Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Humljanin wrote: ↑05/03/2022 12:49
I kad mi neko kaže koji racku ljudi idu u Njemačku i tamo je kriza i rastu cijene
Pa rastu, ali koliko on tamo može kupiti za 2000€ a koliko mi za 1000KM
Eh, ko ima 1000 taj je sretan.
U pravu si. Ali sam bubao neke prosjeke otprilike.
Shvaćeno je šta sam htio reći.
Ako će biti približno ista cijena goriva u nas i u Njemačkoj, ako će cijene hrane i robe široke potrosnje biti slične....
Ko će tu ostati gladan a ko ne, ako je njihov standard bar 3 puta jači od našega.
konektovan wrote: ↑05/03/2022 00:31
Trenutno u Sarajevu gazprom najjeftiniji...dizel 2.66 KM na svim gaz pumpama, benzin 2.61 -2.66 KM.
Ep šenoina dizel 2.66 KM, benzin 2.61 KM
Na ostalim ep pumpama bwnzin 2.66 KM.
Proming dizel 2.76 KM,..do danas bio najjeftniji, više nije definitvno.
Šta je interesntno, benzin je trenutno jeftiniji od dizela..
Na Gazpromu ne bi sipala kad bi vatrom gorio na parkingu
Ovo nema veze ni sa svjetskom berzom ni sa ratom u Ukrajini i ni sa cim... cisto bogacenje preko ledja naroda, samo prepisali od Binga i ostalih: digni pomalo cijene, osluhni hoce li ko dici glas, i ponovi ponovo. Dobro njima, dobro drzavi.
Nakon godinu i vise sutnje o divljanju cije juce je dokazano da cijene nisu nista drugo nego bogacenje ko u ratu, jer te face sto su danas bogate,to su iz rata profit i poslovanje imali.Oni misle ako je rat u Ukrajini da mi trebamo placati litar goriva 5KM ili kilu brasna 50KM.
Prijavljujte ljudi gdje god vidite da je cijena veca od one na aplikaciji .
Ovim se treba stati u kraj brzo..Mislili su da je vikend i da nema inspekcije i klepiti dodatnu zaradu
Sam da pitam Ajdinovica đe ce se dijeliti ovih 13000 litara, sto je stavljeno van prometa? Eto i to da čujemo, neka mjera stavljanje jedne cisterne van prometa. Koliko stane u cisternu by the way? Obiđe li inspekcija kad brata Hifu,nemojte samo ovu nejač sto nema ni 5 crpki.
Petrol na Seslijama (Doboj) 2. 65, benzin.
U gradu Bato Petrol 2. 99 i dizel i benzin. Neskovic skoro isro. Hifa benzin 2. 89. Nestro u Jakesu (Modrica) benzin 2. 59.
"Kazne za one koji krše zakonsko formiranje cijena se kreću od 1.000 do 10.000 KM, kazao je za N1 direktor FUZIP-a, ukoliko utvrde da neko ponavlja isti prekršaj, kaže postupaće drastičnije. "
Ko donosi ove zakone i kakve su ovo stimulativne kazne?
Jedna pumpa za dan obrne makar pet puta ove maksimalne kazne a gdje su sve ostale pumpe u istom vlasništvu. Ne čudi me što ne poštuju nikakve odredbe kad su kazne ovakve.