Pa. I opet da napomenem da ne ispadne sad da momka možda i napadamo bezveze, uopšte on nije izgledao kao onaj neki klasični šaner, nego sasvim regularan momak, ni po čemu ne bih rekao da ima namjeru da ti nešto uvali, da je od tog posla, al eto ispalo je tako s tim telefonom, i iskreno se nadam da će to odnijeti da se popravi jer realno za tu cijenu i sa garancijom baš top telefon neko može dobiti
Xiaomi mobiteli
Moderator: Benq
-
THEC
#18401 Re: Xiaomi mobiteli
Uredjaj je možda bio 20 dana star kad je objavljen oglas
a to je nekad u decembru bilo, dakle sad je već ipak par mjeseci star, makar i ne bio korišten, ali svakako sam napomenuo da ću ja rado uzeti telefon ako on ode i popravi to, meni se iskreno nije dalo peglati odmah s tim, pa hoće li lik to popraviti ili će ga pokušati uvaliti nekome ne znam, mada ako je meni juce bez pogovora vratio odmah telefon, i sljedeći kupac će mu isto to prijaviti i tražiti povrat, jer nemoguće je da ne osjetiš pod prstom, bukvalno gori tipka i kad je zaključan telefon, pa ne vidim poentu da pokuša uvaliti nekome, jedino da pošalje telefon van Sarajeva nekome i da se lud pravi i ne javlja više, to je moguće, ja sam srećom bio odmah ispred njegove zgrade pa je možda zato odmah i vratio telefon i pare, haj ga znaj 
Pa. I opet da napomenem da ne ispadne sad da momka možda i napadamo bezveze, uopšte on nije izgledao kao onaj neki klasični šaner, nego sasvim regularan momak, ni po čemu ne bih rekao da ima namjeru da ti nešto uvali, da je od tog posla, al eto ispalo je tako s tim telefonom, i iskreno se nadam da će to odnijeti da se popravi jer realno za tu cijenu i sa garancijom baš top telefon neko može dobiti
-
zippoo87
#18402 Re: Xiaomi mobiteli
Evo updateovao sam Xiaomi 11T na MIUI 13 i android 12.
Na prvu se osjeti samo razlika u animacijama,nekako su sada gladje ali i kao malo sporije...mada sam se vec navikao,ovo je bilo ono na prvu sto sam osjetio.
Telefon radi odmah nakon updatea brzo i glatko,nema onog klasicnog trzanja ili nestabilnosti,kako je zbalo biti nekada prije.
MIUI 13 i nema nekih vecih noviteta a ja sam najvise updateovao jer sam tek uzeo telefon i da sam sada miran,ako ne bude bugova,vjerovatno necu ni raditi update vise.
Imam samo jedan problemcic a ne znam do cega je...naime kada se ulogujem na Mi account i kada sam odradio restore backupa,nije mi povuklo pozivve i sms-ove,inace i to uredno updateuje i sada mi izbacuje poruku da aktiviram to,tj. da posaljem sebi sms da se aktivira ali nikako to ne moze.
Btw.sto se tice ovih muljatora sa telefonima,sada mi se javlja djevojka,nudi mi "nov" iphone,kaze samo ga upalila...reko daj mi slike telefona i opreme,uslika ona,ja provjerim serijski broj,kad telefon aktiviran u septembru ,evo datum na slici
Kada sam joj rekao zasto mi laze,kaze pa "de joooooj"
Evo slika

Na prvu se osjeti samo razlika u animacijama,nekako su sada gladje ali i kao malo sporije...mada sam se vec navikao,ovo je bilo ono na prvu sto sam osjetio.
Telefon radi odmah nakon updatea brzo i glatko,nema onog klasicnog trzanja ili nestabilnosti,kako je zbalo biti nekada prije.
MIUI 13 i nema nekih vecih noviteta a ja sam najvise updateovao jer sam tek uzeo telefon i da sam sada miran,ako ne bude bugova,vjerovatno necu ni raditi update vise.
Imam samo jedan problemcic a ne znam do cega je...naime kada se ulogujem na Mi account i kada sam odradio restore backupa,nije mi povuklo pozivve i sms-ove,inace i to uredno updateuje i sada mi izbacuje poruku da aktiviram to,tj. da posaljem sebi sms da se aktivira ali nikako to ne moze.
