Samo glavna, crno bijelodigoxin_24 wrote: ↑27/02/2022 17:40Blago tebi haha. A koje stranice iz pasosa se trebaju kopirati za termin? U boji ili crno-bijelo?decko_sa_kovaca wrote: ↑27/02/2022 17:32
Bio na terminu cetvrtog samo sa diplomom i eo me sad u njemackoj
Viza za Njemacku
- decko_sa_kovaca
#5126 Re: Viza za Njemacku
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#5127 Re: Viza za Njemacku
Sad kada nagrne milion izbjeglica iz Ukrajine na zapad u potrazi za azilom i boljim životom, mi u BIH smo najebali ko da gledam...em će biti radne snage ko u priči pa ćemo dobiti tuki a ne termine, em će biti bijednika koji će raditi kod nas za 200 eura...
Nisam optimističan....
Nisam optimističan....
-
digoxin_24
#5128 Re: Viza za Njemacku
Raja, opet ja....
Naime uskoro očekujem termin za brzu vizu, a danas dobijem simptome kovida. Šta ako mi se termin potrefi dok sam u izolaciji?
Naime uskoro očekujem termin za brzu vizu, a danas dobijem simptome kovida. Šta ako mi se termin potrefi dok sam u izolaciji?
-
Gonner49
#5129 Re: Viza za Njemacku
Pozdrav raja,
Planiram ovih dana da rezervisem termin u ambasadi za vizu za trazenje posla. VSS je u pitanju. Na portalu ambasade uopste nema te kategorije za koju treba da se prijavim. Da li je neko imao slicno iskustvo da mi pomogne. Slao sam ambasadi mail, medjutim oni nista ne odgovaraju.
Unaprijed se zahvaljujem.
Planiram ovih dana da rezervisem termin u ambasadi za vizu za trazenje posla. VSS je u pitanju. Na portalu ambasade uopste nema te kategorije za koju treba da se prijavim. Da li je neko imao slicno iskustvo da mi pomogne. Slao sam ambasadi mail, medjutim oni nista ne odgovaraju.
Unaprijed se zahvaljujem.
-
Cellos
#5130 Re: Viza za Njemacku
Pa sto nisi odradio sprachkurs za 5 godina? Ne mogu vjerovat da neko zivi 5 godina u "tudjoj" drzavi i da za to vrijeme nije spreman da se integrise, nauci i polozi jezik, a hoce neogranicenu boravisnu. Ne govorim samo za tebe, vec opcenito.
-
daljinski324
#5131 Re: Viza za Njemacku
Nemam licno iskustvo, ali neki prijatelji su prije nekoliko godina isli preko te vize i ako se ne varam to je ona opcija gdje je i rad na brodovima i to. Ali ne mogu garantovati 100%, jer, kako rekoh, nisam ja licno to radio, pa probaj nekako jos provjeriti.Gonner49 wrote: ↑02/03/2022 13:39 Pozdrav raja,
Unaprijed se zahvaljujem.![]()
-
Gonner49
#5132 Re: Viza za Njemacku
To je sengen viza do 3 mjeseca, a viza za trazenje posla ide za 6 mjeseci boravka. Prije je pisalo u toj kategoriji da je i ova viza za trazenje posla, medjutim sad nije. Dosta je zbunjujuce. Imam osjecaj da su nesto oni zeznuli. Hvala ti na savjetu.
- skafiskafsnjak
#5133 Re: Viza za Njemacku
Pa mozda top prica , ali nije polozio jezik. Ev ja pricam super, a nemam jos certifikat...to nista ne znaci
-
daljinski324
#5134 Re: Viza za Njemacku
Mislim da ti je najbolje onda da ih nazoves ako vec ne odgovaraju na mail. Nekad ih zna biti tesko dobiti, ali Boze moj. Onaj file o tome sta je potrebno za vizu za trazenje posla i dalje stoji na stranici ambasade, tako da mora biti aktuelna i dalje, ali najbolje da provjeris s njima da ne bi bio termin u pogresnoj kategoriji pa da propadne bezveze.
