Svedjani bi trebali poslati ove MG3 Azov bataljonu ... Pa kad Pegov naleti na njih tj. WarGonzo i snimi ih da moze reci evo vidite "nacisti i njihovo naoruzanje"
Ukrajina
- SanskiBiser
#54151 Re: Ukrajina
Svedjani bi trebali poslati ove MG3 Azov bataljonu ... Pa kad Pegov naleti na njih tj. WarGonzo i snimi ih da moze reci evo vidite "nacisti i njihovo naoruzanje"
-
Dimu1927
#54152 Re: Ukrajina
u regionu oko Sumy, ukrajinci izasli na drzavnu granicu.
izvor fb generalstab ukrajine
izvor fb generalstab ukrajine
-
lajkujMe
#54153 Re: Ukrajina
I Bayro je jeftin za jedan mlaznjak mozes kupiti 20 bayraktara pa vi kontajte
- jao_situacije
#54154 Re: Ukrajina
ja sam prvih par dana kontao da ih nisu ostavili namjerno ovi omladinci, pa da onda uđu vdv (padobranci) nakon par dana na gotovo sa opremom koja je na mjestima gdje treba bitiBlack swan wrote: ↑03/03/2022 13:35ja sve kontam da to nije neki plan da se unutra ne postave kakve bubice ili mete![]()
izgleda da nije to fazon
- GandalfSivi
#54155 Re: Ukrajina
Pogledati slike Groznog...Palmalma wrote: ↑03/03/2022 15:28 Gledam nekog afganistanca na tv-u, kaze da se ovako ne moze boriti protiv Rusije. Moraju se Rusi pustiti da udju u grad a onda zaposceti borbu, jer tada ne mogu djelovati sa ovom razornom artiljeriom. Valjda je tako i Cecenija odoljevala, koliko on rece vise od deset godina.
Koliko je to tacno?
-
babanovac
#54156 Re: Ukrajina
Bayraktar cak nije ni napredan u svijetu dronova, to je Golf dvojka, malo trosi i mnogo je povoljan za odrzavanje.
-
Palmalma
#54157 Re: Ukrajina
GandalfSivi wrote: ↑03/03/2022 15:30Pogledati slike Groznog...Palmalma wrote: ↑03/03/2022 15:28 Gledam nekog afganistanca na tv-u, kaze da se ovako ne moze boriti protiv Rusije. Moraju se Rusi pustiti da udju u grad a onda zaposceti borbu, jer tada ne mogu djelovati sa ovom razornom artiljeriom. Valjda je tako i Cecenija odoljevala, koliko on rece vise od deset godina.
Koliko je to tacno?
Prica jutros na SKY news-u, pomenuo je i to, ali kaze da je to uslijedilo tek posto je zapad, dolaskom Busha, cecene proglasio teroristima i uveo im potpune sankcije, tako da su dolazili do oruzija samo ako bi ubili kojeg ruskog vojnika i preuzeli njegovo naoruzanje.
I kaze tip, da je vjera najvaznija u borbi, a muslimanima toga ne manjka.
Hajde znaj!
- SanskiBiser
#54158 Re: Ukrajina
Stavljao sam snimak ima xx stranica jutros je Ukrajinac neki snimio napad telefonom , SU 24 je bombardovao u niskom letu.
-
Dimu1927
#54159 Re: Ukrajina
tako i treba sa izadjnicima, po kratkom postupkugeralt wrote: ↑03/03/2022 15:24https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... -home.htmlPro-Russian mayor of city in eastern Ukraine who welcomed Putin’s invasion is found shot dead in the street after being kidnapped from his home
- Mayor of city of Kreminna, Vlodymyr Struk was shot dead after being abducted
- Adviser for Interior Minister of Ukraine announced the news on Facebook today
- Anton Gerashchenko said 'in the last week he actively took a Russian position'
- Struk was an 'active supporter of pro-Russian Luhansk People's Republic (LPR)'
Jesu li ovo ukrajinski specijalci, ili je pocela gerila?
-
daddy-kool
#54160 Re: Ukrajina
https://www.thetimes.co.uk/article/game ... -lg68l8xjw
The Ukrainian military has been using “Punisher” drones that can target fuel storage, ammunition supplies and electronic warfare stations up to 30 miles behind enemy lines.
