Premijer liga BiH - @manijak1

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#13601 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by LSD »

Dead Man Walking wrote: 07/03/2022 19:42 Svi se ufatili noza jbte (mada ono ne izgleda bas ko noz, previse je kratko, ali sta god da je za zatvora je) a niko ne spominje gadjanje bakljama, to baklja u glavu manje opasna?
Zaletili se mangupi na prazan jug, dobili po pichoki, pobjegli nazad i sad je priča o nekom nožu.
Gađanje bakljama raje na sjeveru niko i ne pominje. Kao to je normala jel.
Uglavnom, glupe furke na beogradske klošare sa obje strane :skoljka:
90minut

#13602 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by 90minut »

LSD wrote: 07/03/2022 19:54
Dead Man Walking wrote: 07/03/2022 19:42 Svi se ufatili noza jbte (mada ono ne izgleda bas ko noz, previse je kratko, ali sta god da je za zatvora je) a niko ne spominje gadjanje bakljama, to baklja u glavu manje opasna?
Zaletili se mangupi na prazan jug, dobili po pichoki, pobjegli nazad i sad je priča o nekom nožu.
Gađanje bakljama raje na sjeveru niko i ne pominje. Kao to je normala jel.
Uglavnom, glupe furke na beogradske klošare sa obje strane :skoljka:
Ima slika na jugu u tom momentu je bilo minimum stotinu osoba s druge strane ovih bilo 13, cilj je bio skinuti jednu od malih zastava kad to nije uspjelo povuklo se nazad jer nema logike da ostaneš protiv takve brojke.

Al' i pored toga najbitnije što se odma nazad bjezalo je da ne bi policija uletila i da ne bi popušili prijavu.

Ako hoces da vidiš kako to izgleda na ulici kad se sastanu Manijaci i Horde onda pogledaj ovo.

LSD

#13603 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by LSD »

90minut wrote: 07/03/2022 19:58

Ima slika na jugu u tom momentu je bilo minimum stotinu osoba s druge strane ovih bilo 13, cilj je bio skinuti jednu od malih zastava kad to nije uspjelo povuklo se nazad jer nema logike da ostaneš protiv takve brojke.

Al' i pored toga najbitnije što se odma nazad bjezalo je da ne bi policija uletila i da ne bi popušili prijavu.

Ako hoces da vidiš kako to izgleda na ulici kad se sastanu Manijaci i Horde onda pogledaj ovo.

Cilj je bio deranje parole o rahmetli Meši (što se i vidi na klipu, kad su dotrčali i pokušali poderati), a koristio se momenat praznog juga kad raja tek ulazi...kao mi samo ludi i sad cemo na foru uletiti i oteti im transove i parole... i kakav je to cilj ? šta bi dobili sa tim ? neke imaginarne poene ? :shock: maloumnost obična, koja je mogla završiti ubistvom da onaj manijak nije uletio i spasio mu možda život.
Ko opravdava takve ciljeve i akcije, taj se fura na beogradske idiote i nije normalan.

Btw. ti klipovi marisana ili ganjanja mangupčića mi se gade.
90minut

#13604 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by 90minut »

LSD wrote: 07/03/2022 20:09
90minut wrote: 07/03/2022 19:58

Cilj je bio deranje parole o rahmetli Meši (što se i vidi na klipu, kad su dotrčali i pokušali poderati), a koristio se momenat praznog juga kad raja tek ulazi...kao mi samo ludi i sad cemo na foru uletiti i oteti im transove i parole... i kakav je to cilj ? šta bi dobili sa tim ? neke imaginarne poene ? :shock: maloumnost obična, koja je mogla završiti ubistvom da onaj manijak nije uletio i spasio mu možda život.
Ko opravdava takve ciljeve i akcije, taj se fura na beogradske idiote i nije normalan.

Btw. ti klipova marisana ili ganjanja mangupčića mi se gade.
Da to poštujem, al' treba postaviti stvari i napisati kako jesu.

I da u tom navijackom svijetu da se uspjeli strgnuti jednu od ovih malih zastava u kost ili šaka huligana to bi bili itekako poeni ponavljam u navijackom svijetu..
Parola i stavljam život na to da se nije znalo kome je upucena..

Ako stvarno jeste, a šanse su malo je reci male cilj ovog bio da podere parolu u njegovu čast onda je druga prica.

