Laptop problem
Moderator: Benq
-
Seherovac
#1 Laptop problem
Pozdrav svima
Imam laptop toshiba satelit c660 i prije nekih 2 mjeseca riknuo mi je hard disk i laptop je odnesen u servis gdje je stavlken novi hard disk i laptop je normalno radio do neki dan kada sam ga upalio i failao da boota. Pisalo je ono recent hardwer change bla bla i izbor da startam win normalno ili startup repair. Uglavnom mislio sam da je do windowsa i pokusao da ga reinstaliram međutim u dijelu kada treba da izaberem na koju particiju da instaliram kaze da ne ocitava niti jedan disk, probam rescan nista. Cak mi sada ni u biosu ne ocitava hdd iako je ocitavao odma nakon sto se desilo ovo sve, samo sto bi tada pri instalaciji windowsa nije htio ici dalje od setup is starting gdje bi se zaledio iako sam ga ostavljao i po vise sati. Odradio sam i startup repair gdje sam ga ostavio cijelu noc da repaira disk errors ali nista, opet isto... I sta sada, nike mi jasno kako se je nov hard disk uspio razjebati za 2 mjeseca, ako ima i toliko... Na laptopu nista specijalno nisam radio osim surfanja(fb, klix itd) i 3 odgledana filma na njemu za 2 mjeseca...
Imam laptop toshiba satelit c660 i prije nekih 2 mjeseca riknuo mi je hard disk i laptop je odnesen u servis gdje je stavlken novi hard disk i laptop je normalno radio do neki dan kada sam ga upalio i failao da boota. Pisalo je ono recent hardwer change bla bla i izbor da startam win normalno ili startup repair. Uglavnom mislio sam da je do windowsa i pokusao da ga reinstaliram međutim u dijelu kada treba da izaberem na koju particiju da instaliram kaze da ne ocitava niti jedan disk, probam rescan nista. Cak mi sada ni u biosu ne ocitava hdd iako je ocitavao odma nakon sto se desilo ovo sve, samo sto bi tada pri instalaciji windowsa nije htio ici dalje od setup is starting gdje bi se zaledio iako sam ga ostavljao i po vise sati. Odradio sam i startup repair gdje sam ga ostavio cijelu noc da repaira disk errors ali nista, opet isto... I sta sada, nike mi jasno kako se je nov hard disk uspio razjebati za 2 mjeseca, ako ima i toliko... Na laptopu nista specijalno nisam radio osim surfanja(fb, klix itd) i 3 odgledana filma na njemu za 2 mjeseca...
- O'zone
- Globalni moderator
#2 Re: Laptop problem
Sad ga pod ruku i odeš u servis gdje su ti mjenjali hard disk neka ga ponovo prave. Ako je pod garancijom dobro je, ako imaš potvrdu kad su mjenjali HD gurni im pod nos, jbg-a nema druge.
-
Seherovac
#3 Re: Laptop problem
Pa dobro to svakom slucaju ali mene interesuje da mi neko kaze kako je moguce da je tako brzo riknuo i da li sam ja tome kriv sta u smislu moue li se brze pokvariti ako se racunar vise koristi ..?
-
Nermin_BH
#4 Re: Laptop problem
Moguce je, vjerovatno nosis laptop dok je upaljen ili stand by modu ili ispao. Rijesenje za taj problem nije novi hdd nego kupi ssd. Sa ssd laptop mozes bacati ali ssd-u nece nista biti. Jedino je ssd dosta skuplji od hdd.
-
Seherovac
#5 Re: Laptop problem
Ne nosam laptop nigdje , stoji kuci za radnim stolom gdje se i koristi i niti je nosan niti je ispadao... Kao sto sam vec rekao nov hard disk je stavljen prije manje od 2 mjeseca i ne znam kako sam ga/kako se uspio tako brzo pokvariti...
-
nightvision
#6 Re: Laptop problem
a mozda su ti strucnjaci u servisu sebi donirali nov hdd a tebi ugradili polovan nadajuci se da ce potrajati do isteka garancije ali eto nije. ne bi me cudilo...
