Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Drekavac22

#476 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

vjeshalica wrote: 08/03/2022 09:44
Drekavac22 wrote: 08/03/2022 09:36

kazem ti, neko jeste neko nije.

boze ti sacuvaj, :lol: cuj sihirasenje i komuniciranje sa dzinskim svijetom....ee svasta, ovo prvi put cujem.

veze s vezom ovo nema.

sihr i komuniciranje sa dzinskim svijetom moze da bude smrtni grijeh u islamu, sta to pricas :-)
Ako si citao arapske magijaske knjige one na istom principu funkcionisu. Brojevi. Pracenje kretanja planeta itd.
Kad vec pises o brojcanim vrijednostima odredjenih sura, nemoj da ti fokus bude samo na tome, ima drugi dio cinjenja dova i ponavljanja a sve u skladu sa brojevima. Sve se vrti oko brojeva. To je poenta.
Zelim reci da brojcane vrijednosti su istinite i da se koriste u vjerovanju ali nisu ovdje zastupljene niti se o tome prica kao npr dole u Arapadije muslimanske.
Ako si citao arapske magijaske knjige one na istom principu funkcionisu. Brojevi. Pracenje kretanja planeta itd.
nisam citao niti mi se citaju, ali znam nesto o tome jer sam vidio kad pronadju sihre pa pokazu kako to izgleda, to su nekakvi pentagrami, sa brojevima, prizivanjima dzina itd uzasne stvari su u pitanju.
Drekavac22

#478 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

da se malo vratimo temi

Najmasovnije brojcano kodiranje kroz cijeli Kuranu, sa rednim brojem sure i brojem ajeta u suri

Ovo je najvece brojcano kodiranje pronadjeno u Kuranu, simetrije su ogromnih razmjera, i svako cackanje po Kuranu, tipa izbacivanje jednog ajeta, ili dodavanje 1 ajeta, ili premjestanje ajeta iz jedne sure u drugu dovodi do urusavanja simetrije cijelo ili djelimicno.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Last edited by Drekavac22 on 08/03/2022 10:12, edited 1 time in total.
Drekavac22

#479 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

nastavak

Image

Image

Image

Image

Sta bude kada se prebaci jedan ajet iz prve sure u drugu suru
Image

Sta bi bilo kad bi dodali jedan ajet u neki suru u Kuranu, simetrija bi se urusila
Image

i neko ce doci da mi kaze da je ovo sve slucajno, da ima ove simetrije u ovolikom obimu :D
Bloo
Globalna šefica

#480 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Bloo »

shbc wrote: 08/03/2022 07:24
shbc wrote: 07/03/2022 18:25 Vidim vratio se "elektrotehnicar". Fino fino. Nadam se da je za ovih par godina odsustva naucio osnove matematike i statistike. Jos se sjecam onih provala oko medijane. Zapetlj'o se elektrotehnicar, ne konta razliku izmedju pola i sredine. Hajde, svakako nece dugo. Koji je ovo nick po redu? 3., 4.? Mozda je i broj njegovih nickova na klix forumu Allah kodir'o u Kur'anu, ko zna.
Moram sam sebe citirati. Nakon sto sam pogledao prvih par postova na temi, ipak vidim da mi je nada uzaludna. I dalje mu je sredina = polovina.

@Bloo svjesna si da ces ga s vremenom opet banovati? :mrgreen:
Pa cekam hoce li nesto novo postaviti sto nisam vec vidjela. Transfer blama mi je i dalje tu.
Drekavac22

#481 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Bloo wrote: 08/03/2022 10:23

Moram sam sebe citirati. Nakon sto sam pogledao prvih par postova na temi, ipak vidim da mi je nada uzaludna. I dalje mu je sredina = polovina.

Pa cekam hoce li nesto novo postaviti sto nisam vec vidjela. Transfer blama mi je i dalje tu.
evo nesto novo samo za tebe :D

jedno pitanje za tebe , pa da vidim kako ces se nositi sa tim

Ako ti neko kaze ovo, ako nevjerujes da je Kuran od Boga, a Bog u Kuranu kaze ako nevjerujete da je ovo moja knjiga uradite vi jednu suru kao u Kuranu...znaci sure iz Kurana su izazov na ovaj ili onaj nacin onima koji sumnjaju da je to od Boga knjiga.

