BHTelecom

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
doktor78

#8851 Re: BHTelecom

Post by doktor78 »

Dobio mail od Telekoma u kojem me obavještavaju da će ukinuti neaktivne e-mail adrese sa bih.net.ba domenom, a ko hoće može preći na novi mail servis koji će se naplaćivati 5,85 KM mjesečno???
Ne kontam, u današnje vrijeme besplatnih servisa, po čemu je ova usluga izuzetna da se za nju traži skoro 6 KM mjesečno?
biggy001

#8852 Re: BHTelecom

Post by biggy001 »

Jedino sto mi sad smeta kod Telekoma jest kod tv kanala
Sto se onda nije kupio full hd paket sport klubova?
hocemol ikad dobit famoznu Novu sport? :D
Zasto se nije uzeo full paket Cinestar kanala?
Sa Cinestar premier 1 i 2 pa makar dani ko dodatni kanali da aktivira ko hoce da ih gleda
Sto se drze u ponudi hrvatski i srpski drzavni i privatni tv kanali citaj Hrt,Rts,Rtl,kada se nema prava na full program i kada nisu uzeti u full paketu?
Isto vrijedi za Arenu? Sto se nije uzeo full paket sa Arenama premium i Arena od 5-10?
Mada sa Arenama Premium predosjecam kajlanje ko sa Sport klubovima onomad,jer nema mi logike da ih prave ako ce se vrtit isti program :D
Isto je i sa Pink tv kanalima,mada ih realno ne gledam,al je isti slucaj i sa njima,ima ih hebet,a kod nas i dodatnom paketu fale odredjeni :D
Kao i za Toxic muzickim tv kanalima
I nema mi logike da epg radi na sd Arenama a ne radi na hd Arenama :lol:
dend

#8853 Re: BHTelecom

Post by dend »

doktor78 wrote: 03/03/2022 06:11 Dobio mail od Telekoma u kojem me obavještavaju da će ukinuti neaktivne e-mail adrese sa bih.net.ba domenom, a ko hoće može preći na novi mail servis koji će se naplaćivati 5,85 KM mjesečno???
Ne kontam, u današnje vrijeme besplatnih servisa, po čemu je ova usluga izuzetna da se za nju traži skoro 6 KM mjesečno?
Svaki mjesec ce se brisati mail adrese koje nisu koristene zadnjih 6 mjeseci, dok oni koji koriste mogu istu nastaviti koristiti pod istim uslovima.
dend

#8854 Re: BHTelecom

Post by dend »

Povećana dobit bh telecoma u 2021 na 63.3m KM uporedo sa 2020 dobit od 47m KM
dend

#8855 Re: BHTelecom

Post by dend »

biggy001 wrote: 03/03/2022 06:15 Jedino sto mi sad smeta kod Telekoma jest kod tv kanala
Sa Cinestar premier 1 i 2 pa makar dani ko dodatni kanali da aktivira ko hoce da ih gleda
Sto se drze u ponudi hrvatski i srpski drzavni i privatni tv kanali citaj Hrt,Rts,Rtl,kada se nema prava na full program i kada nisu uzeti u full paketu?
Isto vrijedi za Arenu? Sto se nije uzeo full paket sa Arenama premium i Arena od 5-10?
Mada sa Arenama Premium predosjecam kajlanje ko sa Sport klubovima onomad,jer nema mi logike da ih prave ako ce se vrtit isti program :D
Isto je i sa Pink tv kanalima,mada ih realno ne gledam,al je isti slucaj i sa njima,ima ih hebet,a kod nas i dodatnom paketu fale odredjeni :D
Zato što je vlasnik tih kanala UG, koji je na tržištu poznat po muljažama. BH Telecom je još 2014te godine podnio zahtjev za SK kanale, što je na početku dočekano dodatnim tehničkim zahtjevima koje niko na tržištu nije ispunjavao ( a koje je BH Telecom ispunio veoma brzo ), nakon čega je nastupio muk od strane SK što je dovelo do suda gdje je SK izgubio i morao prodati TV kanale 2019te godine, odnosno nakon 5.5 godina potraživanja.
( izvor http://sluzbenilist.ba/page/akt/6QhOzmXiUPU= )

Šta ima zanimljivo na Nova Sport ? Ja koliko vidim to je bio neuspiješan pokušaj dodatne muljaže na tržištu. ( najbolji sport se seli :lol: )

Kako misliš nisu uzeti u full paketu kanali HRT, RTS isl ? Prava distribucije tv programa je u rukama tv kanala. Zatamnjeni sadržaj u većini slučajeva znači da neko drugi u BiH ima prava na takav sadržaj ( sportski ili serije npr. ) ili da taj sadržaj uopšte nije dostupan za tržište BiH.

