Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mali_balon wrote: ↑04/03/2022 07:13
E svaka cast, tako se uzima lova, pustis dezinformaciju sjedes sa strane i sami cekas...neki su sinoc rijesili sve probleme
Ovo je do glupih novinara. Oni su pustili dezinformaciju.
Ima jedan detalj koji nam je promako
Urednica prije 2,3 dana pizdi Dodiku
Skontaj
Namjerno plasirana informacija
jutros svratio na Proming hotel Ibis jer sam morao, nece na zrak da ide majku mu jebem . reko naspi pun i vidim cijena na tabli piše 2.51KM. reko taman da mi ne gule kozu jer je gazda tako reko. nakon mene je stalo jos auta i radnici na kraju hodaju i masu rukama samo. onaj sipa pun pa sipa jos 2 kanistera po 50l. Onaj tamo treci iz reda dovikuje se sa radnikom jel to nestalo gorivo, sta se desava, jel ima sad nasuti bar 20KM jaooo ode zivot, jao umrijet cemo...
mislim da ce i Proming dici sad, ali kakvo ponasanje retardniranog svijeta pa ovo nije normalno. tacno su nam za 30 godina jebali majku kroz majku da se jos narednih 30 godina necemo dozvati.
mali_balon wrote: ↑04/03/2022 07:13
E svaka cast, tako se uzima lova, pustis dezinformaciju sjedes sa strane i sami cekas...neki su sinoc rijesili sve probleme
Ovo je do glupih novinara. Oni su pustili dezinformaciju.
Kad panicari ponasipaju potraznja ce ici dole, pa bi i cijena mogla dole za koji pf Isto se desilo sa brasnom, uljem, secerom i ostalim prpizvodima koje su ovi isti histericno kupovali kada je korona pocela.. Za 15ak dana pale cijene za 20%..
made_in_sarajevo wrote: ↑04/03/2022 07:43
jutros svratio na Proming hotel Ibis jer sam morao, nece na zrak da ide majku mu jebem . reko naspi pun i vidim cijena na tabli piše 2.51KM. reko taman da mi ne gule kozu jer je gazda tako reko. nakon mene je stalo jos auta i radnici na kraju hodaju i masu rukama samo. onaj sipa pun pa sipa jos 2 kanistera po 50l. Onaj tamo treci iz reda dovikuje se sa radnikom jel to nestalo gorivo, sta se desava, jel ima sad nasuti bar 20KM jaooo ode zivot, jao umrijet cemo...
mislim da ce i Proming dici sad, ali kakvo ponasanje retardniranog svijeta pa ovo nije normalno. tacno su nam za 30 godina jebali majku kroz majku da se jos narednih 30 godina necemo dozvati.
Odavno sipam na Promingu, dodjem ko grof,ne stojim u koloni dok skakutalice kupe lizalo i cekam besmisleno, a zadnji dizu cijene jedva....
Debilna država, slučajna što bi Hrvati za Hrvatsku rekli. Na svakoj pumpi par podzemnih rezorvoara ima kapacitet veći od 100ak hiljada litara. A takvih rezervoara je 3-4 na svakoj pumpi. Dakle nekih 200.000l po pumpi. Unutra nije gorivo kupljeno prije dan ili dva, nego je kupovano prije 15 dana, mjesec dana, po osjetno nižoj cijeni nego je sada. I sada kada dignu cijene zbog "rasta cijena na tržištu" dižu cijenu za svih 200.000l koje su kupili po puno nižim cijenama, tu marža više nije 20-30%, već puno viša. To puno puno viša se zove extra profit. U HR odavno kontrolišu visine marži.
Sad zamisli Hifu ali druge koji imaju svoje terminale i ekstra profit koji im se trenutno omogućava.
Ne moraš imati dvije žive moždane ćelije da bi napravio carstvo.
P.Starck wrote: ↑04/03/2022 08:08
Debilna država, slučajna što bi Hrvati za Hrvatsku rekli. Na svakoj pumpi par podzemnih rezorvoara ima kapacitet veći od 100ak hiljada litara. A takvih rezervoara je 3-4 na svakoj pumpi. Dakle nekih 200.000l po pumpi. Unutra nije gorivo kupljeno prije dan ili dva, nego je kupovano prije 15 dana, mjesec dana, po osjetno nižoj cijeni nego je sada. I sada kada dignu cijene zbog "rasta cijena na tržištu" dižu cijenu za svih 200.000l koje su kupili po puno nižim cijenama, tu marža više nije 20-30%, već puno viša. To puno puno viša se zove extra profit. U HR odavno kontrolišu visine marži.
Sad zamisli Hifu ali druge koji imaju svoje terminale i ekstra profit koji im se trenutno omogućava.
Nema ti bas svaka punpa taj kapacitet
I jako rijetko se sipa pun
Npr Jaruga krene i naspe jednu cisternu na 4 pumpe
Zato vlasnik HIFA ima lamborginija.
