Ti opet miješaš stvari. I same ptice na grani znaju da su sve ove gore ucjene bile upravo zbog toga što su se Rusi miješali u unutrašnje poslove BiH i Evrope. Ako ti to nije jasno, ti si slijep.AliceInChains wrote: ↑06/03/2022 10:57Jesam, svjestan sam toga. Mogao sam naslutiti taj plan. A @madner-ov članak, kojeg je postavio (sa raznim opcijama) mi je to i potvrdio.sumirprimus wrote: ↑06/03/2022 10:44
Nego objasni mi tacno koji ishod? Da li si ti svjestan koji dio je bio nama namijenjen u ovom grand putinovom planu?europa i usa su se povlacili rusima vec 20 sad su hvala bogu i na nase opste zadovoljstvo povukli refu. Da li ce biti tesko hoce sigurno no sve je bolje od njihovog plana. Vise srece imamo nego pameti mi Bosanci, za ostale ne znam.![]()
Kao i uvijek život pruža mnogo opcija, pa i sam konflikt. I tu ima mnogih vojnih opcija i mogucih ishoda i o njima se treba razgovarati.
Npr. šta da Rusi nisu započeli ovo sranje u Ukrajini? Dali bi bili pinudeni da pristanemo na IZ i treći entitet light, da pripišemo dio državne imovine na blentitet? Od samog početka ovog konflikta se dosta promjenilo od prethodnih pretpostavka.
Ako ne razumiješ, da nije negativno raspravljati o mogućim opcijama i ishodima, i to ne samo u vojnim, nego i ekonomskim, pravnim, Itd. onda je bolje da ja i ti prestanemo sa diskusijom.
Jaka Rusija je neprijatelj čitave Evrope, a najviše neprijatelj mirnog Balkana.