Slučaj Dženan Memić
-
Pla va la la
#25676 Re: Slučaj Dženan Memić
Nelogično, zamršeno, puno nepravilnosti. I ne treba kriviti narod, svima je već puna kapa. Pa oni koji nam rade u institucijama kao da su u Kiseljaku diplome kupili.
-
YouAreMyDestiny
#25677 Re: Slučaj Dženan Memić
Treba kriviti one, koji osuđuju druge, a izvor informacija su im naslovi iz Avaza, Ifet i Muriz.Pla va la la wrote: ↑05/03/2022 16:39 Nelogično, zamršeno, puno nepravilnosti. I ne treba kriviti narod, svima je već puna kapa. Pa oni koji nam rade u institucijama kao da su u Kiseljaku diplome kupili.
-
jefff
#25678 Re: Slučaj Dženan Memić
To ko ovi iz drzavnih skola stancaju nesto bolje kadrove?Pla va la la wrote: ↑05/03/2022 16:39 Nelogično, zamršeno, puno nepravilnosti. I ne treba kriviti narod, svima je već puna kapa. Pa oni koji nam rade u institucijama kao da su u Kiseljaku diplome kupili.
-
bitangeIprinceze
#25679 Re: Slučaj Dženan Memić
Problem je i sto rade u drzavnim institucijama a primaju platu iz crnih kriminalnih fondova
A sve zbog bogatih tajkuna.
Samo dok pocnu samoubijanja tajkuna ko kod putina. A sve imaju a nista nemaju.
Pravda za Dzenana
Pravda za Dzenana
-
denden
#25680 Re: Slučaj Dženan Memić
Da. Čak i da nije bilo optužnice za ubistvo (iako sve ukazuje da jeste, čak i Feraget govori "znali smo da je odbijena prva optužnica, ali nismo znali da je bila za ubistvo", ali još uvijek nema nedvosmislene potvrde), nego samo prijedlog za produženje pritvora za ubistvo/uvažavanje žalbe odbrane na već određeni pritvor za ubistvo, suština je ista, a to je da je tužilaštvo tek nakon što je od strane suda dovedeno pred svršen čin ("dobri su dokazi, ali nisu za ubistvo koje dokazujete, nego za saobraćajku, prekvalifikujte"), izvršilo prekvalifikaciju na saobraćajku.
Plus, kao što je već napisano, prošlo vremena, nema palice, nema svjedoka (jedan mrtav, drugi sa amnezijom), u zvaničnim izjavama i Ljubo i Vasvija priznali isključivo saobraćajku, pronađene krhotine koje odgovaraju tipu Ljubinog kombija.IZ ODLUKE USTAVNOG SUDA: Tako pritužba proizvoljno i netačno navodi da je osumnjičena "Vasvija Seferović" dala izjavu 31. maja 2016. godine i da je tada navela da je njezin suprug vozilom udario NN muško lice i da je nakon toga izašao iz vozila i prišao NN licu, pa ga više puta udario. Naime, tako nešto osumnjičena nije navela u svojoj izjavi, već je to, prema navodima službene zabilješke MUP-a, u neformalnom razgovoru izjavila pripadnicima MUP-a. Pritužba postavlja pitanje i komentira da li je o ovom obaviješten tužilac i da li je išta preduzeo tim povodom. O tome su obaviješteni tužioci koji su tom prilikom bili u prostorijama MUP-a i uzimali izjavu od osumnjičene koja u svojoj izjavi takve navode nije ponovila. I pored toga, a u cilju provjere takvih navoda, Tužilaštvo je na osnovu sadržine spomenute službene zabilješke ostalo pri pravnoj kvalifikaciji krivičnog djela ubistva i po tom osnovu, na osnovu spomenute službene zabilješke, izdejstvovalo pritvor ovoj osumnjičenoj. Međutim, Kantonalni sud u Sarajevu je u konačnici ukinuo mjeru pritvora navodeći da se podaci iz službene zabilješke MUP-a od 1. juna 2016. godine, gdje ovlaštena službena lica samo djelimično interpretiraju sadržaj neformalnog razgovora sa osumnjičenom i koji dio razgovora je osumnjičena kasnije opovrgla ne mogu koristiti kao dokaz.
