Ukrajina
-
systemrebel
#54401 Re: Ukrajina
ostaje zal sto je svijet sutio dok su nas trali klali sa embargom na oruzje kad vidis kakvu podrsku uziva Ukrajina......
i sto je najgore pascad koja je rusofilsko pjuktinovska....
-
sbdoge
#54402 Re: Ukrajina
Rusi i zvanično krenuli za Odessu al vjerujem da ce im ovo najteze do sad biti, plaže i prilazi svi minirani, barikade oko čitavog grada, kao i mine, gradonačelnik rece da miš ne moze ni uci ni izaci iz grada i da su spremni za doček agresora
- GandalfSivi
#54403 Re: Ukrajina
Sad ce opet apologete pricati da Rusi jos nisu poslali "ozbiljne" jedinice. Svaki dan su sve smjesniji i smjesniji...sumirprimus wrote: ↑03/03/2022 18:28 (AP) -- MOSCOW — Maj. Gen. Andrei Sukhovetsky, the commanding general of the Russian 7th Airborne Division, was killed in fighting in #Ukraine earlier this week.
Kad ste se pitali koga su ukri koknuli.![]()
Ovo je u ratu posteno vrh jebte koknuli im geenerala vdv![]()
nije mi zao
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#54404 Re: Ukrajina
Nisam mislio na bosanceLabirint wrote: ↑03/03/2022 18:34Ako su iz Kreševa ili Suice.. Sve je mogućeBlack swan wrote: ↑03/03/2022 18:28 Rusi spominju 200 hrvata u ukrajini kao da ce oni odnijeti prevagu![]()
Makron nakon razgovora s putinom
Najgore tek dolazi
-
sumirprimus
#54405 Re: Ukrajina
The only question is whether Ukrainians will be able to stand their ground until the imminent economic collapse of Russia. It will happen much sooner than most expect, gonna write about it tomorrow in a more detailed way. In any case, Putin's plan of a special operation failed
Sve sto trebaju je da izdrze.
Sve sto trebaju je da izdrze.
- SanskiBiser
#54406 Re: Ukrajina
Ovo je dio originalnog plana, samo sto puno forumasa ne cita stare postove od pocetka sukoba...
Dakle da ponovim,
Cilj je bio nikako ne ulaziti u Harkov, Sumi, Melitopol, Herson i slicne vece gradov vec ih opkoliti i drzati u blokadi a nastaviti uzimati teritoriju i praviti prodor, dakle blickrig, u medjuvremenu uspostaviti kontakt sa policijom u gradovima, izbjeci sukob sa policijom, dogovoriti se da nastave da rade svoj posao kao neutralno nezavisno tijelo i da se ne mijesaju i ne ometaju rusku vojsku, dostavljati pomoc i hranu narodu u gradovima i istovremeno poceti pregovore sa lokalnim vlastima da prihvate ruske zahtjeve i stanu na stranu Rusa, pozeljno je da to budu vec aktuelne vlasti a ako nije moguce, te razrijesiti duznosti i postaviti svoje privremee upravitelje gradova, gradovi bi ostali u blokadi dok god se ne zavrsi operacija...
Dakle psiholoska operacija koja treba da dovede do Stokholmskog sindroma kod gradjana i omoguci miran transfer vlasti...
Dakle dok oni hrane gradjane i snimaju to kamerama za svoju popagandu, vec sutra im nece doci takav kamion, moze se desiti da dodje ovakav kao nekada NKVD sto je koristio na kojem je pisalo HLEB a ustvari se koristio za gusenje ljudi sa ugljen monoksidom..kako su ih Rusi zvali furgoni smerti

Ne zaboravite u Rusiji nije nikada uradjena DESOVJETIZACIJA zato oni sad rade "denacifikaciju" Ukrajine i mogu da to prodaju narodu tamo u Rusiji kao takvo nesto..
Tako da idealno bi bilo kad bi gradjani bacili molotovljev koktel na taj kamion.
Fol hrane Ukrajince a ovamo im vojska nema sta jesti...
- Login77777
#54407 Re: Ukrajina
Da te podsjetim.
rusko-srpska propaganda.ioannes wrote: ↑02/03/2022 12:49 Neki upisi mi ovdje na Forumu jednostavno nisu jasni.
Imam osjećaj da neki očigledno priželjkuju da se kriza i ova geostrateška igra proširi na BiH. Takvo nešto je van mozga. Stav BiH u vezi neutralnosti je korektan. Objektivno gledajući je Deeskalacija jedini ispravan stav.
To što Hrv radi je van svake pameti, ali od nje se ne treba ništa očekivati jer je obično potrčkalo EU
-
plavi_E
#54408 Re: Ukrajina
No fly zone za kojom Zelenski vapi vrijedi vise od oruzja koje je do sada dobio.systemrebel wrote: ↑03/03/2022 18:36 ostaje zal sto je svijet sutio dok su nas trali klali sa embargom na oruzje kad vidis kakvu podrsku uziva Ukrajina......
