Slučaj Dženan Memić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Vjerujete li da je poginuo nakon udara kombija?

Da
91
9%
Ne
915
91%

Total votes: 1006

YouAreMyDestiny

#25626 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by YouAreMyDestiny »

Romi i zeleni kombi se spominju od početka.
Za prvu optužnicu za ubistvo se znalo od početka.
Sve ostalo je Ifetova ubleha.
bitangeIprinceze

#25627 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by bitangeIprinceze »

A zar nije bia saobracajka?
Pla va la la

#25628 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Pla va la la »

Sa nestrpljenjem čekamo nastavak suđenja. A što se teme tiče, evidentno je da nakon svakog ročišta, iskače isti forumaš/ica sa tekstom u kojem pljuje Ifeta, Muriza, Arijanu. Narod koji ih podržava naziva nepismenom "podkapacitiranom" ruljom (iako bi tako "pismena" osoba trebala znati da se piše "potkapacitiranom" - valjda je učila glasovne promjene). Mislim da treba pružiti šansu tužiocima, Murizu i Ifetu, da treba saslušati sve svjedoke pa tek onda donijeti zaključke. I ne treba nikoga vrijeđati (ni Alisu, ni Arijanu, ni Ifeta i Muriza).
zijancer

#25629 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by zijancer »

Ta terezina na pogon beskonačne nevjerovatnoce je odnijela sa sobom dva putnika :-) gigana i ljubu.
Međutim, oni su stopom eventually stigli natrag, nije poznato u kojem univerzumu. Tik prije uništenja mutiverzuma. :D
bitangeIprinceze

#25630 Re: Slučaj Dženan Memić

Ja mislim da je ovo sve na pravom putu da se konačno i izvedri :thumbup:
jefff

#25631 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by jefff »

Ovaj rat u Ukrajini ima jednu dobru stranu, bacio je ovaj teferic u trecerzrednu zonu interesiranja.
denden

#25632 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Pla va la la wrote: 04/03/2022 13:51 Sa nestrpljenjem čekamo nastavak suđenja. A što se teme tiče, evidentno je da nakon svakog ročišta, iskače isti forumaš/ica sa tekstom u kojem pljuje Ifeta, Muriza, Arijanu. Narod koji ih podržava naziva nepismenom "podkapacitiranom" ruljom (iako bi tako "pismena" osoba trebala znati da se piše "potkapacitiranom" - valjda je učila glasovne promjene). Mislim da treba pružiti šansu tužiocima, Murizu i Ifetu, da treba saslušati sve svjedoke pa tek onda donijeti zaključke. I ne treba nikoga vrijeđati (ni Alisu, ni Arijanu, ni Ifeta i Muriza).
Upravo o tome se i radi, što "narod" ne podržava istinu, nego Muriza i Ferageta, a na samom početku još je bila raskrsnica gdje je istina otišla na jednu stranu, a oni na drugu.

Upravo takav stav je potkapacitiranost sama po sebi, a dodatno je naglašena kad se pogleda šta su osnovna obilježja "podržavalaca Muriza i Ferageta", a to je zadrtost, neinformisanost, nezainteresovanost za činjenice/informacije, odsustvo svakog kritičkog suda i razmišljanja svojom glavom i uopšte, guranje glave u pijesak tamo gdje činjenice zapnu za noge, pa ne mogu ostati neprimijećene, slijepo bespogovorno slijeđenje dogme koju donose Feraget i Muriz.

U suštini, obično jadno sektaštvo u kojem nema ništa što bi zasluživalo i najmanje poštovanje.

Sama ova tema je spomenik nepobitno raskrinkanim lažima teorije zavjere koje su laži Memić i Feraget, jasno je to svakom ko HOĆE vidjeti, štancali i štancaju kao na traci. Bezbrojnim, besmislenim, neinteligentnim, uvredljivo glupim lažima.

Na koje su osuđeni da ih nastavljaju, jer moraju ići do kraja u tom pravcu, nisu spremni za suočavanje sa strašnom istinom o tome šta su uradili.

Jer, mlijeko je bijelo, a mrak je crn.

Svoja avlija je svoja, a ne tuđa.
Na svom Facebook profilu sestra ubijenog Dženana Memića Arijana Memić objavila je status koji je danas privukao veliku pažnju. Njen status vam prenosimo u cijelosti.