-
Hmhm
#5135 Re: Viza za Njemacku
To mi je palo na pamet prvi dan rata, ne da se usranom do potoka. Još ako i nas uzjašu kakvim ratom...odoh se objesiti na tavanuLajavikrelac wrote: ↑28/02/2022 14:58 Sad kada nagrne milion izbjeglica iz Ukrajine na zapad u potrazi za azilom i boljim životom, mi u BIH smo najebali ko da gledam...em će biti radne snage ko u priči pa ćemo dobiti tuki a ne termine, em će biti bijednika koji će raditi kod nas za 200 eura...![]()
Nisam optimističan....
-
ibizza
#5136 Re: Viza za Njemacku
U Tursku bjezatiHmhm wrote: ↑07/03/2022 14:45To mi je palo na pamet prvi dan rata, ne da se usranom do potoka. Još ako i nas uzjašu kakvim ratom...odoh se objesiti na tavanuLajavikrelac wrote: ↑28/02/2022 14:58 Sad kada nagrne milion izbjeglica iz Ukrajine na zapad u potrazi za azilom i boljim životom, mi u BIH smo najebali ko da gledam...em će biti radne snage ko u priči pa ćemo dobiti tuki a ne termine, em će biti bijednika koji će raditi kod nas za 200 eura...![]()
Nisam optimističan....
-
Hmhm
-
Cellos
#5138 Re: Viza za Njemacku
Nije ti jos kasno, ko hoce bas da ode, taj i ode na kraju. Pola tih sto hoce da odu, tek tako apliciraju za termin, isto je bilo i prije, ono aplicirat cu pa eto za 2 godine mozda bas smognem snage da odem. I onda dodje i stornira termin ili se i ne pojavi.
Ko je iole pametan, hvatat ce se noge, cim ti AOK kartica dodje postom, ti si siguran ko meĐed u poredjenju sa sekom i nasim zdravstvom. Razrahati se covjek nekako kad ne mora cekat magnetnu po p'o godine a jos mu sve dzaba. Samo zbog tog ti vrijedi bar pokusat, vjeruj mi.
-
ibizza
#5139 Re: Viza za Njemacku
Ovaj drugi dio posta se odnosi na Tursku ili Njemačku?Cellos wrote: ↑08/03/2022 00:22Nije ti jos kasno, ko hoce bas da ode, taj i ode na kraju. Pola tih sto hoce da odu, tek tako apliciraju za termin, isto je bilo i prije, ono aplicirat cu pa eto za 2 godine mozda bas smognem snage da odem. I onda dodje i stornira termin ili se i ne pojavi.
Ko je iole pametan, hvatat ce se noge, cim ti AOK kartica dodje postom, ti si siguran ko meĐed u poredjenju sa sekom i nasim zdravstvom. Razrahati se covjek nekako kad ne mora cekat magnetnu po p'o godine a jos mu sve dzaba. Samo zbog tog ti vrijedi bar pokusat, vjeruj mi.![]()
-
Cellos
#5140 Re: Viza za Njemacku
Turska je skoro ko i mi, tu negdje. Kad sam bio u Istanbulu, 2-3 noci sam bio u istom kaficu i pricali smo s jednim konobarem tako sto tu radi, pitao nas gdje smo isli po odjecu i govori da on ne moze da priusti to nikako, a radi. Znaci nije rijec o nikakvoj markiranoj odjeci, vec relativno i jeftinoj. Obicni ljudi su tamo mnogo siromasni i standard je nizak. Lira pala jos vise, pa kud ces dalje, 2 i p'o mjeseca Netflixa gledas za 5 eura.ibizza wrote: ↑08/03/2022 19:17Ovaj drugi dio posta se odnosi na Tursku ili Njemačku?Cellos wrote: ↑08/03/2022 00:22
Nije ti jos kasno, ko hoce bas da ode, taj i ode na kraju. Pola tih sto hoce da odu, tek tako apliciraju za termin, isto je bilo i prije, ono aplicirat cu pa eto za 2 godine mozda bas smognem snage da odem. I onda dodje i stornira termin ili se i ne pojavi.