- Chisum
#54161 Re: Ukrajina
Ako do sada nije, s ovom agresijom ce ona ce njihova Никогда мы не будем братьями, iz 2014. godine, ostati za generacije koje dolaze, ma sta se desilo i u kojem smjeru se kretao rat.
Last edited by Chisum on 03/03/2022 15:35, edited 1 time in total.
-
archi_a
#54162 Re: Ukrajina
Za mlađe forumaše.... E drugari naši, upravo je ovih 8 dana agresije rusije na Ukrajinu, približna slika onoga što je našu državu zadesilo 1992 godine. Sličnosti je i previše. U početku samo dezinfornacije, nadanja kod stanovništva, neće ba nas, pojavljivanje pojedinačnih oklopnih vozila u saobraćaju, dok civili idu na posao, zbunjenost, demonstracije, ma neće, nisu nenormalni, đe će ovdje rat.... Na izletištima vojska "jna" kopa rovove, pristupne puteve, "VJEŽBE". Vojska, trojke ili četvorke, naoružani po naseljima, patroliraju pješke, ulaze u određena naselja ili zgrade, izlaze bez naoružanja. Rijetki znaju da se dijeli oružje sds-ovcima po naseljima-opskrba. Dan za danom, pucnjava, prvo pojedinačno, pa rafalno, incidenti, na jednoj strani u gradu, pa na dvije druge strane grada, pa i po cijelom gradu. Okršaji, dezinformacije. Samo 10 % pruža otpor. Čak ih i naši osuđuju:"što pucate po jna, hoćete da ih naljutite?!? “. Vrijeme prolazi, prve civilne žrtve, jedna, druga, peta, deseta. Krv, komadi mesa, prosut mozak, vriska, plač, steah. Prve izbjeglice koje donose informacije o popaljenim selima, naseljima, klanjima, streljanjima. Ljudi shvataju, sve više dobrovoljaca pita gdje da se priključi. Prolaze dani, sedmice, organizuju se. Sve veći otpor. Ljudi se počinju navikavati na novu stvarnost. Rat!!!noviforumas wrote: ↑03/03/2022 15:01 Volio bih da grijesim, ali ja kad gledam ovakve snimke kao da gledam Sarajevo na pocetku rata. Mislim da ovi nisu svjesni da im predstoji najvjerovatnije visegodisnja agonija. Bas se osjeti u zraku da nece na dobro, i ovako preko ekrana.
Razlika između Bosne tada i Ukrajine danas je minimalna. A najveća je što su njih napali iz vana, a kod nas je agresija započela iznutra, jer je "jna" uveliko bila srpska vojska koja je uz pomoć bosanskih izdajnika, secesionista (pri sds-u) koji rade za potrebe srbije, davno prije skovala plan.
Da, isto bi izgledala agresija u Bosni, iste slike bi bile emitovane, da je tada bilo interneta, smartfona, laptopa i 4g interneta, facebooka, tweetera, internet platformi. Kako nije, slike su u početku sporije dolazile do javnosti. Živi mi bili.
Last edited by archi_a on 03/03/2022 15:38, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#54163 Re: Ukrajina
Mirise na posao za haske istraziteljegeralt wrote: ↑03/03/2022 15:24https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... -home.htmlPro-Russian mayor of city in eastern Ukraine who welcomed Putin’s invasion is found shot dead in the street after being kidnapped from his home
- Mayor of city of Kreminna, Vlodymyr Struk was shot dead after being abducted
- Adviser for Interior Minister of Ukraine announced the news on Facebook today
- Anton Gerashchenko said 'in the last week he actively took a Russian position'
- Struk was an 'active supporter of pro-Russian Luhansk People's Republic (LPR)'
Jesu li ovo ukrajinski specijalci, ili je pocela gerila?