“Kaže babo:”Sanjao sam Dženana, prvi put nakon 11 mjeseci. Prilazi mi i govori:”Jara, počisti avliju, prljava ti je.””
belfy

#25633 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by belfy »

denden wrote: 04/03/2022 22:45
Pla va la la wrote: 04/03/2022 13:51 Sa nestrpljenjem čekamo nastavak suđenja. A što se teme tiče, evidentno je da nakon svakog ročišta, iskače isti forumaš/ica sa tekstom u kojem pljuje Ifeta, Muriza, Arijanu. Narod koji ih podržava naziva nepismenom "podkapacitiranom" ruljom (iako bi tako "pismena" osoba trebala znati da se piše "potkapacitiranom" - valjda je učila glasovne promjene). Mislim da treba pružiti šansu tužiocima, Murizu i Ifetu, da treba saslušati sve svjedoke pa tek onda donijeti zaključke. I ne treba nikoga vrijeđati (ni Alisu, ni Arijanu, ni Ifeta i Muriza).
Upravo o tome se i radi, što "narod" ne podržava istinu, nego Muriza i Ferageta, a na samom početku još je bila raskrsnica gdje je istina otišla na jednu stranu, a oni na drugu.

Upravo takav stav je potkapacitiranost sama po sebi, a dodatno je naglašena kad se pogleda šta su osnovna obilježja "podržavalaca Muriza i Ferageta", a to je zadrtost, neinformisanost, nezainteresovanost za činjenice/informacije, odsustvo svakog kritičkog suda i razmišljanja svojom glavom i uopšte, guranje glave u pijesak tamo gdje činjenice zapnu za noge, pa ne mogu ostati neprimijećene, slijepo bespogovorno slijeđenje dogme koju donose Feraget i Muriz.

U suštini, obično jadno sektaštvo u kojem nema ništa što bi zasluživalo i najmanje poštovanje.

Sama ova tema je spomenik nepobitno raskrinkanim lažima teorije zavjere koje su laži Memić i Feraget, jasno je to svakom ko HOĆE vidjeti, štancali i štancaju kao na traci. Bezbrojnim, besmislenim, neinteligentnim, uvredljivo glupim lažima.

Na koje su osuđeni da ih nastavljaju, jer moraju ići do kraja u tom pravcu, nisu spremni za suočavanje sa strašnom istinom o tome šta su uradili.

Jer, mlijeko je bijelo, a mrak je crn.

Svoja avlija je svoja, a ne tuđa.
Na svom Facebook profilu sestra ubijenog Dženana Memića Arijana Memić objavila je status koji je danas privukao veliku pažnju. Njen status vam prenosimo u cijelosti.

“Kaže babo:”Sanjao sam Dženana, prvi put nakon 11 mjeseci. Prilazi mi i govori:”Jara, počisti avliju, prljava ti je.””
covjek napise kako nikoga ne treba nazivati potkapacitiranim i da ne treba nikoga vrijedjati, a ti pocnes odgovor sa necim sto nema veze s vezom sa njegovim postom da bi se ti slozio sam sa sobom.

a, onda nadalje nastavis upravo koristeci upravo tu rijec "potkapacitiranost" i nastavljajuci vredjati.

ono, mislim... svaka cast sto si se slozio sa njim... :zoka:
dijana987

#25634 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dijana987 »

Ne treba vredjati ali najmanja je uvreda iznositi istinu. Arijana svojim objavama u grupi bulvalno poziva na linc pojedinih ljudi iako niko jos nije optuzen. Citam danas komentare i kletve Alisinog deteta msm da je ipak malo bolesno. Nek obrise nek ispadne bar jednom covek i zamoli ljude da ne vredjaju i ne kunu nikog.
bitangeIprinceze

#25635 Re: Slučaj Dženan Memić

Sve je to za Božijeg insana, deveraj i šućuraj. Kakvih sve podlosti ima taman će nam Putin dobro doći. :-)
Slava Ukrajine :) Pravda za Dženana 8-)
preselio na ahiret

