Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jeza u ledja wrote: ↑03/03/2022 16:42
Za ove sto postavljaju slike Groznog ili spominju Alepo. Mislim, razumijem poentu, ali nesto sumnjam da Rusi gledaju isto na Grozni i na Kijev. Nadam se da do niceg slicnog nece doci, ali slike razorenog Kijeva ili Odese bi imale traumatican uticaj na prosjecnog Rusa, bilo kakvog politickog opredjeljenja.
Sta ce reci, sami se razorili?
Sumnjam da iko zele da do toga dodje, ali ako se ovako nastavi sve je moguce. Sto neko rece rat je ko pozar.
Kao sto je beogradaninu bilo traumaticno vidjeti razoreno Sarajevo ili zagrebcaninu srusen Stari most. Sta bi im rekli, pa sami sebe granatirali.Sasvim dovoljno
Nista tu ne bi bilo traumaticno..kazes, izgradit cemo ljepsu Odesu i sva trauma ode namah
Ima poremećenih više nego što se može i pretpostaviti. Mogao bih imenovati, ali popušiću ban.
Odnosi se na ovo da samo poremećeni podržavaju Ruse.
Istina, nekad ljudi i ne znaju da su poremećeni. Ili ne žele vjerovati da su poremećeni. Vjeruju da će Rusi humano gađati Ukrajince sabranim djelima klasičnih ruskih pisaca. Vjeruju i dalje. Eto, čitajte temu od početka.
Nadam se mirnom raspletu u Evropi. Da, na kraju, svjesno poremećene trpaju u zatvore, a ove što nisu svjesni da su poremećeni u ludnice.
lajkujMe wrote: ↑03/03/2022 16:19
Imaju, i to sigurno, zasto ne sprijece? Jedno je dejstovati protiv Mlaznjaka kao sto je Su30 ili su35 koji su agilni mali brzi s malim radarskim odsjekom i ako ima bombe s radar lockom a drugo je dejstvovati protiv velikih strateskih bombardera koji su veliki spori i nemaju efektivnu odbranu.
Ukrajinski PVO radi minimalno ne smiju radar drzati ukljuceni dugo.
Sjeti se obaranja F16 u BIH ili F117 iznad Srbije.
F16 je oboren pomocu KUB sistema, tad su palili radar na 10 sekundi, ako je bilo validnih meta krenuli su s dejstvom, ako nije ugasi radar i mici bateriju na drugu lokaciju da se sakrije.
U slucaju F117 Srbijanci su koristili istu taktiku, upali radar na 10 sekundi vidi ima li meta u blizini ispali i bjezi.
Zar nemaju Rusi onaj hipersonični bombarder Tupolev Tu-160? Jedino ako se i on smatra sporim, ne znam stvarno. A imaju i krstareće rakete koje može ispaljivati, hipersonične rakete itd...
Imaju 16 komada, maks brzina mah 2, koju ne mogu drzati dugo jer ce ostati bez goriva brzo.
Veoma velik avion i vidi se na radaru previse, PVO sistemi tipa Buk i Kub imaju rakete koje lete Mah 3 ili 4.
Ja sam ovdje neku noć napisao da je jedina šansa da Putina neko smakne, to su oligarsi, što veći pritisak zapad izvrši na njih, što im više ubaci sankcija, zabranja kretanja, a novac se topi, to će im gore i gore sve biti gdje će doći do tačke pucanja i gdje će ga oni smaknuti/likvidirati, tako da mislim da zapad mora igrati na tu kartu