/03/2022 09:10
Razumijem ja tebe ali pokusavam ti drugo nesto ukazati.
Najlakse je dovesti revizora i inspektora da podvuce crtu u poslovanju Grasa i kaze spiskano je 300 miliona maraka.
Ali posljedice su daleko vece, nemas prevoza od kojeg ovisi sve ostalo,nema danas niko zivaca da te ceka 3,4 sata da ti ucinis tawaf do odredista jer prevoza nema.
Danas da imamo prevoz da nije opljacan i da je pouzdan, kurac bi mu iko lomio kugle po ivicnjacima i kamaro se ko stoka.
Doduse ima i mentaliteta fukarskog kojima je ispod casti sjesti u tramvaj za neka posla. To je drugi par cipela,ali sustinski veliki broj ljudi koji poslom gravitira po gradu,ne bi sjeo u auto.
Međutim, sad živim u Kasindolskoj ulici, najbliži javni prevoz mi je udaljen 20 minuta pješke, treba malca odvesti u školu, treba supruga doći do Socijalnog na posao... Šta je rješenje, da izlazimo oko 5h ujutru iz kuće, da se mrznemo sahatak dok dođemo do stanica javnog prevoza?
Ja bih prvi volio da ne moram vaditi auto iz garaže ali kad si tako odsječen od javnog prevoza, auto ti nije nikakav statusni simbol već prijeka potreba![]()
- JavierBosnia
#26458 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Sta je, niste nesto spominjali EP u pozitivnom smislu, a znao je danima biti medju najjeftinijim u gradu dok su traik oili green oili i pizde materine uz petrol i hifu bili u vrhu sa cijenama aaaaaa 
- shalla
#26459 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Nisam ja tebi replicirao nego kolegi post prije tvog ali sam se naslonio na tvoj post jer si ti njemu repliciralavjeshalica wrote: ↑08/03/2022 11:24Tebi je glupa prica jer imas druge faktore koji odlucuju o tome da li ti treba auto ili ne. Ja pricam o onim sto insistiraju da za svaku glupost idu autom negdje. Ja sam dosta posla znala obaviti loko dok je koliko toliko prevoz funcionisao, a sada nemam loko jer idem izvan grada, a u gradu je prevoz trenutno nefunkcionalan, i zato sto su te potrebe i okolnosti dozvoljavale tako. Tebi ne dozvoljavaju, a shodno tome moja prica nije glupost.shalla wrote: ↑08/03/2022 10:35
Glupa je priča za "treba pješke" jer se ne može generalizovati ali nikako. Ja dok sam živio na Dobrinji, imao sam trolu, komercijalu, nisam imao dijete koje ide u školu, na treninge i sl. I naravno da sam mogao do fakulteta ili kasnije do posla i prevozom/pješke...
Međutim, sad živim u Kasindolskoj ulici, najbliži javni prevoz mi je udaljen 20 minuta pješke, treba malca odvesti u školu, treba supruga doći do Socijalnog na posao... Šta je rješenje, da izlazimo oko 5h ujutru iz kuće, da se mrznemo sahatak dok dođemo do stanica javnog prevoza?
Ja bih prvi volio da ne moram vaditi auto iz garaže ali kad si tako odsječen od javnog prevoza, auto ti nije nikakav statusni simbol već prijeka potreba![]()
I nisam mislio glupo kao da želim nekoga uvrijediti već želim da kažem da nije isto paliti auto kad imaš 20 godina i trebaš na kafu ili kad imaš 40, djecu, treninge itd itd
- Truba
- vjeshalica
#26461 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ok, ali opet ja sam se fiksirala na cinjenicu da nemamo kvalitetnu mrezu javnog prevoza koji bi da funkcionise znatno olaksao ljudima unutar grada koji imaju potrebu za putovanjem.
Ja vjerujem da ima kvalitetna mreza kao u drugim gradovima ne bi bas ljudi bili toliko poletni da sjedaju u auto za svaku glupost. Jer je istina da se za gluposti auto pali.
Ja vjerujem da ima kvalitetna mreza kao u drugim gradovima ne bi bas ljudi bili toliko poletni da sjedaju u auto za svaku glupost. Jer je istina da se za gluposti auto pali.
- Truba
#26462 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ja duge gaće nisam od bogojavljenja skinuo (6.1.)Naslovnica wrote: ↑08/03/2022 11:21 Ja kontam kakvog šporeta na drva kupiti.
sjebala me korona
- vjeshalica
#26463 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ne spamaj po temama dosado bozija
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#26464 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Lexilium 3 mg oboje.
