Sve sam ja to uradio izabrao svoj paket moja tv net 1 i kad mi izbaci sve telefone za neke piše kolika je rata uz ugovorno odnos 24 mjeseca a na nekim samo piše puna cijenadend wrote: ↑04/03/2022 13:50Odes na stranicu bhtelecomaorbita12 wrote: ↑04/03/2022 12:57 Uskoro mi ističe ugovor za moju tv , i želim sad uz novi ugovor kupiti mobitel , i kad izaberem svoj paket i izbaci mi sve telefone , vidim da neke telefone ne mogu kupiti na rate već samo za punu cijenu , zašto je to tako , evo npr one plus Nord n, tako nekako mi izbacuje samo cijeni od 400 KM , zašto se ne može na rate uzeti
Otvoris webshop ( uređaji-mobiteli )
Uloguješ se na paket mojatv
Na stranici mobitela na samom vrhu odaberi "Pogledaj uređaje uz svoju tarifu" i izaberi svoj paket
Odaberi mobitel
Na dijelu ekrana gdje piše cijena i rata imaš opciju
"Prilagodi vrstu ugovora i ratu"
Tu odabereš kako želiš uređaj
Prati dalje uputstva
BHTelecom
Moderator: Benq
-
orbita12
#8876 Re: BHTelecom
-
orbita12
#8877 Re: BHTelecom
Skontao sam sad u čemu je problem , ja sam odmah išao na paket i da mi izbaci sve telefone i tad ispod dosta njih nije pisalo da može na rate , a kad odem na konkretan telefon i izaberem paket tad mi pokaže kolika je rataorbita12 wrote: ↑04/03/2022 13:53Sve sam ja to uradio izabrao svoj paket moja tv net 1 i kad mi izbaci sve telefone za neke piše kolika je rata uz ugovorno odnos 24 mjeseca a na nekim samo piše puna cijenadend wrote: ↑04/03/2022 13:50
Odes na stranicu bhtelecoma
Na stranici mobitela na samom vrhu odaberi "Pogledaj uređaje uz svoju tarifu" i izaberi svoj paket
Odaberi mobitel
Prati dalje uputstva
Telecom je ovu stranicu samo zajebo
- dend
#8878 Re: BHTelecom
Ahaaorbita12 wrote: ↑04/03/2022 13:53Sve sam ja to uradio izabrao svoj paket moja tv net 1 i kad mi izbaci sve telefone za neke piše kolika je rata uz ugovorno odnos 24 mjeseca a na nekim samo piše puna cijenadend wrote: ↑04/03/2022 13:50
Odes na stranicu bhtelecoma
Odaberi mobitel
Prati dalje uputstva
Imas na lijevoj stranici filtere
Odaberes na 24 rate i svi ce biti sa cijenom na rate
-
PMT
#8879 Re: BHTelecom
Htio sam preci na BHTelecom, odlucio se za paket Net4, zove gospodja i kaze ne moze net4, moze samo net1 na kojem je brzina neta 25/2.Radi se o alipasinom i ulici Nerkeza Smailagica, kaze da trenutno dovode optiku na br.9 i da bi trebalo uskoro moci i vece brzine ali ne zna tacno kad.Da li neko zna vise kad bi moglo ovo biti zavrseno?
Na BHTelecom najvise prelazim zbog Arena, ali ako su ove brzine onda bolje ostati na Telemach i placati Arenu cloud ili neku drugu opciju.
Na BHTelecom najvise prelazim zbog Arena, ali ako su ove brzine onda bolje ostati na Telemach i placati Arenu cloud ili neku drugu opciju.
