da rujama ide sjajno i po planu vidi se i po dopremi opreme
serca pa najnovije stize sad, ah avaj vec su to sve koristili u ukrjaini u ove dvije hefte i dzaba
znas pici da nije samo ukrajina u pitanju i nama rade o glavi. uz pomoc domacih placenika!pici wrote: ↑08/03/2022 10:41 kepec nema sanse da dobije ovaj rat, pa i da osvoji ukrajinu, njemu rusi nece oprostiti vracanje rusije u hladnoratovsko doba... ogroman ce broj rusa ostati bez posla, mnogi ce emigrirat na zapad dok oni koji su do prije samog rata isli po svijetu i bili pozeljni turisti sad ce biti na rubu siromastva ili niza srednja klasa koja radi za 100 ojra. Svijet se je promjenio, zapad ujedinio, eno i Irska poslije 100 godina neutralnosti razmislja o ulasku u NATO. Sve je jasno sada sigurnim ulaskom Švedske i Finske u NATO... al Švajcarska mi ne ide u glOvu nikako, to je za mene šok.
i sta predlazs da se stane sa sankcijma, da se popusti rujama? sta tacno
Pregovori između Turske i EU su druga stvar. I Erdogan je svjestan da ga ne mogu sutra primiti u EU. I on zarađuje od plinovoda kroz Tursku. Uostalom, i on je izmijenio retoriku, i to je vidljivo. Da li zbog skorih izbora ili zbog ove situacije, ostaje da vidimo. U nedelju se, recimo, sastaju ministri inostranih poslova Grčke i Turske da pokušaju izgladiti razmirice.Palmalma wrote: ↑08/03/2022 10:33I da je tako, mislis da Turska nece usloviti Zapad, posebno EU, da bi postala tranzitna zemlja za gas koji treba ugrijati europske guz... i odrzati privredu.Osmi Socrates wrote: ↑08/03/2022 10:12 Iranski nuklearni ugovor je skoro pa potpisan. Rusija uslovljava potpisivanje ukidanjem sankcija njima, što je najapsurdniji zahtjev svih vremena, i Iran je već oštro odgovorio na tu glupost.
Inače, i u Iranu su podijeljeni oko rata u Ukrajini, samo zasad to vješto kontroliraju. Ahmadinejad je, recimo, oštro napao zvanični stav Irana i izrazio punu podršku Ukrajini.
Ja mislim da bi im Sultan rekao DA, ali pod uslovom punopravnog clanstva u EU i niza drugih uslova.
Mislis da EU moze podnijeti da u svoje clanstvo primi 80 miliona muslimana.
Ja mislim da ne moze.
Sve je povezano. Moramo malo drviti i o ovome, jer samo tako može se Ruse svesti na mjeru koju zaslužuju.
a šta drugo bi srbin propagirosumirprimus wrote: ↑08/03/2022 10:46i sta predlazs da se stane sa sankcijma, da se popusti rujama? sta tacno
Nista ne predlazem, vec me kao osobu boli malo selektivna primjena prava, pa makar bilo i medjunarodno, za iste stvari na razlicitim dijelovima svijeta.sumirprimus wrote: ↑08/03/2022 10:46i sta predlazs da se stane sa sankcijma, da se popusti rujama? sta tacno
Subhanallah, sta ti je!?Analiticar_ wrote: ↑08/03/2022 10:49a šta drugo bi srbin propagirosumirprimus wrote: ↑08/03/2022 10:46
i sta predlazs da se stane sa sankcijma, da se popusti rujama? sta tacno
zar ga nisi pročito
Putko se zaglavio to je cinjenica, ali boga mi i mi cemo ga dobro popusiti da izvines, ova godina bi mogla biti ko 93. samo sto se nece pucati...pici wrote: ↑08/03/2022 10:41 kepec nema sanse da dobije ovaj rat, pa i da osvoji ukrajinu, njemu rusi nece oprostiti vracanje rusije u hladnoratovsko doba... ogroman ce broj rusa ostati bez posla, mnogi ce emigrirat na zapad dok oni koji su do prije samog rata isli po svijetu i bili pozeljni turisti sad ce biti na rubu siromastva ili niza srednja klasa koja radi za 100 ojra. Svijet se je promjenio, zapad ujedinio, eno i Irska poslije 100 godina neutralnosti razmislja o ulasku u NATO. Sve je jasno sada sigurnim ulaskom Švedske i Finske u NATO... al Švajcarska mi ne ide u glOvu nikako, to je za mene šok.
Ja iznosim realne stavove, koje znas i ti.
Necemo, nismo mi kepecu ni na kraj pameti upravo sto se zaglavio u blatu ukrajine, da je Kijev pao u prva dva tri dana, sad bi imao skupstinu PC o proglasenju nezavisnosti... rusi bi bili u moldaviji i na granici sa poljskom, rumunijom, madjarskoj, slovackoj, bugarskoj i trazili slabu kariku (madjarsku) a pickousti bi zveckao oruzjem prema kosovu i BiH... SLAVA UKRAINI!!!emigrazione wrote: ↑08/03/2022 10:51Putko se zaglavio to je cinjenica, ali boga mi i mi cemo ga dobro popusiti da izvines, ova godina bi mogla biti ko 93. samo sto se nece pucati...pici wrote: ↑08/03/2022 10:41 kepec nema sanse da dobije ovaj rat, pa i da osvoji ukrajinu, njemu rusi nece oprostiti vracanje rusije u hladnoratovsko doba... ogroman ce broj rusa ostati bez posla, mnogi ce emigrirat na zapad dok oni koji su do prije samog rata isli po svijetu i bili pozeljni turisti sad ce biti na rubu siromastva ili niza srednja klasa koja radi za 100 ojra. Svijet se je promjenio, zapad ujedinio, eno i Irska poslije 100 godina neutralnosti razmislja o ulasku u NATO. Sve je jasno sada sigurnim ulaskom Švedske i Finske u NATO... al Švajcarska mi ne ide u glOvu nikako, to je za mene šok.