Dakle, nije riječ o izjavi osumnjičene koja je uzeta u smislu člana 92. st. 2. i 3. ZKP-a, pa se na osnovu člana 11. stav 2. ZKP-a navedena službena zabilješka ne može koristiti kao zakonit dokaz.
Čini se da sud nije obratio dovoljno pažnje na prirodu Dženanove povrede, tj. na to da je puno vjerovatnije da je ona od palice, nego od kombija.
-
Pla va la la
#25681 Re: Slučaj Dženan Memić
Ima svega, ali ne treba sve trpati u isti koš klix. A što se tiče kadrova jefff, ma definitivno to je isto, gdje ćeš postavljati takvo pitanje. Bože sačuvaj. Cccc 
-
denden
#25682 Re: Slučaj Dženan Memić
Na kakve tajkune misliš?bitangeIprinceze wrote: ↑05/03/2022 17:00 Problem je i sto rade u drzavnim institucijama a primaju platu iz crnih kriminalnih fondovaA sve zbog bogatih tajkuna.
![]()
Možda na ono kad je Muriz, prije ulaska u savez sa Fahrom, reklamirao knjigu "Dosije Šćepo" koja Fahru predstavlja kao kriminalca-mafijaša, agenta KOS-a i hodajuće zlo u ljudskom obliku?
Ili na nekog drugog, možda Budnju?
Aa, ipak misliš na Fahru, on je onomad prijetio da će izvršiti samoubistvo skokom s Avazovog tornja prije negoli ući u koaliciju sa SDA (kasnije je, naravno, ušao u tu koalicijubitangeIprinceze wrote: ↑05/03/2022 17:00Samo dok pocnu samoubijanja tajkuna ko kod putina. A sve imaju a nista nemaju.![]()
-
bitangeIprinceze
#25683 Re: Slučaj Dženan Memić
Tako je, sve si dobro analizirao samo si lose napisao. Hebu te te lude gljive, tebe i dzoa, odnosno fsmozne marionete 3u1.
-
denden
#25684 Re: Slučaj Dženan Memić
Hahaha, ti i još par likova-onaj šeširdžija, belfri i možda još poneko, ovdje ste protagonisti jedne čudne pojave, nazvao bih je "agresivna ekstremna inferiornost".bitangeIprinceze wrote: ↑05/03/2022 17:37 Tako je, sve si dobro analizirao samo si lose napisao. Hebu te te lude gljive, tebe i dzoa, odnosno fsmozne marionete 3u1.
Ono kao kad se neko neprestano, sa puno elana, zalijeće i udara čelom u ispruženu ruku sa stisnutom šakom.
Haj sve, ali elan sa kojim to radite, skidam kapu.
-
dzolix
#25685 Re: Slučaj Dženan Memić
Pla va la la wrote: ↑05/03/2022 16:18 džolix, kako misliš "koji se ne mogu jasno definisati"? A zaključak obdukcije, a izjava zaštićene svjedokinje da slučaj neće proći kao saobraćajna nesreća? A presude koje negiraju saobraćajku? Ševalu bi, poslije ovakve greške, trebalo zabraniti da obavlja funkciju sudskog vještaka. A narod (tj. kako ti kažeš "rulja") i njihovi oprani mozgovi opet negoduju zbog nerada Kantonalnog tužiteljstva u slučaju djevojčice iz Kaknja? Zašto? Ovo da Ifet i Muriz drmaju u Banjaluci zvuči kao da im daješ epitet "svemoćni".