-
glockov kolac
#54409 Re: Ukrajina
Ma vecina su garant contractors, bivsi propadnici oruzanih snaga. Kod mene u ulazu zivi lik bio u Afghanistanu, nema ga vec danima, mozda je dobio novi contractNedobrovoljac wrote: ↑03/03/2022 18:14Mislim da nema mnogo sreće od stranih dobrovoljaca. Nema otpora bez običnih građana.Sarajmen wrote: ↑03/03/2022 17:44 Ukrajinska vojska: U pomoć nam stiže 16.000 stranih dobrovoljaca
Ukrajinski predsjednik je ranije ove sedmice da je oformio "međunarodnu legiju" za strane dobrovoljce koji su spremni pomoći Ukrajini
Ukrajinska vojska objavila je da im u pomoć u borbi protiv ruske invazije stiže čak 16.000 stranih dobrovoljaca.
Podsjetimo, ukrajinski predsjednik je ranije ove sedmice da je oformio "međunarodnu legiju" za strane dobrovoljce koji su spremni pomoći Ukrajini da se obrani od ruske invazije.
Naglasio je da će u nju primiti samo dobrovoljne s vojnim iskustvom, prenosi Index.hr.
Mišljenja sam da olako puštaju civile, jer ne izgleda mi tolika frka da ih već preko milion ode.
Od prvog dana na CNN ide priča "samo da odvedem porodicu, pa da mogu serbez ratovati". Od te priče nema ništa.
A o moralu ruskih vojnika da ne govorim. Sve je ovo meni čudno.
- GandalfSivi
#54410 Re: Ukrajina
Biti objektivan i biti neutralan su dvije razlicite stvari. Neki bi bili "neutralni" i u Gospodaru prstenova...ioannes wrote: ↑02/03/2022 12:49 Neki upisi mi ovdje na Forumu jednostavno nisu jasni.
Imam osjećaj da neki očigledno priželjkuju da se kriza i ova geostrateška igra proširi na BiH. Takvo nešto je van mozga. Stav BiH u vezi neutralnosti je korektan. Objektivno gledajući je Deeskalacija jedini ispravan stav.
To što Hrv radi je van svake pameti, ali od nje se ne treba ništa očekivati jer je obično potrčkalo EU
-
last mohicans
#54411 Re: Ukrajina
Raznese ga Zoka Čergar, mora i golf biti. Pravi teritorijalci
-
sumirprimus
#54412 Re: Ukrajina
St aje ovo ba
- cLo
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#54414 Re: Ukrajina
Ne kontam što se pozdravljaju i rukuju s njima koji k....?!

- jao_situacije
#54415 Re: Ukrajina
ne mogu ništa oligarsi, odradi ih služba za sekundusumirprimus wrote: ↑03/03/2022 17:32Slazem se lik izgubi 7 milijardi u 10 dana nema tog straha kod njih ko strah od gubitka bogatstvaOsmi Socrates wrote: ↑03/03/2022 17:30 Druga stvar je bila sa Staljinom. Tada niko nije bio bogat.
Racionalan oligarh danas treba razmišljati da li mu se isplati da izgubi sve sutra, ili da smanji troškove, kupi neke ključne generale i policijske moćnike i likvidira manijaka.
Zamisli šta tek dva tri oligarha udruženo mogu da kupe.
druga stvar oligarsi su oligarsi jer im država dopušta, inače ne bi bili oligarsi nego poduzetnici.
ista ta država može i da ne dopusti monopol ili oligopol, ili se sjeti da si utajio porez i malo ti zaplijeni sve što imaš
ne ide to tako, zna se ko je gazda
može samo da oružana sila odbije poslušnost ali onda imaš druge probleme, a i za tu opciju se vožd spremio ima rosgvardiju ili ti nacionalnu gardu koja štiti predsjednika i državne ličnosti i objekte.
gardom upravlja putinov tjelohranitelj još od vremena kad je bio gradonačelnik mislim da se zove zolotov ili tako nešto..
-
sumirprimus
#54416 Re: Ukrajina
Ok ok staro zeljezo
Ovo djeluje ko pobuna naoustaju i bjeze
Ovo djeluje ko pobuna naoustaju i bjeze
-
palermo
#54417 Re: Ukrajina
Složio bih se sa tobom da je odnos Rusa i Uktajinaca, prije agresije, bio sličan odnosu Srba i Crnogoraca. Al moja poenta nije bila toliko na tome. Jednostavno racionalizacija koju ljudi prave je takva da razaranje gradova ili uništenje života ništa ne znači ako se to dešava tvome protivniku. I naveo sam ti neke primjere......Uostalom, da su krajišnici mogli sravniti Veliku kladušu za vrijeme rata, vjerujem da bi je rado sravnili....a mnogi su bili rođeni u njoj, odrasli....vjerovatno imali i rođake tamo.jeza u ledja wrote: ↑03/03/2022 18:24
Pa nije ista religija.![]()
Kako da napisem drukcije - mrznja prema Hrvatima, Bosnjacima i Albancima je bila maksimalna.