Btw.sto se tice ovih muljatora sa telefonima,sada mi se javlja djevojka,nudi mi "nov" iphone,kaze samo ga upalila...reko daj mi slike telefona i opreme,uslika ona,ja provjerim serijski broj,kad telefon aktiviran u septembru ,evo datum na slici
Kada sam joj rekao zasto mi laze,kaze pa "de joooooj"

- Laplace
#18403 Re: Xiaomi mobiteli
Možda ga je upalila u septembru.zippoo87 wrote: ↑02/03/2022 19:58 Evo updateovao sam Xiaomi 11T na MIUI 13 i android 12.
Kada sam joj rekao zasto mi laze,kaze pa "de joooooj"Evo slika
![]()
![]()
-
zippoo87
#18404 Re: Xiaomi mobiteli
@Laplace
Neces vjerovati,ali tako je rekla...kaze aktivirala i nije vise koristila
Iphone 13 pro max u pitanju
Neces vjerovati,ali tako je rekla...kaze aktivirala i nije vise koristila
Iphone 13 pro max u pitanju
- Rootboi
- Laplace
-
Grom2017
#18407 Re: Xiaomi mobiteli
Ima pokusaja svakakvih,prevaranata i sanera, sreca ne druzim se sa takvim.
Ali ima i "svakavih" kupaca isto. Ja sam platio nov redmi note 9 pro 470 km, indijska verzija. Nakon par dana prodavao za 400, kolega @zippoo87 je bio musterija ali jos da skidao 50 ili cak 70 km.
cini mi se da je nudio oko 330 km par dana nakon sto je placen 470 km hahahh sreca nije mi trebalo 

Ali ima i "svakavih" kupaca isto. Ja sam platio nov redmi note 9 pro 470 km, indijska verzija. Nakon par dana prodavao za 400, kolega @zippoo87 je bio musterija ali jos da skidao 50 ili cak 70 km.
- PlusSA
#18408 Re: Xiaomi mobiteli
Ima li neko Xiaomi scooter
Da se pripremim za 3km po 1 litri dizela
Da se pripremim za 3km po 1 litri dizela
-
zippoo87
#18409 Re: Xiaomi mobiteli
Sve je to ok ali ti moras znati da nije bitno koliko si platio nesto,nego se gleda trzisna cijena artikla.Grom2017 wrote: ↑04/03/2022 11:56 Ima pokusaja svakakvih,prevaranata i sanera, sreca ne druzim se sa takvim.
Ali ima i "svakavih" kupaca isto. Ja sam platio nov redmi note 9 pro 470 km, indijska verzija. Nakon par dana prodavao za 400, kolega @zippoo87 je bio musterija ali jos da skidao 50 ili cak 70 km.cini mi se da je nudio oko 330 km par dana nakon sto je placen 470 km hahahh sreca nije mi trebalo
![]()
Referenca su cijene na olxu.Ako je trzisna cijena necega 400 KM u ovom trenutku,onaj ko kupuje pokusava nabaviti 30-40 KM nize,da bi zaradio i on.To koliko si ti platio je apsolutno nebitno,jer imas cijene kod nas koje idu i po 300 KM razlike za isto.
Ti si ocit primjer da ne znas kako ovo funkcionise i takvih je puno,meni svaki dan se javljaju i nude tako robu ali prodajna cijena i oglasena nisu jedno te isto.
Ko god misli da moze prodati po boljoj cijeni,treba da oglasi robu ili da je proda iz ruke u ruku a ne da nudi otkupljivacu,jer otkupljivac ce normalno umanjiti cijenu za svoju marzu.
-
zippoo87
- fortaleza
#18411 Re: Xiaomi mobiteli
Jeste tako. Svejedno je bolje da za par maraka manje proda direktno kupcu jer telefon nije star.zippoo87 wrote: ↑04/03/2022 15:51Sve je to ok ali ti moras znati da nije bitno koliko si platio nesto,nego se gleda trzisna cijena artikla.Grom2017 wrote: ↑04/03/2022 11:56 Ima pokusaja svakakvih,prevaranata i sanera, sreca ne druzim se sa takvim.