-
SHTEVELEC
#7 Re: Laptop problem
Kod servisiranja laptopa u garanciji neces dobiti novi disk (bar ne u 90% slucajeva, nekad se i dogodi) nego reparirani (refurbished), ti diskovi znaju bit' jako nepouzdani, ali ti tu (na zalost) ne mozes nista. Toshiba salje disk servisu, oni samo ugrade, testiraju, vrate tebi laptop njima stari disk i to je to...
-
Seherovac
#8 Re: Laptop problem
Da se javim evo opet, odnio sam u servis i stavljen je novi hdd i to drugaciji nego prije neki WD. Laptop dobio u petak, ovaj prosli, i evo sad dosao kuci da ga upalim i boot failed i ne ocitava mi hdd u biosu uopste lad me pita odakle ce bootat. Stvarno ne znam vise sta da radim...
-
Nermin_BH
#9 Re: Laptop problem
Vjerovatno ima neki spoj u napajanju hdd-a pa svaki hdd osteti.
-
febo_acm
#10 Re: Laptop problem
Reci ti njima da malo provjere plocu i konektore.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
- Chustaa
#11 Re: Laptop problem
laptop mi se stalno pregrijava, mozete li mi cooler neki preporuciti??
-
Tesnjak90
#12 Re: Laptop problem
Pozdrav raja, imam jedan problem sa laptopom. Imam dell i7 6700HQ sa intel grafikom i nvidia gtx 960m. Ali problem je sto mi je nvidia prestala da radi iz nekog razloga. Laptop radi samo na intel grafickoj. Probao sam osvjeziti sistem sa novim, ali nista. Je li se moze kako popraviti ili zamjeniti grafika ta, i hoce li mi stvarati problem ta grafika nvidia u funkcionisanju laptopa sto ne radi.
- fortaleza
#13 Re: Laptop problem
Ako koristiš Windows onda desni klik na aplikaciju i pokreni preko eksterne grafičke. Nije prestala raditi već se aktivira samo kad je potrebno nešto grafički zahtjevno mada je možeš natjerati da pokrene program koji želiš.Tesnjak90 wrote: ↑06/03/2022 16:56 Pozdrav raja, imam jedan problem sa laptopom. Imam dell i7 6700HQ sa intel grafikom i nvidia gtx 960m. Ali problem je sto mi je nvidia prestala da radi iz nekog razloga. Laptop radi samo na intel grafickoj. Probao sam osvjeziti sistem sa novim, ali nista. Je li se moze kako popraviti ili zamjeniti grafika ta, i hoce li mi stvarati problem ta grafika nvidia u funkcionisanju laptopa sto ne radi.
-
Tesnjak90
#14 Re: Laptop problem
Win 10 je i nece nikako, kada pokrenem neku igricu ne prikazuje mi uopce nvidia grafiku, samo intelfortaleza wrote: ↑06/03/2022 18:01Ako koristiš Windows onda desni klik na aplikaciju i pokreni preko eksterne grafičke. Nije prestala raditi već se aktivira samo kad je potrebno nešto grafički zahtjevno mada je možeš natjerati da pokrene program koji želiš.Tesnjak90 wrote: ↑06/03/2022 16:56 Pozdrav raja, imam jedan problem sa laptopom. Imam dell i7 6700HQ sa intel grafikom i nvidia gtx 960m. Ali problem je sto mi je nvidia prestala da radi iz nekog razloga. Laptop radi samo na intel grafickoj. Probao sam osvjeziti sistem sa novim, ali nista. Je li se moze kako popraviti ili zamjeniti grafika ta, i hoce li mi stvarati problem ta grafika nvidia u funkcionisanju laptopa sto ne radi.
- fortaleza
#15 Re: Laptop problem
Desni klik na igru i probaj pronaći opciju za pokretanje preko eksterne grafičke.
-
Tesnjak90