Ukrajina

JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#58951 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

pinkman wrote: 07/03/2022 21:24
JoseMujica wrote: 07/03/2022 21:16

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

sve su rekli nazivom teme "Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini".....kakav će tu sjeb da bude kada Rusija prizna Kosovo :evil:
Vec su pojavili clanci danas i jucer da se mijenja Krim za Kosovo :D
nisam na tv vijesti gledao godinama i tek krenem kako je počeo rat u Ukrajini i kako šaltam kanale neki dan prebacim na B92 :shock: znači to tumačenje svijeta me vratilo u Titinu Jugoslaviju...jebote isto ko da sam upalio 7 svjetskih dana i sa ekrana mi se obraća Mufid Memija :lol: :lol: :lol:
Ne znam kojih si godina, a ovi stariji će znati o čem pričam

Srbija je mentalno degradirana i zakovana u nekom pluskvamperfektu, čudnom svijetu imaginacije i samoobmane i prije ili kasnije će prirediti novo sranje čitavoj regiji. Albanci su im pencilin :evil:
tovarish

#58952 Re: Ukrajina

Post by tovarish »

detroit-mercy wrote: 07/03/2022 21:17
tovarish wrote: 07/03/2022 20:39

Mislim da je i povlačenje iz Afganistana bilo taktičko, da bi se mogli posvetiti Ukrajini na miru.
Nije, u Afganistanu su imali samo oko 4k vojnika i vec su bili na izlazu, cak su ostali i duze nego sto je narandzasti zahtjevao.
Nisam mislio na vojnike, nego na mogućnost potpunog političkog i diplomatskog angažmana i svega što ide uz to, a što vidimo da Amerikanci rade u Ukrajini. Ali ok, ti si u Americi i sigurno bolje vladaš materijom od mene. :thumbup:
sumirprimus

#58953 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Benjo34 wrote: 07/03/2022 21:09 Na Mycity Military forumu oduševljenje. Kažu kad Rusi sankcije uvedu neće na zapadu imat "leba da jedu", a o metalima i krizi za čipove da ne govorim.

sve su rekli nazivom teme "Specijalna operacija RF, LNR i DNR u Ukrajini".....kakav će tu sjeb da bude kada Rusija prizna Kosovo :evil:
Rusija jje daleko kad vucic prizna za povratak na dobru stranu :mrgreen:
Veteran_2

#58954 Re: Ukrajina

Post by Veteran_2 »

JoseMujica

#58955 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

sumirprimus wrote: 07/03/2022 21:33

Rusija jje daleko kad vucic prizna za povratak na dobru stranu :mrgreen:
Vule već nosa vazelin u džepu...čisto da koji zapadnjak nebi tuki na ćmarnom kolutiću nažuljo :lol:
Dino79

#58956 Re: Ukrajina

Post by Dino79 »

Tananarive wrote: 07/03/2022 21:10
HarTar wrote: 07/03/2022 20:03 @tandmand Veoma jednostavno, zato što su Izraelci veliki licemjeri...

Image
jao da bi ovakvih ministara i kod nas :izet:
Predsjednik Ukrajincima moze biti jeverej ali ukrajince jevrejska drzava ne prima kao izbjeglice.
Razumljivo
sumirprimus

#58957 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Al ovi traze g.Cepa
opet na otovorenom. U naseljenom mjestu U grupi stoje.nisu culi za geolokaciju. Koriste otvoreneu kom. :lol: :-)
sumirprimus

#58958 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Kada dodje taj dan predlazem da bude ko u onom filmu bez kazne i bana jedan dan, da ocefimo :lol: :mrgreen: :skoljka:
Stabilizator

#58959 Re: Ukrajina

Post by Stabilizator »

Pricao sam sa par Kineza. Oni navijaju za totalni krah Rusije. Oni će finansijski profitirati a i konačno mogu povratiti Vladivostok region. Taj region bi im odgovarao radi trgovine i rute brodova.

