Ukrajina

Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#53701 Re: Ukrajina

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

.

Jas ne znam sta sve Ukrajina ima ili nema za odbranu, ali znam cega imaju napretek-petokolonasa. Kao i BiH. :(
sumirprimus

#53702 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

irpin :-)
nisam ja psihotican ,nego ovo je bilo i nama namijenjeno pa vi gledjte a jos nije gotovo :-)
i bosna se brani u ukrajini
lajkujMe

#53703 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

sumirprimus wrote: 03/03/2022 08:57 stize pojacanje i smjena rujama iz istocnog vojnog distrikta. 8500km dalje :lol:
top zalihe iz 55te :lol: :izet:
Iskreno, mislim da su neki forumasi ovdje u pravu, ma koliko mi navijali za Ukrajinu i koliko god Ruska armija bila ovako losa.
Dovoljno je reci da imaju preko 20.000 apc i preko 3500 tenkova.
Da je ona brojka Ukrajinaca tacna pa cak i da je duplo to opet znaci da Rusi imaju i dalje na stanju 96-97% svojih kopnenih snaga i tehnike.

Ako gledamo da su poslali 200.000 vojnika na Ukrajinu izgubili su opet samo 5% snaga.

Jos ako danas proglase ratno stanje a hoce 100% to znaci da Rusi mogu poceti masovnu regrutaciju htio ne htio.
Dodaj onda jos milion Ruskih Vojnika.

Dzaba Srce kad na svaki unisteni komplet tenk oni posalju jos 5.
Prosta igra brojeva.

Uz ova silna bombardovanja gradova i gubitaka na terenu bice ovo bas tesko Ukrajincima u velikom planu.

Jos su se izgleda dozvali Rusi i pocelimsu opreznije koristiti jedinice i prvo sravne sve ispred sebe pa onda napreduju. To znaci da imaju manje gubitaka.

Prosto nevjerovatno kolika je Ruska armija po brojnosti.

Ukri ako misle da imaju sanse trebace im ili neka velika ofanziva ili velika pobjeda na terenu s ogromnim gubicima Rusa.

Najbolje bi bilo da se Ruse zaokupi na drugom dijelu, tipa neka oruzana pobuna u Rusiji pa da se moraju razvaliciti na vise strana.
Jer trenutno Rusi nemaju briga svu paznju su dali Ukrajini.
Nema im prijetnji od Natoa niti prijetnji na dalekom istoku.

Sto se tice morala, neko je rekao da je to promjenljiva kategorija.
Slazem se ja vjerujem da su Ruski vojnici presli s straha i zbunjenosti u ovi me ubijaju i ja cu njih to jest postaju krvozedni.

Ukri moraju hitno hitno da ucine nesto bitno da zadrze svoj moral na visokom nivou a njihov na niskom.

Od pobune naroda ne znam da li ce je biti Rusija je ogromna i zavisno gdje zive Rusi su izuzetno nastrojeni Putinu ili nisu.
Da ne govorim ako je Putin stvarno lud i brutalan mogli bi gledati reprizu tiananmen trga iz Kine.
To jest direktno pucanje i ubijanje svog naroda.
Tad je Kineska vojska i CCP ubili na hiljade ako me i desetine hiljada studenata na cestama Pekinga.
sumirprimus

#53704 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

propagandni snimak , orci nadiru, usli u kijevsku oblast. prvi dan :lol: :evil:
u kjevu snjeg pado :oops:
HarTar

#53705 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Gađali tenk, pogodili zgradu... Rusi imaju velikih problema sa gađanjem navodećom municijom iz aviona. Tehnološki u tom segmentu mnogo zaostaju za zapadom...

