Seawolf wrote: ↑03/03/2022 10:52
Black swan wrote: ↑03/03/2022 10:18
uzimanje bioloških razlika kao osnovu za svoj upis
nije u redu i nije ok
nismo u mogućnosti rađati
ne smije se uspoiređivati nešto što je nemoguće sa realnim stvarima
Pa sve što mi muškarci radimo, uglavnom proističe iz našeg razumijevanja da smo biološki potpuno bespotrebni.
Igramo uloge vojskovođa, diktatora, državnika, tajkuna etc. jer je sa biološkog aspekta, potreba za našim postojanjem na zemaljskoj kugli, nepostojeća.
Pa onda biramo uloge kojima kao pokazujemo da ipak imamo neki utjecaj na čovječanstvo.
Makar i negativan.
Gotovo svaku (99%+) ciglu, žicu, ulicu, zgradu, uređaj, infrastrukturu vode, struje, interneta, grijanja je postavio, dizajnirao i napravio muškarac ili tim muškaraca.
Gotovo svaku (99%+) nauku i naučnu disciplinu, umjetnički pravac, istraživanje dubina okeana, vrhova planina ili samog svemira su osmislili i usavršili muškarci.
Svi do jednog sportskog generalnog svjetskog rekorda su muški. Svako biološko kompetitivno pomjeranje granica za koje su oba spola sposobna kao najbolju osobu ima muškarca.
Gotovo svakog (99%+) bizona, mamuta, ili napadača iz drugog plemena u prošlosti je muškarac zaustavljao oružjem koje je muškarac napravio. Danas se na Ruse u Ukrajini zalijeću ogromnom većinom muškarci, kao što su i kod nas na agresore prije 30 godina. Većina vojnika, policajaca i ostalih pripadnika organa reda su muškarci.
Kompletna civilizacija postoji u toplim, osvijetljenim, sigurnim i dugotrajnim domovima zahvaljujuću djelima i nesebičnim žrtvama muškaraca. Ovaj forum postoji zahvaljujuči muškarcu koji je sjeo i napisao kod koji je onda dao besplatno na korištenje ljudima. Tastatura, mobitel, monitor i svaki njihov softver na kojem tipkaš i gledaš ovaj forum je rezultat primjene muških izuma kroz većinski muške timove.
I onda neko dođe i kao ponizni simp kaže da smo mi muškarci, sa takvom biologijom i mozgovima, biološki beskorisni. Ja razumijem da ne treba umanjivati ženski doprinos civilizaciji, ali imaj poštovanja prema sebi, čovječe.