-
HAL 9000
#8880 Re: BHTelecom
Evo danas i službeno dobivam "ODLUKU":Dr_Help wrote: ↑25/02/2022 19:21Iz prve ruke i informacija. Ni slučajno nemoj vršiti promjenu paketa već traži da se izvrši prebacivanje na VDSL , jer tada češ dobiti "brži" net . Imao si 10mbps sa vdslom ćeš dobiti 25 mbps.HAL 9000 wrote: ↑25/02/2022 09:50 Pozdrav narode,
Ovako, prvo ću postaviti parametre iz routera:
S tim parametrima sam se obratio podršci (sa svog bih.net.ba maila) da me prebace na VDSL jer brzine koje trenutno imam nisu zadovoljavajuće, maksimalno ide do 10Mbits, često opada i do 5-6Mbits. Samo da napomenem još, skoro sam se žalio na brzinu isto i povećali su mi parametre na tih 1k/24k, čak sam imao i nešto veću brzinu nekih desetak dana da bi opet sve vratilo se na staro, čak je gospođa koja radi rekla "da ne govorimo nikom" da je brzina povećana. Mogao bih knjigu napisati o svojim iskustvima s njima ali ne bih zamarao sad nikoga, mislim da se razumijemo
Jučer mi dolazi mail od direkcije Bihać, tehnička sluđba:
"Prebacivanje korisnika na VDSL nije usluga i tom aktivnošću korisnik neće „ubrzati“ internet.
Ukoliko korisnik treba veću brzinu interneta neka podnese zahtjev za promjenu paketa u Moja TV Full5 gdje će imati veću brzinu interneta; 30+/8 Mbit/s
Ukoliko se odlučite na promjenu paketa, pozovite 1444 da se evidentira zahtjev i isti će biti proslijeđen na isptivanje tehničke mogućnosti."
Može li mi neko objasniti ovo, da uzmem Moja TV Full 5 da bi imao 30/8Mbits? Kako ovo misle izvesti ako ne mogu ispoštovati ni trenutnu brzinu?
Minimalna garantovana brzina internet pristupa putem fiksne mreže je 60% brzine deklarisane Cjenovnikom. - Ovo izgleda ništa ne znači, iako se nalazi na stranici njihovoj. Trenutno sam na Moja TV Full 1.
Hvala unaprijed.
Da sumiram, mogu isporučiti veće brzine ali neće, reklamacije se ne uvažavaju iako imam dokaze o mizernoj brzini (koči Netflix na 4k nekad)... Ali svakako da platim račun u cijelosti u roku od 8 dana (platim ga inače uvijek čim dođe na mail)
Last edited by HAL 9000 on 22/03/2022 11:11, edited 1 time in total.
-
zippoo87
#8881 Re: BHTelecom
Ma pokusaj kako izganjati vecu brzinu,ebo par KM nizu cijenu,kada si nezadovoljan brzinom.Pokusaj brate krivinama to sebi srediti,da te neko iz Telekoma pogura ...ovi sto odgovaraju na mailo e i zalbe su najnepismeniji u Telekomu.
Uvedi veci paket i neka te prebace na vecu brzinu a onda opet se vrati na nizi paket,halali 10 KM za spustanje na nizi paket a imati ces vdsl .
Ima ba nacina ,samo treba se malo ganjati.
Uvedi veci paket i neka te prebace na vecu brzinu a onda opet se vrati na nizi paket,halali 10 KM za spustanje na nizi paket a imati ces vdsl .
- dend
#8882 Re: BHTelecom
Podnesi zahtjev za MojaTV Full 4 ( 5KM skuplji ) bez ikakvog benefita i bez ugovorne obaveze. Od 1.4.2022. kada poskupe svi paketi imas opciju prelaska na MojaTV Full S koji je cjenovno isti kao sto sada ti kosta Full 1 a ostat ce ti brzina od 50/8HAL 9000 wrote: ↑04/03/2022 16:13Evo danas i službeno dobivam "ODLUKU":
Da sumiram, mogu isporučiti veće brzine ali neće, reklamacije se ne uvažavaju iako imam dokaze o mizernoj brzini (koči Netflix na 4k nekad)... Ali svakako da platim račun u cijelosti u roku od 8 dana (platim ga inače uvijek čim dođe na mail)Sretan je onaj što nema problema s telecomom, ovo je dno dna šta se kod nas radi.