#25636 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by preselio na ahiret »

dijana987 wrote: 04/03/2022 23:44 Ne treba vredjati ali najmanja je uvreda iznositi istinu. Arijana svojim objavama u grupi bulvalno poziva na linc pojedinih ljudi iako niko jos nije optuzen. Citam danas komentare i kletve Alisinog deteta msm da je ipak malo bolesno. Nek obrise nek ispadne bar jednom covek i zamoli ljude da ne vredjaju i ne kunu nikog.
A vidi ovo,brate,sestro,uzmimo u obzir sljedecu situaciju,znas da ti je neko ubio brata i da ti se oni koji bi trebali djelit pravdu smiju u facu i namjerno nece zarad ko zna cega to da privredu kraju kako treba,sta bi ti nakon toga sutila ili pokusavala na sve nacine kopat da se dodje do istine?
Znaci ne tvrdim ni da je upravu ni da nije ja kazem za situaciju ako jest tacno sto navodi.
dijana987

#25637 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dijana987 »

Ako si vec odlucio da ides pravno( jer Ifet je rekao samo pravno) onda idi pravno. Ja ne znam dal je igde u svetu dozvoljeno upirati prstom u toliko ljudi javno bez ikakvih posledica. Mozda se zaboravilo vec ali oni su bukvalno prozvali pola drzave da su ili ubice ili pomagaci. Ja razumem njihovu borbu ali neko treba da kaze dosta vise Dokazi ili odgovaraj. Veliku gresku su napravili prozivani sto nisu odmah poceli sa tuzbama pa sve ovo ne bi uzelo ovoliko maha. Ok tesko je tuziti oca ipak je njegova bol razumljiva ali nije tesko bilo zaustaviti Ifeta.
dzolix

#25638 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

Inače, za razliku od većine svjedoka Tužilaštva BiH koji su ili puni suosjećanja u vezi sa stradanjem Dženana Memića pa njihova svjedočenja često prate vidljive emocije tuge kada govore o dešavanjima nakon Dženanove smrti, Alisa Mutap Ramić, nema taj problem, jer sudeći po njenom stalnom smijanju ispred zgrade Suda BiH uoči početka suđenja ili u pauzama ročišta u ovom predmetu, ona je uvijek dobro raspoložena.

Naravno da svako ima pravo na dobro raspoloženje, ali kada se osoba koja je jedini svjedok dešavanja u noći prije šest godina kada je ugašen jedan mladi, nevini život svih ovih godina ne otkriva šta se desilo te noći, a u procesu koji bi to trebao otkriti se smije, onda je je to najblaže rečeno nepoštivanje porodice i svih onih koji se smrt Dženana Memića itekako tiče.

PIŠE: SEMIRA DEGIRMENDŽIĆ
Image Image

Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića kratko je reagirala na današnje hapšenje Alise Mutap.

- Danas je 16.06.2021. godine i ovo mi je najdraža slika ikada objavljena - napisala je Arijana u opisu fotografije na kojoj je sa ocem Murizom Memićem i advokatom Ifetom Feragetom.

Arijana objavila zajedničku fotografiju sa ocem i advokatom Feragetom

Arijana objavila zajedničku fotografiju sa ocem i advokatom Feragetom

Foto: Facebook

Podsjećamo, Alisa Mutap, bivša djevojka Dženana Memića, uhapšena je danas nakon što su pripadnici MUP-a KS pretresli kuću u kojoj živi. Hapšenje je obavljeno po nalogu Tužilaštva i Suda BiH.
bitangeIprinceze

#25639 Re: Slučaj Dženan Memić

dijana987 wrote: 05/03/2022 02:15 Ako si vec odlucio da ides pravno( jer Ifet je rekao samo pravno) onda idi pravno. Ja ne znam dal je igde u svetu dozvoljeno upirati prstom u toliko ljudi javno bez ikakvih posledica. Mozda se zaboravilo vec ali oni su bukvalno prozvali pola drzave da su ili ubice ili pomagaci. Ja razumem njihovu borbu ali neko treba da kaze dosta vise Dokazi ili odgovaraj. Veliku gresku su napravili prozivani sto nisu odmah poceli sa tuzbama pa sve ovo ne bi uzelo ovoliko maha. Ok tesko je tuziti oca ipak je njegova bol razumljiva ali nije tesko bilo zaustaviti Ifeta.
Ifetu i novinarki oduzeti licence i to je to, kraj suđenja odmah proglašen. :skoljka:
bitangeIprinceze

#25640 Re: Slučaj Dženan Memić

dzolix wrote: 05/03/2022 02:24 Inače, za razliku od većine svjedoka Tužilaštva BiH koji su ili puni suosjećanja u vezi sa stradanjem Dženana Memića pa njihova svjedočenja često prate vidljive emocije tuge kada govore o dešavanjima nakon Dženanove smrti, Alisa Mutap Ramić, nema taj problem, jer sudeći po njenom stalnom smijanju ispred zgrade Suda BiH uoči početka suđenja ili u pauzama ročišta u ovom predmetu, ona je uvijek dobro raspoložena.

