De zivota ti popusti ako nemas sta pametno reci....breba wrote: ↑07/03/2022 21:53Pored "ko nas bre zavadi" , ovo "nismo znali sta se dešava" je već poznata klasika.exliberal-ex wrote: ↑07/03/2022 21:39
Nepratim ni jedne ali sam cuo vijest da su ukinuli ruske vijesti....odem pogledam kad fakat rt ukinut.
Zato se i pitam
Ukrajina
- exliberal-ex
#58976 Re: Ukrajina
-
mali_balon
#58977 Re: Ukrajina
ne kontam koji ce mi k... vijesti iz zemlje koja je izvrsila agresiju na drugu zemlju, dencifikacija i tako to...a pri tom znajuci istoriju te zemlje i trenutnog lidera.......to ko treba nesta stat sa strane pa vagati mozda su ovi drugi u pravujeza u ledja wrote: ↑07/03/2022 21:54A sta znaci ukinuli ruske vijesti?exliberal-ex wrote: ↑07/03/2022 21:39
Nepratim ni jedne ali sam cuo vijest da su ukinuli ruske vijesti....odem pogledam kad fakat rt ukinut.
Zato se i pitam
Ja ne znam ni gdje bi to mogao upratiti? Nisam nikad vidio RT medju opcijama na kablovskoj. Vjerujem da je negdje bilo.
No to je kablovska tv, koja je svakako u slobodnom padu sto se tice pracenja. Kablovske mreze mogu birati koga ce prenositi svojim uslugama jel tako?
Ko hoce da gleda propagandno glasilo ruske diktature, uvijek moze upaliti kompjuter. Ja prvi svakako 90% vijesti pogledam, procitam i cujem, preko interneta. A na internetu imas sve zivo, jel tako?
Mislim, u slobodnim zemljama.![]()
Naravno da ima propagande zato korsitis svoje oci usi i razum.....
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
- GandalfSivi
#58980 Re: Ukrajina
Znaci, nije lud, samo je glup. Hajde da je i sve to tacno, jos je gluplji ispao sa prijetnjama ostatku Evrope isti dan (ili dan poslije) kada je zapoceo ofanzivu na Ukrajinu. Kao rezultat, Ukrajina puna najnovijeg Finskog, Svedskog, Danskog, Njemackog, Poljskog, Est-Lit-Lat oruzja.JoseMujica wrote: ↑07/03/2022 21:47BIVŠI ruski ministar vanjskih poslova Andrej Kozirev, koji je služio pod predsjednikom Borisom Jeljcinom, objavio je na Twitteru kratku analizu invazije u Ukrajini. Kako kaže, Putin nije poludio, već je vrlo racionalan.
U nastavku prenosimo njegovu analizu:
Prije svega, želim istražiti odakle je počelo preispitivanje Putinove racionalnosti. Mislim da je počelo jer većina ljudi, osobito na Zapadu, njegovu odluku da napadne Ukrajinu smatra krajnje iracionalnom. Ne slažem se. To je užasno, ali nije iracionalno.
Da bismo razumjeli zašto je invazija bila racionalna odluka za Putina, moramo se staviti u njegove cipele. Tri vjerovanja spojila su se u isto vrijeme u njegovom proračunu:
1. Stanje Ukrajine kao zemlje
2. Stanje ruske vojske
3. Geopolitičko stanje Zapada
Stanje Ukrajine
1. Stanje Ukrajine. Putin je proveo posljednjih 20 godina vjerujući da Ukrajina nije prava nacija i da bi, u najboljem slučaju, trebala biti satelitska država. Majdan je okončao svaku nadu da će Ukrajina ostati neovisna i prokremljska zemlja. Mislio je da iza toga stoji Zapad.
Ako se ukrajinska vlada ne može zadržati neovisnom i prokremljskom, kako je zaključio, onda će je otvoreno prisiliti na to. Također je počeo vjerovati vlastitim propagandistima da Ukrajinom upravlja nacističko-banderovska hunta. Savršen izgovor za "denacificiranje" Ukrajine.