Kinezi čekaju :bih:
Maliodmene

#58960 Re: Ukrajina

Post by Maliodmene »

sumirprimus wrote: 07/03/2022 21:36

Al ovi traze g.Cepa
opet na otovorenom. U naseljenom mjestu U grupi stoje.nisu culi za geolokaciju. Koriste otvoreneu kom. :lol: :-)
Oznaka V se vidi iza, da to nisu ovi razvaljeni od malo prije što si postavio?
exliberal-ex

#58961 Re: Ukrajina

Post by exliberal-ex »

jeza u ledja wrote: 07/03/2022 19:58
exliberal-ex wrote: 07/03/2022 19:50 Ja samo jednu stvar znam po pitanju izvjestavanja i medija....da neznam nista.
Toliko laznih informacija da je za nepovjerovat.
Na zapadu su ukinuli sve ruske izvore jer lazu ali kad vidim kako se provaljuju ovdje I kad ih neko upozori na to ....uopste nema komentara ili te odmah osude da si putinov agent...vratili smo se u doba Hovera I love na vjestice.
Poceli su preimenovat.cak I nazive koltela....ovo me podsjeca na americko freedom fries prije invazije na irak
Koje si ti ruske izvore pratio prije?

Evo ja guglo Sputnik News i fino mi se otvori stranica. Isto vazi za Russia Today. Kako mislis ukinuli?

Ne zivis u Putinovoj Rusiji da ti blokiraju izvore vijesti.
Nepratim ni jedne ali sam cuo vijest da su ukinuli ruske vijesti....odem pogledam kad fakat rt ukinut.

Zato se i pitam
Maliodmene

#58962 Re: Ukrajina

Post by Maliodmene »

Meni je jedino žao što gospodin Robert Barić nema svoj twitter profil i youtube account da možemo svakodnevno pratiti njegove analize. Možda sutra uleti na N1 :mrgreen:
kecho412

#58963 Re: Ukrajina

Post by kecho412 »

Benjo34 wrote: 07/03/2022 21:09 Na Mycity Military forumu oduševljenje. Kažu kad Rusi sankcije uvedu neće na zapadu imat "leba da jedu", a o metalima i krizi za čipove da ne govorim.
Bjezi ba kud ih pomenu, evo glava me zabolila od kolicine gluposti koju sam pricatao u 5 minuta
plavi_E

#58964 Re: Ukrajina

Post by plavi_E »

Da Putko sutra propglasi bezuslovnu kapitulaciju Rusije po komsijskim forumima bi se slavila pobjeda i genijalni potez velikog vodje slavensko-pravoslavnog svijeta.
:lol:
JoseMujica

#58965 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

BIVŠI ruski ministar vanjskih poslova Andrej Kozirev, koji je služio pod predsjednikom Borisom Jeljcinom, objavio je na Twitteru kratku analizu invazije u Ukrajini. Kako kaže, Putin nije poludio, već je vrlo racionalan.

U nastavku prenosimo njegovu analizu:

Prije svega, želim istražiti odakle je počelo preispitivanje Putinove racionalnosti. Mislim da je počelo jer većina ljudi, osobito na Zapadu, njegovu odluku da napadne Ukrajinu smatra krajnje iracionalnom. Ne slažem se. To je užasno, ali nije iracionalno.

Da bismo razumjeli zašto je invazija bila racionalna odluka za Putina, moramo se staviti u njegove cipele. Tri vjerovanja spojila su se u isto vrijeme u njegovom proračunu:

1. Stanje Ukrajine kao zemlje
2. Stanje ruske vojske
3. Geopolitičko stanje Zapada

Stanje Ukrajine
1. Stanje Ukrajine. Putin je proveo posljednjih 20 godina vjerujući da Ukrajina nije prava nacija i da bi, u najboljem slučaju, trebala biti satelitska država. Majdan je okončao svaku nadu da će Ukrajina ostati neovisna i prokremljska zemlja. Mislio je da iza toga stoji Zapad.

Ako se ukrajinska vlada ne može zadržati neovisnom i prokremljskom, kako je zaključio, onda će je otvoreno prisiliti na to. Također je počeo vjerovati vlastitim propagandistima da Ukrajinom upravlja nacističko-banderovska hunta. Savršen izgovor za "denacificiranje" Ukrajine.