Ali ima i "svakavih" kupaca isto. Ja sam platio nov redmi note 9 pro 470 km, indijska verzija. Nakon par dana prodavao za 400, kolega @zippoo87 je bio musterija ali jos da skidao 50 ili cak 70 km.cini mi se da je nudio oko 330 km par dana nakon sto je placen 470 km hahahh sreca nije mi trebalo
![]()
Referenca su cijene na olxu.Ako je trzisna cijena necega 400 KM u ovom trenutku,onaj ko kupuje pokusava nabaviti 30-40 KM nize,da bi zaradio i on.To koliko si ti platio je apsolutno nebitno,jer imas cijene kod nas koje idu i po 300 KM razlike za isto.
Ti si ocit primjer da ne znas kako ovo funkcionise i takvih je puno,meni svaki dan se javljaju i nude tako robu ali prodajna cijena i oglasena nisu jedno te isto.
Ko god misli da moze prodati po boljoj cijeni,treba da oglasi robu ili da je proda iz ruke u ruku a ne da nudi otkupljivacu,jer otkupljivac ce normalno umanjiti cijenu za svoju marzu.
-
Grom2017
#18412 Re: Xiaomi mobiteli
Cuj nije bitno koliko si platio. Shvatam ja sta govoris al je problem sto na piku vecina ide zamjena i onda ona koji nudi kes moze da misli da moze dosta jeftinije da prodje.
Mozda negdje, kod mene nikad! Jer za 15 dana ta taj moj je nudjeno oko 150 km manje, hej. Nov uredjaj, garancija itd od radnje, sve rega.
I nisam ja nudio nikom, nego na forumu piso da prodajem, covjek musterija bio pa onda skido cijenu. Ne ide to bas tako sto vi levatite nekog kome treba kes.
Na kraju sam ga prodo u tesanj, za kes. I stvarno bio zadovoljan koliko sam dobio, sa obzirom koliko je nudjeno od prvih musterija.
Mozda negdje, kod mene nikad! Jer za 15 dana ta taj moj je nudjeno oko 150 km manje, hej. Nov uredjaj, garancija itd od radnje, sve rega.
I nisam ja nudio nikom, nego na forumu piso da prodajem, covjek musterija bio pa onda skido cijenu. Ne ide to bas tako sto vi levatite nekog kome treba kes.
Na kraju sam ga prodo u tesanj, za kes. I stvarno bio zadovoljan koliko sam dobio, sa obzirom koliko je nudjeno od prvih musterija.
-
zippoo87
#18413 Re: Xiaomi mobiteli
Pa ne levati niko nikoga...odes na olx,ukucas model koji prodajes i stavis filter najniza cijena i vidis koja je najniza,koja je po kojoj je najvise oglaseno i napravis neku svoju cijenu.Grom2017 wrote: ↑04/03/2022 17:49 Cuj nije bitno koliko si platio. Shvatam ja sta govoris al je problem sto na piku vecina ide zamjena i onda ona koji nudi kes moze da misli da moze dosta jeftinije da prodje.
Ti mislis da ljudi prodaju telefon jedtinije samo zato sto im gori pod nogama i da te ljude neko iskoristi.Nije to ni priblizno istini.Ti sto mi se jave da im trebaju fol kao brzo pare,to su sve saneri,zavale cijenu,kao da je novo
Dakle ja kada kupujem robu,postoji polovna roba i nova roba...polovno je i kada je koristeno 15 dana ali ja opet ne obaram cijenu toliko,ako je uredjaj bez vidljivih ostecenja.Ali ne mogu ja kupiti od tebe nesto skuplje 50 KM od trzisne cijene pa jos na to dodati svoju marzu...pa ko ce kupiti telefon na olx skuplji 100 KM,od istog takvog telefona koji je 100 KM jeftiniji ?
Evo ti prvi neces,necu ni ja ...svi trazimo neki omjer ocuvanosti i cijene .