Samo naravno da to nije bio cilj vec to koriste kao opravdanje za iživljavanje hajde gazanje je meni i normala brzo se to završi, al' nož i pokušaj ubadanja u vrat eh to je vec nešto što ce se riješavati izvan stadiona.
LSD

#13605 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by LSD »

90minut wrote: 07/03/2022 20:14

Samo naravno da to nije bio cilj vec to koriste kao opravdanje za iživljavanje hajde gazanje je meni i normala brzo se to završi, al' nož i pokušaj ubadanja u vrat eh to je vec nešto što ce se riješavati izvan stadiona.
Šta bolan normala :shock: petorica ga šutiraju na zemlji, ko da im je familiju pobio...gdje tu vidiš normalu ? gdje su tu neki navijacki i gradski kodeksi na koje se lafo pozivaju ? isto bi i oni hordaši skakali po željovcu da je obrnuto, nema tu razlike...dakle, nema tu svijesti ni kodeksa...kakvi ba poeni.
Nema toga više u ovom gradu, postalo smo primitivna sredina koje se fura na najgori beogradski šljam :oops:

Došao sam da gledam derbi, a ne majmune kako se ganjaju...ako imaju problema sa viškom energije - neka se dogovore i nađu negdje van stadiona, dobro izmarišu jedno sat vremena i nek marica pokupi što ostane....ovoj normalnoj raji je pun qrc tih sranja više :skoljka:
90minut

#13606 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by 90minut »

LSD wrote: 07/03/2022 20:28

Šta bolan normala :shock: petorica ga šutiraju na zemlji, ko da im je famliju pobio...gdje tu vidiš normalu ? gdje su tu neki navijacki i gradski kodeksi na koje se lafo pozivaju ? isto bi i oni hordaši skakali po željovcu da je obrnuto, nema tu razlike...dakle, nema tu svijesti ni kodeksa...kakvi ba poeni.
Nema toga više u ovom gradu, postalo smo primitivna sredina koje se fura na najgori beogradski šljam :oops:

Došao sam da gledam derbi, a ne majmune kako se ganjaju...ako imaju problema sa viškom energije - neka se dogovore i nađu negdje van stadiona, dobro izmarišu jedno sat vremena i nek marica pokupi što ostane....ovoj normalnoj raji je pun qrc tih sranja više :skoljka:
Ma malo to nešto odšetao je laganica vidio sam slicne stvari mnogo puta brzo se to zaustavi ovo drugi s nožem ili šta je vec bilo u pitanje je neka druga prica krenuo mu je i na vrat isto..
Dead Man Walking

#13607 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Dead Man Walking »

90minut wrote: 07/03/2022 19:53
Da pogođen sam bakljom iz neposredne blizine i da ne može ti od nje ništa biti.

I prestanite kolektivno mitomanski pricati o ovome momci su uletili goloruki, a mogao je jedan od njih životom platiti jer mu je i krenuo da ga ubode u vrat.
Imas li djecu? Glavu dajem da nemas. Kad budes imao dovedi da ga neko pogodi bakljom, posto mu nece nista biti.
90minut

#13608 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by 90minut »

Dead Man Walking wrote: 07/03/2022 20:42

I prestanite kolektivno mitomanski pricati o ovome momci su uletili goloruki, a mogao je jedan od njih životom platiti jer mu je i krenuo da ga ubode u vrat.
Imas li djecu? Glavu dajem da nemas. Kad budes imao dovedi da ga neko pogodi bakljom, posto mu nece nista biti.
Brate ti se samo za slamke fataš kad te ubijem argumentima koja je poenta pricati o tome..

Ja i da tom buducem djetetu zabranim ono ce opet ici okolo s društvom i gledati mladalacki da napravi neko " sranje ".
Jedino ako mi sin bude igrao za " drugi tim " tad je vec druga prica. :D

Gledaj bezveze je naglabati o ovim stvarima mlada glava ce uvijek gledati da ga lupi adrenalin.
Dead Man Walking

#13609 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Dead Man Walking »

Kakve slamke? Iz zdenke se bacaju baklje u masu gdje je more djece. I ovo nije prvi put.
Raigor Stonehoof

#13610 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Raigor Stonehoof »

LSD wrote: 07/03/2022 20:28

Šta bolan normala :shock: petorica ga šutiraju na zemlji, ko da im je familiju pobio...gdje tu vidiš normalu ? gdje su tu neki navijacki i gradski kodeksi na koje se lafo pozivaju ? isto bi i oni hordaši skakali po željovcu da je obrnuto, nema tu razlike...dakle, nema tu svijesti ni kodeksa...kakvi ba poeni.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: lsd stari musliman pametno zbori
90minut

#13611 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by 90minut »

Dead Man Walking wrote: 07/03/2022 20:47 Kakve slamke? Iz zdenke se bacaju baklje u masu gdje je more djece. I ovo nije prvi put.
Apsolutno takve treba udarat tu si u pravu.

