Ne treba da laje protiv rezima nego da ga osudi i distancira se od Putina ako zeli da nastavi da radi.tandmand wrote: ↑06/03/2022 13:55I to je jedna vrsta fašizma i diskriminacije. Ako je čovjek šutio i radio svoj posao - pa pusti ga brate.konoplja wrote: ↑06/03/2022 13:52
Ah vidio sam to. Posteno. Dobio je priliku da se distancira od Putina i osudi njegovu invaziju. Nije to ucinio. Sasvim korektna odluka.
Bili tebi bilo uredu da je glavni urednik Dnevnog Avaza ili FTVa osoba koja je bila bliska sa Milosevicem i ne zeli osuditi njegove zlocine?
Šta treba? Da laje protiv režima, a možda ima porodicu u Rusiji koja bi zbog toga mogla stradati, izgubiti posao ... ili da on fasuje kada se vrati u Rusiju.
Gledaj, slazem se ja da je to jedna vrsta fasizma i diskriminacije, ali mislim da treba jasnu crtu napraviti izmedju javni licnosti i privatni.
On kao dirigent svjetskog pedigrea ne moze imati iste kriterije kao neki obican radnik. Da po Aldi-u traze od Rusa da osude Putina i invaziju ne bi mi bilo svejedno.
Izmedu ostalog mnogo Rusa je osudilo Putina i rat.