low effort baitioannes wrote: ↑02/03/2022 13:03Agresije na druge države su se zadnjih decenija masovno vršile (Irak, Libija, Sirija itd) i nikoga nije vele zanimalo.palermo wrote: ↑02/03/2022 12:56
Ne postoji stav BiH o neutralnosti. Stav BiH je jasan što se tiče ovoga. U pitanje je agresija ruskog režima na teritorijalni suverenitete i integritet druge države i potpunop poništavanje svih normi i prava na kojima počiva savremena civilizacija. Shodno tome stav BiH je da je njena moralna ovazea da bude na strani civilizacioje, pravde i morala.
Ti si vjerovatno mislila na stav Milorada Dodika odmila zvanog Dodo.....al Milorad Dodik odmila zvan Dodo nije Bosna i Hercegovina. Ja mislim da bi ti i on to rekao
Jednu Hajku (Corona) je sa jednog na drugi Dan zamjenila Hajka na Ruše. Ja se zalažem za Deeskalaciju i ne želim učestvovati u ovom Ruskom Bashingu
Ukrajina
-
philanthropy
#52476 Re: Ukrajina
-
Balkanac101
#52477 Re: Ukrajina
poletio bi čoban od Laktaša odma, pogotovo da je sve glatko proslo u Ukrajini, da je pala za 2 danaPalmalma wrote: ↑02/03/2022 12:55Kaze Zoran Ostojic, jutros na tv-u, da Dodik mora proglasiti Narodnu republiku RS, na osnovu dogovora sa Putinom - na koji ga je neki dan potsjetila ambasada Rusije u Sarajevu javnim saopstenjem da se cuo sa Lavrovim.O'zone wrote: ↑02/03/2022 12:53 Odslušao dvije minute ovog govna od čovjeka i nisam mogao više.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-t ... /220302081
mislim da sad čobana sprečava samo Vučko koji je kad se sve uzme od njih svij još najtrezveniji, jer zna da bi uvuko srbiju u jebenu situaciju
-
daddy-kool
-
jefff
#52479 Re: Ukrajina
ne treba ti informacija, Rusi su u uskim pojasima, na cestama i nikakvo zaposjedanje toliko sirokih teritorija se ne desava.zigubigule wrote: ↑02/03/2022 12:41Bas je smijesno, strava.
Ako imas informacije, podijeli.. easy peasy
-
mali jomu
#52480 Re: Ukrajina
palermo wrote: ↑02/03/2022 12:56
Ne postoji stav BiH o neutralnosti. Stav BiH je jasan što se tiče ovoga. U pitanje je agresija ruskog režima na teritorijalni suverenitete i integritet druge države i potpunop poništavanje svih normi i prava na kojima počiva savremena civilizacija. Shodno tome stav BiH je da je njena moralna obaveza da bude na strani civilizacije, pravde i morala.
To je to, nema dalje... ni nazad
Last edited by mali jomu on 02/03/2022 13:09, edited 1 time in total.
-
Palmalma
#52481 Re: Ukrajina
Balkanac101 wrote: ↑02/03/2022 13:07poletio bi čoban od Laktaša odma, pogotovo da je sve glatko proslo u Ukrajini, da je pala za 2 dana
mislim da sad čobana sprečava samo Vučko koji je kad se sve uzme od njih svij još najtrezveniji, jer zna da bi uvuko srbiju u jebenu situaciju
46:10
-
systemrebel
#52482 Re: Ukrajina
skonto sam da je ukrajinski narod kao i njihova vlast znatno moralnija bolja i patriotskija od nas.....
mi smo realno govoreci kurtoni... ja osim Hende, i jos mozda ponekog ne znam da je uzeo pusku u ratu / uglavnom su svi glumili patriote skupljajuci dojcmarke (za sebe) na umanitarnim koncertima po svabiji
definitivno su bolji narod od nas....
pitam se samo sta bi Zutalj uradio kad bi cetnici dosli do Bembase a ameri mu nude transfer u USA / vjerovatno bi reko da mu posalju transportni / ima "stvari" za ponjet
mi smo realno govoreci kurtoni... ja osim Hende, i jos mozda ponekog ne znam da je uzeo pusku u ratu / uglavnom su svi glumili patriote skupljajuci dojcmarke (za sebe) na umanitarnim koncertima po svabiji
pitam se samo sta bi Zutalj uradio kad bi cetnici dosli do Bembase a ameri mu nude transfer u USA / vjerovatno bi reko da mu posalju transportni / ima "stvari" za ponjet
Last edited by systemrebel on 02/03/2022 13:10, edited 1 time in total.