Bog kaze:

2:23 A ako sumnjate u ono što objavljujemo robu Svome(Muhammedu), načinite vi jednu suru sličnu objavljenim njemu, a pozovite i božanstva vaša, osim Allaha, ako istinu govorite.
24. Pa ako ne učinite, a nećete učiniti, onda se čuvajte vatre za nevjernike pripremljene, čije će gorivo biti ljudi i kamenje.

eh sad ja tebe pitam, sjedi na stolicu ili lezi na udoban krevet u miru i tisini, sredit ce mo pisce koji ce zapisivati sve sto izrecitujes od imaginarne objave, kazes evo dolazi mi objava zapisite ovo sto cu vam sad izrecitovati.

mozes li ti izmisliti suru u glavi, bez ikakvih pomagala, ni olovke, ni papira, ni kmpijutera ni digitrona samo da se oslonis na svoj razum, jer moramo stvoriti iste uslove kao sto je Muhammed imao...znaci nemas nikakvih pomagala ako cemo da imitiramo Muhammeda , da se stavimo u njegovu poziciju i da vidimo stvarno je li to cudo kakvo ili izmisljanje koje nema nikakvih cuda.

Jedna Sura 111 u Kuranu, ima sljedecu konstrukciju, iako ima samo 5 ajeta, eto recimo 5 recenica

Sva neparna slova imaju brojcanu vrijednost 3049
Sve neparne rijeci imaju brojcanu vrijednost 3049

Sva parna slova imaju brojcanu vrijednost 2382
Sve parne rijeci imaju brojcanu vrijednost 2382

Image

Da li mozes ovo konstruisati u svom mozgu ovo i izrecitovati pa da imas simetriju izmedju para i nepara rijeci i slova?
Da li uopste ima covjek na ovoj planeti koji ima kapaictet da sve u glavi ovako konstruise bez da koristi ikakva pomagala?

nemoguca stvar

ili da ti dam ovaj primjer

Da li ti znas koliko ces tacno godina zivjeti na zemlji?

ne znas sigurno ni niko sto ne zna

eh sad ja tebe pitam kako je Muhammed mogao znati da ce zivjeti 63 godine pa to ukodirao u Kuranu

pogledajmo ove primjere

Image

Image

3 primjera ovdje gdje se kodira 63 godine zivota Muhammeda na zemlji

Muhammed je zivio 63 godine

u Kuranu korjen rijeci za Muhammed (H; M, D)se koristi totalno 63 puta

Sura za koju Muhammed kaze da mu nagovjestava skoriju smrt je bila sura 110 u Kuranu.
Sura Muhammed je 47 sura

Od Sura Muhammed do do Sure gdje se nagovjestava njegova smrt kako kaze Muhammed ima 63 sure
110 - 47 = 63

Bog izraz Ucinit ce da umres

10:46. Bilo da ti pokažemo dio onoga čime im prijetimo, bilo da ti život uzmemo, Nama će se oni vratiti, i tada će Allah biti svjedok za ono što su činili.

13:40. Bilo da ti pokažemo dio onoga čime im prijetimo bilo da ti život oduzmemo, tvoje je da objavljuješ, a Naše da tražimo polaganje računa

40:77. Zato ti budi strpljiv, Allahova prijetnja će se, sigurno, obistiniti! Bilo da ti pokažemo dio onoga čime im Mi prijetimo, bilo da ti život oduzmemo, Nama će se oni vratiti.

Nattawafajanaka - da ti zivot uzmemo, se koristi samo u ova 3 ajeta u ove 3 razlicite sure

broj sura je 10 + 13 + 40 = 63

i ne samo to, nego brojevi ukazuju prekretnice u zivot Muhammeda

u 40 godini poceo je biti poslanik, stigla objava

13 godina je zivio u Mekki

10 godina u Medini

Da li bi iko od vas znao ovako kodirati koliko ce ko od vas zivjeti na zemlji godina?
Humljanin

#482 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Humljanin »

Ja opet apelujem na institucije ovog foruma kao i prošli put da nam ostave Smrleta :D
Pored toliko depresivnih tema ova jedina nasmijava forumsko pućanstvo.
Hvala institucijama na razumijevanju :mrgreen:
Drekavac22

#483 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Humljanin wrote: 08/03/2022 11:32
Ja opet apelujem na institucije ovog foruma kao i prošli put da nam ostave Smrleta :D
:thumbup: :thumbup:
Image
dr_Evil

#484 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

Humljanin wrote: 08/03/2022 11:32
Treba ga proglasit super userom, evo da mi nije njega samo bih Ukrajinu citao i plakao, ovako placem od smijeha.
MarlboroGold

#485 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by MarlboroGold »

Nemate vi pojma. Satra vas Smrle.