Nabavna cijena nije bitna,jer recimo isti model telefona mozes kupiti u piljara u radnji sa godinu znj garancije najjeftinije ali isto tako mozes u radnji koja nabavlja od ovlastenog prodavca sa 2 godine garancije a cijena u radnjama za isti model sa isto 2 godine garancije ima razlike 200 KM.U BH Telecomu su recimo najskuplji...i ti sada hoces da kazes da bi ja trebao tebi za polovan dati u startu 200 KM vise jer si ga ti platio u startu 200 KM vise od nekog ko je isto to kupio po nizoj cijeni ??
Kako da ne
Rekao sam da ne znas kako ovo funkcionise i nisi ti jedini.
Ja recimo kada otkupljujem,uopste ne nudim,nego ti meni kazes svoju cijenu i ako je meni cijena blizu moje po kojoj nabavljam,zavrsimo,ako je skuplje,zahvalim se na ponudi i vozim dalje.Ne obaram cijenu nikada ako nemam razloga za to...a uredjaji koji imaju mane i trebaju na servis prije prodaje,to je drugo,moram i ja platiti dijelove i taj servis,ako ne radi kamera,zvucnik,utor za punjenje,baterija losa.Sve kosta.
- preselio na ahiret
#18414 Re: Xiaomi mobiteli
Ima li hajra od telefona po piku sa takvim nacinom rada?zippoo87 wrote: ↑04/03/2022 23:25 Ja recimo kada otkupljujem,uopste ne nudim,nego ti meni kazes svoju cijenu i ako je meni cijena blizu moje po kojoj nabavljam,zavrsimo,ako je skuplje,zahvalim se na ponudi i vozim dalje.Ne obaram cijenu nikada ako nemam razloga za to...a uredjaji koji imaju mane i trebaju na servis prije prodaje,to je drugo,moram i ja platiti dijelove i taj servis,ako ne radi kamera,zvucnik,utor za punjenje,baterija losa.Sve kosta.
-
Tabijat
#18415 Re: Xiaomi mobiteli
Menščini da mi je taj adaptercic došao uz Note 10 lite, mislim da znam gdje sam ga i ostavila, al haj da sad ne kopam, javim ti sutra pa ako je tu, poslat ću ti poštom. Meni to ne treba, sve su mi bežične slušalice.zippoo87 wrote: ↑01/03/2022 22:22
Kod mene telefon iz BHTelecoma,radi ko doxa,evo cijeli ga dan cackam.
Nastimao sam i fingerprint,nevjerovatno je brz i nema nikakvih problema.
Telefon je bas brz,ono sve otvara instant.Kamere jos nisam probao ali po testovima su ok ,mada to meni najmanje treba.
Ono sto meni fali na ovom telefonu je micro sd utor i 3,5mm utor,imam par slusalica i sve su mi zicane i sada kurko
Morati cu naci nesto bezicno,mada nema jeftino da valja ili kupiti onaj adaptercic usb type c na 3.5mm.
Sta sam jos primjetio,da baterija fino drzi...doduse jesam stavio tamnu temu ali nisu mi sve aplikacije na tamnoj temi,ne mogu neke koristiti kada je podloga crna a slova bijela,nervira me to.
Ono sto je puno bolje u odnosu na prethodni mi 10t lite je da je osjetno laksi i nekako bolje balansiran,ne umara u ruci uopste a ista je velicina ekrana.
Mislim da ce me fino sluziti ,onako na prvu je dobar model.
*Uz Mi Note 10 Lite mi sigurno nije došao jer evo vidim da ima 3.5 mm utor
- preselio na ahiret
#18416 Re: Xiaomi mobiteli
Kako te sad slusa i kakve su sad slike jesul bolje nego na A2Tabijat wrote: ↑05/03/2022 00:09Menščini da mi je taj adaptercic došao uz Note 10 lite, mislim da znam gdje sam ga i ostavila, al haj da sad ne kopam, javim ti sutra pa ako je tu, poslat ću ti poštom. Meni to ne treba, sve su mi bežične slušalice.zippoo87 wrote: ↑01/03/2022 22:22
Telefon je bas brz,ono sve otvara instant.Kamere jos nisam probao ali po testovima su ok ,mada to meni najmanje treba.
Ono sto meni fali na ovom telefonu je micro sd utor i 3,5mm utor,imam par slusalica i sve su mi zicane i sada kurko
Morati cu naci nesto bezicno,mada nema jeftino da valja ili kupiti onaj adaptercic usb type c na 3.5mm.