Po komentaru za Arene vidim koliko ti je stalo do TV kanala. Naime, Arene Sport koje ima BH Telecom ( BiH, Hr, Srb, 2, 3, 4, e) su zapravo premium arene sport kanala pri čemu Arena sport 2 je zapravo Arena Sport Premium 1, AS3 je ASP2, AS4 je ASP3. Činjenica je da će biti potrebno još dodatnih arena kanala sada kada krene Engleska liga.

Nemam pojma za pink kanale. Možeš li reći koji fale ?

Eh sad što se tiče EPG odnosno TimeShift, telecom mi je službeno odgovorio:
BH Telecom ne odlučuje samostalno na kojim će TV kanalima biti dostupna opcija TimeShift, već isključivo vlasnici TV kuća čiji se program emituje na platformi Moja TV ili bilo kojoj drugoj.
REDDEVILS

#8856 Re: BHTelecom

Post by REDDEVILS »

Podnio zahtjev za Moja TV net 3 i još uvjek me niko ne zove iz BH Telecoma.
Na stranici BH Telecoma mi stoji da je paket realiziran a nije 😂
dend

#8857 Re: BHTelecom

Post by dend »

Besplatan roaming u Ukrajini i besplatni pozivi i SMS iz BiH prema Ukrajini

Image

Sa željom da svim našim korisnicima olakšamo komunikaciju s najmilijima u Ukrajini, BH Telecom je od 4. marta 2022. godine omogućio besplatne pozive i SMS poruke iz mobilne i fiksne mreže iz BiH prema ovoj istočnoevropskoj državi, kao i besplatan mobilni internet u Ukrajini te besplatne pozive i slanje SMSova iz Ukrajine prema BiH.

Ovo je mali znak solidarnosti prema ukrajinskom narodu i našim korisnicima kako bi im bar na taj način pomogao u prevazilaženju trenutnih nemilih događaja i komunikacijskih barijera na teritoriji Ukrajine.

Najiskrenije saosjećajamo sa svim nedužnim ljudima na ratom zahvaćenom području, uz želju da čim prije prestane svaki oblik stradanja i da vrijeme pred nama donosi priliku za mir.

Sukladno svojim mogućnostima, nastavljamo i dalje pružati podršku ukrajinskom narodu!

Moja priča. BH Telecom
Mirzareli

#8858 Re: BHTelecom

Post by Mirzareli »

biggy001 wrote: 03/03/2022 06:15 Jedino sto mi sad smeta kod Telekoma jest kod tv kanala
Meni su kanali vrh na Moja TV pocevsi od kvaliteta slike ,pa do TV kanala ..Iskreno volio bih vidjeti jos Viasat kanale u ponudi i to je to. :bih:
zubi

#8859 Re: BHTelecom

Post by zubi »

dend wrote: 03/03/2022 09:04 Eh sad što se tiče EPG odnosno TimeShift, telecom mi je službeno odgovorio:
BH Telecom ne odlučuje samostalno na kojim će TV kanalima biti dostupna opcija TimeShift, već isključivo vlasnici TV kuća čiji se program emituje na platformi Moja TV ili bilo kojoj drugoj.
Kako onda Telemach ima time shift za te iste kanale?

