Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
hadzinicasa wrote: ↑07/03/2022 16:07
ja kontala da se okoristim dace mi na ovoj jednoj stranici sutra ucast Y-na makar 10% popusta da kupim tasnu.... ono prc Milojka, veli sutra ako sta kupite dobijete poklon.... ma idi bre
ups... ovo nije moda
Eis. Pa za ove se praznike najbolje zaradjuje, nema popusta dok ne prodje.
Mariella wrote: ↑07/03/2022 15:25
Pa ja, kad treba preuzeti zaslugu nekog muskarca od prije 200 godina prvi se javite kako se svim muskarcima ovog svijeta treba zahvaljivati, iako mozda ti licno nista za civilizaciju nisi uradio. A kad se prica o tome da su silovatelji 99% muskarci onda kazete pa nisam ja, nisu svi muskarci, odgovornost je na individualnoj osobi, sta meni pricas.
Tako da, ako cemo vam se zahvaljivati za uspjehe drugih muskaraca isto tako cemo vam suditi za grijehe ovih danasnjih (i svih prije njih).
procitaj malo par poslednjih stranica, muskarci se krive za ratove. tako stoji. dakle, ne pojedini muskarci vec samo muskarci. krivica asocijacijom. ako imas cunu, dovoljno je da si kriv.
i kad nisi reagovala na to, nemas pravo da reagujes ni kad se neki muskarac identifikuje sa muskarcima graditeljima civilizacije. ako si za individualnost prvo osudis nekog ko muskarcima nabacuje kolektivnu krivicu.
Mariella wrote: ↑07/03/2022 15:25
Pa ja, kad treba preuzeti zaslugu nekog muskarca od prije 200 godina prvi se javite kako se svim muskarcima ovog svijeta treba zahvaljivati, iako mozda ti licno nista za civilizaciju nisi uradio. A kad se prica o tome da su silovatelji 99% muskarci onda kazete pa nisam ja, nisu svi muskarci, odgovornost je na individualnoj osobi, sta meni pricas.
Tako da, ako cemo vam se zahvaljivati za uspjehe drugih muskaraca isto tako cemo vam suditi za grijehe ovih danasnjih (i svih prije njih).
procitaj malo par poslednjih stranica, muskarci se krive za ratove. tako stoji. dakle, ne pojedini muskarci vec samo muskarci. krivica asocijacijom. ako imas cunu, dovoljno je da si kriv.
i kad nisi reagovala na to, nemas pravo da reagujes ni kad se neki muskarac identifikuje sa muskarcima graditeljima civilizacije. ako si za individualnost prvo osudis nekog ko muskarcima nabacuje kolektivnu krivicu.
A moj post si izignorirao.
Zašto spominješ ćunu, nije ona uopće problem, ona je uvijek dobrodošla na ovoj temi.
KraljicaIzJajca wrote: ↑07/03/2022 16:49
Zašto spominješ ćunu, nije ona uopće problem, ona je uvijek dobrodošla na ovoj temi.
sad sam ti opet pogledao post, i nema sta posebno da se odgovori. jedino da te pitam da li se inace zalazes za rodne uloge ili ne? ako da, onda se na temi ne predstavljas tako. ako ne, kakve veze ima rodna uloga zena u ratu ako se ti ne zalazes za to? svesna si da se ne mozes selektivno zalagati za rodne uloge kad ti odgovora, a da te istovremeno neko ceni kao principijelnu sagovornicu.
KraljicaIzJajca wrote: ↑07/03/2022 16:49
sad sam ti opet pogledao post, i nema sta posebno da se odgovori. jedino da te pitam da li se inace zalazes za rodne uloge ili ne? ako da, onda se na temi ne predstavljas tako. ako ne, kakve veze ima rodna uloga zena u ratu ako se ti ne zalazes za to? svesna si da se ne mozes selektivno zalagati za rodne uloge kad ti odgovora, a da te istovremeno neko ceni kao principijelnu sagovornicu.
Zato je JNA bila vojska a ne ovo danas,svaka vojska koja ima određen postotak žena na prvim linijama je slabija za isto toliko procenata jer da polagaju po muškim kriterijima ne bi 15 žena u vojsci bilo osim možda sanitet i logistika. Mislim neka ih ali tražiti da ih bude procentualno kao muškaraca ili više je apsurd. To ne može niti smije biti feminizirana struka kao ni policija. Vi se pozivate na Ukrajinke a tamo je totalno drugi mentalitet djevojaka, tamo djevojke ne glume mangupe,kabadahije i klošare kao kod nas i ono famozno šae ša gledaš. Neće doći muškom kolegi i reći "šae pizdo,gdje ti je muškost" i propsipati ostale oblike primitivnog ponašanja i onda pričaju kako nema pravih muškaraca danas kme kme,pa kada mnoge neće da budu žene kako da muškarci budu muškarci pored takvih haha. Mislim morate shvatiti da živite u društvu gdje ima dosta jako toksičnih žena.
Vojska nije oslabljena učestvovanjem žena, potrebna je nova standardizacija zapošljavanja mješovitih, kao i isključivo ženskih i muških vojnih grupa ( to je dobro rekao @Seawolf ).Radila sam sa puno vojnih lica oba spola, najviše iz helikopterskih jedinca i vojnog cargo. Nisi ti vidio stav, pogled i držanje žena Piloti iz Air Force One su mi bili zeza poslije tjednih čestih posjeta vojnih letača. Ma realno, amerikanke, ukrajinke su potpuno drugačije, jer njihov patriotizam je snažan, imaju iskustva. Danas u BiH, ti, kao mlad muškarac, nemaš redovnu vojnu obuku, nemaš ni želju biti u vojsci. Država bi trebala vratiti obvezni vojni rok. U Austriji sam bila u posjeti prijatelju u vojsci, država ima redovan vojni staž, iako je neutralna. Osobno sam bila volonterka u US vojnoj zračnoj bazi ali u civilnom sektoru. Osobno, rado bih volontirala opet, a to ću uraditi uskoro (EU).
@KraljicaIzJajca nisam pratio sve, kad se radi o ozbiljnim temama preskacem zenska misljenja. kad bude hari poter, moda ili slicna tematika, onda moze.
saint_mirad wrote: ↑07/03/2022 17:03
@KraljicaIzJajca nisam pratio sve, kad se radi o ozbiljnim temama preskacem zenska misljenja. kad bude hari poter, moda ili slicna tematika, onda moze.
Tema o muškarcima, danas sam postavila post o tome kako postoji pobuna tih grupa o neravnopravnosti jer ne postoji redovan vojni rok i regrutiranje žena. Na ovoj temi se piše da žene nisu za vojske. Očigledno, muškarci nemaju jednak stav o toj temi.
MarlboroGold wrote: ↑07/03/2022 16:47
Hoćete li sutra tradicionalno obilježiti 8. mart ili će biti bojkot tradicije?
Demonstracijama za prava žena? To bi bilo tradicionalno.
Exactly.
Najgore što je kod nas to sve smiješano, jer nemamo Dan majki kao na zapadu itd.
Pa "obilježavam" tako što mami kupim neku sitnicu, jer ona to očekuje, i to je to. Iako mi je i to smiješno, ali mati je mati.
Demonstracijama za prava žena? To bi bilo tradicionalno.
Naša tradicija bar unazad 30 godina koliko pamtim je malo drugačija
Eeee, pa kad nam je socijalizam dao sva prava odjednom i kako-tako institucionalno insistirao da se ona sprovode. A od prije 30 godina smo se zarolali unazad.