- Truba
#26465 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ona je meni na ignore tako da ne vidim što histerizira
- black_adrian
#26466 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Ja da ne moram, po gradu ga nikad ne bih upalio. Prvo što ne volim gradsku vožnju, a drugo da ne pravim gužvu u saobraćaju bezveznim vozikanjem. Ali kad je kod nas javni prijevoz takav da ću obavezu od 2h završiti za 4h oslonim li se na JGP, onda sam primoran upalit auto.vjeshalica wrote: ↑08/03/2022 11:37 Ok, ali opet ja sam se fiksirala na cinjenicu da nemamo kvalitetnu mrezu javnog prevoza koji bi da funkcionise znatno olaksao ljudima unutar grada koji imaju potrebu za putovanjem.
Mogu misliti kako je ljudima koji žive npr. na Jarčedolima, Sedreniku, Poljinama, il ne znam ni ja gdje. Nema kud bez auta, a kombi ne radi. Biciklo ne dolazi u obzir, ko bi se vraćao nazad uz tolika brda svaki dan. Tako da nema načina da izbjegneš paljenje auta pa i za koji kilometar.
- holowey
#26467 Re: NOVE CIJENE GORIVA
jadni oni...black_adrian wrote: ↑08/03/2022 11:53Ja da ne moram, po gradu ga nikad ne bih upalio. Prvo što ne volim gradsku vožnju, a drugo da ne pravim gužvu u saobraćaju bezveznim vozikanjem. Ali kad je kod nas javni prijevoz takav da ću obavezu od 2h završiti za 4h oslonim li se na JGP, onda sam primoran upalit auto.vjeshalica wrote: ↑08/03/2022 11:37 Ok, ali opet ja sam se fiksirala na cinjenicu da nemamo kvalitetnu mrezu javnog prevoza koji bi da funkcionise znatno olaksao ljudima unutar grada koji imaju potrebu za putovanjem.
Mogu misliti kako je ljudima koji žive npr. na Jarčedolima, Sedreniku, Poljinama, il ne znam ni ja gdje. Nema kud bez auta, a kombi ne radi. Biciklo ne dolazi u obzir, ko bi se vraćao nazad uz tolika brda svaki dan. Tako da nema načina da izbjegneš paljenje auta pa i za koji kilometar.
- black_adrian
#26468 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ma primjer samo
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#26469 Re: NOVE CIJENE GORIVA
@vjeshalica stavi blek svona na foe
- Truba
#26470 Re: NOVE CIJENE GORIVA
stara ljubav zaborava nema
vrijeđala mi je selo a to se ne može zaboraviti ni oprostiti
- okanomalo
#26471 Re: NOVE CIJENE GORIVA
ko ima nek iz stala vadi zaprezna kola. valjat ce za prevoza. upregnes dva vola i polako niz cestu.
pripremite i stare plugove,more valjat.
-
crveni_makovi
#26472 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Steta je samo sto nema opcija kao na FB da trajno blokiras korisnike cije komentare definitivno nikad vise ne zelis vidjeti.
- nepass1
#26473 Re: NOVE CIJENE GORIVA
Isto, morao bih na trolu do fahdove, sto mi je sigurno 15min teglenja djeteta, pa izaci kod kruznog u hrasnom. Na vrh brda se pjeske popeti. Ostaviti djete, sici na trolu i nastaviti na posao. U 7h moram na poslu biti. Nekad u 5.30 izaci iz kuce.
Onda to ponoviti kad se vracam sa posla.
-
made_in_sarajevo
#26474 Re: NOVE CIJENE GORIVA
kako su ljudi prije, onaj 20km do skole pjesacio i po kisi i snijegunepass1 wrote: ↑08/03/2022 13:07Isto, morao bih na trolu do fahdove, sto mi je sigurno 15min teglenja djeteta, pa izaci kod kruznog u hrasnom. Na vrh brda se pjeske popeti. Ostaviti djete, sici na trolu i nastaviti na posao. U 7h moram na poslu biti. Nekad u 5.30 izaci iz kuce.
- Logovan
#26475 Re: NOVE CIJENE GORIVA
To je baš da padneš sa nogu, bukvalno da se srušiš kada dođeš kući.nepass1 wrote: ↑08/03/2022 13:07Isto, morao bih na trolu do fahdove, sto mi je sigurno 15min teglenja djeteta, pa izaci kod kruznog u hrasnom. Na vrh brda se pjeske popeti. Ostaviti djete, sici na trolu i nastaviti na posao. U 7h moram na poslu biti. Nekad u 5.30 izaci iz kuce.