Ko je iole pametan, hvatat ce se noge, cim ti AOK kartica dodje postom, ti si siguran ko meĐed u poredjenju sa sekom i nasim zdravstvom. Razrahati se covjek nekako kad ne mora cekat magnetnu po p'o godine a jos mu sve dzaba. Samo zbog tog ti vrijedi bar pokusat, vjeruj mi.![]()
- Domaci izdajnik
#5141 Re: Viza za Njemacku
I ja sapunam konopac, evo čujem da su primili 50 hiljada izbjeglica iz Ukrajine....Hmhm wrote: ↑07/03/2022 14:45To mi je palo na pamet prvi dan rata, ne da se usranom do potoka. Još ako i nas uzjašu kakvim ratom...odoh se objesiti na tavanuLajavikrelac wrote: ↑28/02/2022 14:58 Sad kada nagrne milion izbjeglica iz Ukrajine na zapad u potrazi za azilom i boljim životom, mi u BIH smo najebali ko da gledam...em će biti radne snage ko u priči pa ćemo dobiti tuki a ne termine, em će biti bijednika koji će raditi kod nas za 200 eura...![]()
Nisam optimističan....
-
splinter
#5142 Re: Viza za Njemacku
I ja sam isto pomislio, taman kad sam u nekoj aktivnoj fazi oko papirologije, sad se desi ovo sranje. Tačno neko se rodi ko peh ili mu je suđeno da ostane ovdje.Lajavikrelac wrote: ↑09/03/2022 11:16I ja sapunam konopac, evo čujem da su primili 50 hiljada izbjeglica iz Ukrajine....![]()
Doduše u mom slučaju nije bila Njemačka u pitanu, al nebitno, blizu je.
- Domaci izdajnik
#5143 Re: Viza za Njemacku
Najebem se matere milosne i Putinu i Zelenskom i Merkelovoj i Šrederu ne nužno ti redom!
Prvo čekaj termin, pa kurtona i storniranje, pa ono ko-će-prije prijavljivanje, pa sad ova lutrija....propadoše mi i ugovori i poslovi
Prvo čekaj termin, pa kurtona i storniranje, pa ono ko-će-prije prijavljivanje, pa sad ova lutrija....propadoše mi i ugovori i poslovi
- escobar__
#5144 Re: Viza za Njemacku
Samo vi nastavite proceduru kako ste i započeli, neće svi odmah na posao, nije to baš proces koji traje par dana i haj vozdra.
Također, ukrajinske izbjeglice su uglavnom žene i djeca (ne mudonje kao iz arapskog svijeta) tako da će bit i dalje more poslova koje žene vjerovatno ne bi radile.
Također, ukrajinske izbjeglice su uglavnom žene i djeca (ne mudonje kao iz arapskog svijeta) tako da će bit i dalje more poslova koje žene vjerovatno ne bi radile.
-
hamos
#5145 Re: Viza za Njemacku
doci ce i mudonje odmah za zenama,spajanje porodica itdescobar__ wrote: ↑09/03/2022 13:06 Samo vi nastavite proceduru kako ste i započeli, neće svi odmah na posao, nije to baš proces koji traje par dana i haj vozdra.
Također, ukrajinske izbjeglice su uglavnom žene i djeca (ne mudonje kao iz arapskog svijeta) tako da će bit i dalje more poslova koje žene vjerovatno ne bi radile.![]()
- escobar__
#5146 Re: Viza za Njemacku
Dok traje agresija neće jer im Ukrajina ne dozvoljava da napuste zemlju.hamos wrote: ↑09/03/2022 13:10doci ce i mudonje odmah za zenama,spajanje porodica itdescobar__ wrote: ↑09/03/2022 13:06 Samo vi nastavite proceduru kako ste i započeli, neće svi odmah na posao, nije to baš proces koji traje par dana i haj vozdra.