Ruska vojska
2. Ruska vojska. Kremlj je proveo posljednjih 20 godina pokušavajući modernizirati svoju vojsku. Velik dio tog budžeta je ukraden i potrošen na mega-jahte na Cipru. Ali kao vojni savjetnik ne možete to prijaviti predsjedniku. Pa su mu umjesto toga prijavili laži.
Zapad
3. Zapad. Ruska vladajuća elita vjerovala je vlastitoj propagandi da je predsjednik Joe Biden mentalno nesposoban. Također su mislili da je EU slaba zbog toga što su njezine sankcije 2014. bile slabe. A onda je SAD pokvario svoje povlačenje iz Afganistana, učvrstivši ovu priču.
Ako vjerujete da je sve tri gore navedeno istinito i da vam je cilj vratiti slavu Ruskog Carstva (što god to značilo), onda je savršeno racionalno izvršiti invaziju na Ukrajinu.
Pogriješio je u sva tri razloga, ali to ga ne čini ludim. To je jednostavno pogrešno i nemoralno.
"Prijetnja nuklearnim ratom još je jedan primjer Putinove racionalnosti"
Dakle, po mom mišljenju, on je racionalan. S obzirom na to da je racionalan, čvrsto vjerujem da neće namjerno upotrijebiti nuklearno oružje protiv Zapada. Kažem namjerno jer neselektivno granatiranje u blizini nuklearne elektrane može uzrokovati nenamjernu nuklearnu katastrofu u Ukrajini.
Napravit ću korak dalje. Prijetnja nuklearnim ratom još je jedan primjer njegove racionalnosti. Kremlj zna da može pokušati izvući ustupke, bilo od Ukrajine ili Zapada, zveckanjem nuklearnim oružjem.
Konačni zaključak ovdje je da Zapad ne bi trebao pristati na bilo kakve jednostrane ustupke ili previše ograničiti svoju potporu Ukrajini zbog straha od nuklearnog rata", napisao je.
Po meni biti glup do boli jeste jednako biti iracionalan, ali hajde, semantika.
-
zlajaBHF
#58981 Re: Ukrajina
Gdje si cuo vijest, na Sputniku?exliberal-ex wrote: ↑07/03/2022 21:39Nepratim ni jedne ali sam cuo vijest da su ukinuli ruske vijesti....odem pogledam kad fakat rt ukinut.jeza u ledja wrote: ↑07/03/2022 19:58
Koje si ti ruske izvore pratio prije?
Evo ja guglo Sputnik News i fino mi se otvori stranica. Isto vazi za Russia Today. Kako mislis ukinuli?
Ne zivis u Putinovoj Rusiji da ti blokiraju izvore vijesti.
Zato se i pitam
-
Avonmusk
#58982 Re: Ukrajina
Skoro je bio nalet jednog padobranca koji rece sve ce znati u zadnjih 24 casa pa pomenuo kako su armenci govorili sve je pod kontrolom a sutradan rekli da su porazeni.
Znaci mozes li zamisliti da ima likova koji su rat od 44 dana pratili a da nisu vidjeli nijednu vijest iz protivnickog ili neutralnog izvora, e pa ima, i takvima ce bas to tesko pasti, kao sto kazes samoubistva nisu iskljucena.
- jeza u ledja
#58983 Re: Ukrajina
Ne trebaju meni. On se zabrinuo.mali_balon wrote: ↑07/03/2022 21:59ne kontam koji ce mi k... vijesti iz zemlje koja je izvrsila agresiju na drugu zemlju, dencifikacija i tako to...a pri tom znajuci istoriju te zemlje i trenutnog lidera.......to ko treba nesta stat sa strane pa vagati mozda su ovi drugi u pravujeza u ledja wrote: ↑07/03/2022 21:54
A sta znaci ukinuli ruske vijesti?
Ja ne znam ni gdje bi to mogao upratiti? Nisam nikad vidio RT medju opcijama na kablovskoj. Vjerujem da je negdje bilo.
No to je kablovska tv, koja je svakako u slobodnom padu sto se tice pracenja. Kablovske mreze mogu birati koga ce prenositi svojim uslugama jel tako?
Ko hoce da gleda propagandno glasilo ruske diktature, uvijek moze upaliti kompjuter. Ja prvi svakako 90% vijesti pogledam, procitam i cujem, preko interneta. A na internetu imas sve zivo, jel tako?
