Tek sada imamo razloga za brigu.
U prevedenom značenju, Putko je definitivno puk'o.
Rusi se nadali da ce ih Ukrajinke gologuze docekati. Jois jedan zajeb.
Prati covjek vise ratova od prije nije samo ovaj i evodentira sve gubitke samo vizuelno potvrdjene. Definitivno stanje je jos gore po obe strane jer sigurno ima dosta vise unistene tehnike koja nije snimljena. A moze se desiti i da se nesto ponovi nije robot. Uglavnom ovo sto pisu i Rusi i Ukrajinci treba okaciti macku o rep.F&N wrote: ↑08/03/2022 01:01Mislim da iza ovog profila stoji obavjestajna sluzba UKR. Nekako mi djeluje nemoguce da neki volonteri, novinari uprate sve ove detalje, i dokukentuju sav unisteni MTS.tramvajtrojka wrote: ↑07/03/2022 23:33
kad lazu ne znaju slagati kako treba![]()
vaskrsnuo suhoj u izvještaju ruskog mod
i slobodarskog RT kako neki kmece za njim
![]()
![]()
samo istina brale moj
Naravno u cilju sirenja propagande optimizna kod Ukrainaca.
Pa ne znam jarane sto palis taj kurac od kanala tipa Hepi i eto taj S ako si prezivio to 92. Ja to ne gledam pogotovo ne otkako je pocela agresija na Ukrajinu jer imam osjecaj da terorisem sam sebe, nervirao bih se a jos bi zaglupio usput.muha_sa wrote: ↑08/03/2022 06:44Prvi put nakon 92. imam grceve u stomaku--nisam ih imao dok sam bio pod opsadom i svakodnevnim bjesomucnim granatiranjemisti scenarij--iste laži, sve isto kao kod nas--ko da ih je jedan kurac pravio.
Gledam na novoj S neku stariju novinarku koja tvrdi da ukrajinci sami sebe granatiraju i na agresore svaljuju.
Nisam iznenadjen uopšte, samo sam se ko eto nado da ce bar malkice objektivnosti i istine bit sa one strane Drine![]()
Ima neki sved budalas ide na svako ratiste. Borio se protiv isilai izazivao na megdan drugog sveda koji se pridruzio isilu
Reci to Rusima sto dovode Sirijske koljace.
Razlika je to.nekitamopd wrote: ↑08/03/2022 06:29
Pa nece im u prvim danima obezbjediti vrhunski smjestaj.
Ja sam.licno kao dijete bio izbjeglica, nakon sto su me protjerali cetnici, pa sam zavrsio u Svedskoj u kampu 2 mjeseca dok nas nisu rasporedili.
Nije se iranska raspala za 40 i kusur godina sankcija, a da se ekonomija Rusije raspadne za heftu-dvije.
Hajd što novinarka to kaže ali nije jedina . . .muha_sa wrote: ↑08/03/2022 06:44Prvi put nakon 92. imam grceve u stomaku--nisam ih imao dok sam bio pod opsadom i svakodnevnim bjesomucnim granatiranjemisti scenarij--iste laži, sve isto kao kod nas--ko da ih je jedan kurac pravio.
Gledam na novoj S neku stariju novinarku koja tvrdi da ukrajinci sami sebe granatiraju i na agresore svaljuju.
Nisam iznenadjen uopšte, samo sam se ko eto nado da ce bar malkice objektivnosti i istine bit sa one strane Drine![]()
I Sjeverna Koreja ima ekonomiju. I Venecuela. I Kuba. Moze se zivjeti i prezivjeti. Ali, djavo je u detalju.
Nabrojane zemlje, kao i Iran uz njih, imaju sveopste sankcije UN-a. Dok se na Rusiju to ne moze primjeniti radi prava na veto u VS.
Eto neće se baš raspasti, ali će doći na nivo iranske ekonomije...zamisli sav taj tehnološki napredak.
taj je konvoj kaput
a kaput je i PutkoBivši dužnosnik američkog Ministarstva obrane Trent Telenko u subotu je objavio procjenu kako je ruski konvoj tenkova i oklopnih vozila dug 64 kilometra istočno od Kijeva trenutačno potpuno beskoristan, te ga je nazvao "najvećim logorom vojnih zarobljenika na svijetu, koje Ukrajinci ne moraju ni hraniti".
Konvoj je zaustavio niz faktora, od sporadičnih ukrajinskih napada do logističkih problema, od kojih je vjerojatno najveći što su krenuli u napad sa zalihama za tri dana. Nakon što su Ukrajinci zaustavili vozila na početku konvoja, nastao je prometni čep koji će se vjerojatno morati probijati tjednima ili mjesecima. Teren uz cestu je pun blata i neprohodan za opskrbna vozila, kojima se oklopnjaci moraju sklanjati s puta kako bi došla do vozila na čelu kolone koja su ostala bez goriva. Mnogima se vjerojatno ispraznio i akumulator, zbog korištenja radija, hladnoće i manjka goriva. "Ne kažem da Rusija neće svladati Ukrajinu, samo kažem da prvih 50 kilometara tog 64 kilometra dugog konvoja sigurno neće sudjelovati u tome."
nije se raspala??
Ko kaze da Iran ima ekonomiju nek se malo raspita.
Rusija je pretekla Iran i postala zemlja sa najvećim sankcijama na svijetu

Labirint wrote: ↑08/03/2022 08:42 Ako je ovo sve tacno apropo Rublje a tacno je jer matematika je egzaktna nauka dovoljno se samo spustiti na "nivo" obicnog covjeka, u vlastitu kozu pa zamisliti kako je to da si juce imao 150 maraka u dzepu a danas ih imas 120,130 nije ni vazno a nisi izasao iz kuce. Sutra si ispod stoje... i sta onda ? Ne znam kakvo je razmisljanje ruskog naroda po tom pitanju prava je steta sto nema niko na forumu ko je tamo direktno da nam ovdje smisleno prenese iz prve ruke (ne)raspolozenje i kako prosjecni rus o svemu razmislja...