Ruska vojska
2. Ruska vojska. Kremlj je proveo posljednjih 20 godina pokušavajući modernizirati svoju vojsku. Velik dio tog budžeta je ukraden i potrošen na mega-jahte na Cipru. Ali kao vojni savjetnik ne možete to prijaviti predsjedniku. Pa su mu umjesto toga prijavili laži.

Zapad
3. Zapad. Ruska vladajuća elita vjerovala je vlastitoj propagandi da je predsjednik Joe Biden mentalno nesposoban. Također su mislili da je EU slaba zbog toga što su njezine sankcije 2014. bile slabe. A onda je SAD pokvario svoje povlačenje iz Afganistana, učvrstivši ovu priču.

Ako vjerujete da je sve tri gore navedeno istinito i da vam je cilj vratiti slavu Ruskog Carstva (što god to značilo), onda je savršeno racionalno izvršiti invaziju na Ukrajinu.

Pogriješio je u sva tri razloga, ali to ga ne čini ludim. To je jednostavno pogrešno i nemoralno.

"Prijetnja nuklearnim ratom još je jedan primjer Putinove racionalnosti"
Dakle, po mom mišljenju, on je racionalan. S obzirom na to da je racionalan, čvrsto vjerujem da neće namjerno upotrijebiti nuklearno oružje protiv Zapada. Kažem namjerno jer neselektivno granatiranje u blizini nuklearne elektrane može uzrokovati nenamjernu nuklearnu katastrofu u Ukrajini.

Napravit ću korak dalje. Prijetnja nuklearnim ratom još je jedan primjer njegove racionalnosti. Kremlj zna da može pokušati izvući ustupke, bilo od Ukrajine ili Zapada, zveckanjem nuklearnim oružjem.

Konačni zaključak ovdje je da Zapad ne bi trebao pristati na bilo kakve jednostrane ustupke ili previše ograničiti svoju potporu Ukrajini zbog straha od nuklearnog rata", napisao je.
sumirprimus

#58966 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Kazu snimak obaranja samoleta
plavi_E

#58967 Re: Ukrajina

Post by plavi_E »

Milosevic je takodje prijetio Slovencima da nece imati "leba da jedu" ako se odcjepe od SFRJ. Izgleda u Srbiji nista novo.
:lol:
mist

#58968 Re: Ukrajina

Post by mist »

Kazu jedan od dva srusena samoleta veceras :D
Stabilizator

#58969 Re: Ukrajina

Post by Stabilizator »

JoseMujica wrote: 07/03/2022 21:47
BIVŠI ruski ministar vanjskih poslova Andrej Kozirev, koji je služio pod predsjednikom Borisom Jeljcinom, objavio je na Twitteru kratku analizu invazije u Ukrajini. Kako kaže, Putin nije poludio, već je vrlo racionalan.

U nastavku prenosimo njegovu analizu:

Prije svega, želim istražiti odakle je počelo preispitivanje Putinove racionalnosti. Mislim da je počelo jer većina ljudi, osobito na Zapadu, njegovu odluku da napadne Ukrajinu smatra krajnje iracionalnom. Ne slažem se. To je užasno, ali nije iracionalno.

Da bismo razumjeli zašto je invazija bila racionalna odluka za Putina, moramo se staviti u njegove cipele. Tri vjerovanja spojila su se u isto vrijeme u njegovom proračunu:

1. Stanje Ukrajine kao zemlje
2. Stanje ruske vojske
3. Geopolitičko stanje Zapada

Stanje Ukrajine
1. Stanje Ukrajine. Putin je proveo posljednjih 20 godina vjerujući da Ukrajina nije prava nacija i da bi, u najboljem slučaju, trebala biti satelitska država. Majdan je okončao svaku nadu da će Ukrajina ostati neovisna i prokremljska zemlja. Mislio je da iza toga stoji Zapad.

Ako se ukrajinska vlada ne može zadržati neovisnom i prokremljskom, kako je zaključio, onda će je otvoreno prisiliti na to. Također je počeo vjerovati vlastitim propagandistima da Ukrajinom upravlja nacističko-banderovska hunta. Savršen izgovor za "denacificiranje" Ukrajine.