To su oni slucajevi koje ni Serlok Holms ne moze rijesiti. Gdje nema jasnih dokaza, gdje je krivac pobjego, gdje se svjedok ne sjeca i ne zna tachno i jasno sta se dogodilo (udarena u glavu). Gdje nema neutralnih ochevidaca . Slucajevi koji su u vecini nerjeshivi kojih ima oko 40% u kriminalistici, postoje cijele emisije koje se zovu "nerjesheni slucajevi."džolix, kako misliš "koji se ne mogu jasno definisati
Obdukciju je obavio Hamza Zujo koji je stavio da je smrt nasilna a svaka nasilna smrt je ubistvo ili samoubistvo ili zades.A zaključak obdukcije, a izjava zaštićene svjedokinje da slučaj neće proći kao saobraćajna nesreća? A presude koje negiraju saobraćajku?
Nigdje u obdukciji ne stoji da nije saobracajka , nigdje na obdukciji ne stoji da je napad palicom.
Glavni problem u ovom slucaju je kriva pogresna ogranicena interpretacija pojma udar tupim mehanickim orudjem.
I saobracajka moze biti ubistvo ako je smrtni ishod . Hamza je svjedoceci na sudu u vezi ovog vec izjavio da moze biti i da je napad palicom a moze biti i da je udar vozila to jest saobracajka.
Nijedna presuda ne negira saobracajku vec u presudi nije chvrsto jasno i potpuno dokazana krivica optuzenog.
Pa tako kad je dvojba , nije bas skroz naskroz sigurno ko je i kako kriv sud oslobadja potencionalnog krivca.
.
Ovo je slucaj Dzenan Memic ,,analizom konkretno ovog slucaja i analizom sta se odvija u medijima i mog razgovora uzivo oko ovog slucaja uvidjam da je vecini ispran mozak i da vecina nisu detaljno upoznati sa ovim predmetom kao i ti kolko vidim .A narod (tj. kako ti kažeš "rulja") i njihovi oprani mozgovi opet negoduju zbog nerada Kantonalnog tužiteljstva u slučaju djevojčice iz Kaknja
Ja ne generalishem ali pretpostavljam i uvidio sam da je tako isto i sto se tiche drugih slucajeva .
Nemam poima o tom slucaju iz Kaknja, fokusiran sam samo na ovaj .
Last edited by dzolix on 05/03/2022 19:10, edited 1 time in total.
-
bitangeIprinceze
#25686 Re: Slučaj Dženan Memić
Vrijedi i isplati se, vjeruj mi. Stisnuta šaka pukla, sjebala je glava čeonim udarcima.denden wrote: ↑05/03/2022 18:53Hahaha, ti i još par likova-onaj šeširdžija, belfri i možda još poneko, ovdje ste protagonisti jedne čudne pojave, nazvao bih je "agresivna ekstremna inferiornost".bitangeIprinceze wrote: ↑05/03/2022 17:37 Tako je, sve si dobro analizirao samo si lose napisao. Hebu te te lude gljive, tebe i dzoa, odnosno fsmozne marionete 3u1.
Ono kao kad se neko neprestano, sa puno elana, zalijeće i udara čelom u ispruženu ruku sa stisnutom šakom.
![]()
-
bitangeIprinceze
#25687 Re: Slučaj Dženan Memić
Zar bi to trebalo da stoji u nalazu obdukcije? Od kad to? Po čemu to, koja procedura?
Pored svih oblika izopaćenih dupovaca i njihovih kriminalnih zapisnika sad još i dr. da priča o načinu smrti. Samo bi još i ševal trebao učestvovati u obdukciji.
-
denden
#25688 Re: Slučaj Dženan Memić
Samo neumorno, naravno da se isplati.bitangeIprinceze wrote: ↑05/03/2022 19:09Vrijedi i isplati se, vjeruj mi. Stisnuta šaka pukla, sjebala je glava čeonim udarcima.denden wrote: ↑05/03/2022 18:53
Hahaha, ti i još par likova-onaj šeširdžija, belfri i možda još poneko, ovdje ste protagonisti jedne čudne pojave, nazvao bih je "agresivna ekstremna inferiornost".