-
HAL 9000
#8883 Re: BHTelecom
Ganjao i naganjao se, nema koga nisam molio, što se tiče Krupe, kao papagaji daju sl. odgovore:zippoo87 wrote: ↑04/03/2022 16:25 Ma pokusaj kako izganjati vecu brzinu,ebo par KM nizu cijenu,kada si nezadovoljan brzinom.Pokusaj brate krivinama to sebi srediti,da te neko iz Telekoma pogura ...ovi sto odgovaraju na mailo e i zalbe su najnepismeniji u Telekomu.
loše instalacije
sad će optika
pa to je dobro što imaš
...
Vjeruj mi nije do para per se, ali isto ne dam da me neko pravi budalom. Ja bih sad prešao na ovaj Moja TV Full 4 paket ali znajući telecom, pustit će pola te brzine u najboljem slučaju i pozivati se na kojekakve nepostojeće klauzule. Ne znam kako je drugdje ali ovdje stvari nikad ne idu lako kad je BHT u pitanju.
-
HAL 9000
#8884 Re: BHTelecom
@dend
Evo podnio sam zahtjev za Moja TV Full 4, da vidim baš šta će se desiti.
Javim...
Evo podnio sam zahtjev za Moja TV Full 4, da vidim baš šta će se desiti.
Javim...
- dend
- dend
- drug_profi
-
ing-ecc
#8889 Re: BHTelecom
Hahahaaaaa joojjj krajisnika, vazda bili i ostali legende
Ima li gdje optika u blizini?
Full 5 je s brzinom 100/10 MbHAL 9000 wrote: ↑25/02/2022 09:50
"Prebacivanje korisnika na VDSL nije usluga i tom aktivnošću korisnik neće „ubrzati“ internet.
Ukoliko korisnik treba veću brzinu interneta neka podnese zahtjev za promjenu paketa u Moja TV Full5 gdje će imati veću brzinu interneta; 30+/8 Mbit/s
Ukoliko se odlučite na promjenu paketa, pozovite 1444 da se evidentira zahtjev i isti će biti proslijeđen na isptivanje tehničke mogućnosti."
- REDDEVILS
#8890 Re: BHTelecom
RTL LIVING izgleda u HD-u 
Samo treba dopisati HD
Samo treba dopisati HD
-
ACG
-
HAL 9000
#8892 Re: BHTelecom
Zatvorio naš zadnji optičar još kad je korona počelaing-ecc wrote: ↑04/03/2022 19:28 Hahahaaaaa joojjj krajisnika, vazda bili i ostali legende
Full 5 je s brzinom 100/10 MbHAL 9000 wrote: ↑25/02/2022 09:50
![]()
Šalim se
Da ima, ne bih pisao ovdje 100%
-
zippoo87
#8894 Re: BHTelecom
Tamo gdje zivis raspad sistema jbga.HAL 9000 wrote: ↑04/03/2022 16:56Ganjao i naganjao se, nema koga nisam molio, što se tiče Krupe, kao papagaji daju sl. odgovore:zippoo87 wrote: ↑04/03/2022 16:25 Ma pokusaj kako izganjati vecu brzinu,ebo par KM nizu cijenu,kada si nezadovoljan brzinom.Pokusaj brate krivinama to sebi srediti,da te neko iz Telekoma pogura ...ovi sto odgovaraju na mailo e i zalbe su najnepismeniji u Telekomu.
loše instalacije
sad će optika
pa to je dobro što imaš
...
Vjeruj mi nije do para per se, ali isto ne dam da me neko pravi budalom. Ja bih sad prešao na ovaj Moja TV Full 4 paket ali znajući telecom, pustit će pola te brzine u najboljem slučaju i pozivati se na kojekakve nepostojeće klauzule. Ne znam kako je drugdje ali ovdje stvari nikad ne idu lako kad je BHT u pitanju.
Ja znam kada se zadam za nesto,to i izganjam ali opet mora biti neko sa kim mozes pricati i zavrsiti posao...ako su i uzivo ovakvi kao sto pisu mailove,onda te u potpunosti razumijem.
