Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
basicm wrote: ↑06/03/2022 18:29
Nego koliko vam trosi 1.5 etsi realno?
U normalnoj vožnji van grada u 2 dece je razlika u potrošnji s 2.0tdi motorom od 150 ks ( škoda octavia, superb). Po gradu na kratkim relacijama pokaže izmedju 8-9 ( do 3-4-5 km). Čim pređeš malo dužu dionicu, ako nije baš mrtva špica padne ispod 7.
Ovo što gray kaže, kad pustiš gas, on doslovno drži brzinu a okretaji padnu na 1000, osim ako nije nizbrdo. Tad nakon dva uzastopna pritiskanja kočnice počne kočiti motorom. Zahvalno je što na otvorenoj cesti možeš voziti 80-90-100 ispod 2000. Ono što sam primjetio je da kad mu baš zagaziš gas i ode u kickdown a pritom nisi u S modu, mjenjač se zbuni prešalta u najmanju moguću brzinu. Tipa desilo mi se da iz seste prebaci u drugu, a ne voli okretaje, i tek kad prešalta u treću dobro krene.
Po mom iskustvu ga ne treba siliti, idealan rad mu je od 2500 do 5000. S tim što dobro povuče čim pređe 2000.
Kod mene ne ide na 1000 obrtaja, nego se gasi motor i ide samo u leru.
Prema podacima sa proauto, u prošloj godini ih je prodato 11 u cijeloj BiH.
Mislio sam ukupno, dobro se ista proda kakva je situacija zadnje 2god..
Pa ovaj Leon 4 je tek počeo da se isporučuje krajem 2020 godine, tako da je to to otprilike, možda ih je 15ak do sada prodato u BiH kako je izisao model.
Mislio sam ukupno, dobro se ista proda kakva je situacija zadnje 2god..
Pa ovaj Leon 4 je tek počeo da se isporučuje krajem 2020 godine, tako da je to to otprilike, možda ih je 15ak do sada prodato u BiH kako je izisao model.
Pa dobro sve je to ok, slabo svakako ima novih auta te klase, al zato porschea, q audia, mercedesa bruku, jebo svicarsku kakva se auta voze...
Sarajevo Tomislavgrad jjer ima dosta uzbrdice od Jablanice do Blidinj, pa je bilo oko 7.6l/100km
Samo posto je auto cijeli dan bio parkiran u TG, zaboravio taj dio druma
Sarajevo Tomislavgrad jjer ima dosta uzbrdice od Jablanice do Blidinj, pa je bilo oko 7.6l/100km
mk ultra wrote: ↑07/03/2022 19:30
ovamo od dzamije na sovićima pa skoro do pred tomislavgrad sve je snijeg (nanosi)
-4°C
Jao, ja sam isao tuda u Januaru 2015te po felge u liskovacu, bukvalno iza krivine kad se skoro popnes tu bijeli zid ispred auta , ne znas gdje je cesta a gdje je jarak , tu je continental polozio prvi put, eh tad nov bio...vrijeme leti
bitanga_sa_otesa wrote: ↑09/03/2022 19:57
hoce naravno,to je stejđ ćetri:manje trosi a bolje ide,ne obaziri se na crni dim iz auspuha i ćek enđin poyyy
bitanga_sa_otesa wrote: ↑09/03/2022 19:57
hoce naravno,to je stejđ ćetri:manje trosi a bolje ide,ne obaziri se na crni dim iz auspuha i ćek enđin poyyy
Al tocno sam znao ko ce prvi odgovoriti cim se spomene cipiranje