Ruska vojska
2. Ruska vojska. Kremlj je proveo posljednjih 20 godina pokušavajući modernizirati svoju vojsku. Velik dio tog budžeta je ukraden i potrošen na mega-jahte na Cipru. Ali kao vojni savjetnik ne možete to prijaviti predsjedniku. Pa su mu umjesto toga prijavili laži.

Zapad
3. Zapad. Ruska vladajuća elita vjerovala je vlastitoj propagandi da je predsjednik Joe Biden mentalno nesposoban. Također su mislili da je EU slaba zbog toga što su njezine sankcije 2014. bile slabe. A onda je SAD pokvario svoje povlačenje iz Afganistana, učvrstivši ovu priču.

Ako vjerujete da je sve tri gore navedeno istinito i da vam je cilj vratiti slavu Ruskog Carstva (što god to značilo), onda je savršeno racionalno izvršiti invaziju na Ukrajinu.

Pogriješio je u sva tri razloga, ali to ga ne čini ludim. To je jednostavno pogrešno i nemoralno.

"Prijetnja nuklearnim ratom još je jedan primjer Putinove racionalnosti"
Dakle, po mom mišljenju, on je racionalan. S obzirom na to da je racionalan, čvrsto vjerujem da neće namjerno upotrijebiti nuklearno oružje protiv Zapada. Kažem namjerno jer neselektivno granatiranje u blizini nuklearne elektrane može uzrokovati nenamjernu nuklearnu katastrofu u Ukrajini.

Napravit ću korak dalje. Prijetnja nuklearnim ratom još je jedan primjer njegove racionalnosti. Kremlj zna da može pokušati izvući ustupke, bilo od Ukrajine ili Zapada, zveckanjem nuklearnim oružjem.

Konačni zaključak ovdje je da Zapad ne bi trebao pristati na bilo kakve jednostrane ustupke ili previše ograničiti svoju potporu Ukrajini zbog straha od nuklearnog rata", napisao je.
Vrlo vjerovatno najbliže istini je ova analiza.
breba

#58970 Re: Ukrajina

Post by breba »

exliberal-ex wrote: 07/03/2022 21:39

Evo ja guglo Sputnik News i fino mi se otvori stranica. Isto vazi za Russia Today. Kako mislis ukinuli?

Nepratim ni jedne ali sam cuo vijest da su ukinuli ruske vijesti....odem pogledam kad fakat rt ukinut.

Zato se i pitam
Pored "ko nas bre zavadi" , ovo "nismo znali sta se dešava" je već poznata klasika.
Reglan

#58971 Re: Ukrajina

Post by Reglan »

Veteran_2 wrote: 07/03/2022 21:33
Bog me ubio ako ijedan ima vise od 20 godina
jeza u ledja

#58972 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

exliberal-ex wrote: 07/03/2022 21:39

Zato se i pitam
A sta znaci ukinuli ruske vijesti?
Ja ne znam ni gdje bi to mogao upratiti? Nisam nikad vidio RT medju opcijama na kablovskoj. Vjerujem da je negdje bilo.

No to je kablovska tv, koja je svakako u slobodnom padu sto se tice pracenja. Kablovske mreze mogu birati koga ce prenositi svojim uslugama jel tako?

Ko hoce da gleda propagandno glasilo ruske diktature, uvijek moze upaliti kompjuter. Ja prvi svakako 90% vijesti pogledam, procitam i cujem, preko interneta. A na internetu imas sve zivo, jel tako?

Mislim, u slobodnim zemljama. :izet:
meridiyan

#58973 Re: Ukrajina

Post by meridiyan »

:D

Image
jeza u ledja

#58974 Re: Ukrajina

Post by jeza u ledja »

Ah da. Da ne zaboravim, RT i slicne barem nije Putin ukinuo. Cudi me da se nisi zabrinuo za nemogucnost pracenja ruskih nezavisnih medija.

Oni se ne pikaju jbg. :oops:
edd_77

#58975 Re: Ukrajina

Post by edd_77 »

meridiyan wrote: 07/03/2022 21:55 :D

Image
Dodara za upravljačem. :bih:
Post Reply