Ukrajina

konoplja

#57626 Re: Ukrajina

Post by konoplja »

tandmand wrote: 06/03/2022 13:55
konoplja wrote: 06/03/2022 13:52

Ah vidio sam to. Posteno. Dobio je priliku da se distancira od Putina i osudi njegovu invaziju. Nije to ucinio. Sasvim korektna odluka.
Bili tebi bilo uredu da je glavni urednik Dnevnog Avaza ili FTVa osoba koja je bila bliska sa Milosevicem i ne zeli osuditi njegove zlocine?
I to je jedna vrsta fašizma i diskriminacije. Ako je čovjek šutio i radio svoj posao - pa pusti ga brate.

Šta treba? Da laje protiv režima, a možda ima porodicu u Rusiji koja bi zbog toga mogla stradati, izgubiti posao ... ili da on fasuje kada se vrati u Rusiju.
Ne treba da laje protiv rezima nego da ga osudi i distancira se od Putina ako zeli da nastavi da radi.
Gledaj, slazem se ja da je to jedna vrsta fasizma i diskriminacije, ali mislim da treba jasnu crtu napraviti izmedju javni licnosti i privatni.
On kao dirigent svjetskog pedigrea ne moze imati iste kriterije kao neki obican radnik. Da po Aldi-u traze od Rusa da osude Putina i invaziju ne bi mi bilo svejedno.
Izmedu ostalog mnogo Rusa je osudilo Putina i rat.
A_A_AKCIJA

#57627 Re: Ukrajina

Post by A_A_AKCIJA »

kecho412 wrote: 06/03/2022 14:00
:D

Isporučen treći Pantsir

sumirprimus

#57628 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Diktator psihopata ludak
:lol: nista manje nego bezuslovna predaja da se odrzi jedna pocasna parada u kijevu jelde :lol:
Generali slusaju sad ovo i ne vjeruju :lol:
Bloo
Globalna šefica

#57629 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

Pryda
2 sedmice
Komentarisanje rada moderacije
sumirprimus

#57630 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Pgm malo morgen, :mrgreen:
dzaba pokrivaju kad padne vidjece se broj :izet:
sumirprimus

#57631 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Kalibr ili iskander svejedno je.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#57632 Re: Ukrajina

Post by Bobi »

namiami wrote: 06/03/2022 13:52
Bloo wrote: 06/03/2022 13:45

Opomena pred ban za komentarisanje rada moderacije.
U redu. Necemo o moderatorima i radu.

Da se vrratim na post sherbeta, korisnika ovog foruma. Mislim da njeni postovi nisu realni i da nema dovoljno informacija da bi o istima i da komentar "Zasto NATO ne uspostavi no fly zone", povlači samim time i učešće Hrvatske u ratu. Nema smisla, zar ne? :D

PS: ljubazno molim moderatora da me uputi gdje je na ucp.php?mode=terms navedeno pravilo o zabrani komentarisanja rada moderacije? Pri registraciji profila, ja sam se slozio s uslovima koji su prikazani, ponavljam na ucp.php?mode=terms
Sherba nije mod ima ihaha :lol: a i puno ti ne[to filoyofiras(izvini :D ) imate temu a ne ucesnike teme :D, za ovo drugo kaffana..ha ja :D.
Bloo
Globalna šefica

#57633 Re: Ukrajina

Post by Bloo »

namiami wrote: 06/03/2022 14:10
Bloo wrote: 06/03/2022 14:07 Ili Board index - BILO KOJI PF i Uslovi su vidljivo istaknuti na svakom PF-u.
Navedena pravila nisam prihvatio pri registraciji, niti su mi predočena, jer bih odustao od resstracije. Kada sam se registrovao prihvatio sam ono što je navedeno na ucp.php?mode=terms kao sto je prikazano na fotografiji regstracije

Ne trolam, komentarisem i ne dozvoljavam da mi se komentarisanje onemoguci ukoliko ne kršim pravila koja su mi prezentovana registracijom i oficijalnim linkom "T&C".

Super. Sad si upoznat sa pravilima. Imas dvije opcije - nastaviti forumati u skladu sa pravilima koje si sada procitao ili otici da foruma.
Odgovor na ovo nije potreban.
statixx

#57634 Re: Ukrajina

Post by statixx »

Otisli da ih razoruzaju, nakraju ih naoruzali. :D
emirolini

#57635 Re: Ukrajina

Post by emirolini »

sumirprimus wrote: 06/03/2022 12:15
Ruskemagresorske zlocinacke snage bombarduju iako je primirje radi evakuacije civila. Vec. Vidjeno! Platili svaku suzu bamda zlocinacks!