-
bumerangss
#8895 Re: BHTelecom
I mene to zanima? Bas bih volio da se može vratiti sadržaj na HRT1 i na N1
Zamolio bih BHTelecom da to razmotre
-
bumerangss
#8896 Re: BHTelecom
Jednostavan odgovor iz kapitalističkih razloga, da te "natjeraju" da pređeš na veći paket pa tako oni sa premium paketo placaju npr 1KM mjesecno naredna 24 mjeseca tj ukupno 24 KM za mobitel koji vrijedi 1000 KM ali im je pretplata 100 KMorbita12 wrote: ↑04/03/2022 12:57 Uskoro mi ističe ugovor za moju tv , i želim sad uz novi ugovor kupiti mobitel , i kad izaberem svoj paket i izbaci mi sve telefone , vidim da neke telefone ne mogu kupiti na rate već samo za punu cijenu , zašto je to tako , evo npr one plus Nord n, tako nekako mi izbacuje samo cijeni od 400 KM , zašto se ne može na rate uzeti
-
biggy001
#8897 Re: BHTelecom
Znam za tu pricu za SK,ono sto sam htio reci jest da su Telekom opet prevarili na kraju,jer su se dobili SK u sd umjesto u hd rezoluciji bez SK HD-a,sa kojim zafrkavaju ko sa Novom sport,i sa Novom bh prije.dend wrote: ↑03/03/2022 09:04Zato što je vlasnik tih kanala UG, koji je na tržištu poznat po muljažama. BH Telecom je još 2014te godine podnio zahtjev za SK kanale, što je na početku dočekano dodatnim tehničkim zahtjevima koje niko na tržištu nije ispunjavao ( a koje je BH Telecom ispunio veoma brzo ), nakon čega je nastupio muk od strane SK što je dovelo do suda gdje je SK izgubio i morao prodati TV kanale 2019te godine, odnosno nakon 5.5 godina potraživanja.biggy001 wrote: ↑03/03/2022 06:15 Jedino sto mi sad smeta kod Telekoma jest kod tv kanala
Sto se onda nije kupio full hd paket sport klubova?
hocemol ikad dobit famoznu Novu sport?![]()
Zasto se nije uzeo full paket Cinestar kanala?
Sa Cinestar premier 1 i 2 pa makar dani ko dodatni kanali da aktivira ko hoce da ih gleda
Sto se drze u ponudi hrvatski i srpski drzavni i privatni tv kanali citaj Hrt,Rts,Rtl,kada se nema prava na full program i kada nisu uzeti u full paketu?
Isto vrijedi za Arenu? Sto se nije uzeo full paket sa Arenama premium i Arena od 5-10?
Mada sa Arenama Premium predosjecam kajlanje ko sa Sport klubovima onomad,jer nema mi logike da ih prave ako ce se vrtit isti program![]()
Isto je i sa Pink tv kanalima,mada ih realno ne gledam,al je isti slucaj i sa njima,ima ih hebet,a kod nas i dodatnom paketu fale odredjeni![]()
Kao i za Toxic muzickim tv kanalima
I nema mi logike da epg radi na sd Arenama a ne radi na hd Arenama![]()
( izvor http://sluzbenilist.ba/page/akt/6QhOzmXiUPU= )
Šta ima zanimljivo na Nova Sport ? Ja koliko vidim to je bio neuspiješan pokušaj dodatne muljaže na tržištu. ( najbolji sport se seli)
Kako misliš nisu uzeti u full paketu kanali HRT, RTS isl ? Prava distribucije tv programa je u rukama tv kanala. Zatamnjeni sadržaj u većini slučajeva znači da neko drugi u BiH ima prava na takav sadržaj ( sportski ili serije npr. ) ili da taj sadržaj uopšte nije dostupan za tržište BiH.