- _Reds_
- Grean
#54165 Re: Ukrajina
U Putinovom ratu, sasvim tacno.GandalfSivi wrote: ↑03/03/2022 15:30Pogledati slike Groznog...Palmalma wrote: ↑03/03/2022 15:28 Gledam nekog afganistanca na tv-u, kaze da se ovako ne moze boriti protiv Rusije. Moraju se Rusi pustiti da udju u grad a onda zaposceti borbu, jer tada ne mogu djelovati sa ovom razornom artiljeriom. Valjda je tako i Cecenija odoljevala, koliko on rece vise od deset godina.
Koliko je to tacno?
Prvi rat koji su Ceceni dobili u vrijeme Jeljcina Rusi su imali "vise obzira" prema civilima, strategija je bila kao sto Afganistanac objasnjava, ulazili su sa oklopom u gradove i nisu ih ravnali unaprijed, tada su i popusili.
Isto ko' sa cetama na pocetku rata na Dobrinji, ulazak sa transporterom, gube se u lavirintu Dobrinje i onda lak plijen za zolju. Dosta ih je tako sprzeno u samom pocetku rata pa su prestali ulaziti tako na slijepo.
Last edited by Grean on 03/03/2022 15:36, edited 1 time in total.
-
b_i_s
- GandalfSivi
#54167 Re: Ukrajina
Ja ne znam da je i jedan tenk sprzen unutar zgrada na Dobrinji (mozda gore prema cetvorci). Vecina ih je zaglavila na barikadi, i na cesti sto ide paralelno sa trojkom, ali da ne trolamo...Grean wrote: ↑03/03/2022 15:35U Putinovom ratu, sasvim tacno.
Prvi rat koji su Ceceni dobili u vrijeme Jeljcina Rusi su imali "vise obzira" prema civilima, strategija je bila kao sto Afganistanac objasnjava, ulazili su sa oklopom u gradove i nisu ih ravnali unaprijed. tada su i popusili.
Isto ko' sa cetama na pocetku rata na Dobrinji, ulazak sa transporterom, gube se u lavirintu Dobrinje i onda lak plijen za zolju. Dosta ih je tako sprzeno u samom pocetku rata pa su prestali ulaziti tako na slijepo.
-
Palmalma
#54168 Re: Ukrajina
archi_a wrote: ↑03/03/2022 15:34Za mlađe forumaše.... E drugari naši, upravo je ovih 8 dana agresije rusije na Ukrajinu, približna slika onoga što je našu državu zadesilo 1992 godine. Sličnosti je i previše. U početku samo dezinfornacije, nadanja kod stanovništva, neće ba nas, pojavljivanje pojedinačnih oklopnih vozila u saobraćaju, dok civili idu na posao, zbunjenost, demonstracije, ma neće, nisu nenormalni, đe će ovdje rat.... Na izletištima vojska "jna" kopa rovove, pristupne puteve, "VJEŽBE". Vojska, trojke ili četvorke, naoružani po naseljima, patroliraju pješke, ulaze u određena naselja ili zgrade, izlaze bez naoružanja. Rijetki znaju da se dijeli oružje sds-ovcima po naseljima-opskrba. Dan za danom, pucnjava, prvo pojedinačno, pa rafalno, incidenti, na jednoj strani u gradu, pa na dvije druge strane grada, pa i po cijelom gradu. Okršaji, dezinformacije. Samo 10 % pruža otpor. Čak ih i naši osuđuju:"što pucate po jna, hoćete da ih naljutite?!? “. Vrijeme prolazi, prve civilne žrtve, jedna, druga, peta, deseta. Krv, komadi mesa, prosut mozak, vriska, plač, steah. Ljudi shvataju, sve više dobrovoljaca pita gdje da se priključi. Prolaze dani, sedmice, organizuju se. Sve veći otpor. Ljudi se počinju navikavati na novu stvarnost. Rat!!!noviforumas wrote: ↑03/03/2022 15:01 Volio bih da grijesim, ali ja kad gledam ovakve snimke kao da gledam Sarajevo na pocetku rata. Mislim da ovi nisu svjesni da im predstoji najvjerovatnije visegodisnja agonija. Bas se osjeti u zraku da nece na dobro, i ovako preko ekrana.
Razlika između Bosne tada i Ukrajine danas je minimalna. A najveća je što su njih napali iz vana, a kod nas je agresija započela iznutra, jer je "jna" uveliko bila srpska vojska koja je uz pomoć bosanskih izdajnika, secesionista (pri sds-u) koji rade za potrebe srbije, davno prije skovala plan.