Gledaj civila s desne strane desetak 20 metara dalje,zlotvori :-)
Nazalost zena i dvoje djece poginulo.
Spoiler
Show
Image
Spoiler
Show
Image
TDK-90

#57636 Re: Ukrajina

Post by TDK-90 »

TDK-90 wrote: 06/03/2022 13:20

Vazno je bombardirat medije, selfije slikati, twitovati, postove postavljati - to je nova buducnost nije vazno sta radis nego kako se prezentiras
Neki dan nekom dirigentu Rus valjda dali otkaz iz Filharminije u Njem. jer je toboz blizak Putinu :-)
Ah vidio sam to. Posteno. Dobio je priliku da se distancira od Putina i osudi njegovu invaziju. Nije to ucinio. Sasvim korektna odluka.
Bili tebi bilo uredu da je glavni urednik Dnevnog Avaza ili FTVa osoba koja je bila bliska sa Milosevicem i ne zeli osuditi njegove zlocine?
[/quote]

Moj komentar se odnosi na kreiranje virtualne buducnosti u kojoj nece biti mjesta za knjige npr. sve sto nas se tice biti ce
na nekom Cloudu

Ukrajinici su zavredjuju divljenje nisu pristali da budu dio Rusije , i ovo sto salju u eter je dio borbe protiv :thumbup:

Ja komentarisem "trend" INSTAGRAMUSA i vjestackog prikazivanja stvarnosti

A imas primjer i Njemackog kancelara Schrödera koji je Putinov miljenik :-) i daje izjave pred samu agresiju kako zapad provocira rusiju i da treba zapad da prestane sa tim ----- NEMA NIKAKVE SANKCIJE

A ovamo samo stancaju vijesti sankcije dirigentu , sankcije sportistima, sankcije ove one....

Firme koje posluju sa naftom i gasom nisu izbacene iz sistema SWIFT ..... ovo procitah na forumu

Karta ima dvije strane Nijemci su ostavili svog covjeka tamo.... za svaki slucaj :wink:
Last edited by TDK-90 on 06/03/2022 14:17, edited 1 time in total.
sumirprimus

#57637 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

8 krstarecih. Traze. Ganjaj.
A znaju da bajre lete i sa ceste :lol: :izet:
pepeljara

#57638 Re: Ukrajina

Post by pepeljara »

Kao i u svakom ratu, elita bjezi uz pratnju policije. govna nece ostati da brane
Last edited by pepeljara on 06/03/2022 14:18, edited 1 time in total.
tandmand

#57639 Re: Ukrajina

Post by tandmand »

palermo wrote: 06/03/2022 14:07
tandmand wrote: 06/03/2022 13:55

I to je jedna vrsta fašizma i diskriminacije. Ako je čovjek šutio i radio svoj posao - pa pusti ga brate.

Šta treba? Da laje protiv režima, a možda ima porodicu u Rusiji koja bi zbog toga mogla stradati, izgubiti posao ... ili da on fasuje kada se vrati u Rusiju.
Fasizam je prejaka rijec, ja bih prije rekao nepravde. Al nepravda je dio rata
Mnogo veca nepravda je napravljena prema ukrajincima koji su ni krivi ni duzni ostali bez imovine, doma, svojih najblizih, neki i bez zivota. Ovaj dirigent ce naci posao, sada ili za pola godine, ali naci ce. I nastaviti ce svoj zivot normalno
Ok, u pravu si - nepravda, ali puno je primjera nepravde. Rat je, EU nije direktno u ratu, ali taj stepen nepravde bio bio srazmjeran onome kada bi bili direktno u ratu i zbog patnji Ukrajinaca, počeli kupiti Ruse po EU.

Zamisli u kako nezgodnoj situaciji se nađe čovjek koji je otišao za poslom u drugu zemlju, i tamo ga ni kriva, ni dužna safataju da se negativno izjasni o režimu inače slijedi otkaz, možda progon i oduzimanje imovine. Još te iskoriste, pa te u medijima predstavljaju kao "glas razuma" ...

Danas Rusi, sutra neko drugi, zbog nekog drugog ... nije dobro.