Sta sam jos primjetio,da baterija fino drzi...doduse jesam stavio tamnu temu ali nisu mi sve aplikacije na tamnoj temi,ne mogu neke koristiti kada je podloga crna a slova bijela,nervira me to.
Ono sto je puno bolje u odnosu na prethodni mi 10t lite je da je osjetno laksi i nekako bolje balansiran,ne umara u ruci uopste a ista je velicina ekrana.
*Uz Mi Note 10 Lite mi sigurno nije došao jer evo vidim da ima 3.5 mm utorali je uz neki telefon došao. Mislim da je Xiaomi A2
-
zippoo87
#18417 Re: Xiaomi mobiteli
Haha hajde ako nadjes,javi se u poruku pa cemo se dogovoriti oko slanja.Tabijat wrote: ↑05/03/2022 00:09Menščini da mi je taj adaptercic došao uz Note 10 lite, mislim da znam gdje sam ga i ostavila, al haj da sad ne kopam, javim ti sutra pa ako je tu, poslat ću ti poštom. Meni to ne treba, sve su mi bežične slušalice.zippoo87 wrote: ↑01/03/2022 22:22
*Uz Mi Note 10 Lite mi sigurno nije došao jer evo vidim da ima 3.5 mm utorali je uz neki telefon došao. Mislim da je Xiaomi A2
Hvala u svakom slucaju
-
zippoo87
#18418 Re: Xiaomi mobiteli
Ma onako,vise to treba gledati kao neki hobi i zezanciju.preselio na ahiret wrote: ↑05/03/2022 00:00Ima li hajra od telefona po piku sa takvim nacinom rada?zippoo87 wrote: ↑04/03/2022 23:25 Ja recimo kada otkupljujem,uopste ne nudim,nego ti meni kazes svoju cijenu i ako je meni cijena blizu moje po kojoj nabavljam,zavrsimo,ako je skuplje,zahvalim se na ponudi i vozim dalje.Ne obaram cijenu nikada ako nemam razloga za to...a uredjaji koji imaju mane i trebaju na servis prije prodaje,to je drugo,moram i ja platiti dijelove i taj servis,ako ne radi kamera,zvucnik,utor za punjenje,baterija losa.Sve kosta.
A najmanje se i kupuje i prodaje na piku...vise to uzivo ide.
Mislim moze ono i ozbiljnije ali je mala zarada po telefonu,posebno na novim a trebas odmah istresti par milja za 3-4-5 telefona.
Sada je i teze nabaviti robu,ko ima semu iz prve ruke od ovih sto svercaju preko granice,taj kupi kajmak
Dobar primjerak nije lako naci a ja ne kupujem sve,samo ocuvane i 100% ispravne...ovi sto im treba servis su vecinom oni koje dobijem u zamjenu,ako je nesto starije .Ne uvaljujem ja nikome robu,gledam da nadjem sto bolje primjerke po mogucnoscu sa garancijom,a to ide prilicno teze.
-
Tabijat
#18419 Re: Xiaomi mobiteli
Haha ispeglali su apdejtima što jes jespreselio na ahiret wrote: ↑05/03/2022 00:24Kako te sad slusa i kakve su sad slike jesul bolje nego na A2Tabijat wrote: ↑05/03/2022 00:09
Menščini da mi je taj adaptercic došao uz Note 10 lite, mislim da znam gdje sam ga i ostavila, al haj da sad ne kopam, javim ti sutra pa ako je tu, poslat ću ti poštom. Meni to ne treba, sve su mi bežične slušalice.
Ono što me i dalje nervira je da se mijenjaju postavke kako mu se ćefne, tj vrate se na defaultne (pretpostavljam kad se updateuje aplikacija), npr isključi se opcija autostart i slične stvari.
A vjerovao ili ne, i A2 je u životu, eno ga radi skroz korektno kod starog.
-
zippoo87
#18420 Re: Xiaomi mobiteli
Ja imam problem na ovom novom xiaomi 11T da nece da aktivira karticu i da mi povuce backup-irane brojeve i i poruke.
