Posljednji Poseidon C-3 je inaktiviran 1992-e.
Sad je u službi Trident II D-5. Na SSBN podmornicama U.S. mornarice ih ima ukupno 336 komada (14 podmornica x 24 lansirne cijevi).
Posljednji Poseidon C-3 je inaktiviran 1992-e.
ovi su se baš potrudili da kopiraju Srbe u svakom pogledu, alal im veraSanskiBiser wrote: ↑07/03/2022 10:46
nedjeljni govor ruskog popa u crkvi narodu, molite se za pobjedu nad fasistima, uskoro ce nam se pridruziti i biti slobodni braca iz Moldavije, Ukrajine Pribaltika, Gruzije..ruski svet.![]()

Pa, malo je promijenjenameridiyan wrote: ↑07/03/2022 12:31 Pregovori sa Ruskom Federacijom. Treća runda. Početak u 16.00 po kijevskom vremenu. Delegacija nepromijenjena...
https://twitter.com/Podolyak_M/status/1 ... 6725742594
![]()
Pa nismo im uveli sankcije, valjda nas zato nema.sumirprimus wrote: ↑07/03/2022 12:32 mene brine sto nas nema na ruskoj listi neprijateljskih zemalja. mi jesmo njihovi neprijatelj isad, hocu reci pratimo evropsku uniju iamere nema tu sta. da se ne lazemo. ko se laze taj nije iz bih i za bih. ko ima neke druge centre moci, u begesu zagrebu teheranu, rijadu njemu je vazno biti neutralan.
to od nas i sama eu trazi a ako hocemo da pristupimo velikoj evropskoj porodici moramo se znati i ponasati u skladu. kad zatraze od nas da se javno ocitujemo i uvedemo sanskcije rusiji to ima da uradimo. i amerikanci navarno, oni su glavni. za njima i na mjesec ako treba bez pogovora.

Ne lupetaj živ bio... najviše muslimana su ubili upravo muslimani.
hmmm zanimljiva slika prevoze se u helikopteru poljskog vazduhoplovstvameridiyan wrote: ↑07/03/2022 12:31 Pregovori sa Ruskom Federacijom. Treća runda. Početak u 16.00 po kijevskom vremenu. Delegacija nepromijenjena...
https://twitter.com/Podolyak_M/status/1 ... 6725742594
![]()
BREAKING: Gas prices in Europe for the first time in history exceeded $3,000 per thousand cubic meters, growing by more than 38%

Dovoljna je jedna da mi u Evropi najebemo.EME91 wrote: ↑07/03/2022 11:44 Aktivacija kompletnog nuklearnog naoružanja, svih nuklernih sila nije dovoljna za uništenje ljudske vrste.
Rusi imaju , negdje oko 6000-6500 nuklearnih glava , no operativno je negdje oko 2000-3000. S obzirom da se vide tragovi korozije na ovim krstarecim
raketama , mozemo pretpostaviti u kakvom su stanju nuklerani kapaciteti. Nekih 5% nece moci da polete zbog kvarova, nekih 5% koji slete nece se
aktivirati zbog kvarova, 10-50% ce biti oborene od strane Nato sila , gdje pored sistema za obaranje lete i avioni koji jure rakete itd.
Sve prognoze govore da Rusija ne moze da aktivira vise od 500- 600 nuklearnih bombi pod uslovom da neko na njenoj teritoriji nije vec aktivirao
nuklearne kapacitete, čime bi se broj i mogućnost dejstvovanja smanjio na nekih do 200 bombi.
U tom slučaju Rusi bi bili narod koji je nekoc postojao, a njenih 17.000.000 Km2 adekvatno podijeljeno zemljama pobjednicama.
Mada mislim da prva naredba da se nesto lansira Putinu ide metak u glavu.
I ja sam čuo za te banove al nije niko reko zašto, ni kada su to dobili.Spiritbreaker wrote: ↑07/03/2022 12:27 Vecina rusofila je dobila banove pa zato ih nema, a cudim se samo da su od 2013. pa nadalje prezivjeli an temi Sirija.
Naravno da su slabi kad su još uvijek na snazi neke od sankcija koje su dobili nakon drugog svjetskog rata.lajkujMe wrote: ↑07/03/2022 12:29
Njemci bas slabi sto se tice brojnosti moram priznati
Edit:
Ovo zeleno u procentima je trenutno spremna tehnika Njemacke vojske nista nije iznad 50%.
Tek sad razumijem sto je Trump napao Njemacku zbog bdp i izdvajanja za odbranu.
Pa Njemackoj je vojska totalno unistena zbog politike
bravo picipici wrote: ↑07/03/2022 12:16od tih 20 000 stranaca njiHa stotinjak ce se boriti kako treba a od 120 000 TOvaca 100 000 ce se boriti do kraja... vec vidjeno u BiH.lajkujMe wrote: ↑07/03/2022 12:12 Onih 20.000 stranih dobrovoljaca ce Ukrajini vise pomoci nego 120.000 TOvaca.
Svaka cast TO ali to su nespremne snage i kako samo ime kaze Teritorijalna odbrana.
Predvidjene su da brane, a ovih 20.000 stranaca sve s vojnim iskustvom i obukom i to id najboljih Armija svijeta.
SAD, VB, Francuska, Izrael itd itd
Ako njih uspiju dovoljno brzo organizovati, opremiti i nauciti nekim osnovama ratne operacije Ukrajina moci ce da cine zestoke gubitke Rusima.