🙈
dr_Evil

#486 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

MarlboroGold wrote: 08/03/2022 15:40 Nemate vi pojma. Satra vas Smrle.

🙈
Lijepo kad dodjem kuci sa posla zena me pita sta ti je, sto si tako povucen, evo kako da joj kazem da je zbog ovog foruma :D :run:
Drekavac22

#487 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

dr_Evil wrote: 08/03/2022 15:43

🙈
Lijepo kad dodjem kuci sa posla zena me pita sta ti je, sto si tako povucen, evo kako da joj kazem da je zbog ovog foruma :D :run:
dobro je sve dok ne pomisli da se svaleras sa nekom na klix forumu :lol:

a cojek joj muku muci sa nekakvim Smrletima drekavcima, nije mu ni do zivota a kamoli do zene :lol:
MarlboroGold

#488 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by MarlboroGold »

🙈
Polako doci ce to na svoje... ima nas koji smo nekoliko stotina postova razmijenili s njim 🧕
Bloo
Globalna šefica

#489 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Bloo »

Cuj kako cu se nositi..e moj Smrle...prvo procitam tvoju nebulozu, pA trepcem jedno 5 min, onda zavapim..Boze, ako te ima, a sigurno te nema, jel i tebe stidi sta si stvorio?
Onda trepcem jos malo i odem citati upis3 Novaka20 da dodem sebi...
Dozer

#490 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Dozer »

U svim ovim diskusijama/raspravama uvijek je vidljiva jedna te ista nit - ljudi danas kontaju da su ljudi onda bili glupi, da nisu znali racunati, smisljati zagonetke, da nisu imali smisla za enigmatiku i kompleksne seme.

Istina je da su onda imali daleko vise mozga za te stvari od ljudi danas.

Takodjer je cinjenica da su sve stvari o kojima se pise u Kur'anu ljudi znali stotinama, pa i hiljadama godina ranije. Samim tim je smijesna "postavka" da je nesto u toj knjizi, ili bilo kojoj drugoj vjerskoj knjizi, natprirodno.

Nazalost, najveci dio aleksandrijske biblioteke je izgorio (spalili Rimljani pr.Kr.), a s tim su nepovratno nestale stotine hiljade zapisa o svemu i svacemu, na svim tada poznatim jezicima, a koji su postojali samo tu.
Iz onoga sto je spaseno, i sto naucnici danas rekreiraju, vise je nego jasno da su ljudi jos prije 2000+ godina imali i te kakvog smisla za tehnicka rjesenja koja se uveliko koriste i danas. Tehnologija je danas naprednija, ali su principi za mnoge stvari manje-vise identicni ondasnjima.

I kad se sve to zna, a zna se, onda je tragikomicno kad neko danas izvali da su Biblija ili Kur'an natprirodne knjige. Za takve tvrdnje treba biti ili prilicno nepismen i neznalica, ili ciljano tendenciozan.
Last edited by Dozer on 08/03/2022 16:02, edited 1 time in total.
dr_Evil

#491 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

Drekavac22 wrote: 08/03/2022 15:46

dobro je sve dok ne pomisli da se svaleras sa nekom na klix forumu :lol:

a cojek joj muku muci sa nekakvim Smrletima drekavcima, nije mu ni do zivota a kamoli do zene :lol:
A jok to samo znaci da starim, prije sam se svalerao.. sad mi mrsko, draze mi se raspravljat, pricekaj 10 godina pa cu postati cangrizavi dedo sta igra saha :D
MarlboroGold

#492 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by MarlboroGold »

Mislim da ce Bloo mene banovati zajedno s njim 😂
Drekavac22

#493 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Dozer wrote: 08/03/2022 16:00 U svim ovim diskusijama/raspravama uvijek je vidljiva jedna te ista nit - ljudi danas kontaju da su ljudi onda bili glupi, da nisu znali racunati, smisljati zagonetke, da nisu imali smisla za enigmatiku i kompleksne seme.