![]()
Još malo pa neće ni prst ostati. Idemo dalje, pogrešni i silom branjeni zaključci, navikli smo.
![]()
Nemoj si samo izbiti oči

-
bitangeIprinceze
#25689 Re: Slučaj Dženan Memić
denden wrote: ↑05/03/2022 19:22Samo neumorno, naravno da se isplati.bitangeIprinceze wrote: ↑05/03/2022 19:09
Vrijedi i isplati se, vjeruj mi. Stisnuta šaka pukla, sjebala je glava čeonim udarcima.Još malo pa neće ni prst ostati. Idemo dalje, pogrešni i silom branjeni zaključci, navikli smo.
![]()
![]()
Nemoj si samo izbiti oči![]()
![]()
-
Pla va la la
#25690 Re: Slučaj Dženan Memić
džolix, prema snimku svjedočenja dr. Žuje koji imamo na netu nema govora o povredama u saobraćajki. Štaviše, nakon pitanja sudije Todorovića koji spominje oštećenja na kombiju, doktor negira sve moguće povrede koje bi udar kombija mogao napraviti. Koji snimak si ti gledao? Ne razumijem. Definitivno ovdje nema govora o saobraćajki. To je moje mišljenje, a ti svakako imaš pravo na svoje.
-
YouAreMyDestiny
#25691 Re: Slučaj Dženan Memić
Udar kombijem je bio blaži, smrt je nastupila kao posljedica udarca palicom. Ljubo je izašao iz kombija i udario ga palicom.
- uglavnomja
#25692 Re: Slučaj Dženan Memić
dzo jedini na temi prica o saobracajki 
-
dzolix
#25693 Re: Slučaj Dženan Memić
Pla va la la wrote: ↑05/03/2022 19:37 džolix, prema snimku svjedočenja dr. Žuje koji imamo na netu nema govora o povredama u saobraćajki. Štaviše, nakon pitanja sudije Todorovića koji spominje oštećenja na kombiju, doktor negira sve moguće povrede koje bi udar kombija mogao napraviti. Koji snimak si ti gledao? Ne razumijem. Definitivno ovdje nema govora o saobraćajki. To je moje mišljenje, a ti svakako imaš pravo na svoje.

Da vidim to sa neta sto ti tvrdish,,,,dokazi.
- GAU8
#25694 Re: Slučaj Dženan Memić
Meni je smiješna jedna od taktika murizovaca na temi koja se pojavljuje uglavnom kod bitange, ali i još par trolova.
Naime, kada suprotna strana spominje saobraćajnu nesreću, obično ide kratka opaska tipa: "sud je rekao nije bilo saobraćajne nesreće"... A onda kada priča suprotne više govori o palici, slijedi još bezveznija opaska tipa: "pa čekaj, zar nije bila saobraćajna nesreća".
I onda se nama govori da smo neozbiljni.
Eto, možda je još neko osim mene ovo primijetio. Ja nisam do sada spominjao, ali se dešava bar desetak puta, barem što sam ja pročitao. Možda je bilo čak i češće.
Naime, kada suprotna strana spominje saobraćajnu nesreću, obično ide kratka opaska tipa: "sud je rekao nije bilo saobraćajne nesreće"... A onda kada priča suprotne više govori o palici, slijedi još bezveznija opaska tipa: "pa čekaj, zar nije bila saobraćajna nesreća".
Eto, možda je još neko osim mene ovo primijetio. Ja nisam do sada spominjao, ali se dešava bar desetak puta, barem što sam ja pročitao. Možda je bilo čak i češće.
-
Pla va la la
#25695 Re: Slučaj Dženan Memić
džo, ukucaj na google: objavljen snimak svjedočenja dr. Hamze Žuje, mislim da su objavili tuzlanski.ba ili radiosarajevo.ba.