Po komentaru za Arene vidim koliko ti je stalo do TV kanala. Naime, Arene Sport koje ima BH Telecom ( BiH, Hr, Srb, 2, 3, 4, e) su zapravo premium arene sport kanala pri čemu Arena sport 2 je zapravo Arena Sport Premium 1, AS3 je ASP2, AS4 je ASP3. Činjenica je da će biti potrebno još dodatnih arena kanala sada kada krene Engleska liga.
Nemam pojma za pink kanale. Možeš li reći koji fale ?
Eh sad što se tiče EPG odnosno TimeShift, telecom mi je službeno odgovorio:BH Telecom ne odlučuje samostalno na kojim će TV kanalima biti dostupna opcija TimeShift, već isključivo vlasnici TV kuća čiji se program emituje na platformi Moja TV ili bilo kojoj drugoj.
Nova sport mi je bitna,zato sto najvise gledam sport,te najzanimljivije utakmice Bundeslige moram gledati na drugom mjestu.
A generalno taj kanal im sluzi samo da bi zafrkavali Telekom,jer kako gube primat sto se tice sporta nemogu vise ponuditi ono sto su prije mogli ponuditi,tj najzanimljivije fudbalske derbije na svijetu.
Ali ocito da sa UM nemoze drugacije,i kada bi se dobili ti kanali kojim slucajem,vjerujem da bi opet napravili novi sa kojim bi opet zafrkavali
Nadam se da ista prica nece biti i sa Arenom,odnosno sa premium kanalima,jer mi nekako nema logike da se isti sadrzaj emituje i kod njih i kod nas na ostalim Arenama.
Vrijeme ce pokazati na kraju sta ce bit.
Primjetio sam da sa Nba zafrkavaju jednu utakmicu stave na Arenu 8,koje nemamo,a realno bi mogli tu utakmicu stavit na Arenu 2,3,4.
A sto se tice time shifta za Arene,ako je tako ko sto kazes onda je ocito do Telekoma nesto cim nema time shifta na hd Arenamama,kao na sd Arenama.
A to za regionalne kanale nisam znao,mislio sam da je moguce emitovati isti sadrzaj na dva mjesta.
Odredjeni pink kanali fale,ne bih sad da nabrajam,jer ih ima dosta,ali oni su manje bitni u ovoj prici.
Da zakljucim,ponuda tv kanala na Telecomu je dobra,ocito da ima vise stvari u pozadini za koje mi neznamo,pa to sto imamo je max sto mozemo dobiti.
- dend
#8898 Re: BHTelecom
Sto se tiče kanala UG, jednostavno su preskupi i to ne zbog toga da zarade već da druge operatere odbiju da preuzmu te kanale. Sami sebi prodaju te kanale po apsurdno visokim cijenama i tako prave obmanu kako je to ustvari "realna" cijena. Npr kada je novabh trazila novac za emitovanje pa se pravdali da je cijena korektna jer "evo vidite da je tm preuzeo", a svi ostali operateri ukljucujuci bhT ih odbio jer bi onda imali eksluzivu u vidu prijenosa utakmica...biggy001 wrote: ↑05/03/2022 07:06Znam za tu pricu za SK,ono sto sam htio reci jest da su Telekom opet prevarili na kraju,jer su se dobili SK u sd umjesto u hd rezoluciji bez SK HD-a,sa kojim zafrkavaju ko sa Novom sport,i sa Novom bh prije.dend wrote: ↑03/03/2022 09:04
Zato što je vlasnik tih kanala UG, koji je na tržištu poznat po muljažama. BH Telecom je još 2014te godine podnio zahtjev za SK kanale, što je na početku dočekano dodatnim tehničkim zahtjevima koje niko na tržištu nije ispunjavao ( a koje je BH Telecom ispunio veoma brzo ), nakon čega je nastupio muk od strane SK što je dovelo do suda gdje je SK izgubio i morao prodati TV kanale 2019te godine, odnosno nakon 5.5 godina potraživanja.
