Current situation in Mariupol; no heating, no electricity, no water, no mobile comms. Heavy destruction. Still under Ukrainian control but completely surrounded and cut off by Russian forces

Current situation in Mariupol; no heating, no electricity, no water, no mobile comms. Heavy destruction. Still under Ukrainian control but completely surrounded and cut off by Russian forces

Da nije bio kod Izeta Fazlinovica na provjerisitni svercer wrote: ↑03/03/2022 10:32mile je americki spijun i ima svoje zadatke na geopolitickoj sceni i tek kad zavrsi poso podnosi raportcia je to trenirala alo breee
Ovo je onda, pretpostavljam, ukrajinski kanal koji objavljuje vijesti?
Meni je ovo super analiza, jer pod krinkom zabrinutosti za BiH i Kosovo, zapravo Milanović nastavlja raditi na rovarenju i držanju strane Putinu.
Pa ljudi do prosle sedmice nisu vjerovali da ce ih Rusija napasti, eej bratski narodi. Mi nemamo nikakav plan za odbranu a zivimo u okruzenju dvije otvoreno neprijateljske drzave, i uz to skoro 50% drzave je unutrasnji neprijatelj.drndalo wrote: ↑03/03/2022 10:31 Mene sad kopka ova (kao) invazija desantna prema Odesi...
Smrdi mi na manevar, folusku... Ako nije, pa idu linearno kao s tenkovima, tu bi moglo biti jedno od vecih sranja.
Ne mogu vjerovati da UKR i savjetnici sa zapada nisu godinama pravili plan raketne odbrane... Mislim moguce je i to, ali mi nije logicno.
Sjetim se snimaka i napada Exocet raketama britanskih brodova na Foklandima od strane inferiornih Argentinaca... Jedinom mogucom taktikom su dosli u priliku da ispale rakete i bombe, i potope par ozbiljnih modernih brodova.
Ako su radili na tome uz dominantnu elektroniku zapada, mogli bi na par minuta sinhronizovano ometati rusku odbranu, i od npr. ispaljenih 4-6 raketa, 2 bi pogodile, a to bi vjerovatno bile 2 raketne fregate potopljene. E to bi bio moral twister na kvadrat za obje strane.
Mislim da rusi nece stati prije dnjestra, jer zele da se povezu sa ovom "rsk" u moldaviji sto imajuMaliodmene wrote: ↑03/03/2022 10:17 Gledajuci mapu lahko je zakljucit. Glavni ciljevi Rusije su Dnipro, koji povezuje sve, Kijev kao glavni grad i Odessa, najveci grad na jugu. Ukoliko Ukrajinci odbrane ta 3 grada, tek onda mozemo ocekivati kontranapade.
To je zvanicna prica, s druge strane vidi se da nije da se nista nije radilo zadnjih 8 godina...boshniak wrote: ↑03/03/2022 10:57Pa ljudi do prosle sedmice nisu vjerovali da ce ih Rusija napasti, eej bratski narodi. Mi nemamo nikakav plan za odbranu a zivimo u okruzenju dvije otvoreno neprijateljske drzave, i uz to skoro 50% drzave je unutrasnji neprijatelj.drndalo wrote: ↑03/03/2022 10:31 Mene sad kopka ova (kao) invazija desantna prema Odesi...
Smrdi mi na manevar, folusku... Ako nije, pa idu linearno kao s tenkovima, tu bi moglo biti jedno od vecih sranja.
Ne mogu vjerovati da UKR i savjetnici sa zapada nisu godinama pravili plan raketne odbrane... Mislim moguce je i to, ali mi nije logicno.
Sjetim se snimaka i napada Exocet raketama britanskih brodova na Foklandima od strane inferiornih Argentinaca... Jedinom mogucom taktikom su dosli u priliku da ispale rakete i bombe, i potope par ozbiljnih modernih brodova.
Ako su radili na tome uz dominantnu elektroniku zapada, mogli bi na par minuta sinhronizovano ometati rusku odbranu, i od npr. ispaljenih 4-6 raketa, 2 bi pogodile, a to bi vjerovatno bile 2 raketne fregate potopljene. E to bi bio moral twister na kvadrat za obje strane.
jedini način da se to desi jeste da se zapad konačno jače uključi, sve stalo na sankcijama