-
plavi_E
#52483 Re: Ukrajina
Ma ja Putin je ratni heroj sa strahom od Korone
. Botoxovani patuljak je obicna kukavica i kronicni strasljivac koji zbog svoji kompleksa nize vrijednosti gura svijet u novu katastrofu.
- djugum
#52484 Re: Ukrajina
Gledam izjavu njemackog generala na drzavnoj televiziji koji kaze ono sto sam nekako i prepostavio.
- Rusi definitivno vladaju nad zracnim prostorom, vecina zracnih snaga i infrastrukture na pocetku agresije unisteno
Ovo objasnjava ove ogromne kolone tenkova, nebi se to moglo raditi da suprotno. Tako da je Bajro prije iznimak nego pravilo
- Kiev ce vjerovanto pasti ali vrlo tesko ce ga rusi drzati. Putinu je nocna mora razvlacenje rata i urbano ratovanje.
Treba se psihicki pripremiti na jos gore slike nego sto ih trenutno gledamo

- Rusi definitivno vladaju nad zracnim prostorom, vecina zracnih snaga i infrastrukture na pocetku agresije unisteno
Ovo objasnjava ove ogromne kolone tenkova, nebi se to moglo raditi da suprotno. Tako da je Bajro prije iznimak nego pravilo
- Kiev ce vjerovanto pasti ali vrlo tesko ce ga rusi drzati. Putinu je nocna mora razvlacenje rata i urbano ratovanje.
Treba se psihicki pripremiti na jos gore slike nego sto ih trenutno gledamo
-
daddy-kool
#52485 Re: Ukrajina
ići će mile bosanac i preko vučkaBalkanac101 wrote: ↑02/03/2022 13:07poletio bi čoban od Laktaša odma, pogotovo da je sve glatko proslo u Ukrajini, da je pala za 2 dana
mora...
- dalmatinka
#52486 Re: Ukrajina
Pa kad Klix tako piše onda je stvarno sve istina.plavi_E wrote: ↑02/03/2022 12:53Ovo
Da li će saradnja Zagreba i Moskve u politici prema BiH biti olako zaboravljena
https://www.klix.ba/vijesti/bih/da-li-c ... /220228107
-
jelleMania
#52487 Re: Ukrajina
Jbg ga samo sto nema ruskih vojnika da ga brane ...tako da nece ne sikiraj sedaddy-kool wrote: ↑02/03/2022 13:09ići će mile bosanac i preko vučkaBalkanac101 wrote: ↑02/03/2022 13:07
poletio bi čoban od Laktaša odma, pogotovo da je sve glatko proslo u Ukrajini, da je pala za 2 dana
mora...
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#52488 Re: Ukrajina
A koliko samo je takvih satrveno za moga vakta, ihhihiiiiisumirprimus wrote: ↑02/03/2022 09:45sve ok, no kakvog izbora imaju, mislite da ce putin stat sad? a i ovde nije samo rijec o ukrajini, shvatite. ovo je dio veceg plana.emmir1 wrote: ↑02/03/2022 09:35
Sve je tako.
Ali koja je cijena toga?
Koliko mrtvih Ukrajinaca?
Ovo će iscrpiti Rusiju, ekonomija će im biti uništena, socijalni nemiri već na vidiku.
Teško je biti pametan, ali mora se poštovati i sila poput Rusije.
Ukrajina mora da radi ono što je najbolje za nju.
Da sam na mjestu Zelinskog tražio bi ovo.
Ukrajina u EU.
Ukrajina nikad u Nato.
Zauzvrat da Rusija se povuće i garantuje teritorijalni integritet na cijeloj teritoriji Rusije.
Da bih Rusiji garancije da nikad neće u Nato.