Takodjer je cinjenica da su sve stvari o kojima se pise u Kur'anu ljudi znali stotinama, pa i hiljadama godina ranije. Samim tim je smijesna "postavka" da je nesto u toj knjizi, ili bilo kojoj drugoj vjerskoj knjizi, natprirodno.

Nazalost, najveci dio aleksandrijske biblioteke je izgorio (spalili Rimljani pr.Kr.), a s tim su nepovratno nestale stotine hiljade zapisa o svemu i svacemu, na svim tada poznatim jezicima, a koji su postojali samo tu.
Iz onoga sto je spaseno, i sto naucnici danas rekreiraju, vise je nego jasno da su ljudi jos prije 2000+ godina imali i te kakvog smisla za tehnicka rjesenja koja se uveliko koriste i danas. Tehnologija je danas naprednija, ali su principi za mnoge stvari manje-vise identicni ondasnjima.

I kad se sve to zna, a zna se, onda je tragikomicno kad neko danas izvali da su Biblija ili Kur'an natprirodne knjige. Za takve tvrdnje treba biti ili prilicno nepismen i neznalica, ili ciljano tendenciozan.
stvari o kojima se pise u Kur'anu ljudi znali stotinama, pa i hiljadama godina ranije.
bit cu kratak

Zasto da Kuran spominje spermtozoid (kapljica sperme, Nutfah arapski) najvise puta u suri 23 od 114 sura

Nauka kaze svaki spermatozoid covjeka ima 23 komozoma

Otkud bas da najvise puta spomene u Suri 23, pa na ovaj naci naznaciti kromozome spermatozoida...i koja je to civilizacija znala da spermatozoidi imaju 23 kromozoma?
dr_Evil

#494 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

Drekavac22 wrote: 08/03/2022 16:12

bit cu kratak

Zasto da Kuran spominje spermtozoid (kapljica sperme, Nutfah arapski) najvise puta u suri 23 od 114 sura

Otkud bas da najvise puta spomene u Suri 23, pa na ovaj naci naznaciti kromozome spermatozoida...i koja je to civilizacija znala da spermatozoidi imaju 23 kromozoma?
Halali, evo procitah ne nadjoh niti jednu rijec spermatozoid u Suri. Ali hajde evo uzmimo da je sjeme rijec(prevod i na engleski seed). Opet ne nadjoh nego 2 puta.

Evo ubih se od trazenja ne mogu naci spomen kromosona niti neki opis koji bi mogao da lici na kromosom, a ni na spermu.

Vidim samo neko starinsko znanje i vjerovanje da je covjek napravljen od zemlje.

Svakom ko ovdje vidi spermu, kromosome, i kako nastan embrij svaka cast.

Da je slucajno nauka dokazala da prosjecan sex sa zacecem traje 23 minute, ti bi rekao evo od svih sura samo se u ovoj spominje, 23 minute = 23 sura.

Mi čovjeka od biti zemlje stvaramo, #
zatim ga kao kap sjemena na sigurno mjesto stavljamo, #
pa onda kap sjemena ugruškom učinimo, zatim od ugruška grudu mesa stvorimo, pa od grude mesa kosti napravimo, a onda kosti mesom zaodjenemo, i poslije ga, kao drugo stvorenje, oživimo – pa neka je
Transfair

#495 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Transfair »

Dozer wrote: 08/03/2022 16:00 U svim ovim diskusijama/raspravama uvijek je vidljiva jedna te ista nit - ljudi danas kontaju da su ljudi onda bili glupi, da nisu znali racunati, smisljati zagonetke, da nisu imali smisla za enigmatiku i kompleksne seme.

stvari o kojima se pise u Kur'anu ljudi znali stotinama, pa i hiljadama godina ranije.
bit cu kratak

Bit cu i ja kratak.

Sasvim slucajno, kao i sve poveznice koje si do sada nasao.

Ako brojis bilo sto i uporedjujes sa bilo cim, uvijek ces naci neke poveznice.
Drekavac22

#496 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

dr_Evil wrote: 08/03/2022 16:30

bit cu kratak

Halali, evo procitah ne nadjoh niti jednu rijec spermatozoid u Suri. Ali hajde evo uzmimo da je sjeme rijec(prevod i na engleski seed). Opet ne nadjoh nego 2 puta.