Naravno da svako ima pravo na dobro raspoloženje, ali kada se osoba koja je jedini svjedok dešavanja u noći prije šest godina kada je ugašen jedan mladi, nevini život svih ovih godina ne otkriva šta se desilo te noći, a u procesu koji bi to trebao otkriti se smije, onda je je to najblaže rečeno nepoštivanje porodice i svih onih koji se smrt Dženana Memića itekako tiče.

PIŠE: SEMIRA DEGIRMENDŽIĆ
Daj da vidimo i Alisinu sliku pa da ocijenimo koja se više a koja manje smije. Onda ćemo novinarku optužiti ako šta bude slagala
dzolix

#25641 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dzolix »

bitangeIprinceze wrote: 05/03/2022 06:44 Daj da vidimo i Alisinu sliku pa da ocijenimo koja se više a koja manje smije. Onda ćemo novinarku optužiti ako šta bude slagala
smiju se obe ,,,,vidi se na fotografiji.

Image
Pla va la la

#25642 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Pla va la la »

Iznošenje argumenata, stavova, kritičkog mišljenja je opravdano i to pozdravljam. Moj prethodni post se odnosio na činjenicu da forumašica naziva "nepismenom podkapacitiranom ruljom" narod koji pruža podršku Murizu. Da bi nekoga nazvao nepismenim, moraš biti dovoljno pismen i ne praviti takav pravopisni kiks u rečenici. Isto tako vrijeđa Arijanu zbog nepismenosti.
I kako generalizovati, napraviti takav zaključak kad npr. i Abdulah Sidran podržava Muriza?
Postovi u kojima se Alisa naziva svakakvim imenima također su mi odvratni. Neki postovi su zaista obojeni mržnjom.
Što se tiče Ifeta, nisam od onih koji obožavaju njegov lik i djelo, ali neka je i neka proziva Burzićku na svakom koraku! Mislim da je krajnje vrijeme da se ozbiljno priča o njenoj odgovornosti u ovom slučaju.
bitangeIprinceze

#25643 Re: Slučaj Dženan Memić

dzolix wrote: 05/03/2022 07:08
bitangeIprinceze wrote: 05/03/2022 06:44 Daj da vidimo i Alisinu sliku pa da ocijenimo koja se više a koja manje smije. Onda ćemo novinarku optužiti ako šta bude slagala
smiju se obe ,,,,vidi se na fotografiji.

Image
E onda masala
denden

#25644 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by denden »

Pla va la la wrote: 05/03/2022 08:25 Iznošenje argumenata, stavova, kritičkog mišljenja je opravdano i to pozdravljam.
"Pozdravljaš" ti, ali samo deklarativno i retorički. Da imaš imalo kritičkog mišljenja u sebi, uradio-la-la bi sljedeću vježbu iskrenosti, usko povezanu sa kritičkim mišljenjem.

Rekla bi sebi, a i nama: "Muriz i Feraget su, što je neoborivo raskrinkano, iznijeli desetine najcrnjih laži, slagali su to, to, to, to, to....i to, ali ja ih i dalje podržavam, iako mi je jasno da su lažovi".

To bi već bilo nešto, bila bi pilula "iskrenicina". :wink:

Isto tako bi priznala da je na ovoj temi godinama svako ko bi iznio kritičko mišljenje, a posebno tamo gdje neoborivo raskrinkava laži teorije zavjere, ukazujući često i na njihove kontradikcije (dakle, situacije u kojima je, prema samoj teoriji zavjere, barem jedna od njenih dvaju tvrdnji laž, jer isključuju jedna drugu, a bivaju istovremeno iznošene), dočekan, na svaki svoj post, sa, u jedno vrijeme i do 20 reakcija isključivog sadržaja "ti si Dalida, Mutap, Alisa, Alisina sestra, sendvičar, bot, SDA, dabogda ti ovo, dabogda ti ono". To je sve išlo tako dok je rulja, čija je ključna odlika upravo potkapacitiranost (inače ne bi nekritički pušila preglupe ublehe teorije zavjere) bila oblikovana jednostranim inputima ideologa i megafona teorije zavjere, a druga strana je šutjela ili je njen glas bio zagušivan.