( izvor http://sluzbenilist.ba/page/akt/6QhOzmXiUPU= )
Šta ima zanimljivo na Nova Sport ? Ja koliko vidim to je bio neuspiješan pokušaj dodatne muljaže na tržištu. ( najbolji sport se seli)
Kako misliš nisu uzeti u full paketu kanali HRT, RTS isl ? Prava distribucije tv programa je u rukama tv kanala. Zatamnjeni sadržaj u većini slučajeva znači da neko drugi u BiH ima prava na takav sadržaj ( sportski ili serije npr. ) ili da taj sadržaj uopšte nije dostupan za tržište BiH.
Po komentaru za Arene vidim koliko ti je stalo do TV kanala. Naime, Arene Sport koje ima BH Telecom ( BiH, Hr, Srb, 2, 3, 4, e) su zapravo premium arene sport kanala pri čemu Arena sport 2 je zapravo Arena Sport Premium 1, AS3 je ASP2, AS4 je ASP3. Činjenica je da će biti potrebno još dodatnih arena kanala sada kada krene Engleska liga.
Nemam pojma za pink kanale. Možeš li reći koji fale ?
Eh sad što se tiče EPG odnosno TimeShift, telecom mi je službeno odgovorio:
Nova sport mi je bitna,zato sto najvise gledam sport,te najzanimljivije utakmice Bundeslige moram gledati na drugom mjestu.
A generalno taj kanal im sluzi samo da bi zafrkavali Telekom,jer kako gube primat sto se tice sporta nemogu vise ponuditi ono sto su prije mogli ponuditi,tj najzanimljivije fudbalske derbije na svijetu.
Ali ocito da sa UM nemoze drugacije,i kada bi se dobili ti kanali kojim slucajem,vjerujem da bi opet napravili novi sa kojim bi opet zafrkavali![]()
Nadam se da ista prica nece biti i sa Arenom,odnosno sa premium kanalima,jer mi nekako nema logike da se isti sadrzaj emituje i kod njih i kod nas na ostalim Arenama.
Vrijeme ce pokazati na kraju sta ce bit.
Primjetio sam da sa Nba zafrkavaju jednu utakmicu stave na Arenu 8,koje nemamo,a realno bi mogli tu utakmicu stavit na Arenu 2,3,4.
A sto se tice time shifta za Arene,ako je tako ko sto kazes onda je ocito do Telekoma nesto cim nema time shifta na hd Arenamama,kao na sd Arenama.
A to za regionalne kanale nisam znao,mislio sam da je moguce emitovati isti sadrzaj na dva mjesta.
Odredjeni pink kanali fale,ne bih sad da nabrajam,jer ih ima dosta,ali oni su manje bitni u ovoj prici.
Da zakljucim,ponuda tv kanala na Telecomu je dobra,ocito da ima vise stvari u pozadini za koje mi neznamo,pa to sto imamo je max sto mozemo dobiti.
Inace prema poslovanju bhtelecoma, pise da je u 2020. godini na sadrzaj za MojaTV potroseno ~30m ( tv prava, video snimci, autorska prava isl ) od cega je 1/3 ili ~10m otisli na paket kanala gdje je SportKlub
- dend
#8899 Re: BHTelecom

Samo na MY TV i Moja web TV BESPLATNO pratite nastavak sezone 2021/2022 Premijer lige BiH u nogometu!
Utakmice će biti odigranen u sljedećim terminima:
Nedjelja 06.03. u 13:00 sati;
HŠK Posušje – FK Sloboda i
ponedjeljak 07.03 u 15:00 sati
Tuzla City . NK Široki Brijeg
Utakmice su dostupne Moja TV i korisnicima interneta BH Telecoma, kao i korisnicima drugih operatora u BiH, putem:
Moja TV
Moja Web TV
Moja Web TV – Pay per view
Utakmice će biti dostupne i u Moja TV videoteci.
Moja TV. Uvijek bolja i bogatija!
-
sabahudin_78
#8900 Re: BHTelecom
Moja tv net 1 poskupjela za 3 km, podigli cijenu a usluga ista. Prate trendove rasta cijena. Kako ono ide parola bh telekoma?