Pa nije davno bilo kada su Bošnjaci imali taj nametnuti osjećaj, da se moraju izvinjavati za terorističke napade nekih tamo islamista, s kojima nemaju ama baš ništa.
kecho412

#57640 Re: Ukrajina

Post by kecho412 »

sumirprimus wrote: 06/03/2022 14:16
8 krstarecih. Traze. Ganjaj.
A znaju da bajre lete i sa ceste :lol: :izet:
Izgleda Lukasenkova mapa tacna, priprema za prodor prema Moldaviji
Excel2

#57641 Re: Ukrajina

Post by Excel2 »

tandmand wrote: 06/03/2022 14:20
palermo wrote: 06/03/2022 14:07

Fasizam je prejaka rijec, ja bih prije rekao nepravde. Al nepravda je dio rata
Mnogo veca nepravda je napravljena prema ukrajincima koji su ni krivi ni duzni ostali bez imovine, doma, svojih najblizih, neki i bez zivota. Ovaj dirigent ce naci posao, sada ili za pola godine, ali naci ce. I nastaviti ce svoj zivot normalno
Ok, u pravu si - nepravda, ali puno je primjera nepravde. Rat je, EU nije direktno u ratu, ali taj stepen nepravde bio bio srazmjeran onome kada bi bili direktno u ratu i zbog patnji Ukrajinaca, počeli kupiti Ruse po EU.

Zamisli u kako nezgodnoj situaciji se nađe čovjek koji je otišao za poslom u drugu zemlju, i tamo ga ni kriva, ni dužna safataju da se negativno izjasni o režimu inače slijedi otkaz, možda progon i oduzimanje imovine. Još te iskoriste, pa te u medijima predstavljaju kao "glas razuma" ...

Danas Rusi, sutra neko drugi, zbog nekog drugog ... nije dobro.

Pa nije davno bilo kada su Bošnjaci imali taj nametnuti osjećaj, da se moraju izvinjavati za terorističke napade nekih tamo islamista, s kojima nemaju ama baš ništa.
Kakva nepravda? Prvo fasizam pa nepravda :skoljka: ... To drustvo pociva ne nekim vrijednostima. Mene moj poslodavac moze otpustiti ako sutra kazem nesto rasisticki. To je pozitivna disktriminacija. Ako ja kao drug od Putina, ne mogu da osudim istog u vrsenju njegovih zlodjela, sorry bro, ne mozes biti na tom mjestu.
Olaf1

#57642 Re: Ukrajina

Post by Olaf1 »

Imam kontakt sa osobom koja je jučer izbjegla iz Kharkova u Dnjepar sa ciljem da ide dalje prema Zapadu, ali nakon što se se uvjerila u raspoloženje ljudi u Dnjepru ostaje tu da pokuša doprinijeti odbrani na bilo koji način. Pitao sam za stanje u Kharkivu, kaže da trenutno ne vidi način kako taj grad može pasti pod rusku kontrolu, izuzev da ga sravne sa zemljom. Život u Dnjepru teče normalno, radi privreda, restorani, police u samoposlugama pune. E da, šta mi je bilo zanimljivo, prije ove agresije bilo je ljudi koji su bili da kažem neodlučni po pitanju Rusije i Ukrajine, ti su sad apsolutno na strani zemlje u kojoj žive, tvrdokorniji su od ovih drugih po pitanju odnosa prema Moskvi.
konoplja

#57643 Re: Ukrajina

Post by konoplja »

konoplja wrote: 06/03/2022 14:15
TDK-90 wrote: 06/03/2022 13:20

Vazno je bombardirat medije, selfije slikati, twitovati, postove postavljati - to je nova buducnost nije vazno sta radis nego kako se prezentiras
Neki dan nekom dirigentu Rus valjda dali otkaz iz Filharminije u Njem. jer je toboz blizak Putinu :-)
Moj komentar se odnosi na kreiranje virtualne buducnosti u kojoj nece biti mjesta za knjige npr. sve sto nas se tice biti ce
na nekom Cloudu

Ukrajinici su zavredjuju divljenje nisu pristali da budu dio Rusije , i ovo sto salju u eter je dio borbe protiv :thumbup:

Ja komentarisem "trend" INSTAGRAMUSA i vjestackog prikazivanja stvarnosti

A imas primjer i Njemackog kancelara Schrödera koji je Putinov miljenik :-) i daje izjave pred samu agresiju kako zapad provocira rusiju i da treba zapad da prestane sa tim ----- NEMA NIKAKVE SANKCIJE

A ovamo samo stancaju vijesti sankcije dirigentu , sankcije sportistima, sankcije ove one....