Međutim, nakon što je počelo suđenje, a poslije nacionaolne euforije u vezi hapšenja, pritvora i optužnice protiv "zavjerenika", počelo je u javnost izlaziti šta stvarno govore svjedoci i kakvi su stvarno "dokazi" za navodnu zavjeru. Onda su se počele porediti stvarne izjave svjedoka i izjave o istim stvarima koje su godinama iznosili Feraget i Memić i javnosti je počelo postajati jasno da su u pitanju višegodišnje pokvarene laži, ublehe, huškanja, neosnovane kampanje linča, zloupotreba emaptije površne javnosti.

Ovdje na temi niko od murizovaca nije smio ni iznijeti teoriju događaja. Oni su ono sve žestoki, kategorični, antiprotivni na sve, bučni, "moralno dominantni", ali u stvarnosti-ništa. Pozivao sam ih da iznesu način na koji je uopšte makar u teoriji moguće ono što generalno tvrde i niko nije smio, samo se ušute. Isto i neki dan, "ovomaloduse", kažem mu: "OK, tvrdiš to što tvrdiš, hajde daj tok i tajming događaja za tu tvrdnju, a ja ti garantujem da ću dokazati da nije moguća; uradi to ili u sramoti zauvijek šuti". I siknu čovjek dva-triput nešto sa "moralne visine" i pobježe s teme. :-)

Ustvari, ima jedan jedini izuzetak, a to je nick @gospodar. Iznio je na kraju svoju teoriju, besmislenu i preglupu, ali je barem imao petlju da to uradi.

Čim su počela suđenja i analize onog što su svjedoci zaista rekli na ročištima, a svi ti svjedoci optužbe ustvari uništavaju teoriju zavjere kojoj smo godinama izlagani, TD majka je ovdje zacvilila: "Moderacija, mandalite temu, šta će nam, ne treba nam više", "a ako ipak moderacija ne zamandali, vi forumaši nemojte se ovdje informisati, ima i drugih mjesta na netu". Poziv na CENZURU :lol: Toliko dobro teoriji zavjere čini što je u javnost počelo izlaziti šta su stvarno svjedoci govorili.

Pla va la la wrote: 05/03/2022 08:25Moj prethodni post se odnosio na činjenicu da forumašica naziva "nepismenom podkapacitiranom ruljom" narod koji pruža podršku Murizu. Da bi nekoga nazvao nepismenim, moraš biti dovoljno pismen i ne praviti takav pravopisni kiks u rečenici. Isto tako vrijeđa Arijanu zbog nepismenosti.
Belfri je radio i mnogo gore stvari, pa ne vidjeh da si se javila da kažeš kako neko ko stalno pravi različite pravopisne greške može kao argument koristiti poznavanje pravopisa. Osim toga, pisanje "poDkapacitiranost" je greška koju prave i lektori Avaza, a koja je došla u paketu sa "novobošnjačkim" "nije više potcijeniti nego podcijeniti, nije potčinjen, nego podčinjen" i to je greška koju često rade i visokoobrazovani i pismeni ljudi. Kad bi otišla na koridu u Čevljanoviće i pitala da li se kaže podkapacitiran ili potkapacitiran, svi bi izlomili jezike i ne bi znali ni ponoviti za tobom. Ali, kada bi ih pitala kaže li se "osumnjičeni" ili "osumnjEčeni", jedno 99% bi rekli da se kaže osumnjEčeni. Dakle, nepismenost Arijane Memić, kad govori o "osumnjEčenim" je posve druge vrste od te koju ti uzimaš za poređenje. Kada novinar napiše "podkapacitiran", nije strašno, ali kada bi napisao "osumnječeni", realne su šanse da bi ostao bez posla, a u pismenoj vježbi iz maternjeg dobio bi keca samo zbog toga.

Pla va la la wrote: 05/03/2022 08:25 I kako generalizovati, napraviti takav zaključak kad npr. i Abdulah Sidran podržava Muriza?
Sidran je možda pismen, ali je svejedno potkapacitiranost potrebna da bi se nekritički podržavalo nekog ko progoni nedužne ljude, uvredljivo glupo laže godinama, te ko je navjerovatnije bio ključni igrač u oslobađanju ubice svoga sina.