Također, ukrajinske izbjeglice su uglavnom žene i djeca (ne mudonje kao iz arapskog svijeta) tako da će bit i dalje more poslova koje žene vjerovatno ne bi radile.![]()
![]()
-
splinter
#5147 Re: Viza za Njemacku
Jeste to sve tako i sam razmišljam u tom pravcu, ali osjetit će se posljedice. Npr jutros mi dođe suscribe mail iz jedne zapadnoevropske zemlje, kao planiraju primiti 20.000 izbjeglica iz Ukrajine i da će im se maksimalno pomoći u pronalasku posla. Nije Njemačka u pitanju ali problem je globalni, u svakom slučaju tržište EU se može gledati kao jedinstvena cjelina u ovom slučaju.escobar__ wrote: ↑09/03/2022 13:06 Samo vi nastavite proceduru kako ste i započeli, neće svi odmah na posao, nije to baš proces koji traje par dana i haj vozdra.
- escobar__
#5148 Re: Viza za Njemacku
Gle, planiranje jedno, aktivnosti nešto sasvim drugo. Sad su svi nošeni talasom dobročinstva pa će ko fol svašta nešto uradit, u praksi ćemo tek vidjet šta nosi ova agresija. Zato kažem da to nije proces koji će preko noći bit gotov, možeš i otić dok se Ukrajinci snađu, a i samo EU tržište je ogromno tako da sumnjam da će Ukrajinci svakom uzet nafaku.splinter wrote: ↑09/03/2022 13:16Jeste to sve tako i sam razmišljam u tom pravcu, ali osjetit će se posljedice. Npr jutros mi dođe suscribe mail iz jedne zapadnoevropske zemlje, kao planiraju primiti 20.000 izbjeglica iz Ukrajine i da će im se maksimalno pomoći u pronalasku posla. Nije Njemačka u pitanju ali problem je globalni, u svakom slučaju tržište EU se može gledati kao jedinstvena cjelina u ovom slučaju.escobar__ wrote: ↑09/03/2022 13:06 Samo vi nastavite proceduru kako ste i započeli, neće svi odmah na posao, nije to baš proces koji traje par dana i haj vozdra.
-
splinter
#5149 Re: Viza za Njemacku
Slažem se. Nego čisto onako govorim o mogućim posljedicama novonastale situacije i mogućnost usporavanja cjelokupnog procesa oko viza. Svakakao treba biti uporan.escobar__ wrote: ↑09/03/2022 13:20Gle, planiranje jedno, aktivnosti nešto sasvim drugo. Sad su svi nošeni talasom dobročinstva pa će ko fol svašta nešto uradit, u praksi ćemo tek vidjet šta nosi ova agresija. Zato kažem da to nije proces koji će preko noći bit gotov, možeš i otić dok se Ukrajinci snađu, a i samo EU tržište je ogromno tako da sumnjam da će Ukrajinci svakom uzet nafaku.splinter wrote: ↑09/03/2022 13:16
Jeste to sve tako i sam razmišljam u tom pravcu, ali osjetit će se posljedice. Npr jutros mi dođe suscribe mail iz jedne zapadnoevropske zemlje, kao planiraju primiti 20.000 izbjeglica iz Ukrajine i da će im se maksimalno pomoći u pronalasku posla. Nije Njemačka u pitanju ali problem je globalni, u svakom slučaju tržište EU se može gledati kao jedinstvena cjelina u ovom slučaju.![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5150 Re: Viza za Njemacku
Dobi kurva Evropa par miliona zdravih, vrijednih, obrazovanih i sto nikome u Evropi nije nevazno (da se ne lazemo) BIJELIH ljudi, a koje pride ne moras uciti ponasanju.