Cijela europa i dalje kupuje i plin i gorivo od gazproma.bitanga_sa_otesa wrote: ↑27/02/2022 19:13 danas dvaput prosao gazprom ko pustinja,nema nijednog auta parkiranog,niko ni kafu ne pije![]()
A ja cu se pravit pametan i bojkotovat sebi na stetu,...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Cijela europa i dalje kupuje i plin i gorivo od gazproma.bitanga_sa_otesa wrote: ↑27/02/2022 19:13 danas dvaput prosao gazprom ko pustinja,nema nijednog auta parkiranog,niko ni kafu ne pije![]()
ja sam samo primjetio prazninu hahaha,ne sipam tamo inace jbga ...drug_profi wrote: ↑27/02/2022 21:05
Cijela europa i dalje kupuje i plin i gorivo od gazproma.
Ma ok. Ja se samo nadovezao. Ziv ti meni bio.bitanga_sa_otesa wrote: ↑27/02/2022 21:12ja sam samo primjetio prazninu hahaha,ne sipam tamo inace jbga ...drug_profi wrote: ↑27/02/2022 21:05
Pa ja sipam gdje mi aplikacija pokaze da je najjeftinije, a da nije HIFA.konektovan wrote: ↑27/02/2022 21:41 @drug_profi
Nije više ni pitanje bojkota, nisu više ni najjeftiniji. Mozda jeste plin ali dizel i benzin, u zadnje vrijeme je bio jeftiniji na promingu recimo.
Stvar je digniteta. Benzinska se lako promijeni i 5 feninga ne igra nikakvu ulogu nikome. Za plin u Evropi malo teže ide ipak. Barbare našeg vremena treba maksimalno zaobilaziti dok ne budu uništeni. Možda ih na kraju preuzme Federalna vlada kao što je bilo i sa Sberbankom.konektovan wrote: ↑27/02/2022 21:41 @drug_profi
Pa realno gasprom je kompanija u vlasništvu Ruske Federacije koja direktno radi na raspadu naše države. Jasni i direktni neprijatelji ove države a i mnogih drugih očito. Hifa nije nikakav patriota, čak šta više mislim da je daleko od toga ali ne može nikako u istu rečenicu sa gaspromom. Schalke 04 u finansijskim problemima ali se odrekao sponzorstva gasproma a ovdje dođe čovjek i nama soli pamet da se ne može odreći goriva sa gasproma ali zato na hifu ne bi makar auto ne vozao
drug_profi wrote: ↑27/02/2022 21:56Pa ja sipam gdje mi aplikacija pokaze da je najjeftinije, a da nije HIFA.konektovan wrote: ↑27/02/2022 21:41 @drug_profi
Nije više ni pitanje bojkota, nisu više ni najjeftiniji. Mozda jeste plin ali dizel i benzin, u zadnje vrijeme je bio jeftiniji na promingu recimo.
Ma nije ni moje auto nesto pretjerano osjetljivo sto se benzina tice,ali osjeti se razlika u zvuku kada radi i u leru i pod gasom.konektovan wrote: ↑28/02/2022 16:36 Ja kod goriva samo osjetim razliku u cijeni,ništa drugo..nema trzanja, štucanjs, nema nedostatka snage...većr potrošnje, uvijek isto.
![]()
Ja nisam napisao da se sipa na Hifi, nego da se ne sipa na Gazpromu. Ali, evo već dvojica koja su vjerovatno danas čepirali na Gazpromu...jer je jeftinije ili je ovakvo ili je onakvo.
Hifa na GGMu vec odavno prva dize cijene. Kraj Petrola i Hife svaki dan prodjem kad idem na posao. Firma mi sipa na Brkicu, korektno gorivo i cijene. U svoje auto najcesce sipam na Petrolu jer mi je usput, ponekad na Brkicu ako je usput ili ako je veca razlika u cijeni. Na gazpromu sipao par puta u Doboju kad krenem van drzave, sad sipam na Nestru ili OKMT u Gradisci da ne placam 3KM gorivo po autoputu u Hr, Slo ili At. To za izbjegavanje gazproma opravdavam ako se mozeNecuVise wrote: ↑28/02/2022 16:45Pa realno gasprom je kompanija u vlasništvu Ruske Federacije koja direktno radi na raspadu naše države. Jasni i direktni neprijatelji ove države a i mnogih drugih očito. Hifa nije nikakav patriota, čak šta više mislim da je daleko od toga ali ne može nikako u istu rečenicu sa gaspromom. Schalke 04 u finansijskim problemima ali se odrekao sponzorstva gasproma a ovdje dođe čovjek i nama soli pamet da se ne može odreći goriva sa gasproma ali zato na hifu ne bi makar auto ne vozao![]()
Kad si već to spomenuo u Zenici zadnjih nekoliko mjeseci Petrol prvi diže cijene a Hifa ih prati. Ostali svi su jeftiniji i treba ih bojkotovati ali nažalost na obje veliki redovi.
Tvrdiš da gorivo u Srbiji nije skuplje?vjeshalica wrote: ↑28/02/2022 17:03 (R)Ahmetlic na TVSA tvrdi da je gorivo na AP u Srbiji 3,10KM po litru da smo mi ovdje najjeftniji,i da ce jos vise skupljati gorivo. Pa vi sipajte kod njih.
Hajde procitaj opet sta pisekasnas wrote: ↑28/02/2022 17:50Tvrdiš da gorivo u Srbiji nije skuplje?vjeshalica wrote: ↑28/02/2022 17:03 (R)Ahmetlic na TVSA tvrdi da je gorivo na AP u Srbiji 3,10KM po litru da smo mi ovdje najjeftniji,i da ce jos vise skupljati gorivo. Pa vi sipajte kod njih.
Gorivo u Srbiji jeste skuplje.
Ja pratim po aplikaciji i uvjeren sam da su oni prvi u tome, ali nije svakako poenta u tome. Meni je također Brkić glavni kako su poludile cijene, inače sam sipao EP i Petrol.Throttle wrote: ↑28/02/2022 17:45Hifa na GGMu vec odavno prva dize cijene. Kraj Petrola i Hife svaki dan prodjem kad idem na posao. Firma mi sipa na Brkicu, korektno gorivo i cijene. U svoje auto najcesce sipam na Petrolu jer mi je usput, ponekad na Brkicu ako je usput ili ako je veca razlika u cijeni. Na gazpromu sipao par puta u Doboju kad krenem van drzave, sad sipam na Nestru ili OKMT u Gradisci da ne placam 3KM gorivo po autoputu u Hr, Slo ili At. To za izbjegavanje gazproma opravdavam ako se mozeNecuVise wrote: ↑28/02/2022 16:45
Pa realno gasprom je kompanija u vlasništvu Ruske Federacije koja direktno radi na raspadu naše države. Jasni i direktni neprijatelji ove države a i mnogih drugih očito. Hifa nije nikakav patriota, čak šta više mislim da je daleko od toga ali ne može nikako u istu rečenicu sa gaspromom. Schalke 04 u finansijskim problemima ali se odrekao sponzorstva gasproma a ovdje dođe čovjek i nama soli pamet da se ne može odreći goriva sa gasproma ali zato na hifu ne bi makar auto ne vozao![]()
Kad si već to spomenuo u Zenici zadnjih nekoliko mjeseci Petrol prvi diže cijene a Hifa ih prati. Ostali svi su jeftiniji i treba ih bojkotovati ali nažalost na obje veliki redovi.