Samo bivanje na strani suprotnoj od istine u vezi tako značanih činjenica svakog ko je na toj strani čini potkapacitiranim. Ne mora biti intelektualna potkapacitiranost, nego može biti da je naivna empatija nad ožalošćenim ocem zamaglila intelektualne kapacitete. Ali je to onda i dalje potkapacitiranost, vrsta karakterne nezrelosti. Može biti i neinoformisanost, a i to je karakterna nezrelost, da zauzimaš kategoričke stavove u vezi stvari o kojima nemaš dovoljno informacija. Dakle, u pitanju je svakako potkapacitiranost.

A što se tiče samog Sidrana, možda to jeste na sramotu države, koja nije materijalno obezbijedila pjesničku veličinu. Ali, nije Sidranu strano da sam ode tamo gdje je vatra i ogrije se. On je stari Fahrin dužnik, Fahro je njegov, eufemistički, konkrentni dobrotvor i znao je Fahro otvarati infrastrukturne projekte uz citate pjesme koju je njemu lično posvetio i poklonio Avdo Sidran. Njemu, Fahri, toj moralnoj gromadi dostojnoj opjevavanja od strane "najvećeg živućeg pjesnika". Ima to sve svoje, ne brini.
"Bog mi je svjedok da je moja radost jednaka ili čak veća zato što će ovaj tunel spasiti mnogo života. Bh. pjesnik, književnik i akademik Abdulah Sidran mi je poklonio jednu vrlo kratku pjesmu koju ja poklanjam svim graditeljima ovog tunela. 'Naš Gospodaru, učini da se sasuše i ruke i duša onog koji ruši. Naš Gospodaru, obiljem na oba svijeta nagradi onog koji podiže i gradi", izrecitovao je Radončić okupljenima.
Pla va la la wrote: 05/03/2022 08:25Postovi u kojima se Alisa naziva svakakvim imenima također su mi odvratni. Neki postovi su zaista obojeni mržnjom.
Da, ali sad si se sjetila toga, upalilo te slovo d umjesto slova t. Na temi su hiljade najgorih uvreda, kako za Alisu Mutap i druge "zavjerenike", tako i za svakog ko se ne slaže sa debilnom teorijom zavjere.

Gdje si da "moralnim okom" pogledaš glavnog trola murizovaca:
bitangeIprinceze wrote: ↑18/12/2021 04:16
Čim se spomene orgijanje ja pomislim na sestre Mutap. Nezaobilazna asocijacija. Ako se još k tome doda i & co onda zamišljam kako to ide: hej može li trojka, ma može naravno da može? A Jel može i četvorka, ma može naravno da može, zašto ne bi moglo. :izet:

Ili njegove uratke pod starim nickom, koji je banovan:
uvijekIInikadI wrote: ↑23/06/2021 13:39
Znaci da je Alisa top riba i da se moze jebati do besvijesti al da ti za 24 h moze potvrditi kako je bar tri puta zaredom svrsila, minimalno. I onda jos rekla: ja hocu jos
Pla va la la wrote: 05/03/2022 08:25 Što se tiče Ifeta, nisam od onih koji obožavaju njegov lik i djelo, ali neka je i neka proziva Burzićku na svakom koraku! Mislim da je krajnje vrijeme da se ozbiljno priča o njenoj odgovornosti u ovom slučaju.
Dobro, zašto? O kakvoj ozbiljnoj priči pričaš? Ona je ozbiljno prijavljena od strane Ferageta i Memića kao organizator kriminalne grupe, tj. cijele navodne zavjere, prijavljena instituciji kojoj vjeruju Feraget i Memić, Državnom tužilaštvu. Ono je provelo ozbiljnu istragu i, koliko je poznato, nije ni osumnjičilo Dalidu Burzić, tj. nije pokrenulo istragu protiv nje. Što znači da ozbiljna i jedina mjerodavna institucija, koja ima povjerenje Memića i Ferageta, ne smatra ozbiljnim (utemeljenim na stvarnosti) tvrdnje Memić-Feraget o Dalidi Burzić.