Konkretno, HRT.
PajaELdin

#8860 Re: BHTelecom

Post by PajaELdin »

Imam jako cudan problem, svi ukucani se mogu spojiti na wifi, a ja ne mogu. Telefon sam kupio prije par dana i u pitanju je Samsung Galaxy A52s 5G. Imam dva rutera, ovaj Telecomov ZTE i TP-Link svoj. Prvih dana sam bio spojen na TP-Link medjutim nisam se mogao spojiti na ovaj njihov nikako. U cemu je problem? Je li nesto u postavkama moram, jer se kod komsije na Telemachu spojim, a ne mogu ni na svom, ni na bratovom koji je takode na Telecomu i ZTE ruter je u pitanju i kod njega. Stvarno cudno, kontam da nije nesto do konektivnosti telefona, ali se spojim svugdje osim kod sebe i brata koji je na spratu???
Zna li neko u cemu je problem??? 😕
Last edited by PajaELdin on 03/03/2022 16:42, edited 1 time in total.
Grom0X

#8861 Re: BHTelecom

Post by Grom0X »

zubi wrote: 03/03/2022 16:29
dend wrote: 03/03/2022 09:04 Eh sad što se tiče EPG odnosno TimeShift, telecom mi je službeno odgovorio:

Konkretno, HRT.
I meni ovo nije jasno.
Kako to da na Telemach svi programi i sve serije i filmovi imaju EPG, a na Telecomu nemaju.
Jesu li to poslali samo Telecomu da neke serije i filmove ne mozes vracati ili svima? (konkretno na FOX kanalima)
nermin_t

#8862 Re: BHTelecom

Post by nermin_t »

tu je vjerovatno u pitanju nedostatak kapaciteta u telekomu da cuvaju sve te snimke koji bi se mogli vracati
123bih123

#8863 Re: BHTelecom

Post by 123bih123 »

nermin_t wrote: 03/03/2022 16:42 tu je vjerovatno u pitanju nedostatak kapaciteta u telekomu da cuvaju sve te snimke koji bi se mogli vracati
Ako nemaju kapacitet 7 dana da snimaju za svaki program onda nek stave kljuc u bravu.
Grom0X

#8864 Re: BHTelecom

Post by Grom0X »

123bih123 wrote: 03/03/2022 16:45
nermin_t wrote: 03/03/2022 16:42 tu je vjerovatno u pitanju nedostatak kapaciteta u telekomu da cuvaju sve te snimke koji bi se mogli vracati
Ako nemaju kapacitet 7 dana da snimaju za svaki program onda nek stave kljuc u bravu.
Upravo tako.
-Chesterfield-

#8865 Re: BHTelecom

Post by -Chesterfield- »

123bih123 wrote: 03/03/2022 16:45
Ima neka snimalica. Ne znam ni čemu služi?
j66o

#8866 Re: BHTelecom

Post by j66o »

Konkretno, HRT.
Tačno,bilo bi extra da se TimeShift omoguci na HRT.
Isto tako i na Nova BH
dend

#8867 Re: BHTelecom

Post by dend »

j66o wrote: 03/03/2022 17:31

Konkretno, HRT.
Tačno,bilo bi extra da se TimeShift omoguci na HRT.
Isto tako i na Nova BH
Pisi im na [email protected]
Abracadabra

#8868 Re: BHTelecom

Post by Abracadabra »

PajaELdin wrote: 03/03/2022 16:32 Imam jako cudan problem, svi ukucani se mogu spojiti na wifi, a ja ne mogu. Telefon sam kupio prije par dana i u pitanju je Samsung Galaxy A52s 5G. Imam dva rutera, ovaj Telecomov ZTE i TP-Link svoj. Prvih dana sam bio spojen na TP-Link medjutim nisam se mogao spojiti na ovaj njihov nikako. U cemu je problem? Je li nesto u postavkama moram, jer se kod komsije na Telemachu spojim, a ne mogu ni na svom, ni na bratovom koji je takode na Telecomu i ZTE ruter je u pitanju i kod njega. Stvarno cudno, kontam da nije nesto do konektivnosti telefona, ali se spojim svugdje osim kod sebe i brata koji je na spratu???
Zna li neko u cemu je problem??? 😕
U wifi postavkama na routeru promijeni kanal (channel).
ovajonaj

#8869 Re: BHTelecom

Post by ovajonaj »

Jedno pitanje za uposlene u telecomu ili ostale ako znaju odgovor.
Uzeo sam moju tv net5 paket krajem oktobra 2021 kad je bila akcija 100mbps i hbo. I kad sam aktivirao hbo paket na receiveru odabrao sam onaj srednji hbo a nisam odabrao hbo premium jer nisam znao imam li pravo na to. Jer na oba pise cijena kao da ce ga naplatiti ali na racunu ne dodje nista uvecano. I sad sam skontao da sa tim odabranim obicnim hbo paketom ne mogu prijaviti se na hbo go pa da dobijem hbo max. Pa me sad zanima da li je u toj akciji ukljucen ovaj srednji hbo ili mogu odabrati i hbo premium? Jer ako sad deaktiviram srednji hbo a aktiviram hbo premium da li ce se dodatno naplatiti ili ne?
dend