Image
sumirprimus

#53706 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

na temu. u begešu u petak u 18 skup podrske ruskom agresoru, uz radnu temu srbi su uz ruse!(mjesto kod spomenika cara nikolaja ii, u ulici kralja milana, pa eto ko voli )
:oops: :evil: :lol: :izet:
Analiticar_

#53707 Re: Ukrajina

Post by Analiticar_ »

sumirprimus wrote: 03/03/2022 09:12
nisam ja psihotican ,nego ovo je bilo i nama namijenjeno pa vi gledjte a jos nije gotovo :-)
bosanski srbi imaju vodene pištolje, tu je jedino milanović bio u pravu
ostaje invazija srbije, što je vrlo upitno... imajte uvijek na umu da je JNA, tadašnja 4.vojna sila Evrope slomila zube
pa onda skontajte kako bi prošla nekakva vojska sadašnje srbije, koja nije ni 10-ti dio onoga što je bila JNA

a s druge strane, nit smo mi u patikama i s puškicama, nit bi više bile linije fronta kao 92
nit bi (nadam se) više imali embargo na uvoz oružja, čak šta više trebalo bi za očekivat da nas pomognu kao Ukrajinu
pa sad srpski agresor neka dobro razmislili da li mu se isplati ući u novu avanturu, kad znaju da su jednom već izgubili, a bili 10 puta jači
Analiticar_

#53708 Re: Ukrajina

Post by Analiticar_ »

HarTar wrote: 03/03/2022 09:15 Gađali tenk, pogodili zgradu... Rusi imaju velikih problema sa gađanjem navodećom municijom iz aviona. Tehnološki u tom segmentu mnogo zaostaju za zapadom...

Image
vrlo vjerovatno, juče o tome pisao američki vojni analitičar u odgovoru zašto i kako to da rusija više ne koristi avijaciju
TomANDJerry

#53709 Re: Ukrajina

Post by TomANDJerry »

lajkujMe wrote: 03/03/2022 09:14
sumirprimus wrote: 03/03/2022 08:57 stize pojacanje i smjena rujama iz istocnog vojnog distrikta. 8500km dalje :lol:
top zalihe iz 55te :lol: :izet:
Iskreno, mislim da su neki forumasi ovdje u pravu, ma koliko mi navijali za Ukrajinu i koliko god Ruska armija bila ovako losa.
Da je ona brojka Ukrajinaca tacna pa cak i da je duplo to opet znaci da Rusi imaju i dalje na stanju 96-97% svojih kopnenih snaga i tehnike.

Ako gledamo da su poslali 200.000 vojnika na Ukrajinu izgubili su opet samo 5% snaga.

Jos ako danas proglase ratno stanje a hoce 100% to znaci da Rusi mogu poceti masovnu regrutaciju htio ne htio.

Prosta igra brojeva.

Uz ova silna bombardovanja gradova i gubitaka na terenu bice ovo bas tesko Ukrajincima u velikom planu.

Jos su se izgleda dozvali Rusi i pocelimsu opreznije koristiti jedinice i prvo sravne sve ispred sebe pa onda napreduju. To znaci da imaju manje gubitaka.

Ukri ako misle da imaju sanse trebace im ili neka velika ofanziva ili velika pobjeda na terenu s ogromnim gubicima Rusa.

Najbolje bi bilo da se Ruse zaokupi na drugom dijelu, tipa neka oruzana pobuna u Rusiji pa da se moraju razvaliciti na vise strana.

Slazem se ja vjerujem da su Ruski vojnici presli s straha i zbunjenosti u ovi me ubijaju i ja cu njih to jest postaju krvozedni.

Ukri moraju hitno hitno da ucine nesto bitno da zadrze svoj moral na visokom nivou a njihov na niskom.

Od pobune naroda ne znam da li ce je biti Rusija je ogromna i zavisno gdje zive Rusi su izuzetno nastrojeni Putinu ili nisu.
Da ne govorim ako je Putin stvarno lud i brutalan mogli bi gledati reprizu tiananmen trga iz Kine.
Tad je Kineska vojska i CCP ubili na hiljade ako me i desetine hiljada studenata na cestama Pekinga.
Ne znam bas za ovo, nije ovo sukob tipa WW2 da ti regrutujes cijelu vojsku i sve rezerve pa pošalješ u Ukrajinu. Rizikovali bi takve gubitke i katastrofu od koje se vojska (a mozda i drzava) nebi oporavili decenijama.

