Bloo wrote: ↑08/03/2022 10:23
shbc wrote: ↑08/03/2022 07:24
Moram sam sebe citirati. Nakon sto sam pogledao prvih par postova na temi, ipak vidim da mi je nada uzaludna. I dalje mu je sredina = polovina.
@Bloo svjesna si da ces ga s vremenom opet banovati?
Pa cekam hoce li nesto novo postaviti sto nisam vec vidjela. Transfer blama mi je i dalje tu.
evo nesto novo samo za tebe
jedno pitanje za tebe , pa da vidim kako ces se nositi sa tim
Ako ti neko kaze ovo, ako nevjerujes da je Kuran od Boga, a Bog u Kuranu kaze ako nevjerujete da je ovo moja knjiga uradite vi jednu suru kao u Kuranu...znaci sure iz Kurana su izazov na ovaj ili onaj nacin onima koji sumnjaju da je to od Boga knjiga.
Bog kaze:
2:23 A ako sumnjate u ono što objavljujemo robu Svome(Muhammedu), načinite vi jednu suru sličnu objavljenim njemu, a pozovite i božanstva vaša, osim Allaha, ako istinu govorite.
24. Pa ako ne učinite, a nećete učiniti, onda se čuvajte vatre za nevjernike pripremljene, čije će gorivo biti ljudi i kamenje.
eh sad ja tebe pitam, sjedi na stolicu ili lezi na udoban krevet u miru i tisini, sredit ce mo pisce koji ce zapisivati sve sto izrecitujes od imaginarne objave, kazes evo dolazi mi objava zapisite ovo sto cu vam sad izrecitovati.
mozes li ti izmisliti suru u glavi, bez ikakvih pomagala, ni olovke, ni papira, ni kmpijutera ni digitrona samo da se oslonis na svoj razum, jer moramo stvoriti iste uslove kao sto je Muhammed imao...znaci nemas nikakvih pomagala ako cemo da imitiramo Muhammeda , da se stavimo u njegovu poziciju i da vidimo stvarno je li to cudo kakvo ili izmisljanje koje nema nikakvih cuda.
Jedna Sura 111 u Kuranu, ima sljedecu konstrukciju, iako ima samo 5 ajeta, eto recimo 5 recenica
Sva neparna slova imaju brojcanu vrijednost 3049
Sve neparne rijeci imaju brojcanu vrijednost 3049
Sva parna slova imaju brojcanu vrijednost 2382
Sve parne rijeci imaju brojcanu vrijednost 2382
Da li mozes ovo konstruisati u svom mozgu ovo i izrecitovati pa da imas simetriju izmedju para i nepara rijeci i slova?
Da li uopste ima covjek na ovoj planeti koji ima kapaictet da sve u glavi ovako konstruise bez da koristi ikakva pomagala?
nemoguca stvar
ili da ti dam ovaj primjer
Da li ti znas koliko ces tacno godina zivjeti na zemlji?
ne znas sigurno ni niko sto ne zna
eh sad ja tebe pitam kako je Muhammed mogao znati da ce zivjeti 63 godine pa to ukodirao u Kuranu
pogledajmo ove primjere
3 primjera ovdje gdje se kodira 63 godine zivota Muhammeda na zemlji
Muhammed je zivio 63 godine
u Kuranu korjen rijeci za Muhammed (H; M, D)se koristi totalno 63 puta
Sura za koju Muhammed kaze da mu nagovjestava skoriju smrt je bila sura 110 u Kuranu.
Sura Muhammed je 47 sura
Od Sura Muhammed do do Sure gdje se nagovjestava njegova smrt kako kaze Muhammed ima 63 sure
110 - 47 = 63
Bog izraz Ucinit ce da umres
10:46. Bilo da ti pokažemo dio onoga čime im prijetimo, bilo
da ti život uzmemo, Nama će se oni vratiti, i tada će Allah biti svjedok za ono što su činili.
13:40. Bilo da ti pokažemo dio onoga čime im prijetimo bilo
da ti život oduzmemo, tvoje je da objavljuješ, a Naše da tražimo polaganje računa
40:77. Zato ti budi strpljiv, Allahova prijetnja će se, sigurno, obistiniti! Bilo da ti pokažemo dio onoga čime im Mi prijetimo, bilo
da ti život oduzmemo, Nama će se oni vratiti.
Nattawafajanaka - da ti zivot uzmemo, se koristi samo u ova 3 ajeta u ove 3 razlicite sure
broj sura je 10 + 13 + 40 = 63
i ne samo to, nego brojevi ukazuju prekretnice u zivot Muhammeda
u 40 godini poceo je biti poslanik, stigla objava
13 godina je zivio u Mekki
10 godina u Medini
Da li bi iko od vas znao ovako kodirati koliko ce ko od vas zivjeti na zemlji godina?