Firme koje posluju sa naftom i gasom nisu izbacene iz sistema SWIFT ..... ovo procitah na forumu

Karta ima dvije strane Nijemci su ostavili svog covjeka tamo.... za svaki slucaj :wink:
@TDK-90
Ti i ja ne citamo istne vijesti jer da citamo onda bi ti znao da su Schrödera svi osudili. Da ga je SPD izbacio is svog "Hall of Fame", da mu Heidelberger SD prijeti oduzimanjem clanstva, da DFB mu je dao ultimatum da napusti sve svoje ruske pozicije ili ce izgubiti njihovo pocasno clanstvo, da mu je BvB oduzeo mjesto pocasnog predsjedika i da ga narod u Njemackoj nikako ne gotivi.
Last edited by konoplja on 06/03/2022 14:35, edited 1 time in total.
Osmi Socrates

#57644 Re: Ukrajina

Post by Osmi Socrates »

Zavisi i od nivoa podržavanja. Ovaj dirigent je bio aktivno uključen u političko promoviranje Putina u Rusiji i u svijetu. Čak mu je valjda i prijatelj.

Ugledna ustanova jednostavno ne može imati veze sa takvima.
Nierika

#57645 Re: Ukrajina

Post by Nierika »

Klix wrote:Evakuacija civila iz Mariupolja ponovo prekinuta, Rusi potpuno uništili aerodrom zapadno od Kijeva
tovarish

#57646 Re: Ukrajina

Post by tovarish »

Bobi wrote: 06/03/2022 14:12
namiami wrote: 06/03/2022 13:52

U redu. Necemo o moderatorima i radu.

Da se vrratim na post sherbeta, korisnika ovog foruma. Mislim da njeni postovi nisu realni i da nema dovoljno informacija da bi o istima i da komentar "Zasto NATO ne uspostavi no fly zone", povlači samim time i učešće Hrvatske u ratu. Nema smisla, zar ne? :D

PS: ljubazno molim moderatora da me uputi gdje je na ucp.php?mode=terms navedeno pravilo o zabrani komentarisanja rada moderacije? Pri registraciji profila, ja sam se slozio s uslovima koji su prikazani, ponavljam na ucp.php?mode=terms
Sherba nije mod ima ihaha :lol: a i puno ti ne[to filoyofiras(izvini :D ) imate temu a ne ucesnike teme :D, za ovo drugo kaffana..ha ja :D.
Zašto je onda ne mogu staviti na foe? Dobijem poruku da je moderator kad to pokušam.
Krokodajl

#57647 Re: Ukrajina

Post by Krokodajl »

Vinica navodno raketirana sa teritorija Transdnjistrije.
zigzag

#57648 Re: Ukrajina

Post by zigzag »

Olaf1 wrote: 06/03/2022 14:27 Imam kontakt sa osobom koja je jučer izbjegla iz Kharkova u Dnjepar sa ciljem da ide dalje prema Zapadu, ali nakon što se se uvjerila u raspoloženje ljudi u Dnjepru ostaje tu da pokuša doprinijeti odbrani na bilo koji način. Pitao sam za stanje u Kharkivu, kaže da trenutno ne vidi način kako taj grad može pasti pod rusku kontrolu, izuzev da ga sravne sa zemljom. Život u Dnjepru teče normalno, radi privreda, restorani, police u samoposlugama pune. E da, šta mi je bilo zanimljivo, prije ove agresije bilo je ljudi koji su bili da kažem neodlučni po pitanju Rusije i Ukrajine, ti su sad apsolutno na strani zemlje u kojoj žive, tvrdokorniji su od ovih drugih po pitanju odnosa prema Moskvi.

:thumbup:
plavi_E

#57649 Re: Ukrajina

Post by plavi_E »

A_A_AKCIJA wrote: 06/03/2022 13:30 Zauzet artiljerijski položaj sa baterijom d30 haubica 122mm

Kulbakino

Znaci Rusi i danas ratuju sa onim sto i BNT iz Novog Travnika moze proizvesti. Na sta spade ta "svjetska" sila.
tandmand

#57650 Re: Ukrajina

Post by tandmand »

Osmi Socrates wrote: 06/03/2022 14:30 Zavisi i od nivoa podržavanja. Ovaj dirigent je bio aktivno uključen u političko promoviranje Putina u Rusiji i u svijetu. Čak mu je valjda i prijatelj.

Ugledna ustanova jednostavno ne može imati veze sa takvima.
Ako je dirigent podržao agresiju Rusije, tj. odluku Putina o invaziji onda je OK. (odluka ustanove)

Da napravimo paralelu. Za vrijeme izbora 1990. najveći broj glasova za Predsjedništvo R BiH je dobio Fikret Abdić, 1.045.539 glasova 47,4%.

Kasnije je Fikret Abdić izvršio agresiju na Republiku BiH. Kad bi znali ko su ovi ljudi od 1.045.539 glasova, da li bi im bilo opravdano "ebat majku", jer su podržali čovjeka koji je napravio izdaju?
Last edited by tandmand on 06/03/2022 14:49, edited 1 time in total.
Post Reply