NATO recimo tek sada pocinje da snaži svoje istocno krilo --- i racunica je da ce biti potrebno par godina dok to dodje u neki minimum dovoljan za bezbjednost Poljske i baltika --- a NATO nije dozivio nikakav poraz.

Mozes zamisliti šta bi bilo da Rusija izgubi 50-60k vojnika u Ukrajini
sumirprimus

#53710 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Analiticar_ wrote: 03/03/2022 09:17
ostaje invazija srbije, što je vrlo upitno... imajte uvijek na umu da je JNA, tadašnja 4.vojna sila Evrope slomila zube
pa onda skontajte kako bi prošla nekakva vojska sadašnje srbije, koja nije ni 10-ti dio onoga što je bila JNA

a s druge strane, nit smo mi u patikama i s puškicama, nit bi više bile linije fronta kao 92
nit bi (nadam se) više imali embargo na uvoz oružja, čak šta više trebalo bi za očekivat da nas pomognu kao Ukrajinu
pa sad srpski agresor neka dobro razmislili da li mu se isplati ući u novu avanturu, kad znaju da su jednom već izgubili, a bili 10 puta jači
e moj 4 sila evrope :lol: :-) prvo tu stanemo .pa dalje.
ti mislis da je samo u planu bio rs, da se bogdo hoce odvit klupko ovog putinoovg plana u evropi zadnji 15 godina. kad tad izace na vidjelo.pa cemo vidjet!
costacurta

#53711 Re: Ukrajina

Post by costacurta »

Kristiani Amanpur dati ulicu u Sarajevu.
Svaka joj čast. Koja kraljica!!! :izet:
Jedna od meni najdražih osoba
sumirprimus

#53712 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

glavnokomanducjuci ukr vojske objavio da su ukri oborili su30 iznad irpina kijev,,
Mugiwara

#53713 Re: Ukrajina

Post by Mugiwara »

Analiticar_ wrote: 03/03/2022 08:56 Bjelorusija, Eritreja, Sjeverna Koreja, Sirija i Mile Čoban s jedne strane i čitav svijet s druge :D

Image
Afrikanci jedva doćekali da budu suzdržani, kupili kokice i samo posmatraju.
costacurta

#53714 Re: Ukrajina

Post by costacurta »

sumirprimus wrote: 03/03/2022 09:19

e moj 4 sila evrope :lol: :-) prvo tu stanemo .pa dalje.
ti mislis da je samo u planu bio rs, da se bogdo hoce odvit klupko ovog putinoovg plana u evropi zadnji 15 godina. kad tad izace na vidjelo.pa cemo vidjet!
Imaju 8 MIGova bjeloruskih..... doduše na remontu al imaju ih na stanju i uz pomoć vatrogasaca, studenata i udruženja filantropa iz Rs ja ne bih baš da podcjenjujemo kapacitete i mogućnosti.
Oni sigurno imaju goriva da dođu do FISa u Bijeljini :D
sumirprimus

#53715 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

gleda vas veliki brat :D
Nespin

#53716 Re: Ukrajina

Post by Nespin »

8-)
Last edited by Nespin on 06/09/2022 09:22, edited 2 times in total.
lajkujMe

#53717 Re: Ukrajina

Post by lajkujMe »

TomANDJerry wrote: 03/03/2022 09:18
lajkujMe wrote: 03/03/2022 09:14

Prosta igra brojeva.

Ne znam bas za ovo, nije ovo sukob tipa WW2 da ti regrutujes cijelu vojsku i sve rezerve pa pošalješ u Ukrajinu. Rizikovali bi takve gubitke i katastrofu od koje se vojska (a mozda i drzava) nebi oporavili decenijama.