Da, isto bi izgledala agresija u Bosni, iste slike bi bile emitovane, da je tada bilo interneta, smartfona, laptopa i 4g interneta, facebooka, tweetera, internet platformi. Kako nije, slike su u početku sporije dolazile do javnosti. Živi mi bili.![]()
Uz to da je svijet naoruzao i naoruzava Ukrajinu a Bosnjake ostavio da se snalaze protiv tadasnje JNA.
-
emmir1
#54169 Re: Ukrajina
Palmalma wrote: ↑03/03/2022 15:28 Gledam nekog afganistanca na tv-u, kaze da se ovako ne moze boriti protiv Rusije. Moraju se Rusi pustiti da udju u grad a onda zaposceti borbu, jer tada ne mogu djelovati sa ovom razornom artiljeriom. Valjda je tako i Cecenija odoljevala, koliko on rece vise od deset godina.
Koliko je to tacno?
Nisam vojni stručnjak, no ima logike.
Razvaljauju ih artiljerijom sa distance.
Pusti ih u grad i napravi zasjede.
Ali opet nisu ni Rusi naivni, upali bi jednom u zasjedu i to je to.
-
PM72
#54170 Re: Ukrajina
1992 za nas je VRS bila ruska armija.Imali smo embargo i nijedan jedini tenk ili top.Odbranismo frtalj države.Da smo imali ovakvu međunarodnu vojnu,ekonomsku i političku potporu ko Ukrajina danas....životom garantujem da bi četnike zgurali preko Drine.
-
daddy-kool
- GandalfSivi
- Grean
#54174 Re: Ukrajina
Ne tenk, transporteri. Nisam sa Dobrinje pa ne mogu potvrditi ali takve smo informacije dobijali u gradu tada i jos i to da je bio samo jedan momak kojeg je krenulo sa zoljom pa su njega vozali sa jedne na drugu Dobrinju kako bi bas on pucao.GandalfSivi wrote: ↑03/03/2022 15:37Ja ne znam da je i jedan tenk sprzen unutar zgrada na Dobrinji (mozda gore prema cetvorci). Vecina ih je zaglavila na barikadi, i na cesti sto ide paralelno sa trojkom, ali da ne trolamo...Grean wrote: ↑03/03/2022 15:35
U Putinovom ratu, sasvim tacno.
Prvi rat koji su Ceceni dobili u vrijeme Jeljcina Rusi su imali "vise obzira" prema civilima, strategija je bila kao sto Afganistanac objasnjava, ulazili su sa oklopom u gradove i nisu ih ravnali unaprijed. tada su i popusili.
Ali kao sto kazes da ne trolamo.
- zagor_te_nej
#54175 Re: Ukrajina
Point. wrote: ↑03/03/2022 14:36Ukrajina nije kolateralna žrtva, Ukrajina je žrtva ruske agresije.sherbett wrote: ↑03/03/2022 13:19
Tu sam, ne brini
I pratim, nego nisam vojni strateg
I dalje mislim da je Ukrajina kolateralna zrtva
I dalje mislim da je zapad znao sta radi i sta moze biti
Za napad/ invaziju na suverenu drzavu, nema opravdanja no i dalje se boje za svoje dupe
I dalje ljudi bespotrebno ginu
Unatoc sankcijama
A i sve sto sam ja tu pisala su i sami Ukrajinci iznjeli
Tuku se preko njihovih ledja
Naravno da je zapad znao, ljudi su sedmicama otvoreno upozoravali šta Rusi planiraju, samo su neki zabijali glavu u pijesak i glumili nojeve uz priču to je samo ratnohuškačka zapadna šuplja, to su samo vojne vježbe huhuhu hahah. I vidi belaja. Što je najgore i Ukrajina je odbijala da vjeruje šta joj se sprema.
Boje se za svoje dupe jer ako kepec krene ka njima onda je to otvoreni sukob NATO vs wannabee CCCP a valjda si svjesna šta to znači.
Ne tuku se preko njihovih leđa. Rusi tuku ukrajinska leđa.