O kakvoj ti onda ozbiljnoj priči, mahalaškoj ozbiljnoj?
Pla va la la

#25645 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by Pla va la la »

Dalida - moralna gromada koja je, dok je bila na čelu Kantonalnog tužilaštva, sve radila ispravno?
A Sidran - hudi pjesnik koji pjeva pjesmice svom meceni Fahri?
🤔
Ja čekam nastavak suđenja i to je sve. A ovdje je i previše toga rečeno.
dijana987

#25646 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by dijana987 »

Kako sudjenje odmice pocinjem da verujem da su ovako besmislenu optuznicu prihvatili upravo da bi se razotkrile lazi pomahnitalog advokata. Zao mi samo sto je drzava toliko krhka da je moze uzdrmati jedan nizerangirani, sada vec ugledni advokat. Moram napisati da je ovo dozvoljeno samo u Sarajevu. U Banja Luci su ih sasekli na vreme i tamo ne sme Ifet vise ni da priviri a ovde ga hoce za Predsednika ili mozda puca na VSTV ali videcemo ima jos do izbora.
kakotakonikako

#25647 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by kakotakonikako »

dijana987 wrote: 05/03/2022 11:32 Kako sudjenje odmice pocinjem da verujem da su ovako besmislenu optuznicu prihvatili upravo da bi se razotkrile lazi pomahnitalog advokata. Zao mi samo sto je drzava toliko krhka da je moze uzdrmati jedan nizerangirani, sada vec ugledni advokat. Moram napisati da je ovo dozvoljeno samo u Sarajevu. U Banja Luci su ih sasekli na vreme i tamo ne sme Ifet vise ni da priviri a ovde ga hoce za Predsednika ili mozda puca na VSTV ali videcemo ima jos do izbora.
Ovim si sve rekla. Samobanuj se nakon ovoga. :lol: :lol: :lol:
bitangeIprinceze

#25648 Re: Slučaj Dženan Memić

Ma samo pohapsiti ubice i stvar je gotova. Ove sto prikrivali ubistvo takodje pohapsiti pa dobro dobro satrati i u hapsanu 100 god.
Samo polako.
bitangeIprinceze

#25649 Re: Slučaj Dženan Memić

dijana987 wrote: 05/03/2022 11:32 Kako sudjenje odmice pocinjem da verujem da su ovako besmislenu optuznicu prihvatili upravo da bi se razotkrile lazi pomahnitalog advokata. Zao mi samo sto je drzava toliko krhka da je moze uzdrmati jedan nizerangirani, sada vec ugledni advokat. Moram napisati da je ovo dozvoljeno samo u Sarajevu. U Banja Luci su ih sasekli na vreme i tamo ne sme Ifet vise ni da priviri a ovde ga hoce za Predsednika ili mozda puca na VSTV ali videcemo ima jos do izbora.
Premlada si ti na forumu da se izjasnjavas po bilo cemu. :thumbup:
uglavnomja

#25650 Re: Slučaj Dženan Memić

Post by uglavnomja »

dijana, taj advokat je u poslovnim odnosima sa avazom, odnosno sa radoncicem, vrlo visokorangiranim, mocnim, utjecajnim i nadasve opasnim manipulatorom

i tu nestaje nizerangiranost jednog pojedinca jer postaje dio masinerija koja vec 30 godina LAZIMA upravlja javnim mijenjem i izborom vlasti

upravo ovaj sablon

avaz laze, laze, izmislja, insinuacije, poluinformacije, mahinacije ... sve vrste manipulacije ... protiv politickog protivnika obicno mjesecima, cak i godinama
i kad dodje do suda i kad oklevetani dobije presudu - to bude minijaturna vijest od psr redova negdje daleko od glavne stranice

a prosjecan citalac avaza uglavnom samo naslove cita, zanima ga trac, senzacionalizam, poganstina, zutilo, pljuvacina ... i slicne stvari koje avaz svaki dan servira kroz vijesti o "zvijezdama" raznih showova primitivizma, gluposti i najnizih ljudskih strasti

i taj citalac ni ne registruje tu vijest
ili, naravno, pomisli da je to zavjera protiv avaza, politicka presuda blabla

citav slucaj je avazovstina, isti modus operandi koji unistava zemlju od kad mu je alija dao pare da napravi stranacki propagandni pamfletarnik

dok se nije otrgnuo s lanca i poceo ujedati ruku koja ga je othranila
Locked