Izgleda da je neki bug u MIUI-ju,od verzije 12.5 na ovamo,jer mi je na starijoj verziji uredno sve radilo.
Vidim pun internet sa istim problemom,rijetko da je ko uspio rijesiti.
Da li je neko od vas imao ovaj problem...kada se ulogujete na mi account,onda izbaci ovo aktiviranje SIM kartice i prije je to prolazilo uredno,sada na ovom telefonu nece,nema sanse.
Nije moglo ni na verziji 12.5.9 a ne moze ni na 13.0.5 sada
Izgleda da je neki bug u MIUI-ju,od verzije 12.5 na ovamo,jer mi je na starijoj verziji uredno sve radilo.
Da li je neko od vas imao ovaj problem...kada se ulogujete na mi account,onda izbaci ovo aktiviranje SIM kartice i prije je to prolazilo uredno,sada na ovom telefonu nece,nema sanse.
-
THEC
#18421 Re: Xiaomi mobiteli
ako je to ono SIM activation service, sto dolazi odmah notifikacija kad se podigne sistem, ja sam to neki dan izbrisao preko adb fastboot tools, tako da mi vise ta poruka ne dolazizippoo87 wrote: ↑05/03/2022 00:56 Ja imam problem na ovom novom xiaomi 11T da nece da aktivira karticu i da mi povuce backup-irane brojeve i i poruke.
- error codes
#18422 Re: Xiaomi mobiteli
MOBITEL XIAOMI MI 11T PRO 8GB 256GB
ako moze neko vase misljenje o ovom mob-u
mane-prednosti
ako moze neko vase misljenje o ovom mob-u
mane-prednosti
- -Chesterfield-
#18423 Re: Xiaomi mobiteli
Ja se nisam nikada prijavio na taj mi Account. Šta se dobija time?zippoo87 wrote: ↑05/03/2022 00:56 Ja imam problem na ovom novom xiaomi 11T da nece da aktivira karticu i da mi povuce backup-irane brojeve i i poruke.
- preselio na ahiret
#18424 Re: Xiaomi mobiteli
Kad si kupio telefon jesi pri prvom podizanju sistema i setup-a imao karticu u telefonu ili si je stavio nakon setup-a?Ako si radio setup bez sima onda je to moguci razlog ako si sa simom a nece probaj ovo...zippoo87 wrote: ↑05/03/2022 00:56 Ja imam problem na ovom novom xiaomi 11T da nece da aktivira karticu i da mi povuce backup-irane brojeve i i poruke.
-
zippoo87
#18425 Re: Xiaomi mobiteli
Da ne odgovaram svi posebno.
Ja koristim mi account zbog backupa i onda restorea,jer relativno cesto mijenjam telefone i odradim backup na mi account i onda na novi telefon povucem...cas posla i sve ti bude nastimano kako si imao na starom telefonu,nista nemas ti rucno.
Odlicna stvar i preskoci se puno peglancija i do sada je radilo odlicno sve...vrati mi pozive,poruke,sve aplikacije (par ih moras rucno instalirati,tipa viber,messenger i jos par,jer same app zaržbranjuju backup),postavljene opcije i sve.
Sada je isto vratilo sve osim poziva i poruka,zbog ovog problema sa aktivacijom sima.
Nije meni problem poruka koja dodje,tj. Notifikacija nego sto ne prodje aktivacija pa džsamim tim ni restore poruka i poziva.
Ja koristim mi account zbog backupa i onda restorea,jer relativno cesto mijenjam telefone i odradim backup na mi account i onda na novi telefon povucem...cas posla i sve ti bude nastimano kako si imao na starom telefonu,nista nemas ti rucno.
Odlicna stvar i preskoci se puno peglancija i do sada je radilo odlicno sve...vrati mi pozive,poruke,sve aplikacije (par ih moras rucno instalirati,tipa viber,messenger i jos par,jer same app zaržbranjuju backup),postavljene opcije i sve.
Sada je isto vratilo sve osim poziva i poruka,zbog ovog problema sa aktivacijom sima.
Nije meni problem poruka koja dodje,tj. Notifikacija nego sto ne prodje aktivacija pa džsamim tim ni restore poruka i poziva.