NATO recimo tek sada pocinje da snaži svoje istocno krilo --- i racunica je da ce biti potrebno par godina dok to dodje u neki minimum dovoljan za bezbjednost Poljske i baltika --- a NATO nije dozivio nikakav poraz.

Mozes zamisliti šta bi bilo da Rusija izgubi 50-60k vojnika u Ukrajini
S tobom se apsolutno slazem ali iz nase i zapadne perspektive.

Ali tu ostaje problem Putin and company.

Da li su oni u glavama odmakli od Sovjetskih shvatanja ratovanja.
Na terenu vidimo da je Ruska vojska po taktici i doktrini i dalje u 1945.
E sad da li je Rusko vodstvo tako ne znamo.
Vrlo moguce da su brutalni kao i lideri tada.

Od toga mnogo toga zavisi da li je Putin and company spremno zrtvovati 60.000 ljudi zarad iz njima jedino poznatih interesa i zelja
A ja to stvarno ne znam niti zna niko osim njih.

Ja se nadam da ce na kraju doci pameti i skontati da je ovaj Rat preskup i neisplativ dugorocno.
sumirprimus

#53718 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Nespin wrote: 03/03/2022 09:23
sumirprimus wrote: 03/03/2022 09:20 glavnokomanducjuci ukr vojske objavio da su ukri oborili su30 iznad irpina kijev,,
Aioni im haman gori od tenkova... nije ni čudo što ih vrlo selektivno koriste (za bacanje bombi na gradske četvrti).
mislim da je i onaj il u rostovu sam ateriro s obzirom u kakvom im je stanju tehnika. tek sad vjerujem i u one price o kataterofalnom stanju njihovog nuklearnog arsenala :-) rusi da odrzavaju 6k cca atomki kako valja?
emmir1

#53719 Re: Ukrajina

Post by emmir1 »

Amanpur CNN

Znam da smo svi vidjeli, ali zaista moćna poruka.

Sarajevo se odbranilo, ne da im svijet ništa nije dao, nego im je zavezao ruke.
HarTar

#53720 Re: Ukrajina

Post by HarTar »

Sva licemjernost zapada.
Već je okoštala fraza u izvještajima i analizama ukrajinsko-ruskog rata da je to “prvi rat u Evropi nakon Drugog svjetskog rata”. Da li je moguće da je balkanska klanica devedesetih prošlog vijeka zaboravljena? Ili je cilj predstaviti je drugačije? Ili možda “zapadni Balkan” nije Evropa? Šta god da je u pitanju, uvredljivo je.

Image

https://stav.ba/vijest/bojan-budimac-ra ... mane-/7900
costacurta

#53721 Re: Ukrajina

Post by costacurta »

emmir1 wrote: 03/03/2022 09:24 Amanpur CNN

:thumbup:
Znal neko video nakačiti
kecho412

#53722 Re: Ukrajina

Post by kecho412 »

costacurta wrote: 03/03/2022 09:25
emmir1 wrote: 03/03/2022 09:24 Amanpur CNN

Znal neko video nakačiti
Listaj nazad ima vec video ngdje, evo vidim imas na klix-u clanak
Last edited by kecho412 on 03/03/2022 09:27, edited 1 time in total.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#53723 Re: Ukrajina

Sada si nas ohrabrio, a bili smo se usr.... :oops: :lol:

Slava :bih: i Ukrajini
sumirprimus

#53724 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

harkov trpi ponovno zracno bombardovanje...
Ima Bosne_Bice Bosne

#53725 Re: Ukrajina

costacurta wrote: 03/03/2022 09:19 Kristiani Amanpur dati ulicu u Sarajevu.
Svaka joj čast. Koja kraljica!!! :izet:
Jedna od meni najdražih osoba
+1
Post Reply