Da vidio sam dosta puta provokatore i na sjeveru i istoku kod vaših, al' to ne opravdava da naši bacaju baklje jer ce takve uvijek završiti među nevinim koji su dosli normalno gledati utakmicu. :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13612 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

90minut wrote: 07/03/2022 19:33
hrasno38 wrote: 06/03/2022 22:38

Sve si rekao...koga uhvatise toga sjebase! Stara bosanska poslovica. Vidi da su uletili pa se pobili na terenu peke ali bijednici su krenuli da skinu transparent koji je posvecen navijacu Zelje kojeg vise nema. Zamisli da je to neko uradio na Kosevu sa transparentom Vedrana Puljica sta bi uradili navijaci Sarajeva? Pa bolan vi ste gazili jadnog policajca koji vas nije tukao na utakmici protiv Sirokog na Kosevu.
I Ok sad da je ne daj boze ovaj momak izgunuo ko bi bio kriv po tebi???
Nije bio cilj da stane 15 momaka na crtu cilj je bio da se skine jedna od malih zastava i hajmo reci malo je falilo..

Svi poput tebe koji pišu da je nekome bio cilj i da je znao da je parola tu u čast rahmetli Meše nema pojma o životu i opcenito nije vidio stadiona.

Gazanje momka se nikako nije moglo završiti smrcu s druge strane onaj drugi je itekako mogao platiti glavom zbog noža, al' dobro vidjecete u narednom periodu sve ako mislite da je do sada bila loša situacija u gradu ( a na prste jedne ruke si mogao nabrojati teže povrijeđene ) tek ces sad misliti da je Gaza u pitanju.

Ništa od ovoga ne odobravam apsolutno ništa samo što sam bio u toj prici pa ne mogu da dopustim da neko ko živi prakticno uz stadion i nikad nije vidio istog prica o stvarima o kojim ne razumije ni promil jer ga je pregazilo vrijeme davnih dana i desetinama godina unazad.

Pozdrav.
Kad ne zans nista smisleno i pmatno napisati najlakse je oplesti po licnom vrijedjanju ali ne zamjeram ja to je danasnja omladina upravo onakva kakvaa je je prekjuce jurisala na tranparente i dobilaa ono sto je trazila. Tvoja prica je klasicna smetljarska u kojoj se iz svega toga izvlaci iskljucivo ono sto tebi odgovara. Naravno da niko normalan nece podrzati nozeve na stadionima, palice ili bilo kakvo hladno oruzje ali nisu se Manijaci zaletili na zdenku da skunu transparent Vedranu Puljicu ili bilo koji drugi nego je bilo obratno. Dobili ste ko gospoda 1500 karata dzaba a napravili ste jedno od najvecih sranja u istoriji derbija bar sto se tice samog stadiona. Dakle da ne bi bilo nedoumica napisao sam JEDAN OD NAJVECIH a ne NAJVECI jer bilo je raznih sranja sa obe strane. Medjutim kad se sjetim utakmice protiv Sirokog i kada ste devastirali svoj vlastiti stadion...pa rdon vi nemate stadion nego mjesto gdje igrate utakmice...gdje se kao veliki heroji vas 20-tak isutirali policajca koji vas je samo molio da se zaustavite onda ste ipak vi sampioni bahatosti.
Vidi savrseno me boli kurac sta ti mislis jer su nebitan ili pardon bitan si kao lanjski snijeg a tvoje misljenje jos manje jer ja ne moram da idem na stadion ja sam odrastao i zivot proveo na tom stadionu i gledao derbija koliko ti neces jos u dva zivota ali je tacno ne idem u zadnje vrijeme upravo radi ovakvih kretena i sto sam zadnju put kad sam bio na kraju spucao samarcinu jednom maloumnom Pitaru koji mi je doveo u opasnost dijete koje je bilo sa mnom. Sto ce to meni u zivotu da gledam takve kao ti. Vi cete nekome prirediti Gazu jadovi jedni i pri tome mislim na kretene a ne na normalne navijace Sarajeva sa kojim zivim i pijem kafu svaki dan.
Dakle nemoj mi vise privatno odgvorati jer nigdje apsolutno nisam spomenuo ni tebe ni bilo koga sa foruma personalno jer ces otici tamo gdje se nisi nadao da bi mogao! Drugi put se zaleti sa onim maloumnicima i kad vidis nekoga sa nozem slomij mu obe ruke i noge i ja cu ti biti zahvalan kao sto sam i zahvalan onima koji su namarisali ovog starijeg dripca naravno bez onog idiota sa nozem ako je i bio sa nozem.
I cisto da te informisem policija ima vec dosta identifikovaanih lica i da se ja pitam zabranio bih im da gledaju utakmice i na TV-u! A sad vozdrica i ne obracaj mi se vise na taj nacin mali si ti decko za mene!
kakotakonikako