Odnos Rusa i Ukrajinaca je mnogo slicniji odnosu Srba i Crnogoraca. Mada naravno i to je samo donekle tacno jer Podgorica za Srbe nije za jbg ko Kijev za Ruse.
Inace kao i svemu drugom, ne treba praviti gresku pa bukvalno shvatati sve sto se desava u svijetu kroz prizmu odnosa na Balkanu, ili ako je jedan dio situacije slican bukvalno sve drugo preslikavati. Postoje slicnosti, ali nije to isto. Mi ovdje na forumu uvijek upadamo u tu zamku.
Moja poenta je da niko u Rusiji nije ocekivao ovakav razvoj situacije, i da njima nije bio cilj razaranje gradskih jezgri, pogotovo ne historijskih gradova. Kad je u pitanju Grozni, ili cak i kad je u pitanju neka zabit u Sibiru, prosjecan Rus eventualno razaranje grada, a i ljudska stradanja, posmatra potpuno drukcije. (Naravno pod uslovom da to do njega dodje, a doci ce ako je razmjera razaranja dovoljno velika.)
Neki dan gledam na tv neku stariju ruskinju i pitaju je šta misli o ratu, kaže ona, ako uspijemo ostvariti naše ciljeve onda podržavam, ako ne uspijemo onda ne podržavam. Mislim, da je tu sva suština.....dakle, ako ruski vojnik uđe u potpuno porušeni Kijev, niko mu neće zamjeriti od Rusa....ako poruši Kijev, a ne uđe u njega.....onda mu se kuku...onda bi se javili i zaštitnici Kijeva i njegovih umjetnina
-
sumirprimus
#54418 Re: Ukrajina
Samo klipovi unistenog oklopa bes lafinu
- Toffee karamela
#54419 Re: Ukrajina
dajte link pleaseeesumirprimus wrote: ↑03/03/2022 17:54 Putin govori lajv cnn uuu rasulo prica gluposti![]()
Popizdio.. prica kako mu se komandiri raznose u casnoj borbi jer ukri muce zarobljenike
Unistavaji sami brigade tenkovske nacija![]()
![]()
Gotovo je ovaj skroz
-
sumirprimus
#54420 Re: Ukrajina
M
Pojasnjenje klipa i vaznosti istog
Russian forces are now attacking Energodar. That's the site of probably Europe's biggest nuclear power station. One can only pray. https://t.co/g0ELAZLT4U
Last edited by sumirprimus on 03/03/2022 18:57, edited 1 time in total.
-
Maliodmene
#54421 Re: Ukrajina
Ovaj upalio motorku da ih reze
- dalmatinka
#54422 Re: Ukrajina
Ovi ulaze legalno, preko graničnih prijelaza s dokumentima. Čudno da to svi vide na taj način osim tebe.odmor wrote: ↑03/03/2022 18:15Dakle nece ih udarat na granici kao ove migrante sirijske, marokanske, pakistanske (odakle su vec) ?elcaliente wrote: ↑03/03/2022 18:07 Gledam na HRT, u Hrvatsku vec je stiglo 800 izbjeglica.
Hrvati su dobro pripremljeni, kazu da ce primiti 10.000 hiljada izbjeglica odmah i pozivaju Ukrajince da se zapute prema Hrvatskoj ako ne znaju gdje bi.
-
sumirprimus
#54423 Re: Ukrajina
Odesa u prioremama
- GandalfSivi
#54424 Re: Ukrajina
Stranica ili dvije nazad. Nije pricao za CNN, nego je CNN prenosio...Toffee karamela wrote: ↑03/03/2022 18:52dajte link pleaseeesumirprimus wrote: ↑03/03/2022 17:54 Putin govori lajv cnn uuu rasulo prica gluposti![]()
Popizdio.. prica kako mu se komandiri raznose u casnoj borbi jer ukri muce zarobljenike
Unistavaji sami brigade tenkovske nacija![]()
![]()
Gotovo je ovaj skroz
- vee-jay
#54425 Re: Ukrajina
Vidjet ces da Putin na Kijev ne gleda drugacije nego na Grozni.+jeza u ledja wrote: ↑03/03/2022 17:35Naravno da gleda drukcije na Kijev nego na Grozni.
I naravno da se drugi pitaju. Izadji na ulice u milionima pa ces se pitati.
Drugu recenicu nisam razumio, ili sm je polu-razumio.
Zelio sam reci: da se u Rusiji osim Putina niko drugi ne pita.