Mislim, u slobodnim zemljama.![]()
Naravno da ima propagande zato korsitis svoje oci usi i razum.....
Ja propagandno govno zvano RT nisam otvorio bar 5 godina. Plus su leglo najglupljih teorija zavjere.
- GandalfSivi
#58984 Re: Ukrajina
RT je bukvalno registrovani strani (ruski) agenat u SAD-u. Sta ti ocekujes u ovom momentu?exliberal-ex wrote: ↑07/03/2022 21:39Nepratim ni jedne ali sam cuo vijest da su ukinuli ruske vijesti....odem pogledam kad fakat rt ukinut.jeza u ledja wrote: ↑07/03/2022 19:58
Koje si ti ruske izvore pratio prije?
Evo ja guglo Sputnik News i fino mi se otvori stranica. Isto vazi za Russia Today. Kako mislis ukinuli?
Ne zivis u Putinovoj Rusiji da ti blokiraju izvore vijesti.
Zato se i pitam
-
mali_balon
#58985 Re: Ukrajina
Znam, trebo sam njega citirati, jbga.......to je isto da sam gledo beogradski dnevnik za vrijeme rata kod nas, jesam pratio ristu dzogu ali zbog smijeha, cim je postao hrana ribama prestao sam i njihove dnevnike pratit.....jeza u ledja wrote: ↑07/03/2022 22:05Ne trebaju meni. On se zabrinuo.mali_balon wrote: ↑07/03/2022 21:59
ne kontam koji ce mi k... vijesti iz zemlje koja je izvrsila agresiju na drugu zemlju, dencifikacija i tako to...a pri tom znajuci istoriju te zemlje i trenutnog lidera.......to ko treba nesta stat sa strane pa vagati mozda su ovi drugi u pravu
Naravno da ima propagande zato korsitis svoje oci usi i razum.....![]()
Ja propagandno govno zvano RT nisam otvorio bar 5 godina. Plus su leglo najglupljih teorija zavjere.
-
toska
#58986 Re: Ukrajina
B92 :

ali nesigurni su, jedan dan rat, drugi dan Specijalna operacija

ali nesigurni su, jedan dan rat, drugi dan Specijalna operacija
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#58987 Re: Ukrajina
mislim da nije ni glup...drugo je nešto posrijedi...tip je produkt CCCP-a i to je njegov mentalni sklop i način razmišljanja,a on je jednostavno outdated i ne razumije trenutni svijet, niti taj svijet razumije njega. Zato i djeluje da je iracionalan ili glup. Lik je fosil u vremenu kada čitav svijet traži alternativu fosilnim gorivimaGandalfSivi wrote: ↑07/03/2022 22:02Znaci, nije lud, samo je glup. Hajde da je i sve to tacno, jos je gluplji ispao sa prijetnjama ostatku Evrope isti dan (ili dan poslije) kada je zapoceo ofanzivu na Ukrajinu. Kao rezultat, Ukrajina puna najnovijeg Finskog, Svedskog, Danskog, Njemackog, Poljskog, Est-Lit-Lat oruzja.
Po meni biti glup do boli jeste jednako biti iracionalan, ali hajde, semantika.
-
sumirprimus
#58988 Re: Ukrajina
Samo ovako
-
emirolini
#58989 Re: Ukrajina
Sta uradise od B92 napravise goru verziju Alo-a
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#58991 Re: Ukrajina
Topi se op.kadar , sreca dolaze mladji i moderniji
-
Hendrix
#58992 Re: Ukrajina
Pa bice opet neka svetska zavera i tome slicno.
Moramo razumjeti da u Srbiji sada veca ima generacija ljudi rodjena poslije rata koja ne zna nista osim njihove lude propagande, dakle nista drugo ne postoji osim njihove verzije istine i da je recimo NATO je bombardovao skole i bolnice ...itd. Rat u Bosni je tamo stvari bosanskih Srba... Srbija nema nista s tim... Kosovo je naravno najveca nepravda svetska bre i to je to brate. Dzaba ti internet i dostupnost informacija kada si indoktriniran da im ne vjerujes i upravo se isto desava u Rusiji. Ne vjerujes svojim ocima kada ti rezim kaze nije to tako. Ukrajinci se sami gadjaju... sve je to laz, civili su slucajno ubijeni...