#13613 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by kakotakonikako »

Dead Man Walking wrote: 07/03/2022 20:47 Kakve slamke? Iz zdenke se bacaju baklje u masu gdje je more djece. I ovo nije prvi put.
Potvrdjujem da se ovo desava skoro svaki derbi na Grbavici. I osim upaljenih baklji ( za koje ovaj pokusava da ih omalovazi a one su puno puno opasnije po nevinu djecu od onog sto je bilo na terenu u pokusaju skrnavljenja transa preminulom navijacu ) bacaju se tipovski, i puno puno kamenica.

Ponovicu -'daBogda mu se ruka osusila ko god to radi.

I policija umjesto da isprazni taj dio tribina, oni mirno gledaju. :?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#13614 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by hrasno38 »

FK Željezničar je zahvaljujući Udruženju Manijaci USA/Canada na subotnjem derbiju ugostio:
🔵 Dom za djecu bez roditeljskog staranja Bjelave
⚪ SOS Dječija sela Sarajevo
🔵 Udruženje Život sa Down sindromom FBiH Downsy
⚪ Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka"
🔵 Škola fudbala Soccer Sarajevo
⚪ Škola fudbala Miske Akademija

Imala su djeca sta da vide prije utakmice!
splinter

#13615 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by splinter »

Ko ga jebe
Charuga
Globalni moderator

#13616 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Charuga »

Čisto informacije radi, čovjek na sjeveru je dobio opekotine a curici je jakna progorena na više mjesta. Sreća pa je zima, pa je imala deblju jaknu.

Bogu hvala da se sve završilo na tome, i da niko nije teže povrijeđen. Iskreno se nadam da će se glave ohladiti i da će ovo biti posljednji incident na derbiju, ali ...
Logovan

#13617 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Logovan »

Tužno, da bog do bio posljednji incident, šanse tanke i nikakve
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#13618 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Pitar sa Kariba »

Charuga wrote: 07/03/2022 22:40 Čisto informacije radi, čovjek na sjeveru je dobio opekotine a curici je jakna progorena na više mjesta. Sreća pa je zima, pa je imala deblju jaknu.

Bogu hvala da se sve završilo na tome, i da niko nije teže povrijeđen. Iskreno se nadam da će se glave ohladiti i da će ovo biti posljednji incident na derbiju, ali ...
Budalastina, baklja gori sa 1000°C, majmuni.
Treba zabraniti gostujuce navijace skroz. A na domacim ih drzati pod video kontrolom.
Pa nek' onda jedni dizu a drugi kidaju "parole" kriminalcima i obrnuto!
Ricken

#13619 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Ricken »

Charuga wrote: 07/03/2022 22:40 Čisto informacije radi, čovjek na sjeveru je dobio opekotine a curici je jakna progorena na više mjesta. Sreća pa je zima, pa je imala deblju jaknu.

Nije to od baklje, fino devedestka objasni kako ti od baklje ne može biti ništa. To je njemu ispao upaljač dok je htio zapalit cigaru.

Nego šta ima branitelji Sarajeva, jeste li se malo dohavizali? :D
dobar,ti?

#13620 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by dobar,ti? »

kako kaze @splinter ko ih jebe
ultima_palabra

#13621 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by ultima_palabra »

dobar,ti? wrote: 08/03/2022 00:10

kako kaze @splinter ko ih jebe
Sladak si.
luckylaka

#13622 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by luckylaka »

90% normalne raje dolazi na utakmicu i za njih ne treba ni policija ni security,za ove ostale treba titina milicija i to one hrmpalije sa Grmeca za koje nije bilo broja uniforme
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#13623 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by Pitar sa Kariba »

Nasoj dragoj @plain vanilla uz najljepse zelje! ❤

Image
:mrgreen:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#13624 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by plain vanilla »

Pitar sa Kariba wrote: 08/03/2022 11:23 Nasoj dragoj @plain vanilla uz najljepse zelje! ❤

Image
:mrgreen:
O hvala :kiss:
Sutra se oduzim :mrgreen:
kleja

#13625 Re: Premijer liga BiH - @manijak1

Post by kleja »

kakva je bravurozna krađa nad Veležom bila sad za vikend.

Jebe dajđin mali i ne vadi !

https://www.facebook.com/UGMostarskiRod ... 813192636/
Post Reply