Evo ubih se od trazenja ne mogu naci spomen kromosona niti neki opis koji bi mogao da lici na kromosom, a ni na spermu.

Vidim samo neko starinsko znanje i vjerovanje da je covjek napravljen od zemlje.

Da je slucajno nauka dokazala da prosjecan sex sa zacecem traje 23 minute, ti bi rekao evo od svih sura samo se u ovoj spominje, 23 minute = 23 sura.

Mi čovjeka od biti zemlje stvaramo, #
zatim ga kao kap sjemena na sigurno mjesto stavljamo, #
pa onda kap sjemena ugruškom učinimo, zatim od ugruška grudu mesa stvorimo, pa od grude mesa kosti napravimo, a onda kosti mesom zaodjenemo, i poslije ga, kao drugo stvorenje, oživimo – pa neka je
evo vizuelno, da se ne mucis bezveze sam...vidis cudo ispred ociju

Image

sansa za ovo je 1 / 114 , znaci manje od 1%
Last edited by Drekavac22 on 08/03/2022 16:36, edited 1 time in total.
Drekavac22

#497 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Drekavac22 »

Transfair wrote: 08/03/2022 16:32

bit cu kratak

Bit cu i ja kratak.

Sasvim slucajno, kao i sve poveznice koje si do sada nasao.

Ako brojis bilo sto i uporedjujes sa bilo cim, uvijek ces naci neke poveznice.
:lol: ti si meni kralj slucajnosti, nema dalje, vrh vrhova....sve zivo mu slucajnosti...rodio se slucajno, zivi slucajno, umrijet ce slucajno ...sve slucajno u zivotu naseg dobrog Transfaira :D
dr_Evil

#498 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

Drekavac22 wrote: 08/03/2022 16:34

evo vizuelno, da se ne mucis bezveze sam...vidis cudo ispred ociju

Image

Hajde ne lazi narodu opet, pise sjeme, a ne sperma. Ali hajde ovako 23 para kromosoma, odnosno 46 kromosoma makar patvoreni med pravilo iznosi.

1/114 nije sansa manja od 1% jer ti ne racunas nista. 1 od 114 je sansa da se izvuce nesto, ovdje to nije primjenjivo, ako ima ko od kolega ko se bavi statistikom molim da mu proracuna. Ja sam vise za statiku.

Znaci ti tvrdis da je sjema koje odmah stoji iza zemlje u biti sperma, hajde nek ti bude, i onda mi pokazujes cudom da se broj sure potrefio sa brojem parova kromosoma koje su kjafiri prebrojali 1500 godina po kjafirskom kalendaru kasnije.

Money money moneyy!
dr_Evil

#499 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by dr_Evil »

A vidi sada ovo :) znaci prihvata sve pretvorbe rijeci "sjeme" nece samo jednu ko neki dan kada je brojao :D oplakah
Transfair

#500 Re: Matematicke nadnaravnosti Kurana, dokaz da je ta knjiga od Boga

Post by Transfair »

Drekavac22 wrote: 08/03/2022 16:34
dr_Evil wrote: 08/03/2022 16:30

evo vizuelno, da se ne mucis bezveze sam...vidis cudi ispred ociju

Image

To ne igra nikakvu ulogu jer ti ne polazis od nekih definiranih pojmova nego brojis sve pojmove i trazis bilo koje poveznice.
Pa onda kad pronadjes nesto, onda posterijori racunas vjerovatnocu, sto je naravno logicki pogresno.

I sto je najgore, cak i ako ovo gore kompletno ignorisemo to uopce nije neka mala vjerovatnoca. A moze se i povecati dalje sa obzirom da se i u drugim surama spominje kapljica ( Mogao bi cudo da interpretiras kao prva ili zadnja sura u kojoj se ta rijec spominje , ili sura u kojoj se najmanje puta spominje itd). I kad to dodatno ukombiniras sa tvojim proizvoljnim nacinom brojenja ( singular, plural, korijen, padezi itd) dobijes na kraju vjerovatnocu 1/4.
Last edited by Transfair on 08/03/2022 17:25, edited 1 time in total.
Post Reply