- Nespin
-
Maliodmene
#58994 Re: Ukrajina
Sta je ovo, ne daju im se vise ni smijat
- exliberal-ex
#58995 Re: Ukrajina
Sta ocekujem....pa slobodu govora , zar to nije first amendmentGandalfSivi wrote: ↑07/03/2022 22:09RT je bukvalno registrovani strani (ruski) agenat u SAD-u. Sta ti ocekujes u ovom momentu?exliberal-ex wrote: ↑07/03/2022 21:39
Zato se i pitam
Sa druge strane sta je BBC, ?
Pa kod mene pola drzave mrzi cbc jer svira kako liberalna vlada hoce i zna se da naginju na njihovu stranu bez obzira ko je na vlasti.
U americi nemas "drzavnu" novinsku agenciju kao sto je bbc ali zna se ko je na kojoj strani, koga prodrzava rupert a koga ne...
Koja je svrha CNN-a, jel to hoces da kazes da oni nisu na strani demokrata kad su na vlasti...ili amerike ako je vanjski patriotizam u pitanju.
Bio je bas neki dan dosta kritican clanak na huffingoton post o novinarima ( pogotovo ovim "demokratskim" ) koji su cisto razocarani sto amerika neide u direktni konflikt sa rusima.
Uostalom i taj isti CNN ... sad su ih provalili za ghost of kiyev i sta bi...pojela maca.
- Stabilizator
#58996 Re: Ukrajina
Kako još niko nije obradio onaj Hitlerov video iz bunkera? Ima materijala bas puno da se obradi Putin. 
- Bloo
- Globalna šefica
#58997 Re: Ukrajina
Nemoj svega ti.Stabilizator wrote: ↑07/03/2022 22:25 Kako još niko nije obradio onaj Hitlerov video iz bunkera? Ima materijala bas puno da se obradi Putin.![]()
- GandalfSivi
#58998 Re: Ukrajina
Mislim da je lazni video, ne izgleda kao ni jedan potvrdjeni…
- GandalfSivi
#58999 Re: Ukrajina
Da ponovim, RT se nije registrovao kao strani medij u Americi, nego bukvalno kao strani agent.exliberal-ex wrote: ↑07/03/2022 22:25Sta ocekujem....pa slobodu govora , zar to nije first amendmentGandalfSivi wrote: ↑07/03/2022 22:09
RT je bukvalno registrovani strani (ruski) agenat u SAD-u. Sta ti ocekujes u ovom momentu?
Sa druge strane sta je BBC, ?
Pa kod mene pola drzave mrzi cbc jer svira kako liberalna vlada hoce i zna se da naginju na njihovu stranu bez obzira ko je na vlasti.
U americi nemas "drzavnu" novinsku agenciju kao sto je bbc ali zna se ko je na kojoj strani, koga prodrzava rupert a koga ne...
Koja je svrha CNN-a, jel to hoces da kazes da oni nisu na strani demokrata kad su na vlasti...ili amerike ako je vanjski patriotizam u pitanju.
Bio je bas neki dan dosta kritican clanak na huffingoton post o novinarima ( pogotovo ovim "demokratskim" ) koji su cisto razocarani sto amerika neide u direktni konflikt sa rusima.
Uostalom i taj isti CNN ... sad su ih provalili za ghost of kiyev i sta bi...pojela maca.
- exliberal-ex
#59000 Re: Ukrajina
Rekao mi jaran...ja upali tv da pogledam kad fakatzlajaBHF wrote: ↑07/03/2022 22:02Gdje si cuo vijest, na Sputniku?exliberal-ex wrote: ↑07/03/2022 21:39
Zato se i pitam
zanimljivo , neki dan mi salje poruku kaze vidi sta je bilo ...facebook ga upozorio da je njegov profile pod suspenzijom dok prave istragu u vezi posta.
koji post je u pitanju , stavio je sliku azov brigade sa nacistickim zastavama u pozadini i kao to je protiv njihovih pravila o sirenju laznih ruskih vijesti
i on im odgovori sa linkom sa bbc stranice koja ima tu istu sliku....otklucali mu profil ali ukinuli sliku