KraljicaIzJajca wrote: ↑28/03/2022 15:22
tranquil wrote: ↑28/03/2022 09:09
Pa žao mi ih je. Meni MRA izazivaju sažaljenje. Ono, muškarci koji plaču da su diskriminisani - teško je naći nešto žalosnije i kukavnije od toga. Možda sam konzervativan kada su u pitanju neke stvari, ali pokušavam da budem liberalan i otvoren prema svima, pa i prema takvima. Zato i kažem - ne smetaju mi, neka ih, neka kukaju, neka organizuju paradu, ali ja ne mogu sakriti da u mojim očima nema gorih slabića nego MRA. Najfeminiziraniji peder je za takve muškarčina - jer je on morao da pretrpi svašta u životu da bi bio ono što jeste, i za razliku od ovih kukavaca imaće uvijek moj respekt i podršku. A ovi inceli - to je samo jad i čemer, ništa drugo. Možda je postojanje ovakvih pojava posljedica toga što je čitavo društvo postalo previše mekano u nekim stvarima.
Tema nije o takvim muškarcima.
Naravno da nije. Ali takvi kukavci se upravo i žale na doživljenu neravnopravnost. Oni su i izmislili "pokrete za prava muškaraca", koji su danas uglavnom pod kišobranom "MRA", pokreta koji u samom imenu, kada se prevede, ispada nešto jako slično kao naslov ove teme.
Imali smo prilike i na ovom forumu više puta komunicirati sa takvom sortom. Puni su brige o svim muškarcima, obraćaju se lično meni i svim muškarcima da se čuvamo žena koje su samostalne, a kada se dublje zagrebe, i kada prije ili poslije otvori dušu, iz dubina ispliva to da je čitava ta ideologija izrasla iz đubriva ličnog traumatičnog iskustva u odnosu sa ženama - naletio je na žensku koja je šupak, ili možda čak i nije, nego je on nakon svega tako percipira, sjeban je, i onda su mu krivi i žene, i njihova ravnopravnost, i naravno feminizam bez obzira na iteraciju, i iznad svega, doživljava sebe kao jadnu žrtvu svega toga, boli ga onih par stvari u kojima nema ista prava kao žene, i to mu je ostalo jedino važno u životu. Bude na početku malo smiješno gledati takve stvari, kako kukaju o tome kako i gdje su zakinuti, ali poslije kada se otvori i kada vidiš da iz njega vrišti lična trauma, onda ti bude žao. Ali bez obzira na sažaljenje, ne mogu validirati takve "teorije" koje su nastale u emocionalno uzburkanim stanjima uma.
Svrstavam ih negdje uz ekstremni feminizam - i jedni i drugi u svemu vide neravnopravnost svog pola, i gdje postoji i gdje ne postoji, i za sve krive patrijarhat / feminizam. Dvije strane iste medalje.
Da je ovdje još uvijek jedan korisnik koji se potpisivao kao gavran, on bi nam sve to objasnio, takoreći zdrobio čekićem.