#8870 Re: BHTelecom

Post by dend »

ovajonaj wrote: 04/03/2022 11:44 Jedno pitanje za uposlene u telecomu ili ostale ako znaju odgovor.
Uzeo sam moju tv net5 paket krajem oktobra 2021 kad je bila akcija 100mbps i hbo. I kad sam aktivirao hbo paket na receiveru odabrao sam onaj srednji hbo a nisam odabrao hbo premium jer nisam znao imam li pravo na to. Jer na oba pise cijena kao da ce ga naplatiti ali na racunu ne dodje nista uvecano. I sad sam skontao da sa tim odabranim obicnim hbo paketom ne mogu prijaviti se na hbo go pa da dobijem hbo max. Pa me sad zanima da li je u toj akciji ukljucen ovaj srednji hbo ili mogu odabrati i hbo premium? Jer ako sad deaktiviram srednji hbo a aktiviram hbo premium da li ce se dodatno naplatiti ili ne?
Prema akciji

Za Net paket je HBO
Za Full paket je HBO Premium

Kod tebe je Net znači HBO paket. Ako uzmeš HBO Premium moraš punu cijenu platiti
ovajonaj

#8871 Re: BHTelecom

Post by ovajonaj »

dend wrote: 04/03/2022 12:04
ovajonaj wrote: 04/03/2022 11:44 Jedno pitanje za uposlene u telecomu ili ostale ako znaju odgovor.
Prema akciji

Za Net paket je HBO
Za Full paket je HBO Premium

Kod tebe je Net znači HBO paket. Ako uzmeš HBO Premium moraš punu cijenu platiti
Eh... A ja htio naknadno ubaciti telefon i kaze ne moze.. Ne bi ti paket vise bio u toj akciji... Jbg...
orbita12

#8872 Re: BHTelecom

Post by orbita12 »

Uskoro mi ističe ugovor za moju tv , i želim sad uz novi ugovor kupiti mobitel , i kad izaberem svoj paket i izbaci mi sve telefone , vidim da neke telefone ne mogu kupiti na rate već samo za punu cijenu , zašto je to tako , evo npr one plus Nord n, tako nekako mi izbacuje samo cijeni od 400 KM , zašto se ne može na rate uzeti
Limited Sky

#8873 Re: BHTelecom

Post by Limited Sky »

Moze li mi neko poslati link kanala koji se dobiju kupovinom Moja Web TV Prepaid 30 dana, najvise me zanima da li cu dobiti Arene i Moja TV sport za pracenje nase lige?
ACG

#8874 Re: BHTelecom

Post by ACG »

Limited Sky wrote: 04/03/2022 13:03 Moze li mi neko poslati link kanala koji se dobiju kupovinom Moja Web TV Prepaid 30 dana, najvise me zanima da li cu dobiti Arene i Moja TV sport za pracenje nase lige?
Hoćeš, samo sada naša liga ide na MY TV.
dend

#8875 Re: BHTelecom

Post by dend »

orbita12 wrote: 04/03/2022 12:57 Uskoro mi ističe ugovor za moju tv , i želim sad uz novi ugovor kupiti mobitel , i kad izaberem svoj paket i izbaci mi sve telefone , vidim da neke telefone ne mogu kupiti na rate već samo za punu cijenu , zašto je to tako , evo npr one plus Nord n, tako nekako mi izbacuje samo cijeni od 400 KM , zašto se ne može na rate uzeti
Odes na stranicu bhtelecoma
Otvoris webshop ( uređaji-mobiteli )
Uloguješ se na paket mojatv
Na stranici mobitela na samom vrhu odaberi "Pogledaj uređaje uz svoju tarifu" i izaberi svoj paket
Odaberi mobitel
Na dijelu ekrana gdje piše cijena i rata imaš opciju
"Prilagodi vrstu ugovora i ratu"
Tu odabereš kako želiš uređaj
Prati dalje uputstva
Post Reply