Ne mogu sad tražiti.
Pogledaj, postoji članak a i snimak.
Ne mogu sad tražiti.
-
bitangeIprinceze
#25696 Re: Slučaj Dženan Memić
GAU8 wrote: ↑05/03/2022 20:43 Meni je smiješna jedna od taktika murizovaca na temi koja se pojavljuje uglavnom kod bitange, ali i još par trolova.
- preselio na ahiret
#25697 Re: Slučaj Dženan Memić
Izmislja gluposti pusti ga.Pla va la la wrote: ↑05/03/2022 19:37 džolix, prema snimku svjedočenja dr. Žuje koji imamo na netu nema govora o povredama u saobraćajki. Štaviše, nakon pitanja sudije Todorovića koji spominje oštećenja na kombiju, doktor negira sve moguće povrede koje bi udar kombija mogao napraviti. Koji snimak si ti gledao? Ne razumijem. Definitivno ovdje nema govora o saobraćajki. To je moje mišljenje, a ti svakako imaš pravo na svoje.
- uglavnomja
#25698 Re: Slučaj Dženan Memić
to im je posao, da trollaju, da razvaljuju temu, da izokrenu pricu, da ubacuju glupave smajlije i besmislene upadice ... i da navuku nekog naivnog u raspravuGAU8 wrote: ↑05/03/2022 20:43 Meni je smiješna jedna od taktika murizovaca na temi koja se pojavljuje uglavnom kod bitange, ali i još par trolova.
inace cuce 24/7 na temi, 90% vremena bitanga ima zadnji post
-
bitangeIprinceze
#25699 Re: Slučaj Dženan Memić
uglavnomja wrote: ↑05/03/2022 20:53to im je posao, da trollaju, da razvaljuju temu, da izokrenu pricu, da ubacuju glupave smajlije i besmislene upadice ... i da navuku nekog naivnog u raspravuGAU8 wrote: ↑05/03/2022 20:43 Meni je smiješna jedna od taktika murizovaca na temi koja se pojavljuje uglavnom kod bitange, ali i još par trolova.
Eto, možda je još neko osim mene ovo primijetio. Ja nisam do sada spominjao, ali se dešava bar desetak puta, barem što sam ja pročitao. Možda je bilo čak i češće.u kojoj se oni prave glupi i neinformisani
inace cuce 24/7 na temi, 90% vremena bitanga ima zadnji post
-
dzolix
#25700 Re: Slučaj Dženan Memić
Pla va la la wrote: ↑05/03/2022 20:46 džo, ukucaj na google: objavljen snimak svjedočenja dr. Hamze Žuje, mislim da su objavili tuzlanski.ba ili radiosarajevo.ba.
Ne mogu sad tražiti.

"U svom izlaganju u toku prvog postupka pred kantonalnim sudom KS, jasno je opisao koje je sve povrede konstatovao na Dženanovom tijelu.
Na upit odbrane, da li može objasniti, kako to da Dženan nije imao povrede koje bi upućivale na to da je doista udaren kombijem u naletu sa leđa, tužioc Sead Kreštalica je prigovorom pokušao zaustaviti doktorov odgovor.
To je predsjedavajući sudskog vijeća Igor Todorović međutim odbio i zatražio od vještaka da odgovori na postavljeno pitanje.
Sutra će pred Vrhovnim sudom FBiH u slučaju koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferović, a na osnovu žalbe kantonalnog tužilaštva KS, svoje iskaze dati dr. Hamza Žujo i dr. Željko Karan.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Odgovor Hamze kao sto vidis nije objavljen vec je snimak prekinut i nema odgovora ni u textu dalje u textu boldovano stoji sta ce biti sutra.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moze doci do ostecenja vozila poput udubljenja haube ili pucanja stakla stita od fara a da ne dodje do povrede tijela pjesaka.