Cak su imali nagradnu igru, ako naspes 100KM i vishe, ucestvujes u nagradi da te vlasnik provoza u istom
nakon mene je stalo jos auta i radnici na kraju hodaju i masu rukama samo. onaj sipa pun pa sipa jos 2 kanistera po 50l. Onaj tamo treci iz reda dovikuje se sa radnikom jel to nestalo gorivo, sta se desava, jel ima sad nasuti bar 20KM jaooo ode zivot, jao umrijet cemo...
tindbe wrote: ↑25/02/2022 14:05
Meni nije jasno na čemu se bazira već današnje poskupljenje na benzinskim
Cijena nafte na svjetskom tržištu je imala skok jučer, ali se ubrzo vratila na uobičajene vrijednosti
Nije valjda da su kupili po najskupljoj pa sad jbg moraju tako prodavat
Kada bi cijena nafte skočila na samo sat vremena pa se onda vratila na raniju vrijednost, naši bi to iskoristili da dignu cijene goriva.
tindbe wrote: ↑25/02/2022 14:05
Meni nije jasno na čemu se bazira već današnje poskupljenje na benzinskim
Cijena nafte na svjetskom tržištu je imala skok jučer, ali se ubrzo vratila na uobičajene vrijednosti
Nije valjda da su kupili po najskupljoj pa sad jbg moraju tako prodavat
Kada bi cijena nafte skočila na samo sat vremena pa se onda vratila na raniju vrijednost, naši bi to iskoristili da dignu cijene goriva.
Zato kupis auto na struju i zavisis samo od rudara Kreke.
Throttle wrote: ↑28/02/2022 16:07
Pa realno, hifa se busa patriotizmom a jedini u Zenici digli gorivo na 2.71
Skuplji i od Petrola koji je inace prvi kad je dizanje cijene, nasuo prekjucer po 2.61 benzin -9kf po litru preko kartice. Znaci 2.52. Malo li je 19kf patriotama...
Pa realno gasprom je kompanija u vlasništvu Ruske Federacije koja direktno radi na raspadu naše države. Jasni i direktni neprijatelji ove države a i mnogih drugih očito. Hifa nije nikakav patriota, čak šta više mislim da je daleko od toga ali ne može nikako u istu rečenicu sa gaspromom. Schalke 04 u finansijskim problemima ali se odrekao sponzorstva gasproma a ovdje dođe čovjek i nama soli pamet da se ne može odreći goriva sa gasproma ali zato na hifu ne bi makar auto ne vozao
Kad si već to spomenuo u Zenici zadnjih nekoliko mjeseci Petrol prvi diže cijene a Hifa ih prati. Ostali svi su jeftiniji i treba ih bojkotovati ali nažalost na obje veliki redovi.
Jasni i direktni neprijatelji cijelog svijeta. Trebamo finansirati vojsku koja bombarduje nuklearne elektrane? Pametnije bi nam bilko da izvršimo kolektivno samoubistvo, da se bar ne mučimo.
Black swan wrote: ↑04/03/2022 09:09
ljudi kupuju sad da imaju normalan život još 4 5 dana ili koliko im treba da potroše zalihe
meni je svejedno danas ili sutra ili za mjesec nemao goriva
naravno da je to loše ali ne vidim smisla u produžavanju agonije
de ba
navuče goriva i brašna i sjedi kući puši kutiju cigara od 6KM i kaže nema
sve pare potrošio u 1000Tona brašna koje će se pokvariti za 4mjeseca i onda u kontejner sa njim jer će do tad kupovati hljeb u pekarni
tako i sa naftom
nasuo 40l i šta onda?
potrošio za 10 dana... šta onda? uštedio 10KM u 10 dana, jaro kutija cigara i 2 kahve
Black swan wrote: ↑04/03/2022 09:09
ljudi kupuju sad da imaju normalan život još 4 5 dana ili koliko im treba da potroše zalihe
meni je svejedno danas ili sutra ili za mjesec nemao goriva
naravno da je to loše ali ne vidim smisla u produžavanju agonije
de ba
navuče goriva i brašna i sjedi kući puši kutiju cigara od 6KM i kaže nema
sve pare potrošio u 1000Tona brašna koje će se pokvariti za 4mjeseca i onda u kontejner sa njim jer će do tad kupovati hljeb u pekarni
tako i sa naftom
nasuo 40l i šta onda?
potrošio za 10 dana... šta onda? uštedio 10KM u 10 dana, jaro kutija cigara i 2 kahve
Mislim da 9. marta trebaju odlučivati o privremenom ukidanju akciza na gorivo...ne očekujem da se to desi, jer ovi što paničare i nose kanistere po pumpama imaju samo jedan cilj za miran san a to je napuniti rezervoar goriva i deset litara u kanistere prije nego što poskupi gorivo. Nezadovoljstvo i paniku treba preusmjeriti pred institucije, da se izvrše protesti i jak pritisak na vladu i vlast da u krizno vrijeme počnu donositi krizne odluke. Krizna odluka bi bila ukidanje akciza na gorivo.