I mislim da bi Ukrajina tu najviše hajrovala.
i uostlaom sto se bore mogu se prepustit. sto smo se mi borili?
druze negdje u zivotu podvuces refu, il pukovnik il pokojnik. partizani su znali rec bolje trat nego pakt. bolje grob nego rob. nekad dodje jednostavno vise ne stane. ukrajina je samostalna drzava i ima pravo da bira sta hoce i kako hoce u civilizovanom svijetru.
to je ruski problem sto joj sve komsije zele pobjec od nje. a moze ih zaustavit samo nevidjenom silom agresijom i razaranjem.
i zato slava ukrajini.
-
jefff
#52489 Re: Ukrajina
dje nam je Gonzo. jel uso u Mariupolj?
-
systemrebel
#52490 Re: Ukrajina
sta ti je satrveno matere ti
-
Palmalma
#52491 Re: Ukrajina
Ima Bosne_Bice Bosne wrote: ↑02/03/2022 13:05Evo na tiktoku prica covjek isto
https://vm.tiktok.com/ZMLAHa8qP/
Sta vam je cudno, od dolaska na vlast Putin jaca desnicu u Europi da bi podijelio istu. Financijer i pomagac mraka u Europi, Putin, je napravio podjele na osnovu muslimana. To mu je bio glavni adut - jacanje islamofobije. Ne moze to preko noci prestati, ali...
Ali to je proslost, vidi i EU, a i Zapad, nazalost, na osnovu ovoga u Ukrajini ko je glavni igrac nestabilnosti i rusenja njihovih sistema vrijednosti.
- Kikibombona
#52492 Re: Ukrajina
Ne budi naivan drug. U svakom ratu pusku nose neobrazovani i sirotinja.systemrebel wrote: ↑02/03/2022 13:08 skonto sam da je ukrajinski narod kao i njihova vlast znatno moralnija bolja i patriotskija od nas.....
Bogatasi, elita, naucnici, doktori, poduzetnici, glumci, pjevaci, advokati, politicari... kao i njihova djeca... su u debeloj pozadini. Svaki izuzetak je statisticka greska.
-
A_A_AKCIJA
#52493 Re: Ukrajina
Samo jedan od gomile dokaza.Palmalma wrote: ↑02/03/2022 13:08Balkanac101 wrote: ↑02/03/2022 13:07
poletio bi čoban od Laktaša odma, pogotovo da je sve glatko proslo u Ukrajini, da je pala za 2 dana
46:10
Ljudi, i mi smo dio ovog rata. Mi smo sljedeća faza.
-
Osmi Socrates
#52494 Re: Ukrajina
Jel' Dodik stvarno rekao ono o Kievu? Je l' priča Čović išta?
Tačno mi dođe da odem vaditi jedan moj post o tome kako se Putler izobličio. Efikasniji sam od britanske obavještajne službe.
Šalim se.
Tačno mi dođe da odem vaditi jedan moj post o tome kako se Putler izobličio. Efikasniji sam od britanske obavještajne službe.
Šalim se.
-
sumirprimus
#52495 Re: Ukrajina
joj kiki neka te. fakat pricas stvari o kojima nemas veze al iskreno i opet ko na siriji. prestani!
na temu
kako iz evorpe vide ovo u ukr i rusiju... opisa ih ko ih kralja prstenova
na temu
kako iz evorpe vide ovo u ukr i rusiju... opisa ih ko ih kralja prstenova
- HarTar
#52496 Re: Ukrajina
Znam da će te me napasti zato što većina ima problem sa nedostatkom objektivnosti, ali zar vama nije neobično da Zelensky vodi operacije umjesto generala? I ova saopštenja Zelenskyog kao da ih piše CIA, MI5, MI6, a on ih samo pročita i daje upute....
Last edited by HarTar on 02/03/2022 13:22, edited 1 time in total.
- Stabilizator
#52497 Re: Ukrajina
Da da. Sreca pa im nije krenulo po planu vec u startu. Nervoza kod Lavrova, Vucica i Dodika je vise nego ocigledna. U nardnom periodu cemo vidjeti da li postoji plan B ili ce Rusi pustiti Vucica/Dodika niz vodu u paketu nekog eventualnog dogovora za Ukrajinu?statixx wrote: ↑02/03/2022 12:38Dobra analiza, ali mislim da ce prvo biti rat pa clanstvo, u zavisnosti od ishoda. Ovi ce pricu o 17% Rusa zamjeniti pricom o 30% Srba koje moraju zastititi.A_A_AKCIJA wrote: ↑02/03/2022 12:05 Za sve koji se iz različitih razloga pitaju, zašto podrška Ukrajini?
Zato jer se i Bosna brani u Kijevu.
Zato jer Putin želi ruski svet, isto kao i Vučić što želi srpski svet. Čak se nisu potrudili da sakriju sličnost.
Jer i Putin za Ukrajinu kaže da poštuje teritorijalni integritet, ali nikada ne kaže i suverenitet, isto kao što Vučić radi sa Bosnom.
Jer je na sceni udruženi zločinački poduhvat sa Putinom na čelu, koji je pažljivo pripremljen deceniju. Putin, ali i Vučić su: prebacili sve zlatne rezerve u svoje države, Vučić je dobio ozbiljne donacije u oružju, prave zalihe hrane...
Putin je prije godinu dana uigravao napad vojnim vježbama na istom mjestu odakle su krenuli u napad.
Zato jer na isti način, Rusija i Srbija koriste medije za svoje ciljeve, botove, propagandu. Sve dolazi iz iste kuhinje i isto izgleda.
Zato jer su Mile Dodik, Vučić, Čović, dio toga poduhvata i po tom planu drže nas sve taocima.
Zato jer je plan bio da se Ukrajinci porobe za dan, i da nova imperija izađe na granicu sa Mađarskom, gdje već čeka Orban. Da podsjetim, Orban je odbio pomoći Ukrajini oružjem i zabranio transport preko njihove teritorije.
Zato jer bi onda imali fizičku vezu preko Srbije i Mađarske i bukvalno bi tenkovi mogli osvanuli na Darivi, a padobranci na aerodromima po RS. Bukvalno bi se samo čekao izmišljeni povod za napad. Dolazak glavnog ruskog obavještajca u Beograd, par dana poslije napada na Ukrajinu je bio tako zamišljen. Trebali su razgovarati na temu boraca koji se bore u Ukrajini a navodno dolaze sa Kosova, BiH... Poslije toga bi krenule ucjene, zahtjevi i na kraju destabilizacija i napad.
Zato jer se konačno sada vidi šta je izvor Miletove drskosti i provociranja naše strane i izazivanje naše reakcije. Da se da povod Putinu da intervenira. Iz istog razloga je i prolongirao sve antidržavne poteze za pola godine, jer je očekivao ali i najavljivao velike promjene u svijetu.
I na kraju, jer je ovo penal koji ne smijemo propustiti. Maske su pale, sve je jasno. Evropa je ugrožena u Bosni i sada samo trebamo dići ruku i tražiti da nas preko reda uvedu u NATO.
Živjela naša domovina, Bosna i Hercegovina!
Slava Ukrajini!
-
sumirprimus
#52498 Re: Ukrajina
prevod ispod u linku na eng...
https://pbs.twimg.com/media/FM1_LAUVIAE ... name=large
postavili im ultimatum, pita ko je za borbu. jasno borba. ok jesmo li svi za borbu sad moramo odlucit? onda je borba---
jbo te zivot jeza... civili
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#52499 Re: Ukrajina
koji dogovor za srbiju?Stabilizator wrote: ↑02/03/2022 13:22Da da. Sreca pa im nije krenulo po planu vec u startu. Nervoza kod Lavrova, Vucica i Dodika je vise nego ocigledna. U nardnom periodu cemo vidjeti da li postoji plan B ili ce Rusi pustiti Vucica/Dodika niz vodu u paketu nekog eventualnog dogovora za Ukrajinu?
srbija je davno u klozetu
bitno im je Kosovo i BiH, srbija je ionako okružena
samo uzmi da imaju sa naše strane EU granicu prema Srbiji, nista dalje ne treba.
-
sumirprimus
#52500 Re: Ukrajina
i ja mislim da je sve ovo